HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Videó archívum

Jobban áll az aranynak a komótos tempó, mint a fiatalos fickándozás - Aranypiac videó

(2024.05.15.)

Jobban áll az aranynak a komótos tempó, mint a fiatalos fickándozás

Az arany árfolyama jól tartja magát az elért magas árszinten, nem sokkal elmaradva az eddigi történelmi rekordjától. A távolság a történelmi rekordhoz csupán néhány százalék, és eddig legfeljebb csak egy megtorpanásról lehet beszélni az elmúlt hónapok rallijában, egy kiterjedtebb korrekciónak ez a megtorpanás még nem nevezhető. A Távol-Keleten nagyon erős ékszervásárlási és befektetői kereslet párosulva a jegybanki aranyvásárlásokkal erős támaszai a sárga nemesfémnek, amely a mostani árszintre az elhúzódó geopolitikai feszültségeket eredményeként került.

Bővebben »

Korrekció jött a történelmi csúcsok után - Aranypiac videó

(2024.05.08.)

Korrekció jött a történelmi csúcsok után

Az arany piaca most a megnyugvás jeleit mutatja a történelmi csúcsok sorozata után. Az április közepe táján elért abszolút csúcson 2.430 dollárig jutott el a sárga nemesfém, amihez képest a mostani 2.320 dolláros árszint nagyjából 4-4,5 százalékkal van lejjebb. Az év elejéhez képest azonban még így is egy 12 százalék körüli pluszról lehet beszámolni. Miután az alig két hónap alatt bemutatott fergeteges rallival már teljesültek is az idei évre eredetileg megfogalmazott várakozások, időszerű volt, hogy jöjjön egy profitrealizálás, és ez eredményezi a mostani árkorrekciót.

Bővebben »

Aranyár: Ennyi volt, vége a rallinak? - Aranypiac videó

(2024.04.24.)

Aranyár: Ennyi volt, vége a rallinak?

Az utóbbi időszak meredek aranyár emelkedése után a hét elején élesen visszakorrigált az árfolyam. Az eddigi 2.400 dollár feletti csúcshoz képest most 100 dollárral lejjebb, 2.325 dollár környékén alakul a kereskedés, tehát durván 4 százalékkal került lejjebb a jegyzés. Ugyanakkor tekintettel a túlhevült árfolyamra, a korrekció nem érkezik meglepetésként, erre minden pillanatban számítani lehetett. Az árcsökkenés kiváltó okaként az elemzők a közel-keleti feszültségek átmeneti enyhülését valamint az amerikai kamatcsökkentési ciklus indulásának halogatását említik. A mostani konszolidáció szükségszerű ahhoz, hogy egy alacsonyabb árszintről ismét tudjon felfelé fejlődni a piac.

Bővebben »

Goldman Sachs az aranyról: „Rendíthetetlen bikapiac” - Aranypiac videó

(2024.04.17.)

Goldman Sachs az aranyról: „Rendíthetetlen bikapiac”

Az aranyár a New York-i tőzsdei kereskedésben alig marad el az eddig abszolút rekordjától 2.430 dollárnál. Bár most már túlvettnek számít a piac, technikai értelemben még mindig nem látszik, hogy tetőzne a jelenlegi dinamikus emelkedés. Sőt, egy friss elemzésében a Goldman Sachs egyenesen „rendíthetetlen bikapiacnak” nevezi a sárga nemesfém piacát, és 2.300-ról 2.700 dollárra emelte az idei év végéig az aranyra vonatkozó célárfolyamát. A további hosszabb távú drágulás mellett egy egész csokorra való érvet lehet felsorolni.

Bővebben »

Aranyár: Teljes gőzzel előre - Aranypiac videó

(2024.04.10.)

Aranyár: Teljes gőzzel előre

Az arany egyre gyorsuló tempóban szállítja napról napra az egyre újabb árfolyamrekordokat. A drágulás tempója és mértéke némileg meglepő, mert valójában nincsenek új, piacmozgató hírek, amik ezt kiválthatták. Csak azokat az érveket lehet sorolni, amiket az elmúlt bő fél évben is mindig emlegettünk. Éppen emiatt beszélnek egyes elemzők egy misztikus, egy rejtélyes aranyár drágulásról. Az idei évre előre jelzett, még mértéktartónak, realistának nevezhető becsléseket gyakorlatilag már mind teljesítette az aranyár azzal, hogy elérte és meghaladta a 2.300-2.350 dollárt. Most a következő árfolyamcél, amit a legtöbben kijelölnek, a 2.500 dollár környéke.

Bővebben »

Aranypiac: Lesz még feljebb? Lesz még! - Aranypiac videó

(2024.03.27.)

Aranypiac: Lesz még feljebb? Lesz még!

Az arany árfolyama stabilan tartja magát az elért történelmi magasságokban, ebben a pillanatban is csak alig marad el az eddigi történelmi csúcstól. 2.200 dollár környékén egyelőre elakadt a jegyzés, de érdemi korrekciót a legutóbbi rövidtávú emelkedésben még nem láttunk, most is csupán egy kisebb megtorpanásról lehet beszélni. Mindeközben vadabbnál vadabb prognózisok látnak napvilágot, de a higgadtabb elemzők is az aranyár további drágulását várják. Hosszabb távon a globális keresletet domináló ázsiai országok gondoskodhatnak még az árfolyam emelkedéséről, rövidtávon azonban a piac törvényei szerint fel kell készülni egy konszolidációra is az árfolyamban.

Bővebben »

Aranypiac: Túlcsorduló optimizmus - Aranypiac videó

(2024.03.20.)

Aranypiac: Túlcsorduló optimizmus

Az aranyárfolyam emelkedése egyelőre megrekedt 2.160 dollár környékén. Az eddigi történelmi csúcs a New York-i kereskedésben 2.195 dollár volt, amit nagyjából 10 nappal ezelőtt ért el az árfolyam. Azóta kissé lejjebb jött a jegyzés, de most próbál az elért magas árszinten stabilizálódni. Hogy ez a stabilizálódás sikerül-e vagy egy kiterjedtebb korrekció következik, az nagyban függ attól, hogy az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülése milyen eredménnyel zárul a ma esti órákban. Egy szenzáció lenne, ha esetleg kamatot csökkentene a jegybank az Egyesült Államokban. Egy ilyen döntés direkt új csúcsra repíthetné az árfolyamot.

Bővebben »

Megállíthatatlanul robog tovább az arany - Aranypiac videó

(2024.03.13.)

Megállíthatatlanul robog tovább az arany

Változatlanul arról lehet beszámolni, hogy jóformán napról napra egyre feljebb kúszik az árfolyam, egyik történelmi rekord követi a másikat, dollárban a New York-i kereskedésben és idehaza forintban egyaránt. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sokat emelkedett mostanra már az árfolyam, és túlhevült a piac. Ezért számolni kell azzal, hogy hamarosan egy korrekció veheti kezdetét, hiszen az elért magas árszinten csökkenhet a kereslet és megnövekedhet a kínálat, amennyiben a korábban beszállt befektetők úgy döntenek, hogy az elért nyereségüket pénzre váltják.

Bővebben »

Egekben az aranyár - Aranypiac videó

(2024.03.06.)

Egekben az aranyár

Az aranyár az elmúlt napokban gyakorlatilag minden devizában új történelmi csúcsra tudott emelkedni. Dollárban tegnap 2.140 dollárig drágult az uncia jegyzése, és forintra átszámítva is új rekordot ünnepelhettek a befektetők, hiszen 25.000 forint fölé tudott emelkedni a 24 karátos, színtiszta arany grammonkénti ára. Ennyit még soha nem kellett fizetni egy gramm aranyért, és ez egyidejűleg azt is jelenti, hogy 20 év alatt gyakorlatilag megtízszereződött az aranyár, hiszen a 2000-es évek elején tizedennyibe, még csak 2.500 forintba került egy gramm arany.

Bővebben »

Továbbra is patthelyzet az aranynál - Aranypiac videó

(2024.02.28.)

Továbbra is patthelyzet az aranynál

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár ugyanabban a magasságban tanyázik, mint ahol az év elejét is indította, nevezetesen nagyjából 2.030 dollár környékén. Ez a látszólagos mozdulatlanság az év eleje óta annyival azért kiegészítendő, hogy nagyjából két hete lebukott az aranyár 2.000 dollár alá, és ez akkor azt vetítette elő, hogy rövidtávon legalábbis negatív irányba mozdulhat el a holtpontról a jegyzés. A csökkenő trend azonban még megerősítésre vár, ami akkor történne meg, ha az elkövetkezendőkben 1.985 dollár alá nézne be ismét az árfolyam. Ugyanakkor a csökkenő trend meghiúsítását jelentené, ha ezzel ellentétben 2.065 dollár fölé tudna emelkedni az aranyár.

Bővebben »

Aranypiac: Borúra derű - Aranypiac videó

(2024.02.21.)

Aranypiac: Borúra derű

Az egy héttel ezelőtt lejtőre került aranyár az utóbbi napokban ismét jobban magára talált és visszaküzdötte magát 2.030 dollárig. Kérdés azonban, hogy csupán egy technikai visszateszt zajlik-e a múlt heti letörési szintig, és ide megérkezve ismét felerősödhet-e az eladói hajlandóság? Az eladói nyomást a továbbra is magas kamatszint táplálja, miután a kamatcsökkentések kezdete egyre kitolódni látszik.

Bővebben »

Aranyár: Nem ízlett az amerikai inflációs adat - Aranypiac videó

(2024.02.14.)

Aranyár: Nem ízlett az amerikai inflációs adat

A hét elején megjelent a legfrissebb amerikai inflációs adat, és ez alávágott az arany árfolyamának, amin rövidtávon még a Valentin nap miatt globálisan megnövekedett ékszerkereslet sem tudott segíteni. Miután az infláció az USA-ban lassabban húzódik vissza, mint amire az elemzők eddig számítottak, valószínűleg egyre inkább kitolódik a kamatcsökkentések kezdete. Ezért akik egy mihamarabbi kamatcsökkentésre spekuláltak, a friss inflációs számok hírére hirtelen hátat fordítottak a nemesfém piacának, és ez átmenetileg a 2.000 dolláros lélektanilag is fontos kerek árszint alá lökte az árfolyamot.

Bővebben »

Téli álmot alszik az aranyár - Aranypiac videó

(2024.02.07.)

Téli álmot alszik az aranyár

Az aranyár mintha téli álomra hajtotta volna a fejét, továbbra sem képes érdemben elrugaszkodni az év eleje óta jellemző árszintekről. Az elmúlt napok gazdasági eseményei csupán kisebb löketet adtak felfelé, majd lefelé, de végül visszatért a jegyzés a 2.030 dollár környéki holtpontra, mintha mi sem történt volna. A sárga nemesfém jegyzése a kamatvágási várakozások kitolódása ellenére magas szinten tartja magát, amiben nagy szerepe van a közel-keleti geopolitikai aggodalmaknak, valamint a központi bankoknak, amelyek továbbra is erős keresletet támasztanak a fizikai arany iránt.

Bővebben »

Kamatdöntésre vár az arany - Aranypiac videó

(2024.01.31.)

Kamatdöntésre vár az arany

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár már huzamosabb ideje alig mutat mozgást. 2.030 dollár környékén alakul az árfolyam per uncia, ami 23.400 forintnak felel meg grammonként. Technikai értelemben egy szűkülő háromszög alakzatról lehet beszélni a grafikonon, amelynél egyre közelebb kerül a jegyzés a háromszög csúcsához, ami azt jelenti, hogy egyre inkább szűkül a volatilitás az árfolyamban. Ahogy közeledik az árfolyam a háromszög csúcsához, úgy közeleg a feloldása a mostani piaci patthelyzetnek. Ilyenkor, ha érkezik valamilyen izgalmasabb hír, akkor az megadhatja a döntő löketet, ami végül meghozza az elmozdulást a holtpontról.

Bővebben »

Lehorgonyzott az arany 2.000 dollárnál - Aranypiac videó

(2024.01.24.)

Lehorgonyzott az arany 2.000 dollárnál

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama alig mutat mozgást az év eleje óta. Stabilan befészkelte magát a jegyzés 2.000 dollár fölé, és bár bizakodó a hangulat, de mégis a kivárás jellemzi a piacot jelenleg. Az elmúlt időszak piacmozgató történéseit úgy tűnik, hogy már beárazták a piaci szereplők, új, friss hírek pedig nincsenek, amik egyértelműbb mozgást hoznának az árfolyamba.

Bővebben »

Csendes évkezdet az arany piacán - Aranypiac videó

(2024.01.17.)

Csendes évkezdet az arany piacán

Csendesen indul az év az arany piacán. Miután az utóbbi egy hónapban befészkelte magát a jegyzés 2.000 dollár fölé a New York-i kereskedésben, az elmúlt egy hétben alig mutatott mozgást az árfolyam. Egy uncia aranyért jelenleg 2.030 dollárt kell fizetni, ami az aktuális dollár-forint keresztárfolyammal átszorozva körülbelül 22.700 forintnak felel meg grammonként. Jelenleg a geopolitikai események állnak talán a leginkább a befektetői figyelem központjában. Különösen az elnökválasztás kimenetele Tajvanon, valamint a Közel-Kelet, ahol továbbra sem csillapodik a háborús feszültség.

Bővebben »

Aranypiac: Kitekintés 2024-re - Aranypiac videó

(2024.01.10.)

Aranypiac: Kitekintés 2024-re

Tavaly év végén még belehúzott az aranyár az év utolsó napjaiban, és 2.070 dollár környékén zárta az évet a jegyzés. Ez közel 14 százalékos pluszt jelent 2023-ra. Az új évben a tavaly év végi lendület egyelőre nem tudott folytatódni, kissé másnaposan indult az új év első hete. A New York-i tőzsdén jegyzett világpiaci árfolyam visszacsorgott jelenleg 2.030 dollárig per uncia. De a gyengébben alakult első hét dacára elmondható, hogy a nagy elemzőházak és befektetési banki elemzők túlnyomó többség igen optimista az aranyár 2024-es várható teljesítményét illetően. Az elemzők jellemzően új történelmi csúcsot várnak a sárga nemesfém árfolyamában.

Bővebben »

Aranypiac: Mérlegen az év - Aranypiac videó

(2023.12.20.)

Aranypiac: Mérlegen az év

2023. január elején 1.825 dollárról indította az évet az arany világpiaci árfolyama az irányadó New York-i tőzsdei kereskedésben. Ehhez képest jelenleg, az év végéhez közeledve 2.040 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért a világpiacon. Ez tehát több mint 200 dolláros illetve közel 12 százalékos plusznak felel meg. Forintban 22.000 forintos grammonkénti árról indult az idei év, és jutott el mostanra 23.000 forintig, ami kevesebb mint 5 százalékos hozamot jelent. Az év folyamán sokat hullámzó árfolyam fő mozgatórugói az amerikai kamatpolitikával kapcsolatos várakozások voltak egyfelől, míg másfelől a geopolitikai feszültségek stimulálták az arany iránti keresletet.

Bővebben »

Aranyár robbanás: Ahogy jött, úgy ment - Aranypiac videó

(2023.12.13.)

Aranyár robbanás: Ahogy jött, úgy ment

Az aranyár múlt heti kirobbanása 2.135 dollárig rövid életűnek bizonyult. Amilyen gyorsan jött ez az új történelmi magasság, ugyanolyan gyorsan köddé is vált a rekord árszint. Ugyanakkor az új csúcs mégis kitekintést ad az aranyár várható alakulására 2024-ben. Jelenleg a nemzetközileg magas kamatszint képes még arra, hogy visszatartsa az arany árát az emelkedéstől, de 2024-ben nagy valószínűséggel elindulhat már egy kamatcsökkentési periódus, és erre az aranyár emelkedéssel válaszolhat.

Bővebben »

Aranyár: Szaltó előre, bukfenc hátra - Aranypiac videó

(2023.12.06.)

Aranyár: Szaltó előre, bukfenc hátra

Hétfőn a hajnali órákban, amikor a nyugat-európai piacok még zárva voltak, de Ázsiában az időeltolódás miatt már elindult a kereskedés, kilőtt a dollárban jegyzett világpiaci aranyár 2.135 dollárig, ami új történelmi rekord az arany árfolyamában. Mire azonban az európai piacok is kinyitottak a reggeli órákban, addigra gyakorlatilag visszatértek a jegyzések a pénteki záróár magasságába, 2.070 dollár környékére.  De mi is történt a hajnali órákban, és hogyan értékelendő a brutális kitörés egyfelől, majd az erőtlen visszaesés másfelől, és legfőképpen mi következik ezekből az árfolyammozgásokból?

Bővebben »

Csúcstámadásra készül az aranyár - Aranypiac videó

(2023.11.29.)

Csúcstámadásra készül az aranyár

Az arany árfolyama előretört a 2.000 dollár feletti régiókba, és ebben a pillanatban egyáltalán nem tűnik úgy, hogy kifogyóban lenne az emelkedő lendület. Éppen ellenkezőleg, árfolyam-technikai értelemben nincs már több ellenállás az eddigi történelmi csúcshoz vezető úton. Ez a csúcs 2.080 dollár környékén található. Itt háromszor járt az árfolyam az elmúlt három évben, de mindháromszor lefordult erről a szintről a jegyzés. Vajon a negyedik csúcstámadást siker koronázza?

Bővebben »

Most a mélyrepülő dollár segíti az aranyat - Aranypiac videó

(2023.11.22.)

Most a mélyrepülő dollár segíti az aranyat

Jelenleg mélyrepülésben van a dollár és ez jótékony hatással van az arany árfolyamára. Miután a geopolitikai konfliktusok beárazódtak az árfolyamokba, és ezek piacbefolyásoló hatása háttérbe szorulóban van, ismét jobban előtérbe kerültek az amerikai monetáris politikával kapcsolatos várakozások. Márpedig ezzel kapcsolatban elmondható, hogy a Fed a jövő év folyamán nagy valószínűséggel el fogja kezdeni csökkenteni a kamatokat, és ez a várakozás gyengíti a dollárt. Az olcsó dollár ugyanakkor élénkíti a dollártérségen kívüli keresletet a nemesfémek iránt, így a küszöbön álló fordulat az amerikai monetáris politikában végső soron támogatólag hat az arany árfolyamára.

Bővebben »

Rövidtávon a Közel-Keleten múlik az arany sorsa - Aranypiac videó

(2023.11.15.)

Rövidtávon a Közel-Keleten múlik az arany sorsa

Az arany világpiaci árfolyama enyhe visszahúzódásban van, miután októberben egy gyors rallyt követően eljutott a jegyzés nem sokkal 2.000 dollár fölé. A túlhevült piacon további emelkedésnek már nem jutott tér, így most korrigálja az árfolyam az októberi gyors emelkedését. Az októberi rally kiváltó oka az izraeli-palesztin konfliktus hirtelen fellángolása volt a hónap elején, valamint a további eszkalációtól való félelmek ezt követően. A világban jelenlévő geopolitikai feszültségek az év végéig és még azon túl is piacbefolyásoló hatással lehetnek.

Bővebben »

Aranyár: Nagy emelkedés után egy kis pihenő - Aranypiac videó

(2023.11.08.)

Aranyár: Nagy emelkedés után egy kis pihenő

Elakadni látszik ebben a pillanatban az október eleje óta látott nagy aranyár emelkedés. A világpiaci árfolyam 1.800 dollárról indulva néhány napja már átlépte a 2.000 dolláros szintet, de ez a kerek árszint úgy tűnik, hogy lélektani akadály a további emelkedésben. A sárga nemesfém eddig látott drágulása a megnövekedett geopolitikai feszültségeknek tudható be, az izraeli-palesztin konfliktus kiéleződése ezúttal is igazolta az arany bevált menedékeszköz szerepét. Az árfolyam rövidtávú iránya nagyban függ a közel-keleti helyzet további alakulásától.

Bővebben »

Aranyár: +10 százalék két hét alatt - Aranypiac videó

(2023.10.25.)

Aranyár: +10 százalék két hét alatt

Az arany világpiaci árfolyama az utóbbi két hétben, az izraeli-palesztin konfliktus kiújulása óta 10 százalékot tudott emelkedni 1.800 dollár magasságából 2.000 dollárig. 2.000 dollárnál egyelőre megállt a szárnyalás, kisebb profitrealizálás vette kezdetét. Az aktuális árszint forintra és grammra átszámítva 22.900 forintnak felel meg. A drágulást minden bizonnyal az élénkülő kereslet fűti. Ahogy az ukrajnai háború közelsége egy keresleti rohamot váltott ki Európában másfél éve, úgy hasonlóan megnövekedett vásárlói érdeklődésből lehet kiindulni most is, csak ezúttal a közel-keleti térségben.

Bővebben »

Az izraeli-palesztin konfliktus hátán kapaszkodik fel az arany - Aranypiac videó

(2023.10.18.)

Az izraeli-palesztin konfliktus hátán kapaszkodik fel az arany

Az arany árfolyama a megnövekedett geopolitikai kockázatok eredményeként erősen profitált az utóbbi egy hétben. A közel-keleti háborús fenyegetésre való reakció ismét kiváló bizonyítéka az arany menedékeszköz szerepének, ami egyértelmű élénkülést hozott a keresleti oldalon. Mindazonáltal nagy kérdés, hogy tartós tud-e maradni az aranyár drágulása, már csak azért is, mert a kínálati oldal is felélénkült, miután a megemelkedett árszintet sok eladó is kihasználja profitrealizálásra.

Bővebben »

Támadás alatt Izrael, reagált az arany - Aranypiac videó

(2023.10.11.)

Támadás alatt Izrael, reagált az arany

A világpiaci aranyár az utóbbi hetekben igen letargikusan alakult. Nagyjából két hete átszakadt egy fontos technikai támaszszint 1.900 dollár magasságában, és ez egy meredek leforduláshoz vezetett a grafikonon. Csak 100 dollárral lejjebb lelt ismét támaszra a jegyzés 1.800 dollár környékén. Itt egy stabilizálódás vette kezdetét, aminek hátterében két esemény áll. Egy piactechnikai visszapattanás az elért újabb támaszszintről illetve geopolitika okok, miután a múlt hét végén újult erővel fellángolt a palesztin-izraeli konfliktus, és ezzel új front nyílhat meg a Nyugat és Kelet közötti konfrontációban.

Bővebben »

Aranypiac: Vihar előtti csend? - Aranypiac videó

(2023.09.27.)

Aranypiac: Vihar előtti csend?

Az arany világpiaci árfolyama az utóbbi időszakban nem nagyon mutatott érdemi elmozdulást. Picit olyan volt a piac, mint a kifeszült víztükör egy vihar előtt, mígnem a hét közepére megnövekedett a volatilitás és lecsúszott az árfolyam 1.900 dollár alá. Így ebben a pillanatban igencsak rezeg a léc, hiszen a mostani árszint alatt nem sokkal húzódik egy technikai támaszszint, ami ha átszakad, akkor 1.800 dollárig is visszaeshet az árfolyam.

Bővebben »

Ismét a jegybankárok kezében az arany - Aranypiac videó

(2023.09.20.)

Ismét a jegybankárok kezében az arany

Az elmúlt egy hétre visszatekintve nagy változás nem volt az arany árazásában. Egy nagyon szerény emelkedést láthattunk csupán. A világpiaci aranyár ebben a pillanatban 1.930 dollár környékén alakul, ez forintra átváltva nagyjából 22.300 forintos grammárnak felel meg. A múlt heti EKB kamatemelést követően a mostani héten is a jegybankok lesznek a befektetői figyelem fókuszában. Szerdán hozza ugyanis nyilvánosságra az amerikai jegybank a legfrissebb értékelését az amerikai gazdaság állapotáról, és ennek függvényében fogja meghozni a Fed egyidejűleg a döntését egy esetleges kamatlépésről.

Bővebben »

Aranypiac: Fásultan indult eddig a szeptember - Aranypiac videó

(2023.09.14.)

Aranypiac: Fásultan indult eddig a szeptember

Az arany világpiaci árfolyama ismét jobban nyomás alá került, és az utóbbi napokban visszaesett 1.900 dollár közelébe, miután egy hete még 1.950 dollár magasságában járt az uncia (31,1 gramm) jegyzése. Forintra és grammra átszámítva a mostani árszint nagyjából 22.000 forintnak felel meg. Geopolitikai viszontagságok ide vagy oda, az aranyár szempontjából továbbra is a legfontosabb befolyásoló tényező a jegybankok kamatpolitikája. A jelenlegi magas kamatszint nem kedvez az aranyár emelkedésének, és az aktuális prognózisok szerint a kamatpálya és ezzel együtt az aranyár alakulásában csak elhúzódó fordulat várható.

Bővebben »

Aranyár: Törékeny stabilizálódás - Aranypiac videó

(2023.09.06.)

Aranyár: Törékeny stabilizálódás

Az arany világpiaci árfolyama 1.900 dollár felett próbál stabilizálódni egy piaci hírek tekintetében ingerszegény környezetben. Pozitív mozgás az utóbbi egy hetet tekintve a forintra átszámított arany vonatkozásában volt csak tapasztalható, ami annak köszönhető, hogy a forint ismét hátramenetbe kapcsolt a dollárral szemben, gyengült egy-két százalékot, és ezért minden dollár elszámolású nyersanyag forintra átszámítva természetszerűleg drágul, hisz többet kell fizetni egy dollárért, mint korábban.

Bővebben »

Aranyár: Az áttörés még várat magára - Aranypiac videó

(2023.08.30.)

Aranyár: Az áttörés még várat magára

A világpiaci aranyár egy kissé javult a múlt héthez képest, de áttörésről az elhúzódó konszolidáció végét illetően még nem igazán beszélhetünk. És át nem csak az árfolyamnál várat magára bárminemű áttörés, de a releváns piacbefolyásoló eseményekben sem volt igazi áttörés a múlt héten. Nagy izgalommal vártuk a BRICS országok dél-afrikai csúcstalálkozóját és a Jackson Hole-i pénzügyi konferenciát, de ezek egyike sem hozott olyan eredményt, ami különösebb reakciót váltott volna ki a nemesfémeknél.

Bővebben »

Új impulzusokra vár a korrigáló aranyár - Aranypiac videó

(2023.08.23.)

Új impulzusokra vár a korrigáló aranyár

A most zajló héten két izgalmas, potenciálisan piacmozgató eseményt tartunk számon. Az egyik a BRICS országok 3-napos csúcstalálkozója Dél-Afrikában, ami augusztus 22-én kezdődött, a másik pedig a Jackson Hole-i pénzügyi konferencia az Egyesült Államokban, amit a hét második felében tartanak. Az arany árfolyama ettől a két potenciálisan piacmozgató eseménytől számíthat új impulzusokra, amikre égetően szüksége is lenne, hogy az utóbbi hetekben látott fokozatos árcsökkenésből végre kitörjön a sárga nemesfém.

Bővebben »

Lesz-e nagy durranás az arany piacán? - Aranypiac videó

(2023.08.09.)

Lesz-e nagy durranás az arany piacán?

Az utóbbi bő két hónapban egy viszonylag szűk sávban oldalazott az arany árfolyama 1.900 és 1.980 dollár között. A világpiaci aranyár jelenleg 1.930 dolláron áll, ami enyhe csökkenés az utóbbi napokat nézve, de érdemi volatilitásról továbbra sem lehet beszámolni. Új impulzusok talán az augusztus 22-től induló dél-afrikai BRICS csúcstalálkozótól várhatóak, ahol egyes hírek szerint egy aranyfedezetű közös elszámoló deviza bevezetése lehet az egyik téma, melyet az amerikai dollár fokozatos leváltására hozhatnak létre a kezdeményezők.

Bővebben »

Aranypiac: Leminősítették az Egyesült Államokat - Aranypiac videó

(2023.08.02.)

Aranypiac: Leminősítették az Egyesült Államokat

A korábbi AAA besorolásról AA+ kategóriába vágta vissza a Fitch Ratings az Egyesült Államok adósbesorolását. Az aranyár egyelőre nem reagált erre a hírre. A világpiaci árfolyam napok óta le van ragadva 1.950 dollár magasságában, holott ezt megelőzően az utóbbi hetekben még úgy tűnt, hogy lendületet vehet a jegyzés, és eljuthat a bűvös 2.000 dolláros árszintig. Ez az optimista várakozás azonban egyelőre nem tudott beteljesülni. Ugyanakkor a mostani árszint még így is magasnak számít, hiszen csupán néhány százalékkal marad el az eddigi történelmi rekordtól.

Bővebben »

Aranyfedezetű valuta a láthatáron? - Aranypiac videó

(2023.07.26.)

Aranyfedezetű valuta a láthatáron?

Egy uncia tőzsdei arany 1.960 dollárba kerül jelenleg New Yorkban. Az utóbbi időszakban kissé növekedett az érdeklődés a sárga nemesfém iránt, és ezzel együtt az árfolyam is tudott erősödni. A pozitív fejlemények hátterében egy aranyfedezetű BRICS-valuta létrehozása állhat, amiről egy orosz hírügynökség adott hírt két héttel ezelőtt. Az augusztusi dél-afrikai BRICS csúcson napirenden lehet ez a téma, ami hosszabb távon az amerikai dollár dominanciájának megtörésére irányul. Rövidtávon ugyanakkor a hét legfontosabb piacmozgató eseménye az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kétnapos kamatdöntő ülése.

Bővebben »

Aranypiac: Iránytalan kereskedés - Aranypiac videó

(2023.07.12.)

Aranypiac: Iránytalan kereskedés

Nincs egyértelmű iránya az arany kereskedésének. A világpiaci árfolyam 1.940 dollár környékén jár ebben a pillanatban, ez forintra és grammra átváltva 21.400 forintnak felel meg. Hosszabb távra visszatekintve az látszik, hogy az aktuális árszint kifejezetten magasnak számít, hiszen az alig marad el az aranyár eddigi történelmi rekordjától, ahova az ukrajnai háborútól és annak következményeitől való félelem juttatta el a jegyzést. Rövidebb időtávot tekintve viszont meg az látszik, hogy ebben a pillanatban visszakorrigál az árfolyam a történelmi csúcsról.

Bővebben »

Felemás az arany első féléves mérlege - Aranypiac videó

(2023.07.05.)

Felemás az arany első féléves mérlege

Vegyesen zárult néhány napja az arany első féléves mérlege. A New Yorkban jegyzett világpiaci árfolyam 1.825 dollár környékén kezdte az évet, onnét emelkedett május elejére 2.080 dollárig. Ez volt az eddig valaha elért legmagasabb árszint, amit egy uncia aranyért fizetni kellett. Erről a rekordszintről indult aztán el egy korrekció, ami az első félév végére 1.900 dollárig vetette vissza az árfolyamot. Maradt tehát egy csupán szerény plusz az év elejéhez képest.

Bővebben »

Aranyár: A jegybankok miatt nem tud drágulni - Aranypiac videó

(2023.06.28.)

Aranyár: A jegybankok miatt nem tud drágulni

Egy hosszútávú erős technikai árszinten, valahol 1.920 dollár magasságában próbál bázist építeni az aranyár. Hogy ez a próbálkozás sikeres lesz-e, az ebben a pillanatban erősen kérdéses, ugyanis a legutóbbi Fed kamatdöntő ülés óta egyre inkább romlik a hangulat az arany piacán. Mint ismeretes, ezen az ülésen a Fed kilátásba helyezte, hogy egy átmeneti szünet után idén még két további kamatemelés következhet, és ez egy nem várt fejlemény, egy rossz hír a sárga nemesfém számára, hiszen az arany hagyományosan inkább egy alacsony kamatkörnyezetben érzi jól magát.

Bővebben »

Hideg zuhany érkezett a Fed-től az aranyra - Aranypiac videó

(2023.06.21.)

Hideg zuhany érkezett a Fed-től az aranyra

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama erőtlenül alakult az utóbbi időszakban. Az utóbbi napokban lecsúszott az árfolyam 1.930 dollárig, ami egy technikai támaszszintet jelent, ez az ár forintra átszámítva 21.200 forintos grammárnak felel meg. Ha átszakad a most elért technikai támaszszint, ahova legutóbb megérkezett az árfolyam, akkor további esés is következhet a 200-napos mozgóátlag vonaláig.

Bővebben »

Aranypiac: Uborkaszezon helyett eperszezon jöhet - Aranypiac videó

(2023.06.14.)

Aranypiac: Uborkaszezon helyett eperszezon jöhet

Az aranyár alakulásában az amerikai jegybank kamatdöntő ülései mindig egyfajta mérföldkőnek számítanak. A mostani héten a Fed kamatdöntésére vár nagy izgalommal a piac, az Európai Központi Bank is ülésezik és inflációs adatok is érkezni fognak. A piacra zúduló hírekre minden bizonnyal élesen reagál majd az aranyár. Idehaza a nemrégiben beharangozott, kamatjövedelmet terhelő13 százalékos Szocho fizetési kötelezettség gondoskodhat arról, hogy a nyár ne uborkaszezon, hanem sokkal inkább eperszezon legyen az aranynál.

Bővebben »

Nem csillapodik a jegybankok éhsége az aranyra - Aranypiac videó

(2023.06.07.)

Nem csillapodik a jegybankok éhsége az aranyra

Hiányoznak az új impulzusok az arany piacáról, nincsenek piacmozgató hírek és események, amelyek élénkebb mozgást hoznának az árfolyamba. Emiatt az árfolyam nem túl izgalmasan csupán oldalazgat 1.950 dollár környékén. Technikai értelemben egy korrekció zajlik jelenleg, miután egy hónappal ezelőtt próbálkozott, de végül nem tudott kitörni a sárga nemesfém jegyzése új rekordok irányába. A jegybankok aranytartalékolási stratégiájáról az Arany Világtanács a napokban tett közzé felmérést, ez alapján az idei évre tervezett állami aranyvásárlások szolid támaszai lehetnek 2023-ban is az árfolyamnak.

Bővebben »

Erőgyűjtő korrekció az aranynál - Aranypiac videó

(2023.05.31.)

Erőgyűjtő korrekció az aranynál

Az amerikai adósságplafon elérése miatti kockázatok egyelőre hidegen hagyták az arany árfolyamát. A dollárban jegyzett világpiaci árfolyam a hónap elején még történelmi magasságokban járt, elérte az eddigi történelmi csúcsát 2.070 dollárnál, de az ott húzódó technikai ellenállást nem tudta áttörni. Így miután új történelmi csúcsra nem tudott emelkedni, inkább egy erőgyűjtő korrekcióba kezdett a piac. Ez a korrekció zajlik jelenleg, ennek eredményeként eddig nagyjából 100 dollárral jött visszább a jegyzés, de technikai értelemben mehet még lejjebb is az árfolyam, a következő támaszszintig valahol 1.900 dollár magasságában.

Bővebben »

Aranyár: Ami nem tud emelkedni, annak esnie kell? - Aranypiac videó

(2023.05.24.)

Aranyár: Ami nem tud emelkedni, annak esnie kell?

A New York-i tőzsdei kereskedésben ebben a pillanatban 2.030 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért, ami minimálisan marad csak el az eddigi történelmi árfolyamcsúcstól 2.070 dollár magasságában. A technikai árfolyamelemzés szabályai szerint, ha előbb vagy utóbb áttöri az árfolyam ezt 2.070 dollárnál húzódó ellenállási szintet, akkor nagy valószínűséggel további árfolyam emelkedés következhet. Ilyenkor ugyanis jellemzően új beszállók, úgy nevezett trendkövető befektetők érkeznek a piacra további árfolyamnyereség reményében.

Bővebben »

Kóstolgatja az árfolyam a korábbi történelmi csúcsokat - Aranypiac videó

(2023.05.10.)

Kóstolgatja az árfolyam a korábbi történelmi csúcsokat

A New York-i tőzsdei kereskedésben ebben a pillanatban 2.030 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért, ami minimálisan marad csak el az eddigi történelmi árfolyamcsúcstól 2.070 dollár magasságában. A technikai árfolyamelemzés szabályai szerint, ha előbb vagy utóbb áttöri az árfolyam ezt 2.070 dollárnál húzódó ellenállási szintet, akkor nagy valószínűséggel további árfolyam emelkedés következhet. Ilyenkor ugyanis jellemzően új beszállók, úgy nevezett trendkövető befektetők érkeznek a piacra további árfolyamnyereség reményében.

Bővebben »

Új dollár rekordok felé kacsint az arany - Aranypiac videó

(2023.05.03.)

Új dollár rekordok felé kacsint az arany

Az arany árfolyama 2.015 dollár magasságában várja az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény, a Fed ma esti kamatdöntő ülésének eredményét. Az elmúlt 2-3 hétben 2.000 dollár környékén, nem túl izgalmasan, egy beszűkült, 2-3 százalékon belüli ártartományban ingadozott a jegyzés az irányadó New York-i árutőzsdén. A beszűkült volatilitásból való kirobbanásra a most zajló héten számít sok befektető.

Bővebben »

Aranyár: Csetepaté 2.000 dollárnál - Aranypiac videó

(2023.04.26.)

Aranyár: Csetepaté 2.000 dollárnál

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama 2.000 dollár környékén alakul. Tulajdonképpen nincs nagy mozgás napok óta. Egyszer picit lejjebb kerül a jegyzés, aztán ismét nekifut a 2.000 dollárnak. Egyelőre hiányzik a momentum egy további emelkedéshez, ami viszont annak tekintetben talán nem is meglepő, hogy az utóbbi fél évben már 20 százalékkal került feljebb az árfolyam, és e miatt egy konszolidáció abszolút szükségszerű, hiszen a piacnak, a piaci szereplőknek is alkalmazkodniuk kell a jelenlegi magas árszinthez.

Bővebben »

A lélektani határon táncol az arany - Aranypiac videó

(2023.04.19.)

A lélektani határon táncol az arany

A múlt heti New York-i tőzsdei kereskedésben az arany árfolyama már eljutott 2.050 dollárig. 2022 márciusa óta, amikor kitört az orosz-ukrán háború, nem állt ilyen magasan a jegyzés, és tényleg már csak egy nyúlfarknyi távolság választotta el az árfolyamot az eddigi történelmi rekordjától, ami 2.070 dollárnál húzódik. Rekorddöntés helyett azonban inkább még visszatért az árfolyam a 2.000 dolláros árszinthez.

Bővebben »

Miért és meddig erősödik az arany? - Aranypiac videó

(2023.04.12.)

Miért és meddig erősödik az arany?

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama a hónap elején határozottan átlépte a bűvös 2.000 dolláros árszintet, és az elemzői várakozások jellemzően még további drágulást valószínűsítenek. A sárga nemesfém felértékelődése a tengerentúli kamatemelési ciklus közeli befejeződésével van összefüggésben. A kamatot nem fialó arany ugyanis egy magas kamatkörnyezetben kevésbé attraktív és olyankor tipikusan alulteljesít. Mostanra azonban egyre valószínűbb, hogy a magas kamatok időszaka a végéhez közelít, és ez élénkíti az arany, mint biztonsági tartalék iránti keresletet.

Bővebben »

Aranyár: 2.000 dollár kipipálva - Aranypiac videó

(2023.04.05.)

Aranyár: 2.000 dollár kipipálva

Az arany világpiaci árfolyama az elmúlt napokban átlépte a 2.000 dolláros lélektani küszöböt. A mostani árszint már csak alig marad el a 2.070 dollártól, az aranyár eddigi történelmi rekordjától. Forintra átszámítva a mostani árszint 22.400 forintot jelent grammonként. Az árfolyam drágulásának hátterében több, önmagában kevésbé jelentősnek tűnő tényező állhat, amelyek együttállása azonban elégséges ahhoz, hogy erősítse a sárga nemesfém iránti kereslet növekedését, és ezzel felfelé hajtsa a jegyzést.

Bővebben »

Aranypiac: Kiváló márciusi teljesítmény - Aranypiac videó

(2023.03.29.)

Aranypiac: Kiváló márciusi teljesítmény

Közeleg a hó vége az arany árfolyam számára, és egyelőre a március egy kiváló eredménnyel kecsegtet. Ebben a pillanatban 1.970 dollár környékén jár az uncia jegyzése. A hónap elejéhez viszonyítva ez nagyjából 150 dolláros pluszt jelent, tehát durván 7 százalék a növekedés. Forintra átváltva ez 1.970 dollár 22.300 forintnak felel meg per gramm. A hónap elején még csak 21.000 forintot kellet fizetni egy grammért, tehát e tekintetben is nagyjából 6 százalékos drágulást lehet megállapítani.

Bővebben »

Bankpánik idején felragyog az arany - Aranypiac videó

(2023.03.22.)

Bankpánik idején felragyog az arany

Az elmúlt napokban a bankszektorban erősödő bizalmatlanság egy kisebb pánikot váltott ki a befektetési piacokon, a bankcsődöktől való félelem miatt pedig újra megindult egyfajta tőkemenekítés az arany irányába. Ennek eredményeként a dollárban jegyzett világpiaci aranyár gyors emelkedésbe kapcsolt, a hét elején pedig egy rövid időre már az unciánkénti 2.000 dolláros lélektani határt is átlépte.

Bővebben »

Törékeny stabilizálódás az arany piacán - Aranypiac videó

(2023.03.08.)

Törékeny stabilizálódás az arany piacán

Egy letargikus február után valamivel jobban indult a március az arany számára. A dollárban jegyzett világpiaci árfolyam 1.800 dollárnál próbál stabilizálódni a 200-napos mozgóátlag magasságában, ami technikai támaszként szolgálhat a február eleje óta zajló korrekcióban. A javuló, ám törékeny hangulatot az amerikai jegybank elnöke árnyalta be egyik pillanatról a másikra, amikor egy hét eleji szenátusi meghallgatáson arról értekezett, hogy a kamatlábak végső szintje valószínűleg magasabb lesz, mint amivel a Fed korábban kalkulált.

Bővebben »

Egészséges erőgyűjtés az aranynál - Aranypiac videó

(2023.03.01.)

Egészséges erőgyűjtés az aranynál

A február egy fekete hónap volt az arany számára. A dollárban jegyzett világpiaci árfolyam jóformán végig esett a hónap folyamán, 1.930 dollárról 1.830 dollárig jött vissza a jegyzés. Ez a 100 dollár nagyjából 5 százalék mínusznak felel meg. Annyiból nem meglepő ez az árcsökkenés, hogy ezt megelőzően meg viszont három hónapon keresztül szinte töretlen emelkedést láttunk. Az egy teljesen normális és egészséges jelenség, ha egy emelkedést időnként korrekciós és konszolidációs szakaszok szakítanak meg. Ez a ciklikus mozgások természetes velejárója.

Bővebben »

Aranyár: Csúcsok után pihenő - Aranypiac videó

(2023.02.22.)

Aranyár: Csúcsok után pihenő

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama február elején ért el egy lokális csúcspontot többhavi emelkedést követően. A hónap elején elért 1.960 dolláros csúcsról azonban most visszakorrigál az árfolyam. Egy uncia színaranyért jelenleg 1.840 dollárt kell fizetni a tőzsdén, ami grammra és forintra átszámítva nagyjából 21.200 forintnak felel meg. Ez a kiigazítás eltarthat még egy ideig, ugyanakkor fokozatosan túladottá is kezd most már válni a piac, ezért nem valószínű, hogy sokkal lejjebb kerülne a jegyzés a mostani árszintről.

Bővebben »

Aranyárfolyam: Egyik szem sír, másik nevet - Aranypiac videó

(2023.02.15.)

Aranyárfolyam: Egyik szem sír, másik nevet

Az arany világpiaci árfolyamában másfél hete a váratlanul erős amerikai munkaerőpiaci adatok indítottak el egy korrekciót, miután ezt megelőzően már 3 hónapja folyamatosan emelkedett a sárga nemesfém árazása. Ez a korrekció 1.950 dollár környékéről a mostani 1.850 dollárig vitte le az uncia árfolyamát, amely próbál támaszra lelni ezen az árszinten. Ugyanakkor nem lenne meglepő, ha az erős eladói nyomás egy második impulzusban még egyszer megmutatkozna, és akár 1.800 dollárig is visszavetné az árfolyamot.

Bővebben »

Aranypiac: Forráspontról visszahűlve - Aranypiac videó

(2023.02.08.)

Aranypiac: Forráspontról visszahűlve

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár kisebb korrekciót mutat, 1.875 dollár környékén jár jelenleg. Sejthető volt, hogy ez az október óta tartó emelkedés nem tarthat örökké, jönnie kell előbb vagy utóbb egy megnyugvásnak a túlhevülő árfolyamban. Fontos piacmozgató hír volt múlt hét pénteken az amerikai munkaerőpiaci jelentés, ami sokkal jobbnak bizonyult, mint amire az elemzők számítottak. A legfrissebb adatok szerint szó sincs lassuló munkaerőpiacról és megtorpanó gazdasági növekedésről a tengerentúlon, ami azt jelentheti, hogy az amerikai jegybank még tovább növelheti a kamatszintet, ez pedig alapvetően negatív hír az arany számára.

Bővebben »

Aranypiac: Rögös az út felfelé - Aranypiac videó

(2023.02.01.)

Aranypiac: Rögös az út felfelé

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama jó hangulatban kezdte az idei évet. A tavalyi év végéről áthozott lendület januárban is kitartott. Az uncia jegyzése eljutott 1.950 dollárig néhány nappal ezelőtt. Most ettől valamivel lejjebb van az árfolyam, visszaindult 1.900 dollár irányába, tehát rövidtávon látunk most egy kisebb korrekciót az utóbbi hetek emelkedése után. Ez az 1.900 dollár környéki ártartomány egyébként egy nehéz terep, itt egy hosszútávú, nagyon markáns technikai ellenállás húzódik.

Bővebben »

Erős évkezdet az aranynál - Aranypiac videó

(2023.01.18.)

Erős évkezdet az aranynál

Az arany árfolyama kifejezetten jó hangulatban indítja az új évet, ugyanolyan jó hangulatban, ahogy zárult is az elmúlt év. A múlt hét második felében át tudta lépni a jegyzés az 1.900 dolláros árszintet, és eljutott 1.920 dollárig, ami egy nagyon izgalmas árszint, miután ebben a magasságban húzódik egy a 2010-es évekből származtatható markáns technikai ellenállás. Ezen az ellenálláson elakadhat rövidtávon a további emelkedés, a lassan túlhevülő árfolyam valamennyit visszakorrigálhat. Ugyanakkor számos fundamentális ok hajtja az árfolyamot egyre magasabbra, a 2023-as év új történelmi csúcsokat is hozhat.

Bővebben »

Újra éledő erő az arany piacán? - Aranypiac videó

(2023.01.11.)

Újra éledő erő az arany piacán?

Az arany dollárban jegyzett árfolyama hetek óta csak egy irány ismer, nevezetesen egyre feljebb kapaszkodik. A november eleji 1.615 dolláros mélypontról mostanra 1.875 dollárig tudott emelkedni a jegyzés, ami 15 százalék feletti drágulást jelent két hónapon belül. Akinek volt mersze november elején belépni az akkor letargikusnak tűnő piacra, az mostanra tisztes profitot tudott elérni.

Bővebben »

Viharos éve volt idén az aranynak - Aranypiac videó

(2022.12.21.)

Viharos éve volt idén az aranynak

Az arany világpiaci árfolyama 1.815 dollárnál jár jelenleg per uncia. Forintban és grammban kifejezve pedig valamivel 22.000 forint felett. Dollárban kifejezve nullszaldós az egyenleg, hiszen ugyanerről a szintről indította az arany az évet. Forintban számolva viszont 15 százalékos pluszt ért el a sárga nemesfém az év elejéhez képest. Az év elején a megnövekedett geopolitikai feszültségek történelmi csúcsra repítették az árfolyamot, viszont ahogy aztán látszott, hogy az ukrajnai háború mégsem fenyeget egyből egy új világháborúval, úgy attól kezdve az amerikai kamatpolitika szabta meg egyértelműen az irányt.

Bővebben »

Év végi hajrára készülhet az arany - Aranypiac videó

(2022.12.07.)

Év végi hajrára készülhet az arany

Az arany világpiaci árfolyama 1.770 dollár körül alakul ebben a pillanatban. A múlt hetet még 1.800 dollár felett tudta zárni a jegyzés. Ez a kiruccanás a lélektanilag is fontos kerek árszint fölé mutathatja az irányt rövidtávon, még ha most vissza is hullott 1.800 dollár alá átmenetileg az árfolyam. A következő technikai ellenállási szint nem sokkal 1.800 dollár felett húzódik. Innét fordult le első nekifutásra az árfolyam. Amennyiben ezt az ellenállást sikerülne áttörni, akkor 1.900 dollárig is felszaladhat a jegyzés.

Bővebben »

Aranyár: Gödörből kifelé? - Aranypiac videó

(2022.11.30.)

Aranyár: Gödörből kifelé?

Az arany világpiaci árfolyama 1.750 dollár környékén jár jelenleg. A hónap elején még 1.600 dollár környéki árszinteket láttunk, amihez képest tehát most durván 10 százalékkal feljebb alakul a jegyzés. És nagyon úgy tűnik, mintha itt most erőt gyűjtene az árfolyam az 1.800 dolláros akadály leküzdéséhez. A javuló hangulat a legutóbb látott emelkedés hátterében, és a további óvatos optimizmust illetően is, abból a várakozásból fakad, hogy az amerikai jegybank fokozatosan lassíthat a kamatemelési tempón.

Bővebben »

Erőt gyűjt az arany? - Aranypiac videó

(2022.11.23.)

Erőt gyűjt az arany?

Az arany árfolyama az utóbbi pár napban nem tudta folytatni az elmúlt két hét emelkedését, átmenetileg megpihenni látszik. 1.800 dollár közeléből visszább jött a jegyzés 1.740 dollár környékére, de ez a visszavonulás egyelőre nem egy bezuhanás, hanem inkább erőgyűjtésnek tűnik az 1.800 dolláros akadály átugrásához. A befektetők arra számítanak, hogy lassít a kamatemelési tempón a Fed, és ez támogatólag hat az aranyra.

Bővebben »

Lépcsőzve halad felfelé az arany

(2022.11.16.)

Lépcsőzve halad felfelé az arany

Az elmúlt napokban jelentősen javult a hangulat az arany piacán. Ennek köszönhetően szépen tudott emelkedni a dollárban jegyzett aranyár. Alig több mint egy hete még csak 1.600 dollár környékén járt az árfolyam jegyzése. Mostanra 10 százalékkal feljebb került, és 1.780 dollár környékén alakul, és nagyon úgy tűnik, hogy lehet még további tere az emelkedésnek. A javuló hangulat az amerikai inflációs és kamatvárakozásokkal van összefüggésben.

Bővebben »

Eseménydús napok az arany piacán

(2022.11.09.)

Eseménydús napok az arany piacán

Izgalmasan indult a hét az arany piacán. Már a múlt hét végén bemutatott egy nagy felszökkenést az aranyár 1.700 dollár irányába, hétfőn megpihent az árfolyam, erőt gyűjtött, hogy aztán tegnap visszatérjen 1.700 dollár fölé. Jelenleg nagyjából 1.710 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért. Az aranyár fellángolásának hátterében az időközi választások lehetnek az Egyesült Államokban valamint várakozások arra vonatkozólag, hogy az amerikai jegybank fokozatosan visszább vehet a kamatemelések tempójából.

Bővebben »

Aranypiac: Felemás egyenleg

(2022.11.02.)

Aranypiac: Felemás egyenleg

Az utóbbi időszakban felemásan alakult az arany árfolyama. A dollárban jegyzett világpiaci aranyár immár hónapok óta erős nyomás alatt van. Keresi a helyét az árfolyam, jelenleg 1.650 dollár környékén próbál stabilizálódni az utóbbi hónapok lejtmenete után. A pánikszerű felvásárlás, ami még az ukrajnai háború kezdeti szakaszát jellemezte, és ami akkoriban hirtelen fellendülést hozott a piacon, mostanra elmúlt, helyette a szigorodó jegybanki kamatpolitika vette át az irányítást és szabja meg jobban az irányt.

Bővebben »

Megpihenő az aranyár - Aranypiac videó

(2022.10.26.)

Megpihenő az aranyár

Az arany jegyzése kapott hideget-meleget eddig az idei évben. Láttunk az év elején történelmi rekordot 2.070 dollárnál per uncia, most ehhez képest 20 százalékkal lejjebb jár az árfolyam 1.660 dollár magasságában. Forintra átváltva nagyon más kép rajzolódik ki. Itt is láttunk történelmi csúcsot az idén, 24.000 forint per gramm volt az eddigi történelmi rekord. Ebben a pillanatban valamivel 22.000 forint felett kell fizetni grammonként. Tehát elmaradunk a rekordtól közel 10 százalékkal, de az év eleji 19.000 forintos grammárhoz képest még mindig jelentős pluszban van a jegyzés.

Bővebben »

Aranyár: Rekord közeli szint forintban - Aranypiac videó

(2022.10.12.)

Aranyár: Rekord közeli szint forintban

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama ismét 1.700 dollár alatt jár, a múlt heti fellángolás kialudni látszik. Forintra átszámítva viszont gyökeresen más kép rajzolódik ki a sárga nemesfém grafikonján. Jelenleg is történelmi magasságban van a jegyzés, csak nem sokkal marad el az eddigi rekordtól, amit március elején tudott elérni. Jelenleg 23.700 forintba kerül egy gramm színarany, ez unciában kifejezve 740 ezer forintot jelent.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: 180 fokos fordulat? - Aranypiac videó

(2022.10.05.)

Aranyár: 180 fokos fordulat?

Az arany világpiaci árfolyama ismét 1.700 dollár felett jár, egy hét alatt tehát 100 dollárt tudott emelkedni a jegyzés, ami több mint 5 százalékos plusznak felel meg. A forintban jegyzett árfolyam pedig 23.300 forint per gramm, itt is emelkedés volt megfigyelhető az utóbbi napokban, és ezzel most a jegyzés a március eleji történelmi rekordot közelíti.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vihar okozta örvényben az arany - Aranypiac videó

(2022.09.28.)

Vihar okozta örvényben az arany

A befektetési és tőkepiacokon egyre hevesebb vihar tombol, amelynek epicentrumában a szárnyaló dollár áll. Meredeken esnek a részvények, esik a kőolaj és még a földgáz árfolyama is, és velük együtt esnek a nyersanyagok, többek között a nemesfémek is. Az arany jegyzése a múlt héten átszakított egy fontos technikai támaszszintet, ez pedig begyorsítja az esést. Egyelőre 1.625 dollárig húzódott vissza az árfolyam. A forintban jegyzett aranyár ugyanakkor lényegesen kedvezőbb képet mutat, itt egy stabil oldalazást látunk egy történelmileg igen magas árszinten, nem sokkal a március elején elért rekordárszint alatt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Stresszteszt folyamatban - Aranypiac videó

(2022.09.21.)

Aranyár: Stresszteszt folyamatban

A világpiaci aranyár a múlt héten beleszaladt egy technikai pofonba. 1.700 dollár alá esett vissza a jegyzés, és most 1.660-70 dollár környékén alakul. Ezzel átszakadni látszik egy fontos technikai támaszszint, ez pedig tovább csökkenő tendenciát valószínűsít dollárban számolva. A forintosított aranyár szintén látott már jobb napokat, ugyanis forintban számolva is csökkenés jellemezte az utóbbi időszakot. Egy gramm 24 karátos nyersarany tőzsdei ára ebben a pillanatban 21.500 forint.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Európa bajban van - Aranypiac videó

(2022.09.15.)

Aranypiac: Európa bajban van

Mind a dollárban jegyzett, mind a forintra átszámított aranyár minimálisan lejjebb került az utóbbi napokban. Jelenleg 22.000 forintot kell fizetni egy gramm 24 karátos aranyért, ami forintban számolva változatlanul történelmi magasság. Az év elején például még csak 19.000 forint volt egy gramm arany ára, egy éve pedig tavaly szeptemberben még csak 17.000 forint. Magyarország és egész Európa, az európai gazdaságok, az európai emberek az elszálló energiaárak miatt egy nehéz télre készülhetnek, ezért itt a kontinensen sokan keresnek menedéket az aranyban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Az infláció nem elég - Aranypiac videó

(2022.09.09.)

Aranypiac: Az infláció nem elég

A világpiaci aranyár technikailag kritikus helyzetben van a mostani árszinteken. 1.700 dollár alatt ugyanis egy mély gödör tátong, amibe jó lenne nem beleesni az árfolyamnak. Amennyiben ez mégis megtörténne, akkor évekig elhúzódó konszolidáció vehetné kezdetét az aranynál, ami azt jelenti, hogy akár hosszú évekre elbúcsúzhatna az árfolyam a 2.000 dollár feletti régióktól, ahová márpedig fél éve, az ukrajnai háború kezdetén még úgy nézett ki, hogy nagyon ki akarna törni a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Fed nehéz keresztet tesz az aranyra - Aranypiac videó

(2022.08.31.)

A Fed nehéz keresztet tesz az aranyra

Az utóbbi napokban csökkenés jellemezte az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyamát. Egy uncia aranyért 1.725 dollárt kell fizetni jelenleg, ami nagyjából 22.200 forintos grammárnak felel meg. A forintra átszámított aranyár tehát nem nagyon mozdult az utóbbi egy hétben, egy hete is nagyjából ennyit kellett fizetni egy gramm aranyért. Az ukrajnai háború okozott kezdetben egy fellángolást a világpiaci aranyárban, amit mostanra azonban némi kijózanodás követ.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: ütős dollár - Aranypiac videó

(2022.08.24.)

Aranyár: ütős dollár

A világpiaci aranyár jegyzése 1.750 dollár környékén alakul jelenleg. Forintra átszámolva továbbra is történelmi magasságokban van a jegyzés, ami a dollár brutális felértékelődésének köszönhető. A héten a dollár átlépte a paritást az euróval szemben, azaz egy dollárért többet kell fizetni ebben a pillanatban, mint egy euróért. Erre 20 éve nem volt példa. Forintosítva ez annyit tesz, hogy egy dollárért most 415 forintot kell adni.  Más szóval tehát, az arany világpiaci árát egy egyre magasabb szorzóval kell átszorozni ahhoz, hogy megkapjuk a grammárat forintban kifejezve.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a surranópályán? - Aranypiac videó

(2022.08.19.)

Arany a surranópályán?

Az aranyár visszatérésének a magasabb ártartományokba nem utolsó sorban technikai oka van, a jegyzés egy technikai támaszszintről pattan egyelőre vissza. Másfelől meg annak is köszönhető ez a visszaerősödés, hogy a dollár vesztett valamennyit az erejéből. A sokszor megfigyelt negatív korreláció az arany és a dollár között tehát ezúttal is érvényesül. Ha gyengül a dollár, akkor tud erősödni az arany – nagy vonalakban ezt látjuk most is.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Janus-arcú arany - Aranypiac videó

(2022.07.13.)

Janus-arcú arany

A dollárban jegyzett világpiaci árfolyam és a forintra átszámított aranyár merőben más pályán jár jelenleg. Míg a sárga nemesfém világpiaci árfolyama esett az utóbbi időszakban, addig a forintosított aranyár szépen teljesített, hiszen egyre feljebb tudott kerülni. Az ellentétes mozgás hátterében a forint árfolyamának bezuhanása áll. Két hónapja egy dollárért még csak 380 dollárt kellett fizetni, ma viszont egy dollár csaknem 410 forintba kerül. Így bár olcsóbbodott az arany New York-i jegyzése, forintra átszámítva mégis egyre többet kell fizetni egy gramm aranyért.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Zúznak a piacokon, az arany sem ússza meg? - Aranypiac videó

(2022.07.06.)

Zúznak a piacokon, az arany sem ússza meg?

Heves árfolyam mozgások vannak jelenleg a befektetési piacokon. Tegnap fekete napja volt a forintnak, egy euró hajszál híján 410 forintba került, egy dollárért pedig majdnem 400 forintot kellett fizetni. Szakadnak a tőzsdék, fejre álltak a devizapiacok, tegnap csaknem 10 százalékot zuhant az olajár, és ebből a turbulens viharból, ami végig söpör a piacokon, az arany sem tudja kivonni magát.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Patthelyzet az arany piacán - Aranypiac videó

(2022.06.29.)

Patthelyzet az arany piacán

A világpiaci aranyár az utóbbi egy hétben nem mutatott különösebb mozgást. Be van szorulva a jegyzés egy szűk, 1.800 és 1.880 dollár közötti ártartományba.  Nyomás alatt tartja az árfolyamot az erős dollár, aminek a hátterében az amerikai kamatemelések állnak, és az ezekkel egyetemben növekvő hozamok a kötvénypiacokon. Másfelől viszont erős támaszt ad az aranyárnak a magas infláció és a geopolitikai bizonytalanságok, amelyek az aranybefektetések iránti érdeklődést azért változatlanul magasan tartják főként a nyugati világban, azon belül is főként Európában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Emelkedő kamatpályán egyensúlyoz az arany - Aranypiac videó

(2022.06.22.)

Emelkedő kamatpályán egyensúlyoz az arany

Az aranyár az utóbbi egy hónapban nem mutatott különösebb mozgást. Miután visszakorrigált a jegyzés a március eleji történelmi magasságból 1.800 dollár környékére, azóta be van ragadva a piac egy szűk sávba és csupán ezen belül látunk egy oldalazó mozgást. Hogy milyen irányba fog kitörni az árfolyam ebből az oldalazásból, az ebben a pillanatban teljesen nyitott kérdés. Kamatemelések egyfelől és infláció másfelől – ez a két tényező mozgatja az árfolyamot.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyár teljesítménye különböző devizákban - Aranypiac videó

(2022.06.15.)

Az aranyár teljesítménye különböző devizákban

A hét eleje óta az emelkedő kamatoktól való félelem negatív irányba lökte az arany dollárban jegyzett árfolyamát. Egy uncia aranyért 1.815 dollárt kell fizetni ebben a pillanatban, ami bő 10 százalékkal marad el az aranyár eddigi történelmi rekordjától. A forintra átszámított aranyár ugyanakkor történelmi magasságban van, és igaz ez a dolláron kívül jóformán minden más devizára is. Magasan van az ár euróban, svájci frankban, japán jenben, kínai jüanban, indiai rúpiában és így tovább, lehetne a különböző devizákat még hosszan sorolni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Gyenge május dacára stabil aranyár - Aranypiac videó

(2022.06.01.)

Gyenge május dacára stabil aranyár

Az arany árfolyama mínusszal zárta a májust. Május elején még 1.900 dollár felett állt a jegyzés, de a hónap folyamán járt 1.800 dollár alatt is, és végül nagyjából 1.840 dollár magasságában zárult tegnap a hónap. Ugyanakkor kijelenthető, hogy az 1.800 dollár környéki aranyárszint még mindig egy történelmi magasság. Hogy itt tudja tartani magát az arany, az a világszerte magas infláció miatt változatlanul erős befektetői keresletnek köszönhető. Sokan aggódnak a megtakarított pénzük értékvesztése miatt. És ez az aggodalom nem is alaptalan, hiszen számos országban két számjegyű infláció fenyeget.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kicsapongó aranyár - Aranypiac videó

(2022.05.25.)

Kicsapongó aranyár

Az utóbbi hetekben gyengélkedett az aranyár. Az ukrajnai háború kezdetén óriási pánik uralkodott a lakosságban és a befektetők körében, ennek hatására akkoriban megsokszorozódott az arany mint vésztartalék iránti kereslet, és ez pedig ahhoz vezetett, hogy az árfolyam kilőtt az egekbe. Utóbb már látszik, hogy ez a reakció túlzó volt, a sárga nemesfém értékelése irracionálisan eltávolodott a fundamentális realitásoktól. És amikor az extrém kereslet a háború első hetei után visszatért a normalitáshoz, akkor azzal együtt az arany jegyzése is visszatért a háború előtti árszintekre.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyomás alatt az arany - Aranypiac videó

(2022.05.18.)

Nyomás alatt az arany

Az aranyár továbbra is erős nyomás alatt van, a hét elején benézett az árfolyam 1.800 dollár alá is, jelenleg 1.815 dolláron áll az uncia jegyzése. Nagyjából ezen az árszinten kezdte is az évet az arany. Forintban kifejezve valamivel 21 ezer forint felett kell most fizetni egy gramm aranyért. Az év elején még csak 19 ezer forintba került egy gramm, tehát ahhoz képest egyelőre még mindig 10 százalék körüli pluszban van a forint-aranyár. Ez a plusz a forint gyengeségének köszönhető. De járt március elején, az orosz-ukrán háború első napjaiban 24 ezer felett is a grammonkénti jegyzés, tehát forintban számolva is érzékelhető a visszaesés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

4 ok, amiért esik az arany - Aranypiac videó

(2022.05.11.)

4 ok, amiért esik az arany

Az aranyár dacára a geopolitikai feszültségeknek és a magas inflációnak egy ideje már gyengélkedik. Az ukrajnai háború első napjaiban még történelmi magasságokba emelkedett a jegyzés, de onnét egy meredek korrekció zajlik több lépcsőben, legkésőbb azóta, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy az oroszok nem számíthatnak gyors győzelemre ebben a háborúban, sőt, most inkább úgy tűnik, hogy a Nyugat kerülhet ki megerősödve ebből a konfliktusból. Ezért a háború kezdetén uralkodó pánik és a rendkívül élénk aranykereslet mostanra fokozatosan lecsendesedtek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az erős dollár méreg az aranynak - Aranypiac videó

(2022.05.04.)

Az erős dollár méreg az aranynak

Az aranyár április közepe óta erős nyomás alatt van. Az uncia jegyzése az azóta eltelt bő két hétben 2.000 dollárról 1.860 dollár környékére esett vissza. Ezzel dollárban számolva most már a háború előtti árszint alatt van az árfolyam. A piaci szereplők az erősödő dollárban és a küszöbön álló amerikai kamatemelésben látják a két fő okot a sárga nemesfém gyengélkedésére. Ugyanakkor a globális befektetői kereslet és a jegybanki aranyvásárlások stabil támaszt jelenthetnek a jövőben is.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nagyot futott, de rövidtávon kifulladt az arany - Aranypiac videó

(2022.04.27.)

Nagyot futott, de rövidtávon kifulladt az arany

Az arany árfolyama rövidtávon elakadni látszik az emelkedésben. Másfél hónapja az Ukrajnában zajló háború még nagy riadalmat okozott rövidtávon, és ez egy extrém keresletet eredményezett az arany, mint biztonságos menedék iránt különösen Európában. Ennek hatására az uncia árfolyama március elején 1.900 dollár alól indulva kilőtt 2.070 dollárig. Ehhez képest most 170 dollárral, azaz nagyjából 8 százalékkal lejjebb van az aranyár, nagyjából azon az árszinten, ahol a háború előtt is járt. A háború okozta pánik tehát teljes mértékben kiárazódott az árfolyamból, a pánikfelvásárlások is megnyugodtak, a kereslet visszatért a háború előtti szintre.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Infláció és kamatok – ezt árazza az arany - Aranypiac videó

(2022.04.20.)

Infláció és kamatok – ezt árazza az arany

Az arany jegyzése az utóbbi napokban egyre inkább el tudott távolodni az 1.900 dollártól. Húsvét hétfőn, az ünnepnap miatt beszűkült tőzsdei kereskedésben egy rövid időre 2.000 dollárig is eljutott az árfolyam, de most az ünnep elmúltával, ahogy ismét teljes szélességükben megnyíltak a piacok, visszatért a jegyzés a 1.950 dollár magasságába. Az árfolyam alakulására rövidtávon az infláció, az orosz-ukrán háború, valamint az amerikai kamatszint alakulása van a legnagyobb hatással.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyár a pénzromlás nagy nyertese - Aranypiac videó

(2022.04.13.)

Az aranyár a pénzromlás nagy nyertese

Az aranyár ismét emelkedő pályán van, miután az orosz-ukrán háború kezdetekor bekövetkezett nagy kiugrást legutóbb már javarészt visszakorrigálta a piac. Ebben a pillanatban 1.970 dollárt mutat az árfolyamkijelző. Két hete 1.900 dollár alatt járt a jegyzés, de most ismét közeledünk a 2.000 dolláros lélektani határ felé. Ha sikerülne 2.000 dollár fölé emelkedni, és nem csak egy kiszúrást látnák, hanem stabilan meg is tudna ott tapadni az árfolyam, akkor az erős momentum a technikai alapon kereskedő, trendkövető befektetők piacra lépését hozhatná, és ez még további aranyár emelkedéshez vezethet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Keresleti sokk után az arany piaca - Aranypiac videó

(2022.04.06.)

Keresleti sokk után az arany piaca

A háború inflációs hatása nyilvánvaló. Drágulnak a nyersanyagok, az energiahordozók, egyre valószínűbb, hogy idehaza is kétszámjegyű lehet az infláció az idén. Az inflációs félelmek jelentik az arany iránti kereslet egyik legfőbb motorját immár egy éve, és ebben idén sem várható változás, az emberek féltik a megtakarításaikat, és ennek kapcsán rengetegen fordulnak az arany felé. Az orosz-ukrán háború kirobbanása legutóbb további extrém keresletet generált az arany iránt. Mostanra azonban a pánikvásárlások fokozatosan lecsendesedtek, a hangulat megnyugodni látszik, és ezzel egyetemben a kereslet is normalizálódik.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Roham után kissé csendesebb aranypiac - Aranypiac videó

(2022.03.23.)

Roham után kissé csendesebb aranypiac

Az aranyár a két héttel ezelőtti 2.070 dollárról visszaesett mostanra 1.920 dollárra. A 2.070 dollár, ahonnét lefelé fordult a piac egy technikai ellenállásként van számon tartva. A koronavírus okozta, váratlanul jött gazdasági válság idején 2020 augusztusában járt korábban már ebben a magasságban a jegyzés. Most a háború miatt jutott el ismét 2.070 dollárig az árfolyam, de rövidtávon túlhevültté vált a piac, úgyhogy szükségszerűvé vált egy korrekció, és ehhez az itt húzódó technikai ellenállás adta meg a döntő löketet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Fanyar öröm a befektetők arcán - Aranypiac videó

(2022.03.09.)

Aranypiac: Fanyar öröm a befektetők arcán

Az ukrajnai háború egyik nagy profitőre az arany. Az elmúlt két hétben, amióta kirobbant a háború, meredek emelkedésben van a sárga nemesfém árfolyama. Az utóbbi napokban új történelmi csúcsra is került számos devizában, többek között forintban és euróban is, csupán dollárban várat még magára az új rekord. De már ehhez sem hiányzik sok, már csak alig marad el az uncia ára a 2.070 dollártól, az eddigi történelmi csúcstól. Hogy meddig mehet még feljebb a jegyzés, arra a Goldman Sachs adott ki például a napokban egy figyelmet érdemlő előrejelzést.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Pánikvásárlás az arany piacán - Aranypiac videó

(2022.03.02.)

Pánikvásárlás az arany piacán

A pénzügyi világ lefagyva figyel az ukrajnai háborúra. A befektetők menekülnek a részvénypiacokról, keresik a biztonságos menedéket. Ennek köszönhetően a kereslet a fizikai nemesfémek iránt soha nem látott volument ért el az utóbbi napokban, ami pedig azt eredményezi, hogy az aranyár máris az egekbe emelkedett. A forintban jegyzett aranyár tegnap új történelmi csúcsot ért el. Egy gramm aranyért 21.500 forintot kellett fizetni, ez unciában kifejezve nagyjából 660.000 forintnak felel meg.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyár szorosan követi az ukrajnai eseményeket - Aranypiac videó

(2022.02.23.)

Az aranyár szorosan követi az ukrajnai eseményeket

Az aranyár az orosz-ukrán konfliktus hatására 1.920 dollárig emelkedett az utóbbi napokban. Ezzel kitörni látszik a jegyzés az 1.800 dollár környéki oldalazásból. Az 1.920 dollár egyébként egy régi ismerős az aranypiaci befektetők számára, itt egy évtizedes technikai ellenállás húzódik. 2020 nyarán, a koronavírus második hulláma előtt egyszer már ki tudott szúrni e fölé a hosszútávú ellenállás fölé az árfolyam, de aztán hamar vissza is esett a jegyzés akkor még abból a magasságból. Most az orosz-ukrán feszültségek adhatnak lendületet egy újabb kitörési kísérlethez.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Háború és béke az arany piacán - Aranypiac videó

(2022.02.16.)

Háború és béke az arany piacán

Az arany az utóbbi napokban erős korrelációt mutat a megnövekedett geopolitikai kockázatokkal. A fokozódó feszültség az orosz-ukrán vitában tegnapra eljuttatta az árfolyamot 1.880 dollárig. Főleg azt követően indult meg a drágulás az aranynál, hogy egyes amerikai vezetők hírszerzési adatokra hivatkozva már az orosz támadás lehetséges napját is bejelentették. Aztán tegnap felröppent a hír, hogy egyes orosz csapatok látszólag megkezdték az elvonulást az ukrán határról, így egy kicsit megnyugodni látszanak a kedélyek, és az aranyár is valamivel lejjebb került, most 1850 dollár magasságában jár a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ukrán válság, helyben járó aranyár - Aranypiac videó

(2022.02.09.)

Ukrán válság, helyben járó aranyár

Az arany árfolyama valamivel 1.830 dollár alatt jár jelenleg, rövidtávon tehát óvatosan araszolgat felfelé. Hosszabb távon viszont inkább csak egy helyben toporgásról beszélhetünk, hiszen alig van mozgás a jegyzésben. Egy kicsit fel, aztán egy kicsit le, ezt látjuk már hetek óta 1.800 dollár magasságában. Az orosz–ukrán konfliktus egy újabb válsággóc, ami ha valóban elmérgesedne a felek viszálya, akkor egy világméretű gazdasági válsággal fenyeget, bár ennek a horror-forgatókönyvnek egyelőre elég csekély a valószínűsége.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: egy lépés előre, egy lépés vissza - Aranypiac videó

(2022.02.02.)

Aranyár: egy lépés előre, egy lépés vissza

Ebben a pillanatban minimálisan 1.800 dollár alatt van az arany árfolyama. Egy hete még 50 dollárral feljebb járt, és akkor úgy tűnt, hogy sikeresen le tudja gyűrni az árfolyam a technikai akadályt 1.830 dollár magasságában és ezzel el tud rugaszkodni tartósabban az 1.800 dolláros árszinttől, ahol immár egy éve zajlik a kereskedés. Az amerikai jegybank azonban keresztülhúzta a bikák számításait, és a szigorodó monetáris politikára való kilátások megerősítésével alaposan elrontotta a hangulatot a befektetési piacokon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Emelkedő kamatok közepette állja a sarat az arany - Aranypiac videó

(2022.01.26.)

Emelkedő kamatok közepette állja a sarat az arany

Az arany jegyzése nem sokat változott az utóbbi egy hétben. Ebben a pillanatban valamivel 1.800 dollár felett alakul az árfolyam, nem sokkal egy kritikus technikai ellenállás alatt, ami nagyjából 1.830 dollárnál húzódik. Láthatóan spekulatív piaci szereplők egész hada áll tettre készen, hogy ezen az árszinten csökkenő aranyárra spekulálva belépjen a short oldalon. Ugyanakkor ha sikeresen kitör az árfolyam felfelé, akkor gyors és hirtelen aranyár drágulás következhet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Téli álomban még, de ugrásra kész az arany - Aranypiac videó

(2022.01.19.)

Téli álomban még, de ugrásra kész az arany

Az arany jegyzése nem sokat változott az utóbbi egy hétben. Ebben a pillanatban valamivel 1.800 dollár felett alakul az árfolyam, nem sokkal egy kritikus technikai ellenállás alatt, ami nagyjából 1.830 dollárnál húzódik. Láthatóan spekulatív piaci szereplők egész hada áll tettre készen, hogy ezen az árszinten csökkenő aranyárra spekulálva belépjen a short oldalon. Ugyanakkor ha sikeresen kitör az árfolyam felfelé, akkor gyors és hirtelen aranyár drágulás következhet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kiugrás küszöbén, de még patthelyzet az aranynál - Aranypiac videó

(2022.01.12.)

Kiugrás küszöbén, de még patthelyzet az aranynál

Az arany világpiaci árfolyama 1.820 dollár környékén jár ebben a pillanatban. Nem sokkal vagyunk a kritikus 1.830 dolláros technikai ellenállás alatt. Ez az 1.830 dollár az utóbbi fél évben többször is parancsolt megálljt az árfolyam emelkedésének. Meglátjuk, hogy ma-holnap, ha ismét elér odáig a jegyzés, miként sikerül megbirkózni ezzel az árszinttel. A technikai ellenállás áttörése megnyithatná az utat 1.900 dollár irányába.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Marad a „húzd meg, ereszd meg” játék 2022-ben is?

(2022.01.05.)

Aranyár: Marad a „húzd meg, ereszd meg” játék 2022 ben is?

Az arany árfolyama ott és úgy kezdi az új évet, ahol és ahogy az óévet zárta. Valamivel 1.800 dollár felett van most az ármutató, és változatlanul zajlik a húzd meg, ereszd meg vevők és eladók között. A napon belüli volatilitás kimagaslónak számít, ugyanakkor ha tágabban szemléljük a grafikont, akkor meg inkább az látszik, hogy hosszabb távon, hosszabb idősíkon egyre inkább beszűkül az aranyár mozgása. Az ilyen ék szerű beszűkülések jellemzően drasztikus, impulzív kitöréssel szoktak végződni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Mérlegen a 2021-es év - Aranypiac videó

(2021.12.22.)

Aranypiac: Mérlegen a 2021-es év

Az aranyár egyelőre valamivel 1.800 dollár alatt várja a karácsonyi ünnepeket, és bárhogy is alakulnak még az év utolsó napjai, az már látszik, hogy a 2020-as ragyogó teljesítményt idén nem tudja megismételni a sárga nemesfém. Míg a dollárban számított világpiaci ár az idei évben vesztésre áll, addig forintban számolva valamivel jobb a helyzet, az év elejéhez viszonyítva több mint 3 százalék pluszban áll az uncia jegyzése. Az év slágertémája az infláció volt, a legizgalmasabb hír pedig az MNB áprilisi aranyvásárlása.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranylázban a piacok - Aranypiac videó

(2021.12.08.)

Aranylázban a piacok

Az arany világpiaci árfolyamára a trend nélküli oldalazás a legjellemzőbb irány az idei évben. A jegyzés az 1.800 dollár körüli ártartománytól nem képes elszakadni, jelenleg is éppen alulról súrolja a 1.800 dolláros árszintet. A forintban jegyzett árfolyam viszont ennél jóval izgalmasabban alakult az idén. Legutóbb egy-két hete történelmi csúcsot állított be az árfolyam forintban számolva, amit azóta kisebb mértékben korrigált ugyan a piac, de továbbra is történelmileg magas árszinten alakul a jegyzés. Az elsöprő vevői érdeklődés az árfolyam legfőbb támasza.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Felbolydult méhkas az arany piaca - Aranypiac videó

(2021.12.01.)

Felbolydult méhkas az arany piaca

Az aranyár 1.790 dollár alatt jár nem sokkal ebben a pillanatban. Ez durván 80 dollárral kevesebb, mint még két hete, amikor is biztató lendülettel megiramodott és 1.800 dollár fölé kilőtt az árfolyam. Akkor az emelkedés során több korábban erősnek vélt technikai ellenállást is áttört a jegyzés, és irányt vett 1.900 dollár felé. Ehhez képest most ismét ott tartunk, ahol nagyjából két hete. Tehát az emelkedést tulajdonképpen teljes mértékben visszavette a piac, és most legalábbis rövidtávon ismét bizonytalanabbnak tűnik a folytatás.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mámor után másnapos hangulat az aranynál - Aranypiac videó

(2021.11.24.)

Mámor után másnapos hangulat az aranynál

Az arany jegyzése a múlt heti mámoros emelkedés után jókora kijózanodással kezdte a mostani hetet. Az 1.870 dolláros múlt heti csúcsról két nap alatt 100 dollárt korrigált vissza az árfolyam. Érdemes azonban egy pillantást vetni az aranyár forintban jegyzett grafikonjára is, hiszen a hazai befektetőket ez érinti első sorban, és ez merőben más képet mutat, mint a dollárban jegyzett grafikon. A forint legutóbb a 330-as szintig gyengült a dollárral szemben, és ez történelmi magasságokba katapultálta az arany árát forintban számolva, ami most alig marad el az eddigi történelmi csúcstól.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mámoros napok az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.11.17.)

Mámoros napok az arany piacán

Az arany árfolyama az utóbbi napokban stabilan visszatért az 1.800 dollár feletti ártartományba, áttört két fontos technikai ellenállást 1.800 majd 1.835 dollárnál és ez szinte mámoros hangulatot okoz az arany piacán. Az úgy nevezett technikai kilátások jelenleg egyértelműen az árfolyam további emelkedését valószínűsítik, de nem csak a technikai indikátorok szólnak az arany mellett, hanem az infláció elszabadulása is, ami ellen az arany sokszor nyújtott már a múltban biztonságos menedéket.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Turbófokozatra kapcsol az arany? - Aranypiac videó

(2021.11.10.)

Turbófokozatra kapcsol az arany?

Az aranyár az elmúlt napokat kirobbanóan jó formában töltötte. Hosszas küzdelem után végül sikerült átlendülnie a jegyzésnek az 1.800 dolláros határvonalon, ami egy fontos lépés előre, de máris következik az újabb megmérettetés az 1.835 dolláros technikai ellenállás képében. Ez az árszint az utóbbi fél évben többször jelentett akadályt, úgyhogy egy nagy jelentőségű második lépés lehetne az, ha sikerülne most még ezt is legyűrni az árfolyamnak. Ebben az esetben akár 100 dolláros felugrás is jöhet az arany árában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a kínpadon - Aranypiac videó

(2021.11.03.)

Arany a kínpadon

Az arany árfolyama sorozatos ostrom alatt tartja az 1.800 dolláros árszintet, de egyelőre nem képes megbirkózni az itt húzódó technikai ellenállással. Ugyanakkor minden kudarc, minden visszavert támadás ellenére stabilan tudja magát tartani az 1.800 dolláros küszöb vonzásában, és amíg ez így van, addig megvan minden remény arra, hogy előbb vagy utóbb siker koronázza ennek a fontos árszintnek a megugrását.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár a tű fokán át - Aranypiac videó

(2021.10.27.)

Aranyár a tű fokán át

Az aranyár egyelőre képtelen megbirkózni a technikailag és lélektanilag is fontos 1.800 dolláros árszinttel. Láthattunk a múlt hét végén, és aztán a most zajló kereskedési hét elején is biztató kitörési próbálkozást felfelé, amit sok befektető máris pezsgőbontással kezdett el ünnepelni, de most ebben a pillanatban éppen úgy tűnik, hogy talán még korai volt az öröm, mégis csak keményebb dió az 1.800 dolláros árszint. Reményt az aranyár emelkedésére a hétről hétre egyre magasabbra kúszó inflációs várakozások, a gazdasági növekedés újbóli lassulása, és a féktelen állami eladósodás adhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Infláció után stagfláció - Aranypiac videó

(2021.10.20.)

Aranypiac: Infláció után stagfláció

Az arany árfolyama az elmúlt napokban kacérkodni látszott az 1.800 dollárral. Ez egy sokat emlegetett árszint, aminek technikai jelentősége van. Nagyjából ebben a magasságban húzódik az úgy nevezett 200-napos mozgóátlag, ami az elmúlt durván egy év tőzsdei kereskedési napjainak átlagárát tükrözi, és amire a spekulatív befektetők különösen odafigyelnek. Fundamentális szempontból a stagfláció veszélye kerül egyre inkább a figyelem középpontjába, sokan vélik úgy, hogy ebből meríthet erőt az arany.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Önbizalom-hiányos arany - Aranypiac videó

(2021.10.13.)

Önbizalom-hiányos arany

Dollárban számolva le van ragadva az aranyár 1.760 dollár magasságában. A piaci hangulat felemás. Egyrészt nincs messze az ez évi mélypontoktól az aranyár, és újra meg újra megremeg a léc, amikor a támaszszintek felé látszik lecsusszanni a jegyzés, ugyanakkor az 1.800 dolláros lélektani határ is csupán karnyújtásnyi távolságra van. Forintban számolva már lényegesen jobb a helyzet, miután a forintosított aranyár legutóbb emelkedni tudott a gyenge forintnak köszönhetően.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Borulhat-e még aranyba az ősz? - Aranypiac videó

(2021.10.06.)

Borulhat-e még aranyba az ősz?

Szeptemberben az ősz beköszöntével eluralkodott egy borongós, őszi hangulat a sárga nemesfém piacán. A múlt hét végén azonban mégis biztatóan visszajelentkezett az árfolyam, és jelenleg is úgy tűnik, mintha sikerrel próbálna meg kitörni a jegyzés a rövidtávon csökkenő trendből felfelé. Ha az elmúlt napok emelkedése folytatódni tudna 1.800 dollár fölé, akkor az technikailag sokat segíthetne az uncia árfolyamán, csakúgy mint egy olyan esemény, ami ismét jobban a kockázatkerülés felé terelné a befektetőket.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ideges aranypiac - Aranypiac videó

(2021.09.29.)

Ideges aranypiac

Bár még egy nap hátra van a harmadik negyedévből, mégis nagy eséllyel megjósolható, hogy az arany árfolyama valószínűleg csalódást keltő eredménnyel fogja zárni a most végződő negyedévet. Dollárban számolva 1.740 dollár körül alakul jelenleg az uncia árjegyzése, ami elmarad az idei évre jellemző 1.800 dollár környéki árszintektől. Forintra átszámolva, ha nem is sokkal, de azért valamivel kedvezőbb a helyzet. A magyar fizetőeszköz akut gyengesége miatt viszonylag stabilan, az idei évre jellemző kereskedési sáv közepén alakul a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Botladozó aranyár - Aranypiac videó

(2021.09.22.)

Botladozó aranyár

Annak dacára, hogy sorra érkeznek a negatív hírek az emelkedő inflációval kapcsolatban, az aranyár nem tud emelkedni, inkább stagnál, sőt a múlt hét vége felé ismét mélyebben visszanézett 1.800 dollár alá. Egész pontosan 1.750 dollárig tartott a visszarendeződés az árfolyamban, és most ebben a magasságban próbál a sárga nemesfém ismét jobban magára találni. 1.800 dollár felett nagyot javulhatna a befektetők hangulata, akik az aranyár botladozása láttán jelenleg joggal elbizonytalanodottak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Csetepaté 1.800 dollárnál - Aranypiac videó

(2021.09.15.)

Aranyár: Csetepaté 1.800 dollárnál

Az arany árfolyama hetek óta az 1.800 dolláros árszinttel hadakozik, befészkelte magát ebbe az ármagasságba, és nem jut innét se igazán előre, se hátra. Rövidtávon 1.830 dollárnál húzódik egy kemény technikai ellenállás, aminél újra meg újra falba ütközik a jegyzés. De nemcsak feljebb nem tud kerülni az árfolyam, esni sem képes. Az inflációs nyomás ugyanis magasan tartja a befektetői keresletet, és a fogyasztói árak emelkedésével kapcsolatos negatív hírekre rendre meg is lódul az aranyár felfelé.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Függöny fel egy újabb felvonáshoz? - Aranypiac videó

(2021.09.08.)

Aranyár: Függöny fel egy újabb felvonáshoz?

Nincs sok új a nap alatt: Az aranyár 1.800 dollár magasságában próbál stabilizálódni és erőt gyűjteni egy újabb felvonáshoz a legutóbb látott emelkedési pályán. Az árfolyam egy impulzív emelkedést mutatott az elmúlt egy hónapban, eljutott 1.690 dollárról 1.830 dollárig, ami egy markáns technikai ellenállásként számon tartott árszint. És ahogy az várható volt, ebbe az ellenállásba egyelőre bele is tört a vevők foga az utóbbi két napban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nehéz próbatételek várnak az aranyra - Aranypiac videó

(2021.09.01.)

Nehéz próbatételek várnak az aranyra

Az arany árfolyama visszaküzdötte magát 1.800 dollár fölé. Ez a lélektanilag is fontos kerek árszint egy vízválasztó volt az utóbbi hónapokban az arany piacán, és most 1.800 dollár felett ismét felcsillan a remény a további aranyár emelkedésre.  Ugyanakkor látni kell azt is, hogy ehhez technikai ellenállások egész sorával kell megbirkóznia a jegyzésnek. Elsőként 1.830 dollár környékén tornyosul egy ilyen technikai akadály, majd 1.920 és 1.970 dollár környékén jönnek a soron következők.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ideges aranypiac, baljós árnyak? - Aranypiac videó

(2021.08.18.)

Ideges aranypiac, baljós árnyak?

Az arany árfolyama egy héttel ezelőtt még meredek eséssel ijesztgette a befektetőket, akik azonban úgy tűnik, hogy egy kicsit sem rémültek meg a csökkenő aranyár láttán, hanem inkább örömmel vásároltak bele az esésbe. Úgyhogy egyelőre úgy néz ki, hogy bátraké a szerencse, mert akinek volt mersze megvenni az esést, az most egy hasonlóan meredek visszaemelkedésből profitálhat. Az árfolyam ugyanis az 1.700 dollár alatti mélypontról pár nap alatt ismét visszaküzdötte magát 1.800 dollár közelébe.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Hideg zuhany az aranyra - Aranypiac videó

(2021.08.11.)

Hideg zuhany az aranyra

A múlt héten villámárvíz söpört végig az arany piacán, amit a vártnál jobb munkaerőpiaci adatok váltottak ki az Egyesült Államokban. Az árfolyam az elmúlt időszakban hosszan oldalazott 1.800 dollár környékén, és onnét többszöri próbálkozásra sem tudott elrugaszkodni felfelé. Ebben a se előre, se hátra állapotban érkeztek meglepően kedvező gazdasági adatok az USA-ból, amire a befektetők nem számítottak, és amelyek aztán hideg zuhanyként hatottak a piacra.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor mozdul végre az arany? - Aranypiac videó

(2021.08.04.)

Mikor mozdul végre az arany?

Az arany piacát szemlélve leginkább talán egy hipnotizált alvajáró juthat az ember eszébe. Alig látunk volatilitást az árfolyamban, július eleje óta 1.800 és 1.835 dollár között, egy csupán 2 százalékos árfolyamsávon belül hullámzik a jegyzés. Egyelőre nehéz megjósolni, hogy rövidtávon mire számíthatunk, gyakorlatilag minden irány nyitva áll az aranyár előtt, amelyet főként az amerikai jegybank monetáris politikája és a járvány újabb hullámával kapcsolatos aggodalmak mozgathatnak meg.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döntésképtelen arany - Aranypiac videó

(2021.07.28.)

Döntésképtelen arany

Az arany árfolyama nem képes tartósan 1.800 dollár fölé emelkedni. Hetek óta e körül a kerek árszint körül ingázik a jegyzés. Ez az 1.800 dollár egyben az idei év átlagára is. Ezt tükrözi az úgy nevezett 200-napos mozgóátlag, amely szintén ebben a magasságában alakul már egy jó ideje. Az infláció alakulása tűnik változatlanul a leginkább meghatározó témának az arany piacán. Főként a pénzromlás növekvő üteme terelte az elmúlt hónapokban a befektetőket a sárga nemesfém felé.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Megszilárdult pozícióban stagnáló arany - Aranypiac videó

(2021.07.21.)

Megszilárdult pozícióban stagnáló arany

Az aranyár továbbra sem tud igazán elszakadni az 1.800 dollár környékéről. A múlt héten bemutatott ugyan az árfolyam egy kísérletet erre, felkapaszkodott 1.830 dollár fölé, de azóta ez a próbálkozás kifulladt és ismét visszatért a jegyzés a kerek 1.800 dollár körüli árszintre. Vevői és eladói oldal egyelőre megbékélni látszik a stagnáló aranyárral, a patthelyzet végét az ősszel visszatérő negyedik járványhullám hozhatja el.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyári uborkaszezon az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.07.14.)

Nyári uborkaszezon az arany piacán

A nyári uborkaszezon közepette mintha lefagyott volna az aranyár 1.800 dollár magasságában. Napok óta nem jut az árfolyam se előre, se hátra, a jegyzés egy plusz-mínusz 10 dolláros sávban oldalaz egy kritikus árszinten 1.800 dollár környékén, az 50-napos és a 200-napos mozgóátlag magasságában. Ez a két mozgóátlag egy rövidebb illetve egy hosszabb távú trendindikátorként értelmezhető. Ha az árfolyam felettük alakul, akkor további árfolyam emelkedést szokás valószínűsíteni, alattuk alakuló árfolyam esetén pedig inkább csökkenésre kell felkészülni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Negatív az első féléves mérleg - Aranypiac videó

(2021.07.07.)

Aranypiac: Negatív az első féléves mérleg

Az aranyár nem egészen 1.900 dollár magasságban kezdte az idei évet. Az év első hat hónapja hozott hideget, meleget az arany számára, láttunk mélyrepülést és biztató próbálkozásokat a feltámadásra, de az egyenleg végül mégis negatív lett, hiszen nagyjából 100 dollárral a nyitóár alatt, 1.800 dollár magasságában zárult néhány nappal ezelőtt az első félév az arany számára. Az arany kis testvére az ezüst ennél valamivel jobban teljesített. 25 dollár környékéről indította az évet, és hat hónap után 26 dollárig jutott az uncia ezüst jegyzése, ami mégis csak egy minimális pluszt jelent az ezüst árazásában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nem tett jót a Fed az aranynak - Aranypiac videó

(2021.06.30.)

Nem tett jót a Fed az aranynak

Az aranyár egyelőre nem tud magához térni abból a múlt heti pofonból, amibe az amerikai jegybank kamatdöntő ülése után szaladt bele. Mostanra 1.760 dollár környékére esett vissza a jegyzés. Ez 150 dollárral kevesebb, mint a Fed kamatdöntő ülése előtt volt, és erősen rezeg a léc, mert ha nem mutatkozik hamarosan erő a vételi oldalon, akkor még inkább beborulhatnak a rövidtávú kilátások, és 1.700 dollár alá is visszatérhet az árfolyam.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a gyengélkedőn - Aranypiac videó

(2021.06.23.)

Arany a gyengélkedőn

Az arany árfolyama erős nyomás alá került a múlt héten. A Fed kamatdöntő ülését követően az árfolyam meredek lejtőre került, visszább lépett 100 dollárt, majd végül 1.760 dollár magasságában valamelyest stabilizálódni tudott. Az árcsökkenés annak dacára következett be, hogy a Fed valójában nem változtatott az amerikai jegybanki politikán, csupán kilátásba helyezte, hogy a korábban hangoztatott 2024 helyett már 2023-ra várja az irányadó kamatláb emelésének kezdetét, sőt mindjárt két emelést is várnak arra az évre.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Fed osztja a lapokat az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.06.16.)

A Fed osztja a lapokat az arany piacán

Az arany jegyzése 1.860 dollár környékén alakul, ami egy izgalmas árszint. Korábban ez egy meghatározó támaszszint volt hónapokon keresztül, amely tavaly novemberben átszakadt és ezt követően alámerült az árfolyam, egy egyre kiterjedtebb korrekció bontakozott ki. Annál is inkább lehetett örülni annak, amikor aztán májusban visszatért az aranyár 1.860 dollár fölé. Most viszont ismét egy rebreak lehetősége fenyeget ezen a technikai árszinten.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Minden ötödik jegybank tervez aranyvásárlást - Aranypiac videó

(2021.06.09.)

Minden ötödik jegybank tervez aranyvásárlást

Az arany piacán a befektetői hangulat jónak, bizakodónak mondható. Az uncia jegyzése néhány napja eljutott már 1.920 dollár közelébe is, ahol egy hosszútávú technikai ellenállási zóna kezdődik, és amely egyelőre megálljt parancsolt a további emelkedésnek. A vevői magatartást ezért is mintha a kivárás jellemezné az utóbbi napokban, talán a legfrissebb inflációs adatokra vár a piac. További piaci stimuláció érkezhet a jegybankok felől, amelyek közül egy felmérés szerint minden ötödik aranyat tervez vásárolni 12 hónapon belül.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Post-COVID szindróma az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.06.02.)

Post-COVID szindróma az arany piacán

A nemesfémek ismét egyértelműen felszálló ágban vannak. Az arany jegyzése az utóbbi napokban átlépte már az 1.900 dolláros határt is. Az aranyár drágulása főként az inflációtól való félelmekre vezethető vissza, miután a fogyasztói árak elszabadulása egyfajta Poszt-COVID szindrómaként van jelen a tőkepiacokon és ez a jelenség egyre inkább aggasztja a befektetőket.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Visszatérnek a befektetők az arany piacára - Aranypiac videó

(2021.05.26.)

Visszatérnek a befektetők az arany piacára

A március végi, április eleji 1.700 dollár alatti mélypontról több mint 200 dollárt tudott emelkedni az arany árfolyama, és ma reggelre már eljutott 1.900 dollár fölé, amivel visszaküzdötte magát a jegyzés az év eleji árszintre, sőt egy kisebb pluszban is van most már ebben a pillanatban a tavalyi év utolsó kereskedési napjához képest. A második negyedév tehát eddig kirobbanóan jó hangulatban telik az arany piacán. A befektetők a felerősödő inflációs félelmek miatt visszatérnek az arany piacára.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Növekszik az infláció, növekszik az aranyár - Aranypiac videó

(2021.05.19.)

Növekszik az infláció, növekszik az aranyár

Az aranyár pillanatnyilag erőtől duzzad. Az utóbbi napokban meglepő magabiztossággal átugrotta az árfolyam az 1.850 dollár magasságában vélelmezett technikai ellenállást, és akár drágulhat még tovább 1.900 dollár fölé. Ott aztán legkésőbb 1.920-1.950 dollár magasságában újabb technikai ellenállások várhatóak, amelyek fékezhetik az aranyár további rövidtávú emelkedését. A meghatározó téma a piacokon, amiről most mindenki beszél, a fenyegető infláció.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Zátony közeleg - Aranypiac videó

(2021.05.12.)

Aranypiac: Zátony közeleg

Az arany árfolyama 1.800 dollár fölé tudott emelkedni a múlt heti csalódást keltő amerikai munkaerőpiaci adatok eredményeként, és most már az 1.850 dollárt is célba vette. Ez lehet a harmadik célpont a visszaerősödésben, ami 1.680 dollár magasságából indult április elején. 1.850 dollárnál azonban több technikai ellenállás is összefut, így ebben a magasságban számítani kell arra, hogy ismét jobban fel fog erősödni az eladói nyomás.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Visszafogott optimizmus az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.05.05.)

Visszafogott optimizmus az arany piacán

Az​ aranyár az utóbbi napokban többször is lendületet vett, és megpróbált 1.800 dollár fölé kerülni, de ezek a próbálkozások eddig rendre elvéreztek. Az 1.800 dollár a kerek szám okán nyilván egy lélektani küszöb, de ebben a magasságban fut a 200-napos mozgóátlag is, és ezek így együttesen egyelőre egy legyűrhetetlen akadályt, technikai ellenállást jelentenek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vízválasztóhoz érkezett az aranyár - Aranypiac videó

(2021.04.28.)

Vízválasztóhoz érkezett az aranyár

Az aranyár az utóbbi napok visszaerősödésében eljutott 1.800 dollár közelébe. Ez jelenti az első célállomást, miután sikerült az árfolyamnak az 1.750 dollár magasságában húzódó technikai ellenállást megtörnie. Az 1.800 dollár a kerek szám okán nem csak egy lélektani akadály, de egyidejűleg itt húzódik a 200-napos mozgóátlag is, ami egy sokak által figyelt vízválasztó.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Sorsdöntő mérföldkőhöz közelít az aranyár - Aranypiac videó

(2021.04.21.)

Sorsdöntő mérföldkőhöz közelít az aranyár

Az arany árfolyama biztatóan alakult az utóbbi napokban. Technikai értelemben sikerült egy fontos előrelépést tenni, nevezetesen megtörni az 1.760 dollár magasságában húzódó technikai ellenállást, amivel további potenciál szabadult fel 1.800 dollár irányába. Ezt a potenciált pár nap alatt szinte ki is merítette az aranyár, eljutott 1.790 dollárig, ahol aztán a 200-napos mozgóátlag képében egy újabb ellenállásba ütközött. Onnét a hét elején egyelőre még lefordult a jegyzés, de úgy tűnik, hogy máris ismét erőt gyűjt, és hamarosan újra próbálkozhat ennek az ellenállásnak a megtörésével.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiaci körkép az MNB aranyvásárlása után - Aranypiac videó

(2021.04.14.)

Aranypiaci körkép az MNB aranyvásárlása után

Az arany árfolyama nem mutat különösebb mozgást, jobbára oldalaz immár két hete 1.740 dollár környékén. A mostani árszint egyfajta holtpont, amiről még nem tud határozottan elrugaszkodni a jegyzés. Se a vevők, se az eladók nem tudnak egyelőre túlsúlyba kerülni. Erről a holtpontból azonban hamarosan ki fog lendülni az árfolyam, és akkor ismét dinamikusabb piaci mozgásokat láthatunk majd. Ha felfelé sikerülne elrugaszkodnia az árfolyamnak, akkor felerősödhetne a remény, hogy végre sikerül elhagyni azt a csökkenő trendcsatornát, amiben tavaly augusztus óta csordogál lefelé az aranyár.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A húsvéti nyúl rámosolygott az aranyra - Aranypiac videó

(2021.04.07.)

A húsvéti nyúl rámosolygott az aranyra

Az arany árfolyama a húsvéti hosszú hétvégét követően biztatóan alakul. Visszakapaszkodott a jegyzés 1.740 dollár magasságába, miután egy héttel ezelőtt még benézett 1.700 dollár alá. Az 1.680 dollár környékén húzódó technikai támasz tehát rövid időn belül másodszor jelent kapaszkodót az aranyár számára. Ezzel szemben technikai ellenállásként az 1.755 dolláros szintre érdemes figyelni. Itt megállhat az aranyár erősödése, illetve, ha sikerül áttörni az ellenállást, akkor viszont folytatódhat még az emelkedés a 200-napos mozgóátlag vonaláig 1.800 dollár magasságában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Gyenge első negyedéves mérleg - Aranypiac videó

(2021.03.31.)

Aranypiac: Gyenge első negyedéves mérleg

Egy gyászos első negyedévet tudhat maga mögött az arany árfolyama. Az év első napjaiban még úgy tűnt, hogy 1.900 dollárról indulva megindulhat a jegyzés felfelé, de ez a remény aztán hamar meghiúsult és eljött a kijózanodás pillanata. Az árfolyam az első negyedévet jóformán végig este. A szóba jövő technikai támaszszintek csupán átmenetileg voltak képesek arra, hogy megfékezzék ezt az esést. Így mostanra valamivel több mint 10 százalékot vesztett az értékéből az uncia és a negyedév végére ismét 1.700 dollár alá került a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Folytatódik az aranypiaci huzavona - Aranypiac videó

(2021.03.24.)

Folytatódik az aranypiaci huzavona

Az aranyár változatlanul erős nyomás alatt van, az uncia árfolyama jelenleg 1.730 dollár körül alakul. Ugyanakkor némi stabilizálódást lehet érzékelni az utóbbi két hétben, miután korábban erőteljesebben jött visszább a jegyzés. A mostani stabilizálódás egy technikai támasznak köszönhető, ezen a támaszszinten zajlik egyelőre egy bázisépítés még bizonytalan végkimenetellel.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vérszegény aranyár - Aranypiac videó

(2021.03.17.)

Vérszegény aranyár

Az arany árfolyama a múlt héten benézett 1.700 dollár alá, ahol aztán 1.680 dollár magasságában egy technikai támaszra lelt, és most nem sokkal 1.700 dollár felett jár. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az említett támaszszint már az alját jelenti-e a korrekciónak vagy kerülhet-e még lejjebb a jegyzés. Egyes borúlátóbb elemzők elképzelhetőnek tartják, hogy akár még 1.600 dollárig is tartson a kiárusítás, mielőtt az árfolyam ismét jobban magára találhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Viharvert aranypiac - Aranypiac videó

(2021.03.10.)

Viharvert aranypiac

Az arany árfolyama az utóbbi napokban is folytatta a mélyrepülést. Hétfőn már 1.700 dollár alatti értékek is megjelentek az árfolyamkijelzőn. Tegnap láttunk aztán egy 2 százalékos visszapattanást ebből a mélységből, de továbbra is viharvert állapotban van a piac. Technikailag fontos megállapítani, hogy egy támaszszinten állt meg az esés, ott próbál most stabilizálódni az árfolyam. Ugyanakkor annak, aki hisz a technikai elemzésben, látnia kell azt is, hogy technikai ellenállások egész sora tornyosul az aranyár előtt az esetlegesen felfelé vezető úton.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döcögős évkezdet az aranynál - Aranypiac videó

(2021.03.03.)

Döcögős évkezdet az aranynál

Két hónap elteltével kijelenthető, hogy az arany árfolyama meglehetősen döcögősen startolt el a 2021-es évbe. A múlt hét végén 1.760 dollárnál átszakadt egy kritikusan fontos technikai támaszszint, és ezzel meghiúsultak a rövidtávú remények az árfolyam stabilizálódását illetően. Technikailag erre valahol 1.690-1.700 dollár magasságában lehet legközelebb esély, tekintettel arra is, hogy a piac kezd most már túladott állapotba kerülni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Rezeg a léc - Aranypiac videó

(2021.02.24.)

Aranyár: Rezeg a léc

Az arany​ árfolyama​ jó hangulatban kezdte a hetet. A múlt heti esés után hétfőn lendületesen visszaküzdötte magát a jegyzés 1.800 dollár fölé. Az 1.760 dolláros technikai támaszt tehát egyelőre még tankönyvszerűen megvették a befektetők, de kérdés, hogy mire lesz ez elég? Kialakul-e egy úgy nevezett dupla alj és dupla W formáció grafikonon, vagy tartósan a 200-napos mozgóátlag​ alá húzódik vissza az aranyár​, ami a tavalyi dinamikus árfolyamnövekedés kifulladását jelentené.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Lekonyul a lázgörbe - Aranypiac videó

(2021.02.17.)

Aranypiac: Lekonyul a lázgörbe

Az arany árfolyama a kés pengéjén táncol, ugyanis az utóbbi napok gyenge teljesítménye az 1.760 dolláros technikai támaszszint közelébe juttatta a jegyzést. Ha ez a támasz átszakad, akkor számolni kell azzal, hogy 1.700 dollárig is visszaeshet az aranyár. Mindazonáltal továbbra is egy korrektív mozgás jellemzi az árfolyam alakulását, a befektetők okkal reménykedhetnek abban, hogy a folyamatban lévő eszközár-infláció a sárga nemesfém árazását is felfelé lökheti.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Parkolópályán az arany - Aranypiac videó

(2021.02.10.)

Parkolópályán az arany

Az arany árfolyama hetek óta csak csendesen csordogál. Egy látszólag talán unalmasnak ható oldalazás zajlik 1760 és 1960 dollár között, jelenleg ennek a 200 dolláros árfolyamsávnak az alsó harmadában. Kicsit olyan ez, mint egy hullámvasút, egyszer fent, egyszer lent. Újra meg újra fellángol a jegyzés, aztán visszarándul, de nem rajzolódik ki egyértelműen az irány. Biztató ugyanakkor, hogy az aranyár a fokozatosan javuló járványhelyzetben is stabilan tartja magát az elért magas árszinten.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Spekuláció szakít át gátakat az ezüstnél - Aranypiac videó

(2021.02.03.)

Spekuláció szakít át gátakat az ezüstnél

A pandémia okozta drágulás fokozatosan kiárazódik az arany árfolyamából. Tavaly augusztus óta zajlik egy konszolidáció a sárga nemesfém piacán, ami az utóbbi hetekben oldalazásként ölt testet a grafikonon. Ugyanakkor izgalmas impulzusok érkezhetnek az olcsóbbik nemesfém, az ezüst háza tájáról, ahol spekulatív befektetők tömege jelent meg váratlanul, és ezzel mozgásba lendült a sokáig tetszhalott ezüstár. Az ezüst piacán tapasztalható vad kilengésekből az arany is profitálhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Stabil, de a nagy visszatérés még várat magára - Aranypiac videó

(2021.01.27.)

Aranyár: Stabil, de a nagy visszatérés még várat magára

Az arany árfolyama stabilan tartja az 1.850 dollár körüli szintet, de egyidejűleg be is ragadt a mostani ártartományba. Az árfolyam ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy enyhén negatív eredménnyel fogja zárni az év első hónapját, amire 2013 óta nem volt példa. Az utóbbi hét évben a január számított az év legjobb aranypiaci hónapjának, átlagosan 3 százalékos plusszal. Most ehhez képest 2 százalék mínuszban van az idei január teljesítménye.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A járvány harmadik hullámára készülhet az arany - Aranypiac videó

(2021.01.20.)

A járvány harmadik hullámára készülhet az arany

Ebben a pillanatban 1.850 dollárt kell fizetni egy uncia aranyét. Az árfolyam hetek óta ebben a magasságban alakul, úgyhogy tulajdonképpen elmondható, hogy az utóbbi két hónapban nagyjából oldalaz. Egyfelől nyomás alatt tartják az árfolyamot az oltási kampányok, amelyek a világon most már mindenhol elindultak. Másfelől viszont jól dacol ezzel a nyomással az aranyár, és úgy tűnik, hogy ugrásra készen áll arra az esetre, ha berobbanna a járvány harmadik hulláma, amit egyes agresszívan terjedő vírusmutációk indíthatnak el.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ok nélkül rángatják az arany árfolyamát? - Aranypiac videó

(2021.01.13.)

Ok nélkül rángatják az arany árfolyamát?

A múlt hét viharosan alakult az arany piacán. A hét elején, az új évet még szárnyalással kezdte a sárga nemesfém, 100 dollárral emelkedett a jegyzés, de aztán a hét végéhez közeledvén 180 fokos fordulatot vett és ugyanennyit esett az árfolyam, és ezzel együtt az év eleji nagyon optimista hangulat máris megfakult. Ezért a technikai elemzés szabályai szerint egyelőre még a tavaly ősz óta zajló korrekció folytatódása valószínűsíthető, ugyanakkor az elemzői társadalom változatlanul kitart az optimista aranyár prognózisok mellett.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Sziporkázó hangulatban kezdi az arany az évet - Aranypiac videó

(2021.01.06.)

Sziporkázó hangulatban kezdi az arany az évet

Az arany árfolyama ebben a pillanatban 1.865 dollár környékén mozog. A hetet jó hangulatban kezdte a piac, hétfőn a jegyzés egy rövid időre visszatért 1.900 dollár fölé. Azt a szintet azonban nem tudta megtartani, így egyelőre technikai értelemben nincs új a nap alatt. A rövidtávon csökkenő trendcsatornából ugyanis még nem tört ki felfelé az aranyár, változatlanul zajlik a korrekció, az árfolyam pedig az utóbbi hónapok frontvonala mentén, 1.860 dollár környékén alakul. Jól látszik a grafikonon, hogy ez mennyire fontos árszint, hiszen már sokadszorra tér vissza ide árfolyam.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az új vírusvariáns híre hozott mozgást az arany piacára - Aranypiac videó

(2020.12.23.)

Az új vírusvariáns híre hozott mozgást az arany piacára

Az arany árfolyama ebben a pillanatban 1.865 dollár környékén mozog. A hetet jó hangulatban kezdte a piac, hétfőn a jegyzés egy rövid időre visszatért 1.900 dollár fölé. Azt a szintet azonban nem tudta megtartani, így egyelőre technikai értelemben nincs új a nap alatt. A rövidtávon csökkenő trendcsatornából ugyanis még nem tört ki felfelé az aranyár, változatlanul zajlik a korrekció, az árfolyam pedig az utóbbi hónapok frontvonala mentén, 1.860 dollár környékén alakul. Jól látszik a grafikonon, hogy ez mennyire fontos árszint, hiszen már sokadszorra tér vissza ide árfolyam.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jegybankárok kezében az arany sorsa - Aranypiac videó

(2020.12.16.)

Jegybankárok kezében az arany sorsa

Az arany árfolyama egy sikeres első félév után az év utolsó hónapjait korrekcióval tölti, minek eredményeként egy csökkenő trendcsatorna rajzolódik ki a grafikonon. Az ezen belül haladó aranyár ebben a pillanatban 1.850 dollár környékén alakul, nem sokkal egy 1.860 dollár magasságában húzódó technikai ellenállás alatt. A múlt héten volt már egy első próbálkozása a bikáknak ennek az ellenállásnak a megtörésére, de akkor még sikertelenül lefordult erről az árszintről a jegyzés. Vajon a nagy jegybankok az év végi utolsó döntéshozó üléseiken adhatnak még egy löketet az arany jegyzésének felfelé?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Éledő erő vagy csak kiigazítás az arany árfolyamában? - Aranypiac videó

(2020.12.09.)

Éledő erő vagy csak kiigazítás az arany árfolyamában?

Az arany árfolyama jelenleg 1.860 dollár környékén alakul, ami egy 100 dolláros visszaemelkedés az utóbbi másfél hétben 1.760 dollárról. A most elért árszint egy régi ismerős, hiszen korábban ez az 1.860 dollár fontos technikai támaszként szolgált, amikor az ősz folyamán az aranyár korrekcióba kezdett. Aztán ez a támasz két hete a sokadik próbatétel súlya alatt megtört, beszakadt ez alá a jegyzés, és ettől kezdve ez az 1.860 dollár egy erős technikai ellenállást jelent mostantól a felfelé vezető úton.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A vírusirtók elintézték az aranyat? - Aranypiac videó

(2020.12.02.)

A vírusirtók elintézték az aranyat?

A sikeres oltóanyag fejlesztésekről érkező hírek feledtetik az aggodalmakat a befektetőknél és ez nyomás alá helyezi a sárga nemesfém árfolyamát. Ennek a nyomásnak esett áldozatul a múlt héten az 1.860 dolláros támaszszint, amit sokáig védtek az aranypiaci bikák, de miután az itt zajló csatát elvesztették, az árfolyam rövidtávon lejtőre került. A lejtő alja egyelőre 1.760 dollárnál húzódik. Ez most egy új fontos támaszszint, amelyre figyelni érdemes, hiszen itt elkezdődhet egy stabilizálódás és bázisépítés, de persze szakadhat még lejjebb is az árfolyam.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Már az arany is belefáradt a vírusba? - Aranypiac videó

(2020.11.25.)

Már az arany is belefáradt a vírusba?

A hét eleje óta 5 százalékos esést produkált az arany árfolyama. Ezzel az augusztus eleji 2.070 dolláros új történelmi csúcshoz képest már több mint 10 százalékkal került lejjebb a jegyzés, másfelől azonban az év elejéhez képest még mindig csaknem 20 százalékos pluszban van a sárga nemesfém. Az árfolyam csökkenése az utóbbi két napban azt eredményezte, hogy átszakadt a technikai támasz 1.860 dollárnál, és ezzel egyelőre egy új mélypont felé vette az irányt az árfolyam. Így most rövidtávon egy csökkenő trend rajzolódik ki a grafikonon, miközben hosszútávon azért változatlanul felfelé mutat a trend, tehát egyelőre trendfordulóról még semmiképpen nem beszélhetünk az aranynál, hanem csupán egy egészséges korrekcióról a hosszútávú trenden belül.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Csúcsok után pihenő az aranynál - Aranypiac videó

(2020.11.18.)

Csúcsok után pihenő az aranynál

A múlt héten még megrengette az arany árfolyamát a hír, hogy egy amerikai és egy német gyógyszeripari konzorcium sikeres vakcinát fejlesztett a koronavírus ellen. Az árfolyam erre a hírre visszaesett 1.860 dollárig. Ott azonban húzódik egy technikai támaszszint, és ezen egyelőre sikerült megkapaszkodnia a jegyzésnek. Most a hét elején egy másik amerikai gyógyszercég is sikeres oltóanyag fejlesztésről számolt be, de másodjára ez hír már nem tudott odaütni az aranynak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Durva zuhanás után útkeresésben az arany - Aranypiac videó

(2020.11.11.)

Durva zuhanás után útkeresésben az arany

Az arany árfolyama hétfőn 5 százalékot esett, miután egy amerikai és egy német gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy sikerült áttörést elérniük egy hatásos koronavírus-vakcina fejlesztésében. Erre a hírre a részvénypiacok szárnyalásba kezdtek, az arany jegyzése pedig 1.960 dollár magasságából nagyjából 100 dollárt zuhant 1.860 dollárig. Az esést csak a technikai támaszszint tudta megállítani 1.860 dollárnál. Ezen a szinten megjelentek a vevők, akik elkezdtek bevásárolni a sárga nemesfémből, és ez a vételi kedv visszatornázta az uncia árfolyamát ebben a pillanatban 1.880 dollár környékére.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár döntésre várva - Aranypiac videó

(2020.11.04.)

Aranyár döntésre várva

Most reggelre bezártak a szavazóhelyiségek az Egyesült Államokban, és ezzel lezárult az amerikai elnökválasztás, amely minden bizonnyal az év egyik legizgalmasabb politikai eseménye, hiszen ennek kimenetele határozza meg a világ legnagyobb gazdaságának politikáját a következő évekre. Az új elnök személye még nem dőlt el, de Joe Biden vezet egyelőre. Az ő győzelmét árazták be a piacok, hisz már ő vezette a közvélemény kutatásokat is. Minden más eredmény inkább meglepetés lenne, és válthatna ki adott esetben gyors átértékelést az arany árfolyamában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Állóvíz az elnökválasztásokig? - Aranypiac videó

(2020.10.21.)

Aranypiac: Állóvíz az elnökválasztásokig?

Látványos változásról az arany árfolyamában nem lehet számot adni. Hetek óta 1.900 dollár környéki árfolyamokat látunk az aranyál. Ezt megelőzően a dinamikus emelkedés kifulladt augusztus első napjaiban 2.070 dollárnál, és azóta korrigál az árfolyam. Tehát sem új vételi, sem erőteljesebb eladási impulzus nem érkezik egyelőre a piacra, a befektetők érzékelhetően kivárnak most már az amerikai elnökválasztásokig, így ennek megfelelően egy szűk sávon belüli oldalazás zajlik a grafikonon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ideális környezet az arany számára - Aranypiac videó

(2020.10.14.)

Ideális környezet az arany számára

Sok változást az elmúlt egy hét nem hozott az arany árfolyamában. Továbbra is 1.900 dollár környékén ingadozik a jegyzés, nem sokkal az 1.860-70 dollár magasságában húzódó technikai támaszszint felett. Ez alatt egy komoly mélység leselkedik az aranyra, amit a befektetők természetesen szeretnének elkerülni. Mindenesetre egyelőre még sikerül a támaszszint felett maradni, és ezzel él a remény, hogy az elhúzódó korrekciót követően folytatódhat az emelkedés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyerhet az arany, ha vesztenek a részvények? - Aranypiac videó

(2020.10.07.)

Nyerhet az arany, ha vesztenek a részvények?

Az #aranyár az elmúlt napokban megpróbált visszakerülni 1.900 dollár fölé. A visszakapaszkodás azonban olyannyira erőtlenül ment végbe, hogy ma reggelre már ismét visszacsúszott a jegyzés 1.880 dollár közelébe. Ugyanakkor amíg az 1.860-70 dollár környéki technikai támaszszint felett tartja magát az árfolyam, addig van remény arra, hogy az aranyár ezen a szinten stabilizálódjon a november 3-ai amerikai #elnökválasztásig.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor találhat ismét magára az arany? - Aranypiac videó

(2020.09.30.)

Mikor találhat ismét magára az arany?

Az #arany árfolyama hetek óra korrigál visszafelé azon az úton, amit a nyár folyamán tett meg felfelé. Június elején indult egy nagyobb felívelés az árfolyamban, akkoriban 1.700 dollár környékéről. Innét bő 20 százalékot tudott emelkedni a jegyzés két hónap alatt, majd augusztus elejével kezdetét vette aztán a korrekció. Ennek során a nyáron elért nyereségének nagyjából a felét adta vissza eddig az #árfolyam. Ebben a pillanatban egy technikai támaszszinten próbál megkapaszkodni a jegyzés 1.860-70 dollár magasságában. Ha ez a próbálkozás végül mégsem sikerül, akkor lehet tere az #aranyár korrekciójának akár 1.800 dollár alá is még.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranynál a második hullám még várat magára - Aranypiac videó

(2020.09.23.)

Az aranynál a második hullám még várat magára

Az #arany árfolyama mélyrepüléssel kezdte a hetet. Hétfőn lendületesen elmozdult a jegyzés az elmúlt hetek holtpontjáról 1.950 dollár magasságában, és bezuhant 1.900 dollár alá. Az #árfolyam jelenleg is 1.890 dollár környékén gyengélkedik, ami kritikus közelség az 1.870 dolláros technikai támaszszinthez. Ha ez a támasz átszakad, akkor irányt vehet a sárga nemesfém 1.800, sőt 1.750 dollár felé. Az #aranypiac szereplői szerint azonban átmeneti a #korrekció, az elemzők további #aranyár drágulást valószínűsítenek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Fed adhat muníciót az aranynak - Aranypiac videó

(2020.09.16.)

A Fed adhat muníciót az aranynak

Az arany jegyzése egyelőre folytatja még a konszolidációt abban a sávban, ahová a július végi rally után került. Akkoriban sikerült megdönteni a csaknem egy évtizedes árfolyam rekordot, eljutott a jegyzés 2.070 dollárig, majd kezdetét vette egy piaci konszolidáció. Ennek során 1.870 és 2.070 dollár között ingázik az árfolyam egyre szűkülő amplitúdókkal. A ma esti Fed sajtótájékoztató azonban új impulzusokat adhat a piacnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Leértékelődő jegybankok, felértékelődő arany - Aranypiac videó

(2020.09.09.)

Leértékelődő jegybankok, felértékelődő arany

Az arany árfolyama egy hónapja már az 1.920-1.930 dollár környéki árszintekkel viaskodik. Ez az ártartomány egy régi ismerős. Hosszú évekig ezt tartottuk nyilván az aranyár történelmi csúcsaként, mígnem július végén kitört a jegyzés felfelé és elszaladt 2.070 dollárig. Ott aztán kifulladt az emelkedés, elfogyott a vételi lendület és kezdetét vette egy konszolidáció. Ennek során korrigál most vissza az árfolyam a korábbi kitörési szintig, ami technikai támaszként szolgál.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Bizonytalanságokkal teli ősz vár az aranyra - Aranypiac videó

(2020.09.02.)

Bizonytalanságokkal teli ősz vár az aranyra

Egy uncia aranyat ebben a pillanatban 1.965 dolláron jegyeznek a világpiacon, ami forintban kifejezve 18.900 forintos grammárnak felel meg. Az augusztus elég vegyesen alakult a sárga nemesfém számára. A hónap elején 2.060 dollárig szökött fel a jegyzés, de ezt azonmód egy gyors korrekció is követte. Ennek során kialakult a grafikonon egy 200 dollár szélességű árfolyamtartomány, amelyen belül zajlik egyelőre még a konszolidáció.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Forráspontról visszahűlve - Aranypiac videó

(2020.08.19.)

Aranyár: Forráspontról visszahűlve

Az arany árfolyama a tegnapi nap folyamán visszaküzdötte magát 2.000 dollár fölé. Ez egy fontos lépés előre, még ha ezzel nem is zárult le a két hete indult konszolidáció az árfolyamban. Arról csak akkor lehet majd beszélni, ha az eddigi csúcsot jelentő 2.070 dollár fölé emelkedik az árfolyam. Egyelőre azonban itt még nem tartunk, eddig csak egy szakaszgyőzelem van meg csupán.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tisztítótűz söpör végig az arany piacán - Aranypiac videó

(2020.08.12.)

Tisztítótűz söpör végig az arany piacán

Egy rendkívül heves, de egyelőre tulajdonképpen még egy klasszikus bikapiaci korrekció megy végbe jelenleg az arany piacán. Hetek óta tartó folyamatos emelkedést követően, már múlt hét pénteken kezdetét vette az árfolyam mérséklődése. Tegnap valóságos szabadesést láthattunk a piacon, a sárga nemesfém jegyzése több mint 5 százalékot zuhant és a ma reggeli órákban is folytatódik tovább a csökkenés. Az elemzők egyelőre szükségszerű korrekcióként értékelik ezt a visszahúzódást az árfolyamban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2.000 dollár felett az arany - Aranypiac videó

(2020.08.05.)

2.000 dollár felett az arany

Az aranyár egészen elképesztő szárnyalást mutat be. Hétről hétre arról lehet számot adni, hogy egyre csak emelkedik az árfolyam. Tegnap este átlépte a jegyzés már a kerek 2.000 dolláros árszintet is. Ennyit még soha nem kellett fizetni egy uncia aranyért, amióta létezik dollárban jegyzett világpiaci aranyár. Történelmi csúcson van tehát az árfolyam gyakorlatilag minden devizában, így dollárban is. A kilátások a további aranyár drágulást illetően biztatóak, de eközben korrekcióval is számolni kell.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az orákulum szerint jön a 2.300 dolláros aranyár - Aranypiac videó

(2020.07.29.)

Az orákulum szerint jön a 2.300 dolláros aranyár

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár a hét elején új történelmi magasságokba emelkedett. Megdőlt a 2011. szeptemberi 1.920 dolláros árszint. Így az aranyár további drágulásának technikai értelemben nincs akadálya. A piaci elemzők is egyöntetűen 2.000 dollár fölé várják az emelkedést. Minden célár megnevezése ugyanakkor puszta spekuláció, de egyre talán mégis érdemes odafigyelni: A Goldman Sachs befektetési bank már-már orákulumnak számít az aranypiaci prognózisokat illetően. Az ő előrejelzésük szerint az elkövetkezendő 12 hónapban 2.300 dollárig drágulhat az arany árfolyama.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Évek óta nem látott magasságban az arany - Aranypiac videó

(2020.07.22.)

Évek óta nem látott magasságban az arany

Változatlanul kirobbanó formában van az arany árfolyama. A tegnapi nap folyamán másfél százalékot tudott emelkedni a jegyzés és ezzel eljutott 1.840 dollár fölé, de folytatta a menetelést az éjszaka folyamán is, így most már 1.860 dollár jelenik meg az árfolyamkijelzőn. Tehát most már tényleg csupán néhány százalék választja el az árfolyamot a 2011 szeptemberéből származó történelmi csúcstól. És ezt a karnyújtásnyi távolságot is már hamarosan leküzdheti a sárga nemesfém az elemzők többsége szerint.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Koronavírus újratöltve - Aranypiac videó

(2020.07.15.)

Aranypiac: Koronavírus újratöltve

A dollárban számított aranyár jelenleg 1.810 dollár környékén jár, és egyre közelebb kerül a 2011. szeptemberi 1.920 dolláros történelmi csúcsához, ami szinte mágnesként vonzza most már az árfolyamot magához. Technikai ellenállások az oda vezető úton tulajdonképpen nem találhatóak. Ezért az elemzők többsége abból indul ki, hogy ez a mágikus árszint hamarosan valóban terítékre is kerülhet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: 1.800 dollár zsákolva! - Aranypiac videó

(2020.07.08.)

Arany: 1.800 dollár zsákolva!

Az arany árfolyama a tegnapi nap folyamán hajszál híján eljutott 1.800 dollárig. Ez az árfolyamcél szinte borítékolható volt, miután két héttel ezelőtt kitört a jegyzés az ezt megelőzően zajló oldalazásból. Az aranyár egyelőre tehát feltartóztathatatlanul drágul, és valószínűsíthetően folytatja tovább az emelkedést az év második felében. A következő árfolyamcél, amiben a befektetők reménykedhetnek, a 2011 szeptemberében elért 1.920 dolláros történelmi árfolyamrekord lehet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany a járvány nagy nyertese - Aranypiac videó

(2020.07.01.)

Az arany a járvány nagy nyertese

Az arany árfolyama az utóbbi hetek oldalazásából már a múlt héten elmozdult felfelé. A jegyzés pillanatnyilag 1.780 dollár környékén alakul, ami dollárban számítva 8 éves csúcsot jelent. Ezen a csúcsponton zárta is tegnap a sárga nemesfém a júniusi hónapot és egyben az első félévet. És ha már első félév, akkor érdemes egy féléves mérleget is vonni. Ez alapján elmondható, hogy az év első hat hónapja 17 százalékos pluszt hozott a január 2-ai 1.520 dolláros nyitóárról indulva. Forintban számolva még ennél is nagyobb a nyereség. Az első félévben 448 ezer forintról 563 ezer forintra drágult egy uncia, ami 25 százalékos felértékelődést jelent.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár hangrobbanás előtt - Aranypiac videó

(2020.06.24.)

Aranyár hangrobbanás előtt

Az arany árfolyama a tegnapi nap folyamán eljutott 1.770 dollárig és ebben a magasságban zárta is a tegnapi kereskedést. Ezzel sikerült kitörni a két hónapja tartó oldalazásból felfelé. Ez pedig azt valószínűsíti, hogy a sárga nemesfém az emelkedő pályán folytathatja tovább az útját. Ma már a legkonzervatívabb előrejelzések is legalább a korábbi történelmi rekord 1.920 dollár magasságába várják az elkövetkezendő hónapokban az aranyár emelkedését, a spekulatívabb elemzők pedig 2.500-3.000 dollárt is elképzelhetőnek tartanak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiaci libikóka - Aranypiac videó

(2020.06.17.)

Aranypiaci libikóka

Az arany árfolyama hetek óta föl-le libikókázik 1.700 dollár magasságában. Próbált a jegyzés kitörni 1.750 dollár fölé, csakúgy mint letörni 1.680 dollár alá, de ezek a kitörési próbálkozások az utóbbi hetek árfolyam-sávjából csupán átmeneti kiruccanásnak bizonyultak. Az oldalazás mindaddig eltarthat, amíg a gazdaságok újraindításával kapcsolatos bizonytalanságok fennállnak. Egyelőre bizakodó és pesszimista előrejelzések egyaránt érkeznek. Amint jobban letisztul a világgazdaság alakulásával kapcsolatos kép, egyértelműbb irányt vehet fel az arany jegyzése.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Vírusveszély letudva - Aranypiac videó

(2020.06.10.)

Aranypiac: Vírusveszély letudva

Az arany árfolyama az első negyedévhez képest sokat vesztett a lendületéből. A lassan végéhez közeledő második negyedév dollárban számolva eddig inkább a stagnálásról szólt. A múlt héten benézett a jegyzés 1.700 dollár alá is, és akkor úgy tűnt, hogy egy komolyabb korrekció is következhet, de mos a hét elejével ismét visszalendült az árfolyam a kerek árszint fölé, úgyhogy tulajdonképpen változatlanul marad egyfajta holtponton a világpiaci aranyár, azon a nem túl széles árfolyamsávon belül, ami április eleje óta fejlődik a grafikonon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Helyben járó aranyár - Aranypiac videó

(2020.06.03.)

Helyben járó aranyár

Az arany árfolyama most már két hónapja jóformán csak egy helyben jár. Ebben a pillanatban 1.725 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért. Ez nagyjából 2 százalékkal marad el az utóbbi évek csúcspontjától 1.750 dollár magasságában. Az immár két éve egyre csak feljebb kerülő aranyár most egy időre megpihenni látszik, és azzal is számolni kell, hogy bizonyos fokig akár vissza is korrigálhatja az utóbbi időszak szárnyalását.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Ami nem tud emelkedni, annak esnie kell? - Aranypiac videó

(2020.05.27.)

Aranyár: Ami nem tud emelkedni, annak esnie kell?

A világ egyre inkább kezd magához térni a koronavírus okozta nagy pánikból, és ez meg is látszik az arany árfolyamán. A március végén, április elején látott lendület megtört az aranynál, az 1.750 dollár magasságában hózódó technikai ellenállás pillanatnyilag áthatolhatatlan akadálynak tűnik. És bár egyelőre tartja még magát a jegyzés 1.700 dollár felett, ebben a pillanatban mégis úgy tűnik, hogy inkább egy elhúzódó konszolidáció van kibontakozóban, mintsem egy rövidtávon még tovább folytatódó szárnyalás az aranynál.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Visszavonulóban az arany. Vagy mégsem? - Aranypiac videó

(2020.05.20.)

Visszavonulóban az arany. Vagy mégsem?

Az arany árfolyama hétfőn több hetes oldalazás után energikusan kitört 1.750 dollár fölé. Ezzel úgy tűnt, hogy megnyílhat az út 1.800 dollárig és talán még magasabbra, de aztán a befektetők hétfőn még a délután folyamán az amerikai tőzsdék nyitását követően visszasorolták a sárga nemesfémet 1.730 dollárig. Egyelőre tehát kurdarcot vallott a kitörési próbálkozás a technikai ellenállás fölé, mégis úgy tűnik, hogy nem adja fel az aranyár, és hamarosan újabb kitöréssel próbálkozhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ugrásra kész az arany - Aranypiac videó

(2020.05.13.)

Ugrásra kész az arany

Az arany árfolyama továbbra sem tud elrugaszkodni az 1.700 dolláros árszinttől. Nagyjából egy hónapja már e körül alakul a jegyzés, egyre inkább beszűkülő volatilitás mellett. A járványügyi korlátozások lazítása egyelőre azt eredményezi, hogy a piaci szereplők elbizonytalanodnak és hezitálnak az aranyár további irányát illetően. A befektetői hangulat jobbra fordulása mérsékli a menedékeszköz arany iránti keresletet, másfelől komoly aggodalmak is jelen vannak a gazdaság újraindításával kapcsolatban, és ez változatlanul magas szinten tartja az érdeklődést a sárga nemesfém iránt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Maradt még potenciál az aranyban? - Aranypiac videó

(2020.05.06.)

Maradt még potenciál az aranyban?

Hetek óta stagnál az arany árfolyama 1.700 dollár magasságában. Egyelőre nem igazán tud elszakadni a jegyzés ettől a kerek árszinttől. Beszűkült a volatilitás a korábbi extrém kilengésekhez képest, ami a piac megnyugvásának a jele. A megnyugvás hátterében az áll, hogy világszerte enyhülnek a járvány miatti korlátozások, és ezzel fokozatosan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba. A menedékeszköz iránti kereslet emiatt mérséklődik, normalizálódik úgyszintén.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: A csúcstámadás még várat magára - Aranypiac videó

(2020.04.29.)

Aranyár: A csúcstámadás még várat magára

Az aranyár 1.700 dollár környékén alakul most már 2-3 hete, nagyjából egy plusz-mínusz 50 dolláros árfolyamsávon belül. A jegyzés egyelőre megtorpanni látszik ebben a magasságban. A hónap elején még úgy tűnt, hogy 1.700 dollár fölé jutva gyors iramban átstartolhat az árfolyam a korábbi dollárban jegyzett 1.920 dolláros történelmi csúcsig. Jóformán már csak dollárban marad el az árfolyam az egykori történelmi rekordjától, szinte minden más devizában már a tavalyi év során meghaladta azt. Dollárban számolva azonban még várat magára a csúcstámadás.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac pánik üzemmód után - Aranypiac videó

(2020.04.22.)

Aranypiac pánik üzemmód után

Az arany árfolyama a múlt héten elért 1.750 dollár környéki árszinthez képest most 1.685 dollár környékén alakul. Egyelőre úgy tűnik, hogy elfogyott a lendület a további emelkedéshez. Hogy csupán egy lélegzetvételnyi szünetről van-e szó a következő szintlépés előtt, vagy egy kiterjedtebb korrekció van-e esetleg kibontakozóban, azt jelen pillanatban még nehéz megjósolni. Az elért magas árszintet egyelőre szoknia kell még a piaci szereplőknek, a megdrágult aranyár lohasztja a vételi kedvet. Másfelől máris megjelent számos, profitot realizáló eladó is a piacon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Újabb szintet lépett az arany - Aranypiac videó

(2020.04.15.)

Újabb szintet lépett az arany

Az arany árfolyama már a húsvét hétfői csendesebb kereskedést kihasználva szinte észrevétlenül átlépte az 1.700 dollár környéki technikai ellenállást, és ezzel irányt vett a dollárban elért korábbi történelmi csúcs felé 1.920 dollár magasságában. Itt 2011 szeptemberében járt az árfolyam a Lehman csőd utáni nagy pénzügyi válság utolsó szakaszában. Most még viszonylag az elején vagyunk egy újabb válságnak és az aranyár máris csúcsra jár. A befektetők megugró inflációtól tartanak, és ez elől menekülnek az aranyba.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Folytatódik az emelkedés? - Aranypiac videó

(2020.04.08.)

Aranyár: Folytatódik az emelkedés?

Az arany árfolyama az elmúlt napokat 1.650 dollár környékén töltötte, forintban számolva korábban soha nem látott 570 ezer forintig kapaszkodott fel a jegyzés. Továbbra is a koronavírus járvány a piacok fő témája. Valamint a járvány mellett az, hogy a gazdasági mentőcsomagok és a nagyon elszánt jegybanki intézkedések milyen mellékhatásokkal járhatnak, különös tekintettel az elszálló államadósságokra és az esetlegesen fokozódó inflációra. Az aranyár számára ez két sarkalatos kérdés lehet az elkövetkezendőkben.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Szívritmuszavarok az arany piacán - Aranypiac videó

(2020.04.01.)

Szívritmuszavarok az arany piacán

Az arany árfolyama továbbra is ideges kilengéseket produkál. A grafikon egy EKG-görbére kezd hasonlítani, ami a világgazdaság és a tőkepiacok szívritmuszavarának árulkodó tünete. Egy első nagy piaci pánik után most a kijózanodás fázisában vannak a befektetők. Az elemzők pedig azt próbálják meg megbecsülni, hogy mennyi ideig tarthat még a társadalmi élet lefagyasztása, és hogy ennek milyen hatásai lehetnek a világgazdaságra, illetve, hogy a gazdasági mentőcsomagoknak hosszabb távon milyen hatásai lehetnek az emberek pénztárcájára, a megtakarításokra, különös tekintettel az inflációra vagy éppen deflációra, és végezetül mindezeknek  együttesen az arany árfolyamára.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mit üzen az aranyár? Semmi jót! - Aranypiac videó

(2020.03.25.)

Mit üzen az aranyár? Semmi jót!

Az arany a jelen helyzetben hozza a formáját. Pont úgy viselkedik, ahogy várnánk is tőle. Miután az utóbbi két hétben visszazuhant az árfolyam 1.700 dollárról 1.450 dollárra, most a hét eleje óta ismét lendületesen emelkedik. Csupán két nap alatt 10 százalékkal került feljebb a jegyzés köszönhetően a jegybankok által bejelentett korlátlan Quantitativ Easing csomagoknak. Ez forintban számolva 17 ezer forintos grammonkénti árat jelent, ami soha nem látott történelmi magasság, és úgy vélem, hogy ez még csak a kezdet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Elsöprő kereslet, mégis csökkenő aranyár: Hogy van ez? - Aranypiac videó

(2020.03.18.)

Elsöprő kereslet, mégis csökkenő aranyár

Mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy történelmi napokat élünk át jelenleg. Természetes, hogy a mostani események nagyon markáns nyomokat hagynak a tőzsdei árfolyamokban. A részvény- és nyersanyagárak mélyrepülésben vannak. Legutóbb már az arany is esett. Bár ha a hosszútávú grafikont nézzük, akkor azért igazán nagy áresésről nem beszélhetünk. Napon belül nagy kilengések vannak a külfönböző árfolyamokban, az aranyár például nem ritkán 3-4 százalékot mozdul el egy nap  alatt. Ezek nyilvánvaló pánikreakciók, köszönhetően annak, hogy egy nagy gazdasági világválság előtt állunk.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Pánikhangulat a piacokon - Aranypiac videó

(2020.03.11.)

Aranypiac: Pánikhangulat a piacokon

Az arany árfolyama a nagy tőzsdei árzuhanások közepette viszonylag jól tartja magát. Az 1.700 dollár környéki, hét éve nem látott magasságból visszább jött ugyan a jegyzés legutóbb 1.650 dollárig, de ez szinte semmi a részvényeknél vagy akár az olajnál is látott óriási árzuhanáshoz képest. Ha az árfolyam most megtorpanni is látszik, azért azt is látni kell, hogy az év kezdeti 1.530 dollár óta már így is nagyjából 8 százalékos pluszban jár a sárga nemesfém, úgyhogy ennyiből igazán megérdemel egy kis pihenőt az arany.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nagyot robbantott az arany a kamatcsökkentésre - Aranypiac videó

(2020.03.04.)

Nagyot robbantott az arany a kamatcsökkentésre

Nagy volatilitást mutat jelenleg az arany árfolyama. A múlt hét elején – amikor az első hírek érkeztek az Olaszországban elszabaduló koronavírus járványról – elszaladt a jegyzés 1.650 dollárról indulva csaknem 1.700 dollárig. Ott aztán nagy eladások kezdődtek, aminek eredményeként az árfolyam a hét végére visszaesett 1.550 dollár közelébe. Majd onnét ismét emelkedni kezdett, egyedül tegnap közel 4 százalékot napon belül a teljesen váratlanul érkező rendkívüli kamatcsökkentés hírére a tengerentúlon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Koronavírus-hatás: kilőtt az arany - Aranypiac videó

(2020.02.26.)

Koronavírus-hatás: kilőtt az arany

Az arany árfolyama már a múlt hét közepén átlépte az 1.600 dolláros lélektani határt, és az elért magas ártartományban zárta is a hetet. A hét elején, hétfőn hajnalban még tovább kilőtt a pénteki záróárhoz képest, további csaknem 3 százalékot tudott emelkedni és eljutott majdnem 1.700 dollárig. Később a nap folyamán ezt a szintet már nem tudta megtartani a jegyzés, a nap végére ismét visszább ereszkedett, de még így is 1.650 dollár környékén jár most az uncia árazása.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: tódulnak a vevők a piacra - Aranypiac videó

(2020.02.19.)

Arany: tódulnak a vevők a piacra

Az arany árfolyama tegnap átlépte a lélektanilag fontos 1.600 dollárt unciánként. Ezzel megtört egy technikai ellenállási szint is, úgyhogy ez alapján további áremelkedés valószínűsíthető. Ugyanakkor dollárban számolva elmarad még a jegyzés a 9 évvel ezelőtti történelmi csúcsoktól, de szinte minden más devizában sorra dőlnek meg a korábbi árfolyamrekordok. Forintban számolva 500.000 forintot ér egy uncia, ami grammonként 16.000 forintnak felel meg. Erre egy éve, amikor még csak 380.000 forintot kellett fizetni egy uncia aranyért, nem sokan számítottak volna.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár csúcsról csúcsra - Aranypiac videó

(2020.02.12.)

Aranyár csúcsról csúcsra

Az arany árfolyama dollárban számolva 1.570 dollár környékén alakult az utóbbi napokban. Voltaképpen egy oldalazást látunk nagyjából egy hónapja már a grafikonon. Ennek során a jegyzés egy 1.540 és 1.590 dollár közötti sávon belül ingadozik. Ezzel szemben forintban, de euróban számolva is ismét újabb csúcsra tudott feljutni az aranyár most a hét elején.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Sötét fellegek alatt ragyog az arany - Aranypiac videó

(2020.01.29.)

Sötét fellegek alatt ragyog az arany

Változatlanul nagyon magas szinten tartja magát az arany árfolyama. A világpiacon 1.570 dollár környékén jegyzik az unciát, forintban számolva 480.000 forintot mutat a kijelző. Hétfőn elérte a 490.000 forintot is a jegyzés, ami egy újabb történelmi csúcs volt. Ez a csúcs egyrészt a dollárban is magas árfolyamnak köszönhető, másrészt pedig a forint gyengeségének. Mindeközben nem igazán látszanak okok, amelyek egy jelentősebb korrekciót kiválthatnának, inkább a további aranyár drágulás mellett sorakoznak érvek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Bikapiac kezdetén az arany? - Aranypiac videó

(2020.01.22.)

Bikapiac kezdetén az arany?

Az arany árfolyama 1.560 dollár környékén ingadozik napok óta. A mostani árszint alig egy pár százalékkal marad el a január elején elért több éves csúcstól dollárban számolva. De a forintban jegyzett aranyár is csupán két százalékkal van a pár napja elért történelmi csúcs alatt. Az árfolyam csúcsról csúcsra kapaszkodik felfelé, és eközben markánsabb, kiterjedtebb korrekciókat nem is igazán látunk. Egyszóval egy tipikus, erőtől duzzadó bikapiac képét kezdi mutatni a grafikon, mint a 2000-es években, amikor hasonló elszántsággal emelkedett az árfolyam 10 éven keresztül.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Rekord után egy kis szieszta - Aranypiac videó

(2020.01.15.)

Aranypiac: Rekord után egy kis szieszta

A múlt héten új történelmi rekordot ért el az arany jegyzése forintban számolva. Egy gramm arany ára megközelítette a 15.500 forintot is. Ennyit még soha nem kellett fizetni idehaza egy gramm aranyért. Dollárban számolva 1.600 dollárig szaladt el az uncia ára. Ez a december eleji 1.450 dollárhoz képest máris 10 százalék pluszt jelent röpke egy hónap alatt. Ugyanakkor a múlt héthez képest mostanra mind forintban, mind dollárban ismét valamivel lejjebb kerültek az árak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kirobbanó formában az arany árfolyama - Aranypiac videó

(2020.01.08.)

Kirobbanó formában az arany árfolyama

Az arany árfolyama kiugróan jól kezdte az idei évet. Már az év végi ünnepek beszűkültebb piaci kereskedésében is megindult az árfolyam felfelé, de aztán a múlt hét végén és e hét elején ez az emelkedés még inkább begyorsult, köszönhetően az amerikai-iráni konfliktusnak. A tavalyi évet 1.520 dollár magasságában zárta az arany. Ez 240 dollár, azaz közel 20 százalékos pluszt jelentett 2019-ben. Most pedig már 1.590 dollár környékén jár a jegyzés, ami máris további 70 dolláros nyereség az év első napjaiban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Fásultan oldalazó aranyár - Aranypiac videó

(2019.12.18.)

Fásultan oldalazó aranyár

Immár hetek óta nem sokkal 1.480 dollár alatt alakul az arany árfolyama. Eladók és vevők egyaránt bizonytalanok az árfolyam jövőbeni irányát illetően. Ezért inkább kivárnak, és ez a kivárás tükröződik a grafikonon. Rövidtávon technikailag az 1.450 dollár környéki támaszszintnek és az 1.480 dollár környéki ellenállásnak van jelentősége. Ebből a 30 dolláros árfolyamsávból várják a piaci szereplők előbb vagy utóbb az aranyár kitörését. Amint ez bekövetkezik, energikus árfolyam elmozdulás következhet a kitörés irányába.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Izgalmas hétvége előtt az arany - Aranypiac videó

(2019.12.11.)

Izgalmas hétvége előtt az arany

Az arany árfolyama 1.460 dollárnál ingázik immár egy hónapja. A nyáron elért árfolyamnyereség nagyjából egy harmadát korrigálta vissza eddig a piac, és ezzel egy első korrekciós pontig húzódott vissza a jegyzés. A további korrekciós pontok 1.410, majd ez után még 1.375 dollár környékére tehetőek. A döntés, hogy folytatódik-e tovább a korrekció vagy ennyi volt, és a mostani árszintről egy újabb felívelés veheti-e a kezdetét, még nem született meg.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lesz Mikulás rally az aranynál? - Aranypiac videó

(2019.12.04.)

Lesz Mikulás rally az aranynál?

Az utóbbi hetekben nem tudott tündökölni az arany árfolyama. Mint ismeretes egy piaci korrekció van folyamatban, a nyár folyamán túlhevült piac visszahűlése zajlik immár szeptember eleje óta. Ezen a korrekción belül azonban egy szép emelkedés tudott kibontakozni most a hét eleje óta a továbbra is érvényben lévő korrekciós trendcsatornán belül. Az árfolyam elrugaszkodott az 1.450-60 dollár környékéről és tegnap délutánra 1.480 dollár közelébe emelkedett. Egy nap végi záróár 1.480 dollár felett további technikai emelkedésre adhat reményt 1.510 dollárig is még, ahol egy ellenállási szint található.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: kicsit lejjebb - Aranypiac videó

(2019.11.27.)

Arany: kicsit lejjebb

Az arany jegyzése már két hete nagyjából 1.460 dollár környékén alakul. A szeptember eleji 1.560 dollár magasságából jött vissza az árfolyam eddig nagyjából 100 dollárnyit. A nyáron látott nagy rally korrekciója zajlik immár harmadik hónapja. Ennek a korrekciónak előbb vagy utóbb szükségszerűen be kellett következnie, miután a nyár folyamán jóformán egy huzamban 25 százalékot emelkedett az aranyár, és a piac túlvett állapotba került. A most zajló visszarendeződés valószínűleg még hosszabb ideig is el fog tartani. Számolni kell azzal, hogy 1.400 dollárig húzódhat vissza még a nemesfém árazása. Ott nyújthat a 200-napos mozgóátlag egy technikai támaszszintet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Csendes erőgyűjtés az aranynál? - Aranypiac videó

(2019.11.20.)

Csendes erőgyűjtés az aranynál?

Valamivel borongósabb a hangulat most az arany piacán, miután az árfolyam két héttel ezelőtt határozottabban lefelé fordult 1.500 dollárról. Múlt hét szerdán 1.450 dollárig jött vissza a jegyzés. Onnét azóta 1.475 dollárig sikerült visszakapaszkodni, de egyelőre azért még erőtlennek tűnik ez a felállás, amit technikai akadályok is gátolnak a továbbiakban. Egy szóval, ami korrekciót illeti, még nem látszik a fény az alagút végén.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A nyári rallyt követően megpihen az arany - Aranypiac videó

(2019.11.13.)

A nyári rallyt követően megpihen az arany

Az arany árfolyama a második és harmadik negyedévben nagy utat tett meg felfelé. 1.260 dollárról emelkedett 1.560 dollárig. Ez több mint 20 százalékos növekedés. Egy ilyen mértékű felszökkenés törvényszerűen előbb vagy utóbb korrekcióba torkollik. Most is ennek lehetünk szemtanúi az arany piacán. A 300 dolláros nyereségnek eddig nagyjából egy harmadát adta vissza az árfolyam.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az USA és Kína békülése befékez az aranynak - Aranypiac videó

(2019.11.06.)

Az USA és Kína békülése befékez az aranynak

Az arany árfolyama hetek óta 1.500 dollár környékén alakul, és egyelőre nem igazán tud elszakadni se felfelé, se lefelé ettől a kerek árszinttől. Láttunk az elmúlt hetekben próbálkozásokat felfelé, úgy tűnt, hogy véget érhet az oldalazás, de aztán tegnap éppenséggel ismét lecsúszott a jegyzés 1.500 dollár alá. Egyelőre tehát maradni látszik a kialakult patthelyzet vevők és eladók között. A most zajló konszolidáció voltaképpen arról szól, hogy az elért magasabb ártartományhoz próbálnak hozzá szokni a piaci szereplők. Ugyanakkor bizonytalanság is uralkodik a befektetőknél az aktuális piaci környezet megítélésében.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyugodt vizeken evez az arany - Aranypiac videó

(2019.10.30.)

Nyugodt vizeken evez az arany

Az arany árfolyam 1.490-1.500 dollár környékén alakul. A nyári rallyt követően az ősz folyamán eddig nem tudott tündökölni a sárga nemesfém. Az elért magas árszinten konszolidál egyelőre a jegyzés, egyre beszűkülő volatilitás mellett. Úgy tűnik, mintha a vevők várakozó állásponton lenének a mostani viszonylag magas árszinten. Ez a kivárás persze betudható annak is, hogy az árfolyam-befolyásoló tényezők vegyes képet mutatnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tankönyvszerű korrekció az aranynál - Aranypiac videó

(2019.10.16.)

Tankönyvszerű korrekció az aranynál

Az aranyár szeptember eleje óta korrigálja az azt megelőző nagy árfolyam emelkedést. 1.560 dollár magasságából jön vissza a jegyzés, egyelőre 1.480 dollárig. Az arany számára kedvező piaci környezet ugyanakkor továbbra is fennáll. A laza monetáris politikák, amivel együtt jár a devizák leértékelődése, a lassuló tendenciát mutató globális gazdasági kilátások, az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a közel-keleti feszültségek és a Brexit körüli huzavona, mind olyan kockázatok, amelyek ellen a sárga nemesfém kiváló menedéket nyújthat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Mínuszban zárt a szeptember - Aranypiac videó

(2019.10.2.)

Aranypiac: Mínuszban zárt a szeptember

Az arany árfolyama az egy hónappal ezelőtti, több éves csúcsról – 1.560 dollár magasságában – fokozatosan húzódik vissza. Elsőként az 1.490 dollár környékén található technikai támaszszinten próbált megkapaszkodni a jegyzés, de ez most a hét elején átszakadt, és ez azt valószínűsíti, hogy a folyamatban lévő piaci korrekció még mélyebb árszintekre vezethet vissza.  Most 1.480 dollár környékén jár az árfolyam, de a következő stáció 1.450 dollár környéke lehet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2 000 dolláros aranyár jóslat a Cititől - Aranypiac videó

(2019.9.25.)

2 000 dolláros aranyár jóslat a Cititől

A Citibank 2.000 dolláros jóslata nem légből kapott. Az aranyár ez évi lendülete megalapozza a bankárok derűlátását, még ha látni is kell, hogy messze még a cél, és a tőzsde nem egyirányú utca. Az árfolyam jelenleg 1.530 dollár körül alakul, ami azt jelenti, hogy az arany még mindig egy korrekciós szakaszban van, hisz a jegyzés elmarad a hónap elején látott 1.560 dollártól. De szép fokozatosan visszalopja magát ehhez az árszinthez, amit ha áttörne felfelé, akkor megnyílhat az út a további emelkedés előtt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A közel-keleti puskapor szagára higgadtan reagál az arany - Aranypiac videó

(2019.9.18.)

A közel keleti puskapor szagára higgadtan reagál az arany

A hétvégi támadás a szaúd-arábiai olajfinomítók ellen vegyes reakciókat hozott a befektetési piacokon. A kőolaj világpiaci ára hatalmasat emelkedett, de az arany vagy a nagyobb részvényindexek árfolyamát olyan nagyon már nem mozgatta meg ez az esemény. Csupán egy százalékkal nyitott feljebb az aranyár hétfőn hajnalban a pénteki záróárához képest, ami a 10 százalékos olajár-emelkedéshez képest nem számottevő.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Stresszmentesebb napok az aranynál - Aranypiac videó

(2019.9.11.)

Stresszmentesebb napok az aranynál

Az arany árfolyama az aktuális hetet a korrekció jegyében kezdte. A múlt heti csúcspontról, csaknem 1.560 dollár magasságából jön vissza a jegyzés ebben a pillanatban 1.490 dollárig. Ezen az árszinten egy technikai támaszban próbálhat megkapaszkodni az árfolyam. Az árfolyamcsökkenés hátterében a túlhevült piac megnyugvása áll, amit a globális feszültségekben bekövetkezett enyhülés váltott ki.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Már az 1 600 dollár sem álom - Aranypiac videó

(2019.9.4.)

Aranyár: Már az 1.600 dollár sem álom

Az arany árfolyama a múlt héten csütörtökön eljutott 1.550 dollárig, ami egy új lokális csúcspontnak számít az utóbbi 6 évet nézve. Aztán a nap folyamán akkor még lepattant onnét a jegyzés és visszább került 1.500 dollár közelébe. De a tegnapi nap során sikerült ismét visszaemelkedni 1.550 dollárig, és ezúttal már sikerült is ebben a magasságban zárni a napot. A piac fő mozgatórugója eredendően a geopolitikai konfliktusok, ezen belül is az USA és Kína között zajló gazdasági háború.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Drága és egyre drágul az arany - Aranypiac videó

(2019.8.28.)

Drága és egyre drágul az arany

Az arany árfolyama csak emelkedik és emelkedik. Egyedül augusztusban 10 százakkal került feljebb. Kereken 1.400 dollárról indult a hónap elején a jegyzés és most 1.540 dollár környékén áll. Ilyen erős hónapja az aranynak legutóbb 2011 nyarán, a gazdasági válság tetőpontján volt. A kérdés, hogy hol tartunk egy lehetséges újabb, komolyabb válság beárazásának a folyamatában? Egyáltalán állunk-e ismét egy nagyobb válság küszöbén?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2019 évközi kitekintés - Arany Világtanács videó

(2019.8.22.)

Arany Világtanács - 2019 évközi kitekintés

Juan Carlos Artigas, az Arany Világtanács befektetési elemzési igazgatója, rövid videóelemzésben foglalja össze az arany piacának 2019 első félévi történéseit, és a főbb árfolyam-befolyásoló tényezőket számba véve ad kitekintést az idei második félévre.

Az Arany Világtanács (World Gold Gouncil) az aranykitermelők legfontosabb nemzetközi lobbiszervezete.

Tekintse meg az Arany Világtanács legújabb videó összefoglalóját!

Bővebben »

Arannyal fedezett tőzsdén kereskedett alapok - 2019 évközi kitekintés - Arany Világtanács videó

(2019.8.21.)

Arannyal fedezett tőzsdén kereskedett alapok - 2019 évközi kitekintés

A magyar származású Adam Perlaky, az Arany Világtanács befektetési elemzője, az aranyba fektető tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) 2019 első félévi tevékenységét elemzi és ad kitekintést az év második felére.

Az első és máig legnagyobb arany ETF az amerikai SPDR Gold Trust, amely 2004-ben éppen az Arany Világtanács kezdeményezésére jött létre. Ezt később számos hasonló alap követte a világban, ami bizonyos értelemben forradalmasította az aranybefektetések addig konzervatív világát. Hiszen annak, aki nem feltétlenül akarja fizikailag is birtokba venni az aranyát, és ezért egy „papírarany”-termékkel is megelégszik, amely ugyanakkor mégis fizikai arannyal van fedezve, az ilyen alapokba való befektetés kényelmes megoldás lehet. Ez főként intézményi befektetők számára érdekes alternatíva, amelyek kétségkívül hatalmas összegeket képesek pumpálni az efféle arany-alapokba. Ezek az alapok a betéteket közvetlenül fizikai aranyra váltják (betétkivétel esetén pedig aranyat adnak el), ily módon hatalmas piaci súllyal képesek befolyásolni a keresletet és kínálatot az arany piacán. Ezért ez a piaci szegmens kiemelt figyelt érdemel a szakági elemzők részéről.

Tekintse meg az Arany Világtanács legújabb videó összefoglalóját!

Bővebben »

Arany a fellegekben - Aranypiac videó

(2019.8.14.)

Arany a fellegekben

Az arany árfolyama az utóbbi napokban is folytatni tudta az emelkedést, az év eleje óta már 17 százalék pluszt hozott össze a sárga nemesfém. A 2013 és 2018 közötti lagymatag oldalazgatás száműzte öt évre az aranyat az érdeklődés középpontjából, de most, hogy ismét jobban felragyog az arany, újból a piacok kedvencévé kezd válni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár úton 1.530 dollár felé - Aranypiac videó

(2019.8.7.)

Aranyár úton 1.530 dollár felé

Az arany árfolyama egyelőre töretlenül emelkedik tovább. Mindez az USA és Kína között egyre inkább elmérgesedő kereskedelmi viszálynak köszönhető. Ma hajnalban eljutott a jegyzés már 1.490 dollár fölé is, úgyhogy mostanra az 1.530 dolláros erős ellenállási szintig már csak néhány százalék hiányzik. Pár hónapja még, amikor 1.300 dollár környékén járt a nemesfém árfolyama, merész jóslatnak tűnt volna azt jövendölni, hogy idén az 1.500 dollár feletti régiókról fogunk tudni beszélni, de mostanra ez a kézzel fogható realitás.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Viharos szelek jöhetnek ma este az arany piacán - Aranypiac videó

(2019.7.31.)

Viharos szelek jöhetnek ma este az arany piacán

Az arany árfolyama 1.430 dollár körül alakul ebben a pillanatban. Egyre jobban szokja a piac az 1.400 dollár feletti ártartományt. Az utóbbi napokat inkább egy csendesebb kereskedés jellemezte, de vihar előttinek hat ez csend. Most zajlik ugyanis az év talán legfontosabb pénzügypolitikai döntése az Egyesült Államokban, ahol az amerikai jegybank tegnap kezdődött kétnapos kamatdöntő ülését tartják. Ez az esemény azért olyan fontos, mert a tengerentúli kamatok alakulásának kiemelten fontos szerepe van az arany számára.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

1.400 dollár fölött berendezkedett az arany árfolyama - Aranypiac videó

(2019.7.24.)

1 400 dollár fölött berendezkedett az arany árfolyama

Az arany árfolyama a múlt hét vége felé egy újabb, több éves csúcsra kúszott fel, alulról karcolta az 1.450 dollárt. Továbbra is nagy a volatilitás a korábban megszokotthoz képest. Egyik nap másfél százalékot megy felfelé az árfolyam, aztán másnap egy százalékot ereszkedik. Ugyanakkor már hetek óta 1.400 dollár felett tartózkodik a jegyzés, és már havi záróárat is láttunk 1.400 dollár felett, és ezzel egy nagyon erős jelzést küld a piac arra vonatkozólag, hogy az arany korábbi árazásához képest egyértelműen megváltoztak a piaci körülmények.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Várakozó állásponton az arany - Aranypiac videó

(2019.7.17.)

Várakozó állásponton az arany

Az arany árfolyama egyelőre tartja még magát 1.400 dollár fölött. Nagyjából egy hónappal ezelőtt sikerült e fölé a lélektanilag is fontos kerek árszint fölé kerülnie a jegyzésnek, és ezzel hat éve nem látott magasságokba jutott a sárga nemesfém árazása.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany elemzés: „Lélegzik a piac” - Aranypiac videó

(2019.7.10.)

Arany elemzés: „Lélegzik a piac”

Az aranyár napok óta az 1.400 dolláros árszinttel viaskodik. A nyár eleji rally során 1.440 dollárig jutott el az árfolyam, azóta zajlik egy korrekció. Jártunk a múlt héten 1.380 dollárnál, aztán ismét 1.400 dollár fölé emelkedett a jegyzés, de a hét elején újfent 1.400 dollár alá estünk vissza. Szokás is ilyenkor mondani, hogy „lélegzik a piac”, egyszer felszívja magát, aztán kienged, majd ismét mély levegőt vesz. Ez a hullámvasút nem más, mint a május vége óta bekövetkezett 12 százaléknyi árfolyam-emelkedés korrekciója.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Mozgalmas napok - Aranypiac videó

(2019.7.3.)

Aranypiac: Mozgalmas napok

Az oszakai G20-as csúcs az első értékelések szerint hozott némi enyhülést a nagyhatalmak közötti vitás kérdésekben, az USA és Irán közötti konfliktus is némileg a háttérbe szorult, így a hétfői napot kihasználta az arany arra, hogy korrigálja valamelyest az elmúlt hetekben bemutatott szárnyalását.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A G20-as csúcs után hullámvölgyben az arany - Aranypiac videó

(2019.07.02.)

A G20-as csúcs után hullámvölgyben az arany

A tőkepiacok állapotának hagyományosan jó fokmérője az arany. Ha súlyosan lázas állapot van kialakulóban, akkor az aranyár megbízhatóan emelkedésnek indul. Az elmúlt hetekben éppen ennek a jelenségnek lehettünk a szemtanúi.

A múlt hétvégén Oszakában megrendezett G20-as csúcs átmeneti megnyugvást hozott az amerikai-kínai kereskedelmi viszályban. Ezt a tűzszünetet nyugtázza az arany árfolyama azzal, hogy valamennyit most visszaad az elmúlt hetek nagy árfolyam-nyereségéből.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Láncreakció az aranynál - Aranypiac videó

(2019.6.26.)

Láncreakció az aranynál

A megnövekedett geopolitikai kockázatoknak köszönhetően az utóbbi napokban gyors emelkedésbe kapcsolt az aranyár. A tegnapi nap folyamán 1.440 dollárig is felszaladt a jegyzés, ami hat éve nem látott árfolyammagasság. Csak az elmúlt héten 100 dollárral drágult a nemesfém. Legutóbb 2013 májusában kellett ennél többet fizetni egy uncia aranyért.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A megnövekedett kockázatokat árazza az arany - Aranypiac videó

(2019.6.19.)

A megnövekedett kockázatokat árazza az arany

A múlt hét végén új éves csúcsra drágult az aranyár. A hét utolsó kereskedési napján 1.348 dollárt is mutatott az árfolyamkijelző, ami 2 dollárral haladta meg a február végi csúcspontot.

A napot és a hetet aztán mégsem sikerült ezen az új éves csúcson zárni, ami annyiból nem meglepő, hogy az egész múlt heti rally után már túlhevülőben volt a piac.

Az emelkedése során több technikai ellenállást is áttört jegyzés felfelé, ez a februárból származó csúcspont lett volna még egy utolsó technikai szint az ellenállások sorában, de ez egyelőre még megálljt parancsolt a további szárnyalásnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Új éves csúcsról jön visszább az aranyár - Aranypiac videó

(2019.6.12.)

Új éves csúcsról jön visszább az aranyár

A múlt hét végén új éves csúcsra drágult az aranyár. A hét utolsó kereskedési napján 1.348 dollárt is mutatott az árfolyamkijelző, ami 2 dollárral haladta meg a február végi csúcspontot.

A napot és a hetet aztán mégsem sikerült ezen az új éves csúcson zárni, ami annyiból nem meglepő, hogy az egész múlt heti rally után már túlhevülőben volt a piac.

Az emelkedése során több technikai ellenállást is áttört jegyzés felfelé, ez a februárból származó csúcspont lett volna még egy utolsó technikai szint az ellenállások sorában, de ez egyelőre még megálljt parancsolt a további szárnyalásnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Öles léptekkel halad az aranyár felfelé - Aranypiac videó

(2019.6.5.)

Öles léptekkel halad az aranyár felfelé

Az arany árfolyam alakulása alaposan meglepte a piaci szereplőket az elmúlt napokban. Múlt hét péntek óta egyre feljebb szökik a jegyzés. Elsőként sikerült ismét 1.300 dollár fölé kerülni, majd aztán 1.310 dollárnál sikerült még egy további technikai ellenállási szintet is szétporlasztani.

Ugyanakkor most 1.325-1.330 dollár magasságában megtorpanni látszik az emelkedés, ami annak tudható be, hogy itt két korábbi lokális csúcspont jelez egyfajta technikai ellenállási szintet a grafikonon. Ez az árszint alkalmas lehet arra, hogy most rövidtávon mégis csak egy konszolidáció vegye kezdetét. Másfelől viszont, ha ezt is áttöri az árfolyam felfelé, akkor még tovább szárnyalhat az arany 1.370 dollár irányába.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Oldalazó aranyár - A Trend FM adása

(2019.5.29.)

Az arany árfolyama egyelőre tovább folytatja a második negyedévben szokásos oldalazását. Ez az oldalazás az árfolyamban ilyenkor a szezonálisan gyengébb kereslet miatt nem meglepő.

A most zajló konszolidáció során a február végi 1.350 dollár környéki csúcsról több hullámban ereszkedik lefelé az árfolyam. Jelenleg 1.280 dollárnál áll a jegyzés, nem sokkal az 1.270 dolláros vízszintes támaszszint felett. Erre érdemes odafigyelni, mert ha ez a támasz átszakad, akkor egy újabb eladói hullám bontakozhat ki, ami 1.240 dollárig, a következő technikai támaszszintig vetheti vissza az árfolyamot.

Mindeközben forintban számolva az egyre gyengülő forintnak köszönhetően a 2011. novemberi történelmi csúcsát közelíti az arany jegyzése. Akkoriban 400.000 forintig emelkedett az aranyár unciája, most 375.000 forint a tőzsdei középár.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Kérészéletű fellángolás az aranynál - A Trend FM adása

(2019.5.22.)

Az aranyár a múlt hét elején még lendületes felpattanással reagált arra a hírre, hogy az USA és Kína közötti kereskedelmi viszálykodás eggyel magasabb fokozatra lépett. Az egymás fenyegetése büntetővámokkal és viszontvámokkal megriasztotta a részvénypiacokat, megingatta a töretlen gazdasági növekedésbe vetett hitet és a kockázatkerülő eszközök felé terelte a befektetőket. Ebből a múlt hét elején az arany is tudott profitálni.

Azóta azonban megnyugodtak valamelyest a kedélyek, vagy legalábbis az akut félelmek némileg a háttérbe kerültek. A piaci szereplők jelenleg abból indulnak ki, hogy a nemzetközi kereskedelmet korlátozó intézkedések negatív hatását a jegybankok adott esetben gazdaságélénkítő monetáris intézkedésekkel – például kamatcsökkentéssel az USA-ban, vagy a jüan leértékelésével Kínában – ellensúlyozni tudják. És mindeközben zajlanak a tárgyalások is a színfalak mögött egy mindkét fél számára elfogadható kereskedelmi egyezmény érdekében.

Mindez egy óvatos megnyugváshoz vezetett a piacokon, a részvények ismét jobban magukra találtak, az arany pedig teljes mértékben visszaadta az elért nyereséget. Az arany jegyzése visszatért arra a szintre, ahol a kereskedelmi konfliktus legutóbbi fellángolása előtt állt, és jelenleg úgy tűnik, hogy folytatja a tavasszal szokásos korrekcióját tovább.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Ismét az 1.300 dollárral kacérkodik az arany - Aranypiac videó

(2019.5.16.)

Ismét az 1.300 dollárral kacérkodik az arany

Több hetes letargia után az arany árfolyama a hét elején látványosan visszajelentkezett. A hétfői napot több mint egy százalékos plusszal zárta a jegyzés, és ezzel ismét 1.300 dollár fölé tudott kerülni az uncia színarany tőzsdei árfolyama.

Az aranyár hirtelen drágulására azt követően került sor, hogy ismét eldurvult a hangnem az Egyesült Államok és Kína között a kereskedelmi tárgyalásokban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A bizonytalanság hajtja felfelé az arany árfolyamát - A Trend FM adása

(2019.5.15.)

Az arany árfolyama február vége óta korrigál. Ennek során 1.350 dollárról eddig nagyjából 1.265 dollárig jött vissza a jegyzés.

Ezen a korrekción belül aztán az elmúlt bő egy hétben szépen teljesített az arany árfolyama. 1.265 dollárról eljutott 1.300 dollár fölé, majd tegnap ismét valamivel visszább jött onnét. Az emelkedéshez kellett egyrészt az Iránnal kapcsolatos konfliktus, másrészt az amerikai-kínai kereskedelmi viszály legutóbbi fellángolása.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Bitcoin – bolondok aranya? - Aranypiac videó

(2019.5.9.)

Bitcoin – bolondok aranya?

Az informatika világának mindig megvannak az éppen aktuális celebjei, melyek hosszabb-rövidebb ideig tündökölnek, hogy aztán a mindennapjaink megszokott részeivé váljanak, vagy éppen eltűnjenek a süllyesztőben. A Bitcoin az egyik ilyen éppen aktuális celeb, és a sokmillió dolláros kérdés, hogy mi lesz a végzete ennek a digitális aranyként is aposztrofált virtuális pénznek.

Van, aki szerint arra hivatott, hogy modern menedékeszközként és értékőrzőként kiszorítsa az aranyat, míg mások szerint az idén 10 éves kriptopénz még a nagykorúságot sem fogja megérni. Továbbá sokan vannak, akik rivalizálásként értelmezik a Bitcoin és az arany viszonyát, és azt a látszatot akarják kelteni, hogy az arany egy avitt, ósdi módja a tartalékképzésnek, miközben a Bitcoin a modern, 21. századi megfelelője az aranynak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vargabetűk az aranynál - A Trend FM adása

(2019.5.8.)

Az elmúlt időszakban elég vegyesen alakult a kép az aranynál. Több olyan rövidtávú elmozdulást is láttunk az árfolyamban, amire nem feltétlenül lehetett számítani. Nagyjából másfél hete váratlanul jó növekedési adatok jöttek az Egyesült Államokból, ahol az első negyedév évesített növekedési adata 3,2 százalék lett, és erre a jó adatra, az aranyár nem eséssel, hanem meglepő módon emelkedéssel reagált.

Aztán egy hete, múlt hét szerdán tartotta a Fed az esedékes kamatdöntő ülését. A várakozásoknak megfelelően az irányadó kamatrátán nem változtattak, tulajdonképpen egy viszonylag érdektelen esemény volt ez tehát, de az aranyár mégis heves kilengéseket mutatott az ülés követően, először megindult felfelé, de végül ismét csökkenésbe fordult. Ezt követték pénteken munkaerőpiaci adatok a tengerentúlon, amelyek a vártnál jobbak lettek. Úgyhogy ez alapján tovább folyatódó esést lehetett valószínűsíteni az aranynál, de mégsem ez következett, hanem erősödni tudott az aranyár, és ez az erősödés azóta is kitart.

Tehát váratlan vargabetűket ír le az arany kurzusa, mintha láthatatlan kezek pont ellentétes irányba mozgatnák az árfolyamot, mint amire sokan számítanak. És ez azért egy bizonytalanságot szül, ami tartózkodáshoz vezet a piaci szereplőknél a tőzsdén.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Vigyázat, csapda! Trükkös érmék aranyból, ezüstből - Aranypiac videó

(2019.5.2.)

Hétköznapi érmék kelnek új életre egy orosz művész kezei alatt. A különleges műalkotások magukért beszélnek, igazi ötvös remekművek, melyeken még azok is meglepődnek, akik amúgy jártasak a modern emlékpénzek világában. A művész, Roman Booteen túltesz a csúcstechnológiát felvonultató pénzverdék legkreatívabb alkotásain is. De vigyázat! Némely kreáció trükkös csapda vagy éppen rafinált rejtekhely. Lenyűgöző munkái megcsodálhatóak a következő videóban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor jön a borúra derű az aranynál? - Aranypiac videó

(2019.4.24.)

Első ránézésre kedvezőnek tűnik az arany számára a piaci környezet. Világszerte lassuló tendenciát mutat a gazdaság növekedése, növekednek a kockázatok a túlhevülő részvénypiacokon, spekulatív buboréktól kell tartani az ingatlanpiacokon és ezzel együtt a hitelezésben. Aztán ott van a soha véget nem érő Brexit, ami az első szög lehet az EU koporsójában, továbbá az elképesztő állami adósságspirál, amerre csak nézünk. Egy szóval rengeteg érvet lehet felsorakoztatni, amelyek mind az arany mellett szólnak.

Szemlátomást azonban mégsem ilyen egyszerű a képlet. Az elmúlt hetekben jobbára csak csetlik-botlik a sárga nemesfém. Egyelőre lehet ugyan még korrekcióról meg oldalazásról beszélni az árfolyamot illetően, de nem kizárt, hogy folytatódik tovább az utóbbi időszakban látott lejtmenet.

Hogy passzol ez össze a kedvezőnek tűnő piaci környezettel? Milyen más árfolyam befolyásoló tényezők vannak, és mi lehet a folytatás?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany tavaszi hátramenetben - A Trend FM adása

(2019.4.24.)

Egy kiterjedt korrekció zajlik jelenleg az arany piacán, miután tavaly az ősz folyamán 1.170 dollárról indulva idén február végére 1.350 dollárig emelkedett a jegyzés. Ott azonban egy technikai ellenállásba ütközött, elfogyott a vételi erő, a fundamentális környezet sem kedvezett a további emelkedésnek, és így aztán az eladók, a profitrealizálók kerültek túlsúlyba, amivel kezdetét vette a korrekció.

Mindez természetesen nem jött váratlanul, a tőzsdék normális menetrendje az, hogy emelkedő fázisokat korrekciók követnek. Ennek során trendszerűen kerülnek egyre lejjebb a mélypontok, ugyanakkor túladottságról egyelőre még nem lehet beszélni a piacon. Egy szóval, úgy tűnik, hogy ez a korrekció el fog még tartani egy ideig.

Ilyenkor mindig az a legizgalmasabb kérdés, hogy vevőként mikor érdemes visszatérni a piacra, milyen mélyre nézhet vissza a jegyzés, és milyen időtávval érdemes számolni.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

A technika ördögével küzd az arany - A Trend FM adása

(2019.4.17.)

Az arany árfolyama trendszerű csökkenést mutat február vége óta. Ez azt jelenti, hogy egyre lejjebb kerülő csúcspontok és mélypontok jellemzik az alakulását, más szóval az árfolyam ciklikusan hullámzik lefelé. Mindeközben a tegnapi nap során egy támaszszint is átszakadt 1.280 dollár magasságában, és végül 1.275 dolláron zárta a napot a jegyzés. Pillanatnyilag próbál ugyan még a 200-napos mozgóátlagba kapaszkodni az árfolyam, amit lehetséges technikai támaszként szokás számon tartani. Kérdés azonban, hogy egy átmeneti megállónál többre lesz-e képes ez az árszint.

A technikai helyzet tehát nem kedvez az aranynak, és ehhez még hozzájön, hogy fundamentális oldalról sem érkeznek olyan hírek, amelyek segíthetnék az árfolyam megkapaszkodását. A Fed lazított ugyan valamelyest a kamatgyeplőn, de a dollár még változatlanul erős. Lekerült ugyanakkor a napirendről a Brexit és ezzel együtt a britek szabályozatlan távozása az EU-ból – legalábbis egyelőre. A globális gazdasági növekedés kilátásai pedig bár nem fordultak jobbra, de nem is romlottak a tavalyi év végéhez képest, amikor azért elég nagy volt a kiábrándultság a piacokon, és ez a csökkenő részvényindexekben is megmutatkozott. Ehhez képest a részvények árazása most ismét új történelmi rekordok felé tör.

Egy szóval ebben a pillanatban viszonylag nyomott a hangulat az arany piacán, és ez tükröződik az aktuális árfolyamban.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Mozgalmas napja lehet ma az aranynak - A Trend FM adása

(2019.4.10.)

Az arany árfolyama továbbra is egy konszolidációs szakaszban van. A februári 1.350 dolláros árfolyamcsúcs után visszább jött a jegyzés, az elmúlt napokban 1.300 dollár alatt is jártunk, de tegnap sikerült ismét 1.300 dollár fölé kerülni. Ezt a lélektanilag és technikailag is fontos árszintet kerülgeti az árfolyam most már hosszabb ideje. Egyszer felette, máskor alatt alakul a jegyzés. Előbb vagy utóbb nyilván el fogunk rugaszkodni erről a holtpontról, a kérdés csupán az, hogy milyen irányba és mikor.

Rövidtávon azonban mégis úgy tűnik, hogy folytatódhat még ez az 1.300 dollár környéki pávatánc, ugyanakkor a mai nap hozhat nagyobb mozgást a piacokon. Lesz ma kamatdöntő ülése az Európai Központi Banknak, jönnek inflációs adatok kora délután az Egyesült Államokból, majd az esti órákban a legutóbbi Fed-ülés jegyzőkönyvét teszik közzé, ami érdekes információkkal szolgálhat a márciusi kamatdöntés háttereit illetően.

De lesz ezeken kívül még a Brexit ügyében is újabb felvonás. Rendkívüli csúcstalálkozó lesz  a ma esti órákban Brüsszelben az EU tagállamok vezetőivel, amelynek egyetlen napirendi pontja a brit tagság megszűnési határidejének esetleges újbóli halasztása. Elvileg ennek hiányában Nagy-Britanniában pénteken megállapodás nélkül, szabályozatlan módon kellene távoznia az Európai Unióból. Most azonban az tűnik valószínűnek, hogy a britek egy újabb halasztást kapnak.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Nehéz idők járnak az aranyra - Aranypiac videó

(2019.4.9.) Videó indítása

Nehéz idők járnak az aranyra

Az őszi és a téli időszak szezonálisan kedvez az aranynak. Az év végéhez közeledve hagyományosan erős a kereslet a sárga nemesfém iránt világszerte, és ez rendszerint az aranyár drágulását vonja maga után.

A tavalyi év második felében segítette az arany árfolyamát az is felfelé, hogy a részvénypiacokon eluralkodott a depresszió. A tőzsdéken végigsöpört egy pánikhullám, és minden jel arra utalt, hogy nem fognak egyhamar talpra állni a részvényindexek.

A rossz hangulat a részvényeknél azonban mára már elolvadt, mint a tavalyi hó. És ezzel együtt az arany ismét vesztett vonzerejéből.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Véget ért az első negyedév az aranynál - A Trend FM adása

(2019.4.4.)

Véget ért az első negyedév az aranynál is. Januárban 1.284 dolláron kezdte az évet a nemesfém, amely ebben a pillanatban 1.293 dolláron áll. Ezzel gyakorlatilag elolvadt mostanra az az árfolyamnyereség, amit még a január-február folyamán sikerült elérni. Február vége felé még 60 dollárral feljebb járt az aranyár, de aztán márciusban erőtlenül hanyatlani kezdett, így jutottunk el a mostani árszintre.

Az erőtlenség hátterében több tényező is állhat. Lehet említeni a dollár erősödését, a részvénypiacok ismét lendületesebb emelkedését, és nem utolsó sorban a szezonális hatásokat. Az arany iránti kereslet hagyományosan erős szakasza szeptembertől februárig tart, a kínai újév jelenti ennek a periódusnak a végét február közepe táján. Ezt követően alábbhagy az ékszeripari kereslet, ami továbbra is a legnagyobb keresleti szegmenst jelenti az aranynál.

A most kezdődött második negyedévben hagyományosan gyengébb teljesítményt szokott mutatni az arany. Felülírhatja ezt két európai téma: a (rendezetlen) Brexit és az májusi Európai Uniós választások esetleg nem várt eredménye, amennyiben az EU-szkeptikus erők a vártnál jobb teljesítményt nyújtanak. Ugyanakkor az is igaz, hogy ezeket a témákat már javarészt beárazta a piac.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Mikor drágul új történelmi csúcsra az arany? - Aranypiac videó

(2019.4.3.) Videó indítása

Mikor drágul új történelmi csúcsra az arany?

Az elmúlt három évre visszatekintve az arany árfolyama beragadni látszik. A jegyzés évek óta küzd az 1.300 dolláros árszinttel. Egyszer 1.300 dollár felett, máskor alatta alakul az árfolyam. 1.350 dollár magasságában szemlátomást húzódik egy makacs ellenállási zóna a grafikonon, amit sokadik nekifutásra sem sikerült eddig áttörni a jegyzésnek.

Mi kell hát ahhoz, hogy az aranyár ismét 1.400 dollár fölé, majd új történelmi csúcsra kerüljön?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tavaszváró hangulat az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2019.3.27.)

Az arany árfolyama az elmúlt napokat egy emelkedő tendencia jegyében töltötte, de mindeközben azért egy korrekció van folyamatban a piacon. Ez a korrekció 1.350 dollárról vette kezdetét még február végén, onnét 1.280 dollárig esett vissza a jegyzés, majd ismét emelkedni kezdett az árfolyam. Ennek során sikerült az 1.300 dollárt ismét megközelíteni, és egy kicsit fölé is kerülni.

Igazán elrugaszkodni az 1.300 dollártól felfelé azonban csak az amerikai jegybank múlt hét közepén megtartott kamatdöntő ülését követően sikerült. A piac ezzel köszönte meg, hogy a Fed a korábbi előrejelzésekhez képest lazább monetáris politikát folytat majd. Korábban sokan arra számítottak, hogy két kamatemelés is lehet az idén az Egyesült Államokban, de múlt hét közepe óta az körvonalazódik, hogy ezekre mégsem fog sor kerülni. Így eljutott az árfolyam a hét elejére 1.325 dollárig.

De a korrekció ezzel még nincs lezárva. A jelenlegi állás szerint van egy technikai ellenállásunk 1.350 dollárnál és egy támaszszintünk 1.280 dollárnál. Ennek az árfolyamtartománynak a közepe táján jár jelenleg a jegyzés és ebből a tartományból elméletileg minden irányba kitörhetünk. A valószínűsége egy felfelé történő kitörésnek talán valamivel nagyobb, tekintettel arra, hogy az 50- és a 200-napos mozgóátlagok felett alakul az árfolyam, és ez inkább az emelkedő tendencia folytatódását valószínűsíti.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranyat tiszta forrásból! - Aranypiac videó

(2019.3.22.) Videó indítása

Aranyat tiszta forrásból!

Idén a Víz Világnapját március 22-én ünnepeljük. Az emléknap arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos természeti kincsünk a víz, és hogy milyen nagy kihívás ma a világban, hogy minden egyes ember számára elérhető legyen az iható, tiszta víz.

2 milliárd ember, a Föld lakóinak negyede él vízhiányos területeken. Itt az emberek, állatok, növények nem jutnak elegendő és tiszta vízhez, ami pedig az élet forrása és alapvető feltétele. És ez a helyzet a környezetszennyezés és az éghajlati változások miatt jóformán évről évre csak romlik.

Jelenünk és az eljövendő generációk sorsa múlhat tehát azon, hogy miképp gazdálkodunk a Földön meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk vizeinket. Ez a kérdés pedig az arany kitermelését és piacát is közvetlenül érinti.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Brexit és a Fed ad muníciót a héten az aranynak - A TrendFM rádió adása

(2019.3.21.)

Az arany árfolyama jelenleg beszűkült volatilitás mellett 1.305 dollár körül alakul, más szóval az utóbbi napokban nem volt különösebben nagy mozgás az árfolyamban. Sikerült megkapaszkodni 1.300 dollár felett miután a hónap elején ez alá a lélektanilag fontos árszint alá is benézett a jegyzés pár nap erejéig. Ugyanakkor nem sikerült határozottabban eltávolodni ettől a küszöbtől felfelé.

Mindeközben egy korrekció zajlik az árfolyamban. A tavaly év végi és az idei év eleji árfolyam-emelkedés során 1.350 dollárig jutott a jegyzés, majd onnét korrekcióba kezdett és visszaesett 1.280 dollárig. Amíg ebben az intervallumban tartózkodik a kurzus, addig ez a korrekció nem tekinthető lezártnak. Mindkét irányba, mind felfelé, mind lefelé folytathatja innét a pályáját az árfolyam.

A mostani megtorpanás és kivárás hátterében a Brexit és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatdöntő ülése áll. Mindkét témában van annyi robbanóerő, hogy a mostani holtpontról elmozdítsa az árfolyamot, sőt akár hevesebb kilengéseket is okozzon az arany piacán.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az aranyár 10 év múlva - Aranypiac videó

(2019.3.20.) Videó indítása

Az aranyár 10 év múlva

Mindenkit, aki aranyat vásárol, foglalkoztat az a kérdés, hogy miként fog alakulni, hova fog fejlődni az arany árfolyama az elkövetkezendőkben. Például a következő 10 évben? Ezt a kérdést természetesen nem könnyű megválaszolni.

A tőzsdei árfolyamokat ilyen hosszú időtávon elemezni és előre jelezni rendkívül összetett feladat. Rengeteg befolyásoló tényező van, köztük olyan is – például kalkulálhatatlan véletlenek – amit a mai ismereteink alapján számba sem tudunk venni.

De ha leegyszerűsítve tesszük fel a kérdést, ha csak úgy kérdezünk, hogy a mostani árszinthez képest hol fog állni az aranyár: inkább feljebb vagy lejjebb? Akkor azért már bátrabban meg lehet próbálkozni egyfajta kitekintéssel a jövőbe.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Brexit jegyében telik a hét az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2019.3.14.)

Az arany árfolyamában bő két hete egy korrekció vette kezdetét. Ennek során 1.345 dollárról 1.280 dollárig ereszkedett vissza a jegyzés, így a hónap elejére ismét a lélektanilag fontos 1.300 dollár alá kerültünk. Ezt aztán visszakapaszkodási próbálkozások követték 1.300 dollár fölé.

Múlt hét pénteken a meglepően gyenge amerikai munkaerőpiaci adatok adtak egy löketet az árfolyamnak felfelé, tegnap este meg a sokadszorra elbukott Brexit szavazás a londoni parlamentben. Ennek eredményekét felpattant ismét néhány dollárt az árfolyam, így tegnap éjszaka 1.300 dollár felett tudott zárni a piac, és ma hajnalban is valamivel e felett nyitott.

Ebben a pillanatban 1.305 dolláron áll a jegyzés, de azért nagy kérdés, hogy a mai nap folyamán meg tudja-e tartani ezt az árszintet a sárga nemesfém.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranypiac: A tavaszt idén is ki kell bekkelni - Aranypiac videó

(2019.3.13.) Videó indítása

Aranypiac: A tavaszt idén is ki kell bekkelni

Az arany árfolyama az utóbbi években rendre megszenvedte a tavaszt. Miközben az évszak jelképe, az aranyvessző sárgába borította a keretek alját, addig az arany árfolyama évről évre következetesen lejtőre került a tavasz folyamán.

A március statisztikailag a legrosszabb hónap az arany éves szezonalitásában. A 70-es évek elejéig visszatekintve nemcsak az állapítható meg, hogy többször volt veszteséges a március, mint nyereséges, hanem az is, hogy a mínuszok jóval nagyobbak voltak, mint a nyereséges márciusokban a pluszok.

De vajon mire lehet számítani az idén: A tavasz ismét lehűlést hoz az arany piacán?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Elfogyhat az arany Nagy-Britanniában? - Aranypiac videó

(2019.3.6.) Videó indítása

Elfogyhat az arany Nagy-Britanniában?

A Sharps Pixley egy nagy múltú brit aranykereskedő cég. A vállalkozás gyökerei a 18. századig érnek vissza. A patinás vállalkozás a kezdetek óta meghatározó szereplője az aranykereskedelem több évszázados központjának számító Londoni nemesfémpiacnak.

Nos, ez a Sharps Pixley éppen a napokban adott ki egy közleményt, amely szerint attól tart, hogy a Brexit következtében elfogyhat az arany Nagy-Britanniában. Elsőre talán meghökkentően hangzik ez közlemény. Sőt az is lehet, hogy csupán szenzációhajhász?

Az EU elhagyása nyilvánvalóan hátrányosan fogja érinteni az áruk, a tőke, a szolgáltatások és az emberek szabad áramlását Nagy-Britannia és az EU között. Ennélfogva és a pillanatnyilag teljesen ködös VÁM-jogi szabályozás tisztázásáig valóban érdekes kérdés, hogy a belföldi aranykitermeléssel nem rendelkező és ezért az aranyból importra szoruló szigetország, hogyan, honnét és milyen áron fog aranyhoz jutni a külföldi forrásokból.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mi lesz, ha a jegybankok újra adnak el aranyat? - Aranypiac videó

(2019.2.20.) Videó indítása

Mi lesz, ha a jegybankok újra adnak el aranyat?

A múlt héten felröppent egy hír, amit több hírügynökség és sajtóorgánum is terjesztett a világban, miszerint az olasz kormány az ország aranytartalékainak értékesítését fontolgathatja az olasz államháztartásban tátongó lyukak befoltozására. Ezt a lehetőséget a hatalmon lévő Északi Liga párt egyik parlamenti képviselője vetette fel.

De nem csak Olaszországból érkeztek hírek az utóbbi hónapokban esetleges aranyeladásról. A pénzügyileg nehéz helyzetben lévő Venezuela kormányzatát vagy éppen Törökországot is rendre hírbe hozzák az aranytartalékok kiárusításával kapcsolatban.

Mennyire kell az efféle híreket komolyan venni? Valóban kell számolni azzal, hogy a jegybankok belátható időn belül ismét az eladói oldalra válthatnak az aranynál?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Óda az aranyhoz - Aranypiac videó

(2019.2.14.) Videó indítása

Óda az aranyhoz

Az Arany Világtanács (World Gold Council) néhány napja egy igazán lírai hangvételű ismeretterjesztő filmecskét tett közzé az aranyról. A film a kezdetektől, napjainkon át, a jövőbe révedve összegzi az arany kultúrtörténeti, gazdasági, ékszeripari és technológiai jelentőségét. Egy valóságos óda az aranyhoz.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Goldman Sachs aranyár jóslata - Aranypiac videó

(2019.2.7.) Videó indítása

A Goldman Sachs aranyár jóslata

Jeffrey Currie, az amerikai Goldman Sachs befektetési bank árupiaci szakértője egy különösen jó szimatú elemzőnek számít, akinek az ajánlásait, előrejelzéseit rengeteg ember figyeli a világban. És a jóslatai rendszerint be is igazolódnak.

Hogy ez azért van-e, mert valóban ennyire jól érzi a piacok irányát, vagy éppenséggel pont, hogy az ajánlásait lekövető nagyszámú befektető okozza azt, hogy a jóslatai előbb vagy utóbb tényleg beteljesülnek, az valójában mindegy is. A lényeg, hogy Jeffrey Currie elemzéseire érdemes odafigyelni.

Pár napja az aranyról kérdezték az amerikai Bloomberg TV szerkesztői egy stúdióbeszélgetésben. Ha újfent beigazolódik a Goldman Sachs elemzőjének aranypiaci előrejelzése, akkor egy 10 százalék körüli felértékelődés várható a mostani árszinthez képest.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Orosz aranyvásárlási láz - Aranypiac videó

(2019.1.30.) Videó indítása

Orosz aranyvásárlási láz

Oroszország központi bankjának a legfrissebb adatok szerint 2112 tonna aranya van. Ez rekord a Szovjetunió utáni orosz történelemben. A 2112 tonna arany közel egy ötödét teszi ki az orosz devizatartalékoknak. És egy másik érdekesség, hogy miközben az orosz jegybank egyre csak halmozza fel a nemesfémet, egyidejűleg csökkenti az amerikai államkötvényekben és a dollárban tartott tartalékait.

Az elemzői vélemények szerint mind e mögött Vlagyimir Putyin stratégiai elképzelései állnak, aki csökkenteni akarja Oroszországnak az Egyesült Államoktól való függőséget, mivel már arra a nagy globális szerkezetváltásra készül, amelynek keretében a világgazdaság súlypontja folyamatosan keletre tolódik majd, és aminek eredményeként véget ér az USA és a dollár egyeduralma.

Erre spekulál az orosz vezetés, amikor az aranytartalék növelésével igyekszik biztosítani a rubel értékét. Oroszország próbál felkészülni arra a pillanatra, amikor a Nyugat gazdasági visszaesése bekövetkezik, hogy akkor Kínával és a többi feltörekvő országgal egyetemben egy jókorát léphessen előbbre.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

(Még) Fejet hajt az arany az 1.300 dollár előtt - Aranypiac videó

(2019.1.23.) Videó indítása

(Még) Fejet hajt az arany az 1.300 dollár előtt

Az arany árfolyama az elmúlt napokban ismét távolabb került az 1.300 dolláros technikai ellenállástól. Még fejet hajt a sárga nemesfém az akadály előtt, ami nem is csoda, hiszen decemberben több mint 5 százalékkal került feljebb a jegyzés.

Ahhoz, hogy a piac ne hevüljön túl, szükségszerű, hogy most egy konszolidáció következzen, amely során ismét erőt gyűjthetnek a vevők. Ennek kapcsán a legizgalmasabb kérdés, hogy milyen mélyre korrigálhat az aranyár vissza. A válasz megtalálásában a technikai elemzés eszközei nyújthatnak segítséget.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Amerikai adóssághegyek árnyékában az arany - Aranypiac videó

(2019.1.16.) Videó indítása

Amerikai adóssághegyek árnyékában az arany

Az Amerikai Egyesült Államokban törvény szabályozza a kormányzat eladósodottságának legnagyobb mértékét. Ezt a maximális adósságszintet nevezik adósságplafonnak.

Ha a kormányzat költekezése eléri az adósságplafont, és a kongresszus nem szavazza meg időben a plafon megemelését, akkor az USA kormányzata részlegesen leáll. Ha ez bekövetkezik, akkor több százezer állami alkalmazottat fizetés nélküli szabadságra küldenek, ugyanis nincs pénz, amiből fizethetnék őket. Technikai értelemben tehát ilyenkor akár egyfajta államcsődről is lehet beszélni.

Amerikában most éppen ez a helyzet. Az államadósság elérte a limitet, de a belpolitikai csatározások miatt az adósságplafon nem lett időben megemelve. December 21. óta az amerikai végrehajtó hatalom részben működésképtelenné vált. Ez a tizenötödik ilyen eset az Egyesült Államok történetében, de a mostani leállás a leghosszabb. Hogy mennyire komoly a helyzet, és milyen hatása van mindennek az arany árfolyamára?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az euró az arannyal szemben nem éppen sikertörténet - Aranypiac videó

(2019.1.9.) Videó indítása

Az euró az arannyal szemben nem éppen sikertörténet

2019. január 1-jén 20. születésnapját ünnepelhette az euró. Igaz, 20 évvel ezelőtt még csak számlapénzként született meg az euró, az euróérmék és az euróbankjegyek csak három évvel később kerültek forgalomba. Ez a kerek évforduló mégis jó alkalom arra, hogy visszatekintsünk az euró eddigi teljesítményére. Mégpedig egy különösen érdekes perspektívából, nevezetesen az arany szemszögéből nézve.

Az euró pártfogói egyértelmű sikertörténetként tartják számon az euró bevezetését. Még annak tükrében is, hogy az euró értékének alakulása aranyban kifejezve igencsak siralmas: 1999. január 1-jén 288 euróba került egy uncia arany. 20 évvel később már 1.125 eurót kell adni egy uncia aranyért. 288 euró tehát mostanra kevesebb mint 8 gramm aranyat ér, azaz az euró elvesztette az arannyal szemben értékének 75 százalékát.

Más szóval, aki euróban spájzolt, legyen szó euró készpénzről a párnacihában vagy euróról a bankszámlán, az napról napra vesztett megtakarításának vásárlóértékéből.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Év végi hajrá az aranynál - Aranypiac videó

(2018.12.12.) Videó indítása

Év végi hajrá az aranynál

Az elmúlt hetet nem sokkal 1.250 dollár alatt zárta az arany árfolyama, és ezzel egy fontos technikai ellenállási szintet sikerült megtörnie 1.240 dollárnál. Ezzel technikailag elvileg megnyílt az út 1.300 dollár irányába, oda ahol nagyságrendileg kezdte is az évet az aranyár.

A tőkepiacokon egy ilyen kitörés az ellenállás fölé persze soha nem jelent nyílegyenes további emelkedést az elkövetkezendőkben. Még ha elvileg szabadnak is tűnik a pálya, egy visszatesztet, korrekciót, majd a kitörés újbóli megerősítését mindig bele kell kalkulálni az árfolyamok mozgásába.

Az 1.240 dolláros árszint egy fordulópontot jelöl az aranyár elmúlt egy évében. Egyrészt ebben a magasságban halad a 200-napos mozgóátlag vonala, másrészt egy itt húzódó vízszintes ellenállást is maga mögé utasított az aranyár.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Milyen arany a jó az arany? - Aranypiac videó

(2018.12.05.) Videó indítása

Milyen arany a jó az arany?

A megbízható minőség és minőségbiztosítás a halálbiztos értéklogisztika mellett a nemesfémpiac egyik kulcskérdése. Az arany iránt érdeklődő befektetők nagy többségét foglalkoztatja is az a kérdés, hogy milyen minőségű aranyat vesznek, egyáltalán aranyból van-e az aranytömbnek kinéző termék, illetve, hogy milyen minőségi kritériumok léteznek a befektetési aranyra vonatkozólag.

Aki befektetési arany iránt érdeklődik, előbb vagy utóbb találkozik a „Good Delivery” illetve „London Good Delivery” kifejezésekkel. De vajon mit is jelentenek ezek a fogalmak?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Extrém vonzó vételi lehetőség az aranynál? - Aranypiac videó

(2018.11.29.) Videó indítása

Extrém vonzó vételi lehetőség az aranynál?

Az idei évben eddig nem sok babér termett az arany számára. Az év eleji 1.300 dollárról hullámhegyen és völgyeken vasutazott át az árfolyam, csak hogy megérkezzen a mostani 1.215 dollárra. Ez akárhogy is vesszük,6,5 százalékos negatív teljesítmény.

Nyomasztóan hat az árfolyamra a kamatok emelkedése az Egyesült Államokban. A 10 éves amerikai államkötvények hozama mostanra 3 százalék fölé ment fel, az irányadó kamatrátát pedig 2-2,25 százalék közé növelte a FED legutóbb szeptemberben.  Az emelkedő kamatok miatt az arany veszít vonzerejéből. Hisz miközben az arany nem termel kamatot, a szintén nagy biztonságúnak számító állampapírok egyre szebb hozammal csábítanak.

Mégis vannak elemzők, akik látni vélik a fényt az arany számára az alagút végén. Bár rövid távon nagy a bizonytalanság az erőtlenül, alig 1.200 dollár felett oldalazgató aranyárfolyam láttán, közép- és hosszabb távon több elemző is optimista. A Goldman Sachs befektetési bank szakértői legutóbbi elemzésükben egyenesen „extrém vonzó vételi lehetőségként” jellemzik a nyersanyag piacokat.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyat hol NE tároljunk... - Aranypiac videó

(2018.11.21.) Videó indítása

Aranyat hol NE tároljunk...

Aki befektetési céllal aranyat vásárol, legkésőbb a vásárlást követően el kell gondolkozzon azon, hogy hol és miként fogja az aranyát biztonságosan tárolni. Persze a legjobb, még az aranytartalék beszerzése előtt átgondolni ezt a kérdést.

Minden bizonnyal van nem is egy potenciális befektető, aki erre a kérdésre nem talál megnyugtató választ, és éppen ezért végül eláll a fizikai arany- vagy ezüstvásárlási szándékától. Ennek az izgalmas témának most hirtelen különös aktualitása lett a világ másik végén, Venezuelában.

Az Egyesült Királyság központi bankja megtagadta, hogy Venezuela hozzájuthasson a szigetországban tartott 14 tonna aranyához. Az indoklás szerint az intézmény felügyelő szervei attól tartanak, hogy Nicolás Maduro venezuelai elnök személyes céljaira használná fel az aranyat, ezért azt szeretnék, ha az ország vezetője tisztázná, miért szeretné azt visszaszállítatni Venezuelába.

Akik hajlamosak hinni az összeesküvés elméletekben, máris úgy értelmezik a britek magatartását, mint a csalóét, aki tolvajt kiált. A konspirációs elméletek pedig odáig érnek, hogy egyesek szerint a britekre bízott arany már rég nincs meg a londoni értéktárakban.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lesz év végi rally az aranynál? - Aranypiac videó

(2018.11.15.) Videó indítása

Lesz év végi rally az aranynál?

Az arany árfolyama két héttel ezelőtt eljutott a 200-napos mozgóátlagig, megpróbálta áttörni ezt a technikai ellenállást, de végül csak elvérzett ezen az akadályon. A technika ördöge persze nem egyedül gáncsolta el az aranyat. Volt egy erős segítőtársa, nevezetesen a felértékelődő dollár. Márpedig az erős dollár hagyományosan nem kedvez az aranynak.

Az arany árfolyama a hét elejére visszavonult 1.200 dollárig, ami lélektanilag akár támaszt is nyújthatna a sárga nemesfémnek. Tud-e élni ezzel az eséllyel az arany, lesz-e még rally az év végén az aranynál?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany szerepe a világban - Aranypiac videó

(2018.11.07.) Videó indítása

Az arany szerepe a világban

Az arany, a misztikus sárga fém évezredek óta az emberek vágyainak tárgya, egyrészt szépsége, másrészt a birtoklásával járó gazdagság képzete miatt. Emellett a világ számos országában létezik mind a mai napig az a szemlélet, amely komoly jelentőséget tulajdonít az aranynak a tartalék- és kincsképzésben. Az aranyból készült ékszerek is kettős funkcióval bírnak: ékszerként díszítenek és egyben jelentős értékhordozó és értékmegőrző szerepet is képviselnek.

Az arany évezredeken keresztül töltött be különböző pénzfunkciókat: forgalmi, fizetési, felhalmozási és értékmérő funkciót is ellátott. Igazán központi szerepet az 1800-as évek második felében kialakult aranystandard rendszerben kapott, amit az aranykitermelés felfutása tett lehetővé a 19. század közepétől. Az arany népszerűsége évezredeket átível, és úgy tűnik, hogy minden pillanatnyi árfolyamkilengés dacára napjainkban is töretlen.

És hogy mit gondol erről az amerikai jegybank korábbi elnöke Alan Greenspan? Ebből a videóból ez is kiderül!

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Őszi ragyogás az arany piacán - Aranypiac videó

(2018.10.31.) Videó indítása

Őszi ragyogás az arany piacán

Nem is olyan rég a részvénypiacok jelentették még az élet napos oldalát. A dicsfényt azonban gyorsan elmosták vagy legalábbis árnyalják a világ tőzsdéin végigsöprő őszi zivatarok, melyek eredményeként az arany, mint biztos menedék most ismét jobban előtérbe került.

Hogy mivé növi ki magát a folyamatban lévő részvénypiaci korrekció, azt ebben a pillanatban nehéz megjósolni. amennyiben ez az áreső már a globális gazdasági növekedés lassulásának, vagy netán egy világmértékű recessziónak lenne az előjele, akkor az arany jelentős felértékelődése is következhet az elkövetkezendő években.

Persze recesszióról most még szó sincs. Ám ha már áresőről beszélünk, akkor az is ide kívánkozik, hogy az esernyőt célszerű még időben, a majdani zivatar előtt beszerezni.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Gyarapodik a nemzet aranya …avagy mi szükség van aranytartalékra? - Aranypiac videó

(2018.10.25.) Videó indítása

Gyarapodik a nemzet aranya

A 2008-as, 2009-es globális pénzügyi- és hitelválság a teljes pénzügyi rendszerbe vetett bizalom megrendülését okozta, és alapjaiban írta át a jegybankok aranytartalékokkal kapcsolatos magatartását is. Az új tendenciák az aranykészlet tartása, gyarapítása, és a külföldi tárolás estében a hazaszállítás lettek.

Újra jelentősége lett annak, hogy az arany ne pusztán egy legyen a befektetési termékek közül. Az arany, mint tradicionális, hitelkockázattól mentes tartalékeszköz újra és erősödő mértékben gazdaságstratégiai szereppel is bír, mivel olyan eszköz, amely alkalmas az ország iránti bizalom erősítésére külföldön és belföldön egyaránt.

Ennek a felismerésnek az eredménye az, hogy 2018 márciusában az MNB hazaszállította Londonból az ország 3,1 tonna aranyát, majd a devizatartalékok átcsoportosításával a tízszeresére növelte az aranyrudakban tartott tartalékok volumenét.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Drágul az arany. De miért épp most? - Aranypiac videó

(2018.10.17.) Videó indítása

Drágul az arany. De miért épp most?

A múlt héten temetői hangulat lett úrrá a részvénypiacokon világszerte. Temetni, úgy tűnik, hogy az egy évtizede futó bikapiacot kell a részvényeknél. De miért pont most üt az óra a világ tőzsdéin, és mi köze van mindennek az aranyhoz?

A múlt héten a részvények drámai hirtelenséggel nagyobb mértékben esni kezdtek, és ezzel nagyot veszítettek a relatív vonzerejükből. Reakcióként a részvénypiaci turbulenciákra, az arany árfolyama a múlt héten masszív volumennel áttörte a technikai ellenállást 1.215 dollárnál, és e felett is zárta az elmúlt hetet. Ez jelzi, hogy a befektetők mennyire átérzik a veszélyt, amely a tőkéjükre leselkedik a részvények irányából.

Az aranynál most következő technikai árfolyamcélok 1.240-50 dollár környékére, majd e felett, következő lehetséges lépcsőfokként 1.300 dollár környékére tehetőek. Hogy eljut-e eddig az árfolyam az elkövetkezendőkben, az nagyban függ attól, hogy miként alakul a részvénypiaci korrekció a továbbiakban.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Már az ősz sem segít az aranyon? - Aranypiac videó

(2018.10.10.) Videó indítása

Már az ősz sem segít az aranyon?

Az aranyár az idei évben kiszámíthatatlanul viselkedik, vagy legalábbis sokak számára meglepően gyengén teljesít. Hogy lehet ez, feje tetején áll a világ? Tekintettel a kereskedelmi háborútól, az inflációs félelmeken át az Európai Uniót feszítő különféle problémák halmazára, inkább stabil, sőt tán még emelkedő tendenciát valószínűsítene az ember az aranynál.

Mégsem ez történik. S mi több mintha már a szezonalitás sem működne az arany piacán. Sokéves tapasztalat ugyanis, hogy májustól októberig gyengélkedik vagy legalábbis stagnál az aranyár, majd októberben jobban erőre kap és emelkedik az árfolyam a következő év májusáig. Idén azonban nem követi az utóbbi csaknem 50 évre statisztikailag jól kimutatható szezonális mintát az aranyár

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Régi ismerős térhet vissza: Az infláció - Aranypiac videó

(2018.10.03.) Videó indítása

Régi ismerős térhet vissza: Az infláció

Az infláció az emberiség régi ismerőse. Amióta létezik pénz a világban, azóta létezik pénzromlás is. Mi magyarok egészen egyedi tapasztalatokkal rendelkezünk az inflációt illetően. Mifelénk szinte már szokás minden generációt legalább egyszer lenullázni az életben az infláció által.

A Magyar Nemzeti Bank a maga részéről a 3 százalékos inflációt olyannyira „normálisnak” tartja, hogy ezt kendőzetlenül célként is megnevezi. Jelenleg nagyjából e cél körül alakul is a hazai infláció mértéke, ami ha a múltat nézzük, akkor még egész jó eredmény, hisz nem is olyan rég, a rendszerváltást követő két évtizedben például, részben jóval 10 százalék feletti infláció emésztette fel az emberek pénzben, bankszámlán őrzött megtakarításait.

De vajon mit hoz a jövő az infláció vonatkozásában? Várható-e, hogy ismét jobban erőre kap a pénzromlás?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiaci állóháború 1.200 dollárnál - Aranypiac videó

(2018.09.26.) Videó indítása

Aranypiaci állóháború 1.200 dollárnál

A 2018-as évet jó hangulatban kezdte az arany árfolyama, de az év eleji emelkedő tendencia nem tartott sokáig. Január végére 1.370 dollárig kapaszkodott fel a jegyzés, és úgy tűnt, hogy az abban a magasságban húzódó technikai ellenállás leküzdhető lesz. Ez azonban mégsem következett be. Január végére elfogyott a vételi kedv 1.370 dollárnál, és egy kisebb korrekció vette kezdetét, míg végül elszabadult egy markáns eladási hullám. Az aranyár így csúszott vissza augusztus közepére 1.170 dollárig, majd visszaemelkedett onnét 1.200 dollár magasságába.

Négy hete zajlik az állóháború e körül a lélektanilag is fontos kerek árszint körül. Egyszer a vevők kerekednek felül, másszor az eladók. Mégis mit jelent ez a viszonylagos megnyugvás az elemzők szerint? Számos bankház, brókercég, szakíró és egyéb tőzsdei elemző nyilvánul meg az aranypiaci fejlemények kapcsán. Az értékeléseket röviden összefoglalva felemásnak lehet nevezni.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A nap, amikor 100 dollárt ugrott az aranyár - Aranypiac videó

(2018.09.19.) Videó indítása

A nap, amikor 100 dollárt ugrott az aranyár

Tíz évvel ezelőtt, 2008. szeptember 15-én ment csődbe a Lehman Brothers, amerikai befektetési bank. A Lehman volt a negyedik legnagyobb amerikai befektetési bank, egyben a világ vezető brókercége. A csőd közvetlen oka az volt, hogy a Lehman nem tudta kifizetni a Barclays és a Bank of America követeléseit, a két cég pedig nem volt hajlandó tovább tárgyalni az adósságok átütemezéséről. Mindezek hátterében azonban a jelzáloghitelek piacának összeomlása állt. A Lehman bocsátotta ki ugyanis a legtöbb másodlagos jelzáloggal fedezett értékpapírt.

A 2008 augusztusában még 20 dolláron is forgó Lehman-részvények a csőddel egy pillanat alatt gyakorlatilag értéktelenné váltak. A világ tőzsdéin évtizedek óta nem látott eladási hullám söpört végig. Az aranyár ugyanakkor történelmet írt. A sárga nemesfém jegyzése a Lehman csődöt követő napokban, 2008. szeptember 17-én az európai idő szerint kora délutáni óráktól a tengeren túli piacok késő esti zárásáig, unciánként 780 dollárról 890 dollárig emelkedett. A 110 dolláros napon belüli áremelkedés 14%-nak felelt meg.

Az aranyár ezt követően persze törvényszerűen korrigálta ezt a felszökkenést, de a Lehman csőd kiváltotta pénzügyi és gazdasági válság még további három évig szárnyakat adott az aranynak. 2011 szeptemberéig még 1.920 dollárig, azaz a válság előtti árszint durván két és félszeresére emelkedett az aranyár.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Leáldozott az aranynak, mint biztos menedék? - Aranypiac videó

(2018.09.12.) Videó indítása

Leáldozott az aranynak, mint biztos menedék?

Az utóbbi hónapok kiábrándítóan alakultak az aranypiaci vásárlók számára. Semmiféle bizonytalanság nem volt képes arra, hogy feljebb segítse a sárga nemesfém árát, legyen szó kereskedelmi háborúról vagy geopolitikai kockázatokról például Irán és Törökország kapcsán. Ehelyett az aranyár esett.

Lejárt netán az arany ideje, mint biztos menedék? És tulajdonképpen miért vásárolnak akkor az oroszok annyi aranyat, mintha nem lenne holnap?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A 2019-es év első befektetési arany, ezüst és platina érméi - Aranypiac videó

(2018.09.05.) Videó indítása

A 2019-es év első befektetési arany, ezüst és platina érméi

Minden év szeptemberében nagy várakozás előzi meg a Perth Mint, Ausztrália legrégebbi, ma is működő pénzverdéjének jövő évi befektetési arany és ezüst érméinek kibocsátását. Tegnap a verde közleményben tájékoztatta partnereit az új érmemotívumokról és a forgalomba hozatal időpontjáról. A népszerű kengurus arany és kookaburrás ezüst érmék 2019-es változatai várhatóan novembertől lesznek kaphatóak. Az ausztrál állatvilág e két emblematikus faját évről évre megújuló pózban mutató érmék egy további újdonságot is felvonultatnak: A hátlapon új portréval köszön ránk a szigetország hivatalos államfője, II. Erzsébet királynő.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az Arany Világtanács látni véli a fényt az alagút végén - Aranypiac videó

(2018.08.29.) Videó indítása

Az Arany Világtanács látni véli a fényt az alagút végén

Az Arany Világtanács a napokban tett közzé egy elemzést az arany piacáról, amelyben a szerzők magyarázatot keresnek az aranyár legutóbbi csökkenésére, valamint górcső alá veszik azokat a tényezőket, amelyek a közeli jövőben az árfolyam erősödését eredményezhetnék.

Az augusztus immár az ötödik sorozatban veszteséges hónap az aranynál – legalábbis egyelőre. Az arany jegyzése mostanra megjárta az 1.200 dollár alatti régiókat, majd 1.170 dolláron, látszólag légüres térben valamicske támaszra lelt, és most ismét kevéssel 1.200 dollár felett jár.

Az Arany Világtanács szerint az árfolyam-csökkenés hátterében első sorban az erős dollár áll. A dollár ugyanis haszonévezője jelenleg annak a harsány retorikának, amelyet az USA alkalmaz a világkereskedelem kérdéseiben. Különböző technikai és fundamentális tényezők azonban ismét lendületet adhatnak az aranynak az elkövetkezendőkben. Az elemzők e tekintetben első sorban az arany határidős piacán kialakult állapotokra utalnak. Tartós azonban csak akkor lehet a technikai alapon végbemenő erősödés, ha még további tényezők is segítik az árfolyamot felfelé.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: 1.200 dollár a tűzvonalban - Aranypiac videó

(2018.08.15.) Videó indítása

Aranyár: 1.200 dollár a tűzvonalban

Az elmúlt hetekben 1.200 dollárig merült alá az arany árfolyama. Négy hónapja tart már a lejtmenet, amit negatívnál negatívabb szalagcímek kísérnek, különösen azóta, hogy búcsút intett az árfolyam az 1.300 dollár feletti régióknak, és ezzel átszakított több fontosnak tartott támaszszintet.

Mostanra egyértelműen körvonalazódik egy negatív trend. Az árfolyam egyrészt a 200-napos mozgóátlag alatt alakul, továbbá június végén az 50-napos mozgóátlag felülről keresztezte a 200-napost – ez az úgy nevezett „halál kereszt” –, ami jelzi az árfolyamesés dinamikáját, másrészt a lefelé hullámzó árfolyamgörbét egyre lejjebb kerülő csúcs- és mélypontok jellemzik. Ez a mozgóátlagok alatt zajló lépcsőzetes lejtmenet a csökkenő trendek jellegzetessége.

A diagnózis tehát egyértelmű, a kérdés ezek után már csak az, hogy mi okozza ezt a csökkenő trendet?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mentes arany? Ilyen is van! - Aranypiac videó

(2018.08.08.) Videó indítása

Mentes arany? Ilyen is van!

A minap egy újságcikkben olvastam, hogy hódít a mentesség-mánia. Egyre több a valamitől mentes termék a boltok polcain, és a vásárlók egyre gyakrabban teszik be ezeket a bevásárlókosárba. És valóban, úton útfélen, annyi mentesség hátán mentességgel találjuk szemben magunkat, hogy ember legyen a talpán, aki el tud még igazodni közöttük.

A cikk olvastán elgondolkoztam azon, hogy ez a mentesség-mánia elérte-e már az arany piacát is? Hát nem kellett sokáig gondolkoznom, egyből eszembe jutott két dolog is. Az egyik a befektetési arany Áfa-mentessége, a másik pedig az úgy nevezett konfliktus-mentes arany.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Argor vagy nem Argor? Ez itt a kérdés! - Aranypiac videó

(2018.07.25.) Videó indítása

Argor vagy nem Argor? Ez itt a kérdés!

Az Aranypiac honlapján egy ideje megduplázódtak a sorok az aranyrudaknál. Sokaknak feltűnt már ez, kaptunk is számos visszajelzést ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy volt, aki úgy érezte, hogy talán káprázik a szeme, miért szerepel minden kétszer? Nos, természetesen nem káprázik senki szeme, valóban duplázódtak a sorok az egyes méreteknél.

Hosszas töprengés előzte meg ezt a döntést a részünkről, aminek a lényege pusztán az, hogy léteznek az Argor Hereus rudakkal teljesen egyenértékű, ám mégis valamivel olcsóbb rudak is piacon. Tudni kell ugyanis azt, hogy az Argor Hereus egyrészt egy igen felkapott márka, ez a felkapottság pedig az árakban is tükröződik. De nem csak a márkás felár, hanem a fuvarköltség is drágítja az Argor rudakat.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyár a pokol tornácán - Aranypiac videó

(2018.07.18.) Videó indítása

Az aranyár a pokol tornácán

Az arany árfolyam utóbbi két hónapban látott alakulása alaposan meglepte a piaci elemzőket. Az idei első negyedév optimista hangulatában a túlnyomó többség további emelkedésre számított, ehelyett váratlan esés következett. Az április közepén elért csúcs óta nagyjából 120 dollárral van most lejjebb az aranyár.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany áráról és értékéről - Aranypiac videó

(2018.07.05.) Videó indítása

Az arany áráról és értékéről

Mennyibe kerül és mennyit ér egy gramm arany? Elsőre talán szőrszálhasogatásnak tűnhet ez a kérdésfelvetés, ám mégsem az. Az aranynak van egy értéke, ezt tükrözi az úgy nevezett világpiaci aranyárfolyam. Egy adott pillanatban annyit ér egy uncia arany, amennyiért vevő és eladó hajlandóak üzletet kötni egymással.

És hogy ehhez képest mennyibe kerül például a befektetőnek egy egy uncia súlyú aranytömb, ha úgy dönt, hogy nem csak a tőzsdén, értékpapír formájában megvenni, de fizikailag is szeretné birtokba venni azt? A tőzsdei árfolyamhoz képest a fizikai, azaz a tömbösített arany vételára magasabb, hiszen az aranyrudat le kell gyártatni, a rudakat kimagasló biztonsági körülmények között őrizni kell, és végezetül el is kell szállítani a rendeltetési helyére, a vevőhöz. Mindez költségeket jelent, amelyek rárakódnak a tőzsdei árfolyamra.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyat eladni, de hogyan? - Videóelemzés

(2018.06.27.)

Aranyat eladni, de hogyan?

A forintban számított aranyár az utóbbi hetekben – köszönhetően a nagyon gyenge forintnak – szépen emelkedett. Amikor feljebb megy az aranyár, akkor általában megnő a kínálat a piacon, több eladó jelentkezik. Ez a piac normális reakciója: alacsony aranyárnál a vevők száma növekszik, magas aranyárnál az eladók tábora a népesebb. Sokan vannak, akik egyszerűen profitot akarnak realizálni, mások egészen egyéni élethelyzetükből fakadóan válnának meg az aranyban tartott befektetésüktől.

Ahogy a vételkor, úgy az arany eladásakor is vannak persze aranyszabályok, tudnivalók, amiket érdemes megfontolni. Hogyan zajlik a felvásárlás, miként történik az aranyak bevizsgálása, a visszavásárlás adminisztrációja? És hogyan kell adózni árfolyamnyereség esetén? Ez csak néhány a sok érdekes kérdésből, ami ilyenkor foglalkoztatja az embereket.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Indul a küzdelem az aranyból készült trófeáért

(2018.06.14.)

Indul a küzdelem az aranyból készült trófeáért

 

Ma kezdetét veszi a labdarúgó világbajnokság, ami várhatóan a földkerekség legnézettebb műsora lesz egy hónapon keresztül. Hogy a nézettségen, ismertségen, a dicsőségen és az érmeken kívül miért is küzdenek valójában a futballisták? Egy győzelmi jelképért, a minden labdarúgó vágyálmát megtestesítő trófeáért, amelyet 1973-ban készített egy olasz szobrász 5 kiló 18 karátos aranyból a FIFA, azaz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség számára.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arannyal szemben a forint a vesztes - Videóelemzés

(2018.06.05.)

Az arannyal szemben a forint a vesztes

Az utóbbi hetekben harmat gyenge forint arra csábít, hogy vessünk egy pillantást az arany forintban jegyzett árfolyamára is. Ha ezt tesszük, és nem csak az utóbbi pár év árfolyam-ingadozásait nézzük, hanem 20-30 évre kiterjesztjük a horizontot, akkor megállapítható, hogy alapvetően hosszútávú, tartós árfolyam-emelkedés látszik az arany forint-grafikonján.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany következő 30 éve - Videóelemzés

(2018.05.29.)

Az arany következő 30 éve

Az Arany Világtanács, amely a globális aranyipar egyik legfontosabb lobbyszervezete, néhány nappal ezelőtt egy érdekes tanulmányt tett közzé Gold 2048: Az arany következő 30 éve címmel. Az 50 oldalas tanulmány angol nyelven jelent meg, és aki kedvet érez az olvasásához - akár a Google fordítója segítségével -, az itt a videó alatti linkkel le tudja tölteni pdf-formátumban ezt az anyagot.

http://www.aranypiac.hu/images/stories/sajtokozlemeny/Gold-2048.pdf

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Forintban számolva szépen teljesít az arany - Videóelemzés

(2018.05.08.)

Forintban számolva szépen teljesít az arany

Az arany hosszútávú jegyzése forintban számolva messze nem annyira kiábrándító, mint ahogyan sokan gondolják. Kétségtelen, hogy a gazdasági válság éveiben túlhevült a piac, 420-430 ezer forintig futott el egy uncia arany ára. Erre egy méretes korrekció következett, de ebből a korrekció szakította gödörből fokozatosan kapaszkodik ki az aranyár. Jelenleg elmondható, hogy ha dollárban éppen nem is, de forintban jó úton halad az arany jegyzése a korábbi csúcsok magasságába.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Továbbra is helyben jár az arany - Videóelemzés

(2018.04.25.)

Továbbra is helyben jár az arany

Az arany aktuális árszintjét nézve látszólag eseménytelenül teltek az elmúlt hetek, hiszen nagyjából ugyanott áll a sárga nemesfém árfolyama, ahol az évet kezdte négy hónapja. Változatlanul várat magára az elmozdulás az oldalazásból, sőt a felfelé való kitörés helyett az utóbbi napok inkább gyengülést hoztak a jegyzésben. Ez a csillapodott feszültségeknek tudható be, megnyugvás látszik a kereskedelmi háború frontjain, mint ahogy a geopolitikai viszálykodás is némileg alábbhagyott. Nem lenne azonban meglepetés, ha ez a megnyugvás csak átmeneti lenne. A közelmúlt konfliktusai mögött a szereplők alapvető érdekellentétei feszülnek, amelyek bármikor újra gyorsan felszínre törhetnek.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Egy ötös az aranynak - Videóelemzés

(2018.04.11.)

 Egy ötös az aranynak

A Goldman Sachs befektetési bank az utóbbi évtizedben bebizonyította, hogy elég jó szimata van az aranyár jövőbeni alakulását illetően. Precízen előre jelezte már 2013-ban az aranyár várható mélypontját nem sokkal 1.000 dollár fölött, ahova 2015-re meg is érkezett az árfolyam. A mostani legfrissebb előrejelzésük viszont már emelkedő tendenciát jövendöl az év folyamán 1.450 dolláros célárral. Nemcsak a Goldman Sachs, de a legtöbb aranypiaci elemző is hasonlóan optimista. Az öt fő érv az aranyár emelkedése mellett az elszabadulóban lévő kereskedelmi háború, az elmérgesedő konfliktusok a Nyugat és Oroszország valamint a Közel-Kelet között, hogy Észak-Koreáról és Iránról ne is beszéljünk, az egyre feljebb gyűrűző adósságspirál a világban, a fokozódó inflációs nyomás és végezetül a fordulópontjukhoz érkező részvénypiacok.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az EchoTV március 30-ai Fedezet című adása az aranyról - Az EchoTV adása

(2018.04.03.)

Az EchoTV március 30-ai Fedezet című adása az aranyról

Az EchoTV március 30-ai Fedezet című gazdasági magazinműsora a jegybanki monetáris politikák miben létével foglalkozott és ennek kapcsán érintette az aranyat is. A téma apropóját nem utolsó sorban a Nemzeti Bank nemrégiben hazaszállított aranytartaléka adta, de a műsor a hazai aranykereskedelembe is rövid betekintést nyújtott. A felvételek képi illusztrációja és egy interjú céljából a műsor stábja ellátogatott a Magyar Aranypiac Kft-hez.

Bővebben »

Lesz-e aranytojás Húsvétra? - Videóelemzés

(2018.03.21.)

 Lesz-e aranytojás Húsvétra?

Az Egyesült Államokban szerda este véget ér a FED kétnapos kamatdöntő ülése, amelytől a befektetési piacok szereplői azt remélik, hogy világosabb képet ad majd az USA jövőbeni monetáris politikájáról. Ez és a várható kamatemelés bénítja az arany árfolyamát napok óta, holott nem szűkölködünk negatív geopolitikai és gazdasági hírekben. Kereskedelmi háború, konfliktus Oroszországgal, az amerikai elnök körüli belpolitikai csatározások a kockázatkerülést és ezzel együtt az arany iránti keresletet kellene, hogy erősítsék, ez azonban egyelőre nem érvényesül.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ugrás előtt az aranyár? - Videóelemzés

(2018.02.21.)

Ugrás előtt az aranyár?

Az aranyár igencsak izgalmas technikai konstellációba érkezett meg mind rövid-, mind hosszútávon nézve. Rövidtávon, azaz az utóbbi két hónap grafikonján szembetűnik egy „dupla csúcs-dupla alj” alakzat. Az árfolyam föl-le hullámzása a vételi és eladói oldal árcsatáját tükrözi a konszolidációs szakaszban, amelyből küszöbön áll a kitörés az elkövetkezendőkben. Az utóbbi két évet nézve viszont jól kirajzolódik egy úgy nevezett emelkedő háromszög is, amely egy 1.360-70 dollár környéki erős ellenállásból és egy fokozatosan emelkedő diagonális támaszszintből áll össze. Az emelkedő háromszögekből a tapasztalat szerint nagyobb valószínűséggel lép ki az árfolyam fölfelé, mint lefelé.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: az idei év nagy témája az infláció lesz - Videóelemzés

(2018.02.21.)

 Aranypiac: az idei év nagy témája az infláció lesz

A KSH januári jelentése szerint tavaly négy éves csúcsra, 2,6%-ra kapaszkodhatott az éves infláció Magyarországon. 2018-ban az emelkedő olajár, az ingatlanok drágulása, illetve a béroldali inflációs nyomás fog egyre jobban utat törni magának, és ezért számos elemző már 3% feletti pénzromlással számol az év egészére. Ez a tendencia nem csak Magyarországot jellemzi, hanem szerte a világban tapasztalható. Mivel az infláció minden elemzés szerint serkenti az arany iránti keresletet, ez téma rendszeres visszatérője lehet az idei aranypiaci elemzéseknek.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Bikapiac kezdetén az arany? - Videóelemzés

(2018.01.31.)

Bikapiac kezdetén az arany?

A kamatok több mint egy éve emelkednek már az Egyesült Államokban, ám ez szemlátomást még sincs negatív hatással az arany árfolyamára. A magyarázat erre az lehet, hogy a kormányzatok meghosszabbított kezeként a jegybankok nagyon is ügyelnek rá, hogy a kamatszint még így is az infláció alatt maradjon, hisz a globális adósságcsapdából való kilábalásra nincs más recept, mint az adósságok elinflálása. Ennek a politikának a vesztesei hosszútávon azok lesznek, akik a bankszámlán parkoltatják a pénzüket, és nem szálltak be időben ingatlanokba, részvényekbe vagy éppen az aranyba. Míg az ingatlan- és részvényárak már elszálltak, az arany velük szemben lemaradásban van, és az elkövetkezendő évek nagy nyertese lehet.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2018 az arany éve lesz? - Videóelemzés

(2017.12.22.)

2018 az arany éve lesz?

Tavaly nem kellett szégyenkeznie az aranynak, hisz dollárban kifejezve közel 12 százalékkal került feljebb a jegyzés. forintban számolva azonban már nem ennyire rózsás a kép. Bár az év első felében még korábbi történelmi csúcsok felé közelítettünk, az év végére a forint ereje gyakorlatilag minden árfolyamnyereséget elolvasztott. A hazai befektetők számára döntő lesz 2018-ban, hogy milyen pályát fog bejárni a forint a dollárhoz képest.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A nap vendége stúdióinterjú - A TrendFM rádió adása

(2018.01.03.)

A nap vendége stúdióinterjú

Karácsony előtt pár nappal egy hosszabb stúdióinterjúra hívtak meg a Trend FM rádióba (korábban Gazdasági rádió), ahol immár évek óta nemesfémpiaci szakértőként működök közre hétről hétre jelentkező piaci elemzésekkel. Ezúttal egy hosszabb, inkább általános érvényű beszélgetés volt soron a nemesfémekről.

Hallgasson bele itt a rögzített hanganyagba!

 

Bővebben »

Nagy meneteléssel kezdte az évet az arany - Videóelemzés

(2017.12.22.)

 Nagy meneteléssel kezdte az évet az arany

Az első negyedévi tempós drágulás, második negyedévi elhúzódó oldalazás, majd újabb nyár végi fellendülés eredményeként az arany árfolyama a januári 1.150 dollárról 1.360 dollárig jutott szeptember elejére. A sárga nemesfémet hajtotta a geopolitikai válságok mellett a dollár gyengülése is. Az év utolsó negyedében azonban kifulladt a lendület és a csaknem 20%-os árfolyamnyereség lefeleződött az év végére.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ünnepi hangulatnak nincs nyoma az arany piacán - Videóelemzés

(2017.12.06.)

 Ünnepi hangulatnak nincs nyoma az arany piacán

A hetek óta helyben járó aranyár több erőtlennek bizonyult kitörési próbálkozás után a hétvége óta határozottabban lefelé vette az irányt. Ezzel úgy néz ki, hogy a Mikulás-rali az idén elmarad és az év vége sem fog aranyban ragyogni az aranypiac befektetőinek. Az Amerikából érkező politikai és gazdasági hírekre mindig is érzékenyen reagáló sárga nemesfém árfolyama kapott az elmúlt napokban hideget és meleget egyaránt Washingtonból, és akkor a küszöbönálló jövő heti FED-kamatemelésről még nem is szóltunk...

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor lódul meg végre az arany árfolyama? - Videóelemzés

(2017.11.23.)

 Döcögősen alakul az ősz az arany piacán

Patthelyzet az arany piacán: hetek óta már se előre, se hátra. Az 1.300 dollár egy nyakas ellenállásnak bizonyul, de ha sikerül áttörni végre, akkor lendületes léptekkel haladhat az árfolyam felfelé. A szembeszél a nagy spekulánsok felől fúj, akik jelentős számban tartanak short pozíciókat, azaz az aranyár esésére spekulálnak. Végső soron azonban a dollár ereje lesz a döntő a patthelyzet feloldásában. A nagy kérdés, hogy hogyan fog reagálni a dollár a decemberi kamatemelésre.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döcögősen alakul az ősz az arany piacán - Videóelemzés

(2017.11.08.)

 Döcögősen alakul az ősz az arany piacán

A nyári emelkedést követően sokan gondolhatták, hogy a határ a csillagos ég, de egy komoly korrekció erősen visszavetette az árfolyamot. Jelenleg egy szűk sávban folyik az oldalazás. Mi várható? Milyen fundamentális vagy geopolitikai hatások érik az árfolyamot?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Érdemes-e és mikor aranyba fektetni? - Videóelemzés

(2017.10.25.)

 Érdemes-e és mikor aranyba fektetni?

Ez a két kérdés foglalkoztatja a leginkább az arany iránt érdeklődő befektetőket. Az elsőre hamar megvan a válasz, hisz évezredes tapasztalat, hogy az aranyra mint válságálló befektetésre időről időre mindenkinek szüksége lehet. Az időzítés kérdése viszont már annál nehezebb. A jó beszállási pontot eltalálni szinte lehetetlen. Ezért a legjobb megoldás, ha több részletre elosztjuk a befektetésre szánt tőkénket, és időben széthúzva invesztálunk a sárga nemesfémbe.

Nézze meg részletes ajánlásomat ebben a témában!

Bővebben »

Sisi, a tragikus sorsú királyné - A hét aranyérméje

(2017.10.16.)

Száznyolcvan éve, 1837. december 24-én született Münchenben Erzsébet Amália Eugénia bajor hercegnő, későbbi osztrák császárné és magyar királyné, akit Sisi (Sissy) néven ismer az utókor. 17 évesen, 1854-ben ment hozzá a fiatal Ferenc Józsefhez és lett belőle Ausztria császárnéja. Szépségével és kedvességével nagy népszerűségnek örvendett szerte a birodalomban, de ezt a népszerűséget és a szigorú bécsi udvari etikettet az évek múltával egyre nehezebben viselte. ...Továbbiak

Bővebben »

Az erős dollár húzza le az aranyat - Videóelemzés

(2017.10.05.)

 Érdemes-e és mikor aranyba fektetni?

Ez a két kérdés foglalkoztatja a leginkább az arany iránt érdeklődő befektetőket. Az elsőre hamar megvan a válasz, hisz évezredes tapasztalat, hogy az aranyra mint válságálló befektetésre időről időre mindenkinek szüksége lehet. Az időzítés kérdése viszont már annál nehezebb. A jó beszállási pontot eltalálni szinte lehetetlen. Ezért a legjobb megoldás, ha több részletre elosztjuk a befektetésre szánt tőkénket, és időben széthúzva invesztálunk a sárga nemesfémbe.

Nézze meg részletes ajánlásomat ebben a témában!

Bővebben »

A geopolitikai bizonytalanságok hajthatják továbbra is az aranyat felfele - Videóelemzés a GazdaságTV-n

(2017.09.27.)

A geopolitikai bizonytalanságok hajthatják továbbra is az aranyat felfele

Szépet ment felfele az arany utóbbi időben, ez a trend főleg az instabil geopolitika miatt volt. Ilyen volt például az észak-koreai feszültség, Donald Trump kaotikus politikája és az EU szkeptikus hangok megerősödése Európában. Ezek a bizonytalanságok tovább emelhetik az aranyat.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Hullámvölgyben az arany - Videóelemzés

(2017.09.20.)

Hullámvölgyben az aran

Az arany árfolyama korrigál. Az elmúlt hetek erőteljes emelkedése megállt és most visszatesztel az árfolyam. Nincs ebben semmi szokatlan, sőt ez a normális, hisz a spekulatív befektetők a nagy nyereség után kiszállnak a piacból, és realizálják az elért profitjukat. Ez okozza az árfolyam hullámzását egy emelkedő trendcsatornán belül. A korrekció kiváltó oka emellett persze az is, hogy jól látható ellenállásokhoz ért a kurzus, és a küszöbön álló Fed-ülés előtt sem árt inkább fedezékbe vonulni. Az emelkedő trend azonban továbbra is érvényben van.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kim Dzsongun a legjobb dopping az aranyár számára - Videóelemzés

(2017.09.07.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Átok ül az 1300 dolláron - Videóelemzés

(2017.08.24.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyár végi rally az arany piacán - Videóelemzés

(2017.08.03.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Pupu teve az arany piacán - Videóelemzés

(2017.07.20.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Technikai szakadék peremén az arany árfolyama - Videóelemzés

(2017.07.06.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vihar előtti csend az arany piacán? - Videóelemzés

(2017.06.22.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Izgalmas árszinten az arany árfolyama - Videóelemzés

(2017.06.09.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kisebb fellángolás vagy annál több az arany piacán? - Videóelemzés

(2017.05.18.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Májusi eső az arany piacán? - Videóelemzés

(2017.05.11.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kifulladóban az arany? - Videóelemzés

(2017.04.27.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Erős negyedévet zárt az arany - Videóelemzés

(2017.04.06.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nem minden arany ami fénylik - Videóelemzés

(2017.03.09.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Állja a sarat az arany - Videóelemzés

(2017.02.23.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tör előre az arany - Videóelemzés

(2017.02.09.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Trump és az arany - Videóelemzés

(2017.01.26.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Biztató évkezdet az arany piacán - Videóelemzés

(2017.01.12.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Év végi mérleg az arany piacán 2016 - Videóelemzés

(2016.12.23.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Lesz év végi rally az arany piacán? - Videóelemzés

(2016.12.08.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Halálkereszt árnyékában az arany - Videóelemzés

(2016.11.24.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Trump és az arany - Videóelemzés

(2016.11.10.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Az amerikai elnökválasztás előszobájában az arany árfolyama - Videóelemzés

(2016.10.27.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Aranypiac: a kétszáz-napos mozgóátlagra kell figyelni - Videóelemzés

(2016.10.20.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Őszi hangulat az arany piacán - Videóelemzés

(2016.10.13.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Ok nélkül zuhan az aranyár? - Videóelemzés

(2016.10.06.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Helyben toporog az aranyár - Videóelemzés

(2016.09.29.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Nincs meglepetés az arany piacán - Videóelemzés

(2016.09.22.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kifulladt az arany-rally? - Videóelemzés

(2016.09.15.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döntésképtelen aranyár - Videóelemzés

(2016.09.08.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Erőtlenül kezdi az őszt az arany - Videóelemzés

(2016.09.01.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jackson Hole-ra figyel az aranypiac is

(2016.08.26.)


A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

1.370 dollár alá ékelődött be az arany árfolyama

(2016.08.11.)


A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyaralni ment az arany is

(2016.07.29.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Visszább vett lendületéből az arany

(2016.07.21.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lélegzetvételnyi szünet az arany piacán

(2016.07.14.)


A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Brexit miatt jár csúcsra az aranypiac

(2016.07.08.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Brexit és az arany - második felvonás

(2016.06.30.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Álmatlan éjszaka vár az arany piacára

(2016.06.23.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Brexit és az arany

(2016.06.16.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A FED hintáztatja az arany árfolyamát

(2016.06.09.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Májusi eső az arany piacán

(2016.06.02.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az arany árfolyama

(2016.05.12.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Egyre fényesebben ragyog az arany

(2016.05.05.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyugalom az arany piacán

(2016.04.28.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Oldalazó aranyár

(2016.04.14.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Egy helyben toporog az arany árfolyama

(2016.04.07.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nagy lelkesedés után kiábrándultság az arany piacán

(2016.03.31.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Meddig maradhat még az arany mentőcsónak?

(2016.03.24.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Következő ugrásra készül az arany

(2016.03.18.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lesz e aranytojás Húsvétra? A jövő hétre kiderül!

(2016.03.10.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

(2016.03.03.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a biztos menedék

(2016.02.26.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Váratlan izgalmak az arany piacán

(2016.02.18.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: a medvepiac a végéhez közeleg?

(2016.02.11.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Célegyenesben az arany árfolyama

(2016.02.04.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Újévi rally az arany piacán

(2016.01.28.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jó hangulatban kezdődött az év az arany számára

(2016.01.21.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Derűs évkezdet az arany piacán

(2016.01.14.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

12 pont az arany piacán

(2016.01.07.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mínusszal zárja az évet az arany

(2015.12.24.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: sok hűhó semmiért?

(2015.12.18.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Év végi hajrá az arany piacán

(2015.12.10.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Hatéves mélyponton az arany árfolyama

(2015.12.03.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: az ínséges idők vége közeleg?

(2015.11.26.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Még készül a feketeleves az arany piacán

(2015.11.19.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Rászámolás előtt áll az arany árfolyama

(2015.11.12.)

 Rászámolás előtt áll az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Szembeszélben menetel az arany… de meddig?

(2015.10.28.)

Óvatos emelkedésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Óvatos emelkedésben az aranyár

(2015.10.22.)

Óvatos emelkedésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kamatemelés lefújva - emelkedik az aranyár

(2015.10.15.)

Ha elmarad a kamatemelés, az arany lehet a nevető harmadik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ha elmarad a kamatemelés, az arany lehet a nevető harmadik

(2015.10.08.)

Ha elmarad a kamatemelés, az arany lehet a nevető harmadik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Yellen szólt - az aranyár esik

(2015.10.01.)

Aranypiac: a FED a tűzzel játszik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: a FED a tűzzel játszik

(2015.09.23.)

Aranypiac: a FED a tűzzel játszik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranypiac a FED markában

(2015.09.17.)

Az aranypiac a FED markában

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany befektetésről röviden - egy medvepiacon!

(2015.09.10.)

Aranypiac: rövid távon hopp hosszú távon kopp

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Fut a szekér az aranynál - de meddig?

(2015.08.27.)

Fut a szekér az aranynál - de meddig?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Csökkent az eladói nyomás az aranynál

(2015.08.13.)

Csökkent az eladói nyomás az aranynál

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Zivatar az arany piacán

(2015.07.23.)

Kezd kicsúszni az arany lába alól a talaj

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kezd kicsúszni az arany lába alól a talaj

(2015.07.16.)

Kezd kicsúszni az arany lába alól a talaj

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A görög válság sem segít az aranyon

(2015.07.09.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A görögökre figyel az arany piaca is

(2015.07.02.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: rezeg a léc a görögök miatt

(2015.06.25.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

(2015.06.18.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Letargia az arany piacán

(2015.06.11.)

Letargia az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: még mindig állóvíz

(2015.06.04.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: akadozik a motor, nem gyújt a rakéta

(2015.05.28.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döntésképtelen aranyár?

(2015.05.21.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tetszhalott aranyár

(2015.05.14.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár - se előre se hátra

(2015.05.07.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

1.200 dollárnál fontos csatát nyert az arany árfolyama

(2015.04.30.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kína és az arany

(2015.04.23.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Impulzusok nélküli piacon oldalaz az aranyár

(2015.04.16.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Útkeresésben az aranyár

(2015.04.09.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Volatilis oldalazásban az arany árfolyama

(2015.04.02.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Légüres térben az arany árfolyama

(2015.03.26.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Volatilis idők várnak az arany árfolyamra

(2015.03.19.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kiárusítás előtt az arany?

(2015.03.12.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ezerkétszáz dollárnál jojózik az arany árfolyam

(2015.03.05.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: haláltánc fontos támasz szinteken

(2015.02.26.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Új impulzusokra vár az aranypiac

(2015.02.19.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany ősellensége a kamat

(2015.02.12.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár a devizák örvényében

(2015.01.29.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany - máris vége a medvepiacnak?

(2015.01.22.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kettős arcát mutatja az arany árfolyama

(2015.01.15.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyról 12 pontban

(2015.01.08.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: