HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Fordulatra várnak az arany piacán

2014. május 20. 11:37

A tegnap mutatott emelkedését estére már korrigálta az arany árfolyama, mely továbbra sem igazán tud kitörni abból a szűk sávból, melyben az elmúlt hetekben mozgott. A grafikon alapján azonban egy-két héten belül komolyabb elmozdulás jöhet – írták a Quaestor elemzői.

Hamarosan nagyobb elmozdulás jöhet az arany árfolyamában

Az Arany Világtanács (World Gold Council, WGC) ma reggeli jelentése szerint a kormányzati korlátozások, valamint az alacsonyabb kereslet miatt több, mint felére esett vissza India aranyimportja az év első negyedében. A világ második legnagyobb aranyfogyasztójának importja az előző év azonos időszakához viszonyítva 52%-kal 129 tonnára csökkent. A csökkenés borítékolható volt, miután India a tavalyi év során háromszor is megemelte az aranyra kivetett vám mértékét a folyó fizetési mérleg csökkentése, valamint a rúpia leértékelődésének megállítása jegyében. A világ első számú aranyvásárlójának számító Kínában is 18%-os keresletcsökkenést tapasztaltak, elsősorban a fizikai arany, azon belül is a rudak és az érmék iránt esett vissza az igény.

A tegnapi nap folyamán az Európai Központi Bank több európai jegybankkal együtt közleményt adott ki, mely szerint az aláíró felek továbbra is összehangolják az aranyügyleteiket, hogy elkerüljék a nagyobb turbulenciákat a nemesfém piacán. Emellett arról is nyilatkoztak, hogy egyik aláíró félnek sincs szándékában jelentős mértékben csökkentenie az aranytartalékait, a nemesfém ugyanis változatlanul fontos globális pénzügyi tartalékeszköz.


Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: