HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum



2014

Előző tartalom betöltése

A világ 10 legnagyobb aranybányája

http://www.tozsdeforum.hu/tozsde/arupiacok/az-olaj-lefele-az-arany-felfele-vette-az-iranyt/

Az aranybányász cégeknek szóló Gold Miners az éves termelés, a bizonyított és a valószínűsíthető készletek alapján összeállította a világ 10 legnagyobb aranybányáját.

Bővebben »

Az arany felfelé vette az irányt

2014. december 05. 11:09

http://www.tozsdeforum.hu/tozsde/arupiacok/az-olaj-lefele-az-arany-felfele-vette-az-iranyt/

A hétfői felpattanást követően elfogyott a lendület az olaj árfolyamában, immár második hete zárhatja gyengüléssel heti kereskedését. Szaúd-Arábia csökkentette a januári szállítású nyersolaj árát az Egyesült Államok és Ázsia számára. 10 hónapja nem látott heti emelkedéssel zárhat ma az arany árfolyama, az olaj árának némi stabilizálódása erősítette az arany infláció elleni menedékszerepét a piacon, azonban a befektetők idegesen várják a délután érkező átfogó novemberi foglalkoztatási statisztikákat az Egyesült Államokból – közölték a QUAESTOR elemzői.

Bővebben »

Mégsem száll el a svájci frank árfolyam

2014. december 01., 13:00

http://privatbankar.hu/static/pb/i/img-logo.png

Megmenekül a svájci frank és az arany is: Svájcban népszavazáson elvetették azt az ötletet, hogy a Svájci Nemzeti Bank minden tartalékának 20 százalékát aranyban kell tartani.

Bővebben »

Kisebb csökkenéssel zárhatja a hetet az arany

2014. november 28. 12:00

Az olaj ma hajnalban 2010 óta nem látott mélypontra, 68 dollár alá is esett, miután az OPEC a tegnapi ülésén a kitermelési volumen szinten tartása mellett döntött. Az olaj árának esése miatt egyre többen várják az infláció csökkenését az Egyesült Államokban, így csökkent az arany infláció elleni menedékszerepe a befektetők szemében. Szintén az arany árának csökkenését segíti az erősödő dollár is, mely drágítja a nemesfémet a más devizákat használók számára.

Bővebben »

Mennyi arany van összesen a világon?

ProfitLine

A legelfogadottabb becslés szerint nyolcezer köbméter arany van a világon a talaj felett, azaz elférne az összes egy 20 méteres élhosszúságú kockában. Ennek tömege 171 ezer 300 tonna lenne, más becslések viszont 2,5 millió tonnára teszik a világ aranyát, azaz sokszorosan többre.

Bővebben »

Gigászi aranytömböt találtak Kaliforniában

2014. október 25. 11:00

A közel három kilogrammos tömbre Észak-Kalifornia legendás aranylelőhelyén, Butte megyében bukkant rá egy modern aranyásó. Ez a második legnagyobb aranyrög, amelyet a területen találtak a kaliforniai aranyláz óta.

Bővebben »

Adott egy lökést az aranynak a Fed

2014. október 09. 11:00

A Fed szeptemberi kamatdöntő ülésének tegnap publikált jegyzőkönyve gyengítette a dollárt, így immár negyedik napja emelkedik az arany árfolyama. Szűk tartományban ingadozik az olaj árfolyama, a Fed-jegyzőkönyv, valamint a kormányzati jelentés is hatással volt a jegyzésre – foglalták össze a Quaestor nyersanyagpiaci elemzői.

Bővebben »

Nagyon menekülnek az aranyból

2014. szeptember 22. 15:00

Napi.hu

Tovább tart a hedge fundok exodusa az aranypozíciókból. A Bloomberg szerint a csökkenő árfolyam és a befektetői tőkekivonások következtében június eleje óta már 7,16 milliárd dollárral csökkent a tőzsdén jegyzett aranyba fektető alapok értéke.

Bővebben »

Annyian utálják már, hogy szeretni lehet az aranyat

2014. szeptember 11. 11:00

Napi.hu

A szakértők olyan pesszimistává váltak az arany árfolyamával kapcsolatban, hogy az akár egy jó kis emelkedésnek is megágyazhat.

Bővebben »

Kevesen bíztak az aranyban, de jól járt aki kitartott

2014. augusztus 27. 16:00

ProfitLine

Az arany és az ezüst árfolyamának nem segítettek az elmúlt hét fejleményei. A dollár erősödött, a részvény- és kötvényhozamok emelkedtek, miközben az amerikai gazdasági adatok erősek maradtak. Az árupiacokon a legnagyobb esést a nemesfémeknél tapasztalhattuk, az arany árfolyama 1,8 százalékkal, az aranyár emelkedésére spekuláló vásárlások 13 százalékkal csökkentek. Ennek ellenére, a befektetők mégsem igyekeztek szabadulni a nemesfémektől: az elmúlt 7 hét jelentős eladásainak ellenére a befektetők ezüstkészletei növekedtek, az aranykészletek pedig negyedik hónapja stabilak.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: