HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Videó archívum

Év végi hajrá az aranynál - Aranypiac videó

(2018.12.12.) Videó indítása

Év végi hajrá az aranynál

Az elmúlt hetet nem sokkal 1.250 dollár alatt zárta az arany árfolyama, és ezzel egy fontos technikai ellenállási szintet sikerült megtörnie 1.240 dollárnál. Ezzel technikailag elvileg megnyílt az út 1.300 dollár irányába, oda ahol nagyságrendileg kezdte is az évet az aranyár.

A tőkepiacokon egy ilyen kitörés az ellenállás fölé persze soha nem jelent nyílegyenes további emelkedést az elkövetkezendőkben. Még ha elvileg szabadnak is tűnik a pálya, egy visszatesztet, korrekciót, majd a kitörés újbóli megerősítését mindig bele kell kalkulálni az árfolyamok mozgásába.

Az 1.240 dolláros árszint egy fordulópontot jelöl az aranyár elmúlt egy évében. Egyrészt ebben a magasságban halad a 200-napos mozgóátlag vonala, másrészt egy itt húzódó vízszintes ellenállást is maga mögé utasított az aranyár.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Milyen arany a jó az arany? - Aranypiac videó

(2018.12.05.) Videó indítása

Milyen arany a jó az arany?

A megbízható minőség és minőségbiztosítás a halálbiztos értéklogisztika mellett a nemesfémpiac egyik kulcskérdése. Az arany iránt érdeklődő befektetők nagy többségét foglalkoztatja is az a kérdés, hogy milyen minőségű aranyat vesznek, egyáltalán aranyból van-e az aranytömbnek kinéző termék, illetve, hogy milyen minőségi kritériumok léteznek a befektetési aranyra vonatkozólag.

Aki befektetési arany iránt érdeklődik, előbb vagy utóbb találkozik a „Good Delivery” illetve „London Good Delivery” kifejezésekkel. De vajon mit is jelentenek ezek a fogalmak?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Extrém vonzó vételi lehetőség az aranynál? - Aranypiac videó

(2018.11.29.) Videó indítása

Extrém vonzó vételi lehetőség az aranynál?

Az idei évben eddig nem sok babér termett az arany számára. Az év eleji 1.300 dollárról hullámhegyen és völgyeken vasutazott át az árfolyam, csak hogy megérkezzen a mostani 1.215 dollárra. Ez akárhogy is vesszük,6,5 százalékos negatív teljesítmény.

Nyomasztóan hat az árfolyamra a kamatok emelkedése az Egyesült Államokban. A 10 éves amerikai államkötvények hozama mostanra 3 százalék fölé ment fel, az irányadó kamatrátát pedig 2-2,25 százalék közé növelte a FED legutóbb szeptemberben.  Az emelkedő kamatok miatt az arany veszít vonzerejéből. Hisz miközben az arany nem termel kamatot, a szintén nagy biztonságúnak számító állampapírok egyre szebb hozammal csábítanak.

Mégis vannak elemzők, akik látni vélik a fényt az arany számára az alagút végén. Bár rövid távon nagy a bizonytalanság az erőtlenül, alig 1.200 dollár felett oldalazgató aranyárfolyam láttán, közép- és hosszabb távon több elemző is optimista. A Goldman Sachs befektetési bank szakértői legutóbbi elemzésükben egyenesen „extrém vonzó vételi lehetőségként” jellemzik a nyersanyag piacokat.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyat hol NE tároljunk... - Aranypiac videó

(2018.11.21.) Videó indítása

Aranyat hol NE tároljunk...

Aki befektetési céllal aranyat vásárol, legkésőbb a vásárlást követően el kell gondolkozzon azon, hogy hol és miként fogja az aranyát biztonságosan tárolni. Persze a legjobb, még az aranytartalék beszerzése előtt átgondolni ezt a kérdést.

Minden bizonnyal van nem is egy potenciális befektető, aki erre a kérdésre nem talál megnyugtató választ, és éppen ezért végül eláll a fizikai arany- vagy ezüstvásárlási szándékától. Ennek az izgalmas témának most hirtelen különös aktualitása lett a világ másik végén, Venezuelában.

Az Egyesült Királyság központi bankja megtagadta, hogy Venezuela hozzájuthasson a szigetországban tartott 14 tonna aranyához. Az indoklás szerint az intézmény felügyelő szervei attól tartanak, hogy Nicolás Maduro venezuelai elnök személyes céljaira használná fel az aranyat, ezért azt szeretnék, ha az ország vezetője tisztázná, miért szeretné azt visszaszállítatni Venezuelába.

Akik hajlamosak hinni az összeesküvés elméletekben, máris úgy értelmezik a britek magatartását, mint a csalóét, aki tolvajt kiált. A konspirációs elméletek pedig odáig érnek, hogy egyesek szerint a britekre bízott arany már rég nincs meg a londoni értéktárakban.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lesz év végi rally az aranynál? - Aranypiac videó

(2018.11.15.) Videó indítása

Lesz év végi rally az aranynál?

Az arany árfolyama két héttel ezelőtt eljutott a 200-napos mozgóátlagig, megpróbálta áttörni ezt a technikai ellenállást, de végül csak elvérzett ezen az akadályon. A technika ördöge persze nem egyedül gáncsolta el az aranyat. Volt egy erős segítőtársa, nevezetesen a felértékelődő dollár. Márpedig az erős dollár hagyományosan nem kedvez az aranynak.

Az arany árfolyama a hét elejére visszavonult 1.200 dollárig, ami lélektanilag akár támaszt is nyújthatna a sárga nemesfémnek. Tud-e élni ezzel az eséllyel az arany, lesz-e még rally az év végén az aranynál?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany szerepe a világban - Aranypiac videó

(2018.11.07.) Videó indítása

Az arany szerepe a világban

Az arany, a misztikus sárga fém évezredek óta az emberek vágyainak tárgya, egyrészt szépsége, másrészt a birtoklásával járó gazdagság képzete miatt. Emellett a világ számos országában létezik mind a mai napig az a szemlélet, amely komoly jelentőséget tulajdonít az aranynak a tartalék- és kincsképzésben. Az aranyból készült ékszerek is kettős funkcióval bírnak: ékszerként díszítenek és egyben jelentős értékhordozó és értékmegőrző szerepet is képviselnek.

Az arany évezredeken keresztül töltött be különböző pénzfunkciókat: forgalmi, fizetési, felhalmozási és értékmérő funkciót is ellátott. Igazán központi szerepet az 1800-as évek második felében kialakult aranystandard rendszerben kapott, amit az aranykitermelés felfutása tett lehetővé a 19. század közepétől. Az arany népszerűsége évezredeket átível, és úgy tűnik, hogy minden pillanatnyi árfolyamkilengés dacára napjainkban is töretlen.

És hogy mit gondol erről az amerikai jegybank korábbi elnöke Alan Greenspan? Ebből a videóból ez is kiderül!

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Őszi ragyogás az arany piacán - Aranypiac videó

(2018.10.31.) Videó indítása

Őszi ragyogás az arany piacán

Nem is olyan rég a részvénypiacok jelentették még az élet napos oldalát. A dicsfényt azonban gyorsan elmosták vagy legalábbis árnyalják a világ tőzsdéin végigsöprő őszi zivatarok, melyek eredményeként az arany, mint biztos menedék most ismét jobban előtérbe került.

Hogy mivé növi ki magát a folyamatban lévő részvénypiaci korrekció, azt ebben a pillanatban nehéz megjósolni. amennyiben ez az áreső már a globális gazdasági növekedés lassulásának, vagy netán egy világmértékű recessziónak lenne az előjele, akkor az arany jelentős felértékelődése is következhet az elkövetkezendő években.

Persze recesszióról most még szó sincs. Ám ha már áresőről beszélünk, akkor az is ide kívánkozik, hogy az esernyőt célszerű még időben, a majdani zivatar előtt beszerezni.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Gyarapodik a nemzet aranya …avagy mi szükség van aranytartalékra? - Aranypiac videó

(2018.10.25.) Videó indítása

Gyarapodik a nemzet aranya

A 2008-as, 2009-es globális pénzügyi- és hitelválság a teljes pénzügyi rendszerbe vetett bizalom megrendülését okozta, és alapjaiban írta át a jegybankok aranytartalékokkal kapcsolatos magatartását is. Az új tendenciák az aranykészlet tartása, gyarapítása, és a külföldi tárolás estében a hazaszállítás lettek.

Újra jelentősége lett annak, hogy az arany ne pusztán egy legyen a befektetési termékek közül. Az arany, mint tradicionális, hitelkockázattól mentes tartalékeszköz újra és erősödő mértékben gazdaságstratégiai szereppel is bír, mivel olyan eszköz, amely alkalmas az ország iránti bizalom erősítésére külföldön és belföldön egyaránt.

Ennek a felismerésnek az eredménye az, hogy 2018 márciusában az MNB hazaszállította Londonból az ország 3,1 tonna aranyát, majd a devizatartalékok átcsoportosításával a tízszeresére növelte az aranyrudakban tartott tartalékok volumenét.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Drágul az arany. De miért épp most? - Aranypiac videó

(2018.10.17.) Videó indítása

Drágul az arany. De miért épp most?

A múlt héten temetői hangulat lett úrrá a részvénypiacokon világszerte. Temetni, úgy tűnik, hogy az egy évtizede futó bikapiacot kell a részvényeknél. De miért pont most üt az óra a világ tőzsdéin, és mi köze van mindennek az aranyhoz?

A múlt héten a részvények drámai hirtelenséggel nagyobb mértékben esni kezdtek, és ezzel nagyot veszítettek a relatív vonzerejükből. Reakcióként a részvénypiaci turbulenciákra, az arany árfolyama a múlt héten masszív volumennel áttörte a technikai ellenállást 1.215 dollárnál, és e felett is zárta az elmúlt hetet. Ez jelzi, hogy a befektetők mennyire átérzik a veszélyt, amely a tőkéjükre leselkedik a részvények irányából.

Az aranynál most következő technikai árfolyamcélok 1.240-50 dollár környékére, majd e felett, következő lehetséges lépcsőfokként 1.300 dollár környékére tehetőek. Hogy eljut-e eddig az árfolyam az elkövetkezendőkben, az nagyban függ attól, hogy miként alakul a részvénypiaci korrekció a továbbiakban.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Már az ősz sem segít az aranyon? - Aranypiac videó

(2018.10.10.) Videó indítása

Már az ősz sem segít az aranyon?

Az aranyár az idei évben kiszámíthatatlanul viselkedik, vagy legalábbis sokak számára meglepően gyengén teljesít. Hogy lehet ez, feje tetején áll a világ? Tekintettel a kereskedelmi háborútól, az inflációs félelmeken át az Európai Uniót feszítő különféle problémák halmazára, inkább stabil, sőt tán még emelkedő tendenciát valószínűsítene az ember az aranynál.

Mégsem ez történik. S mi több mintha már a szezonalitás sem működne az arany piacán. Sokéves tapasztalat ugyanis, hogy májustól októberig gyengélkedik vagy legalábbis stagnál az aranyár, majd októberben jobban erőre kap és emelkedik az árfolyam a következő év májusáig. Idén azonban nem követi az utóbbi csaknem 50 évre statisztikailag jól kimutatható szezonális mintát az aranyár

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Régi ismerős térhet vissza: Az infláció - Aranypiac videó

(2018.10.03.) Videó indítása

Régi ismerős térhet vissza: Az infláció

Az infláció az emberiség régi ismerőse. Amióta létezik pénz a világban, azóta létezik pénzromlás is. Mi magyarok egészen egyedi tapasztalatokkal rendelkezünk az inflációt illetően. Mifelénk szinte már szokás minden generációt legalább egyszer lenullázni az életben az infláció által.

A Magyar Nemzeti Bank a maga részéről a 3 százalékos inflációt olyannyira „normálisnak” tartja, hogy ezt kendőzetlenül célként is megnevezi. Jelenleg nagyjából e cél körül alakul is a hazai infláció mértéke, ami ha a múltat nézzük, akkor még egész jó eredmény, hisz nem is olyan rég, a rendszerváltást követő két évtizedben például, részben jóval 10 százalék feletti infláció emésztette fel az emberek pénzben, bankszámlán őrzött megtakarításait.

De vajon mit hoz a jövő az infláció vonatkozásában? Várható-e, hogy ismét jobban erőre kap a pénzromlás?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiaci állóháború 1.200 dollárnál - Aranypiac videó

(2018.09.26.) Videó indítása

Aranypiaci állóháború 1.200 dollárnál

A 2018-as évet jó hangulatban kezdte az arany árfolyama, de az év eleji emelkedő tendencia nem tartott sokáig. Január végére 1.370 dollárig kapaszkodott fel a jegyzés, és úgy tűnt, hogy az abban a magasságban húzódó technikai ellenállás leküzdhető lesz. Ez azonban mégsem következett be. Január végére elfogyott a vételi kedv 1.370 dollárnál, és egy kisebb korrekció vette kezdetét, míg végül elszabadult egy markáns eladási hullám. Az aranyár így csúszott vissza augusztus közepére 1.170 dollárig, majd visszaemelkedett onnét 1.200 dollár magasságába.

Négy hete zajlik az állóháború e körül a lélektanilag is fontos kerek árszint körül. Egyszer a vevők kerekednek felül, másszor az eladók. Mégis mit jelent ez a viszonylagos megnyugvás az elemzők szerint? Számos bankház, brókercég, szakíró és egyéb tőzsdei elemző nyilvánul meg az aranypiaci fejlemények kapcsán. Az értékeléseket röviden összefoglalva felemásnak lehet nevezni.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A nap, amikor 100 dollárt ugrott az aranyár - Aranypiac videó

(2018.09.19.) Videó indítása

A nap, amikor 100 dollárt ugrott az aranyár

Tíz évvel ezelőtt, 2008. szeptember 15-én ment csődbe a Lehman Brothers, amerikai befektetési bank. A Lehman volt a negyedik legnagyobb amerikai befektetési bank, egyben a világ vezető brókercége. A csőd közvetlen oka az volt, hogy a Lehman nem tudta kifizetni a Barclays és a Bank of America követeléseit, a két cég pedig nem volt hajlandó tovább tárgyalni az adósságok átütemezéséről. Mindezek hátterében azonban a jelzáloghitelek piacának összeomlása állt. A Lehman bocsátotta ki ugyanis a legtöbb másodlagos jelzáloggal fedezett értékpapírt.

A 2008 augusztusában még 20 dolláron is forgó Lehman-részvények a csőddel egy pillanat alatt gyakorlatilag értéktelenné váltak. A világ tőzsdéin évtizedek óta nem látott eladási hullám söpört végig. Az aranyár ugyanakkor történelmet írt. A sárga nemesfém jegyzése a Lehman csődöt követő napokban, 2008. szeptember 17-én az európai idő szerint kora délutáni óráktól a tengeren túli piacok késő esti zárásáig, unciánként 780 dollárról 890 dollárig emelkedett. A 110 dolláros napon belüli áremelkedés 14%-nak felelt meg.

Az aranyár ezt követően persze törvényszerűen korrigálta ezt a felszökkenést, de a Lehman csőd kiváltotta pénzügyi és gazdasági válság még további három évig szárnyakat adott az aranynak. 2011 szeptemberéig még 1.920 dollárig, azaz a válság előtti árszint durván két és félszeresére emelkedett az aranyár.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Leáldozott az aranynak, mint biztos menedék? - Aranypiac videó

(2018.09.12.) Videó indítása

Leáldozott az aranynak, mint biztos menedék?

Az utóbbi hónapok kiábrándítóan alakultak az aranypiaci vásárlók számára. Semmiféle bizonytalanság nem volt képes arra, hogy feljebb segítse a sárga nemesfém árát, legyen szó kereskedelmi háborúról vagy geopolitikai kockázatokról például Irán és Törökország kapcsán. Ehelyett az aranyár esett.

Lejárt netán az arany ideje, mint biztos menedék? És tulajdonképpen miért vásárolnak akkor az oroszok annyi aranyat, mintha nem lenne holnap?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A 2019-es év első befektetési arany, ezüst és platina érméi - Aranypiac videó

(2018.09.05.) Videó indítása

A 2019-es év első befektetési arany, ezüst és platina érméi

Minden év szeptemberében nagy várakozás előzi meg a Perth Mint, Ausztrália legrégebbi, ma is működő pénzverdéjének jövő évi befektetési arany és ezüst érméinek kibocsátását. Tegnap a verde közleményben tájékoztatta partnereit az új érmemotívumokról és a forgalomba hozatal időpontjáról. A népszerű kengurus arany és kookaburrás ezüst érmék 2019-es változatai várhatóan novembertől lesznek kaphatóak. Az ausztrál állatvilág e két emblematikus faját évről évre megújuló pózban mutató érmék egy további újdonságot is felvonultatnak: A hátlapon új portréval köszön ránk a szigetország hivatalos államfője, II. Erzsébet királynő.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az Arany Világtanács látni véli a fényt az alagút végén - Aranypiac videó

(2018.08.29.) Videó indítása

Az Arany Világtanács látni véli a fényt az alagút végén

Az Arany Világtanács a napokban tett közzé egy elemzést az arany piacáról, amelyben a szerzők magyarázatot keresnek az aranyár legutóbbi csökkenésére, valamint górcső alá veszik azokat a tényezőket, amelyek a közeli jövőben az árfolyam erősödését eredményezhetnék.

Az augusztus immár az ötödik sorozatban veszteséges hónap az aranynál – legalábbis egyelőre. Az arany jegyzése mostanra megjárta az 1.200 dollár alatti régiókat, majd 1.170 dolláron, látszólag légüres térben valamicske támaszra lelt, és most ismét kevéssel 1.200 dollár felett jár.

Az Arany Világtanács szerint az árfolyam-csökkenés hátterében első sorban az erős dollár áll. A dollár ugyanis haszonévezője jelenleg annak a harsány retorikának, amelyet az USA alkalmaz a világkereskedelem kérdéseiben. Különböző technikai és fundamentális tényezők azonban ismét lendületet adhatnak az aranynak az elkövetkezendőkben. Az elemzők e tekintetben első sorban az arany határidős piacán kialakult állapotokra utalnak. Tartós azonban csak akkor lehet a technikai alapon végbemenő erősödés, ha még további tényezők is segítik az árfolyamot felfelé.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: 1.200 dollár a tűzvonalban - Aranypiac videó

(2018.08.15.) Videó indítása

Aranyár: 1.200 dollár a tűzvonalban

Az elmúlt hetekben 1.200 dollárig merült alá az arany árfolyama. Négy hónapja tart már a lejtmenet, amit negatívnál negatívabb szalagcímek kísérnek, különösen azóta, hogy búcsút intett az árfolyam az 1.300 dollár feletti régióknak, és ezzel átszakított több fontosnak tartott támaszszintet.

Mostanra egyértelműen körvonalazódik egy negatív trend. Az árfolyam egyrészt a 200-napos mozgóátlag alatt alakul, továbbá június végén az 50-napos mozgóátlag felülről keresztezte a 200-napost – ez az úgy nevezett „halál kereszt” –, ami jelzi az árfolyamesés dinamikáját, másrészt a lefelé hullámzó árfolyamgörbét egyre lejjebb kerülő csúcs- és mélypontok jellemzik. Ez a mozgóátlagok alatt zajló lépcsőzetes lejtmenet a csökkenő trendek jellegzetessége.

A diagnózis tehát egyértelmű, a kérdés ezek után már csak az, hogy mi okozza ezt a csökkenő trendet?

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mentes arany? Ilyen is van! - Aranypiac videó

(2018.08.08.) Videó indítása

Mentes arany? Ilyen is van!

A minap egy újságcikkben olvastam, hogy hódít a mentesség-mánia. Egyre több a valamitől mentes termék a boltok polcain, és a vásárlók egyre gyakrabban teszik be ezeket a bevásárlókosárba. És valóban, úton útfélen, annyi mentesség hátán mentességgel találjuk szemben magunkat, hogy ember legyen a talpán, aki el tud még igazodni közöttük.

A cikk olvastán elgondolkoztam azon, hogy ez a mentesség-mánia elérte-e már az arany piacát is? Hát nem kellett sokáig gondolkoznom, egyből eszembe jutott két dolog is. Az egyik a befektetési arany Áfa-mentessége, a másik pedig az úgy nevezett konfliktus-mentes arany.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Argor vagy nem Argor? Ez itt a kérdés! - Aranypiac videó

(2018.07.25.) Videó indítása

Argor vagy nem Argor? Ez itt a kérdés!

Az Aranypiac honlapján egy ideje megduplázódtak a sorok az aranyrudaknál. Sokaknak feltűnt már ez, kaptunk is számos visszajelzést ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy volt, aki úgy érezte, hogy talán káprázik a szeme, miért szerepel minden kétszer? Nos, természetesen nem káprázik senki szeme, valóban duplázódtak a sorok az egyes méreteknél.

Hosszas töprengés előzte meg ezt a döntést a részünkről, aminek a lényege pusztán az, hogy léteznek az Argor Hereus rudakkal teljesen egyenértékű, ám mégis valamivel olcsóbb rudak is piacon. Tudni kell ugyanis azt, hogy az Argor Hereus egyrészt egy igen felkapott márka, ez a felkapottság pedig az árakban is tükröződik. De nem csak a márkás felár, hanem a fuvarköltség is drágítja az Argor rudakat.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyár a pokol tornácán - Aranypiac videó

(2018.07.18.) Videó indítása

Az aranyár a pokol tornácán

Az arany árfolyam utóbbi két hónapban látott alakulása alaposan meglepte a piaci elemzőket. Az idei első negyedév optimista hangulatában a túlnyomó többség további emelkedésre számított, ehelyett váratlan esés következett. Az április közepén elért csúcs óta nagyjából 120 dollárral van most lejjebb az aranyár.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany áráról és értékéről - Aranypiac videó

(2018.07.05.) Videó indítása

Az arany áráról és értékéről

Mennyibe kerül és mennyit ér egy gramm arany? Elsőre talán szőrszálhasogatásnak tűnhet ez a kérdésfelvetés, ám mégsem az. Az aranynak van egy értéke, ezt tükrözi az úgy nevezett világpiaci aranyárfolyam. Egy adott pillanatban annyit ér egy uncia arany, amennyiért vevő és eladó hajlandóak üzletet kötni egymással.

És hogy ehhez képest mennyibe kerül például a befektetőnek egy egy uncia súlyú aranytömb, ha úgy dönt, hogy nem csak a tőzsdén, értékpapír formájában megvenni, de fizikailag is szeretné birtokba venni azt? A tőzsdei árfolyamhoz képest a fizikai, azaz a tömbösített arany vételára magasabb, hiszen az aranyrudat le kell gyártatni, a rudakat kimagasló biztonsági körülmények között őrizni kell, és végezetül el is kell szállítani a rendeltetési helyére, a vevőhöz. Mindez költségeket jelent, amelyek rárakódnak a tőzsdei árfolyamra.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyat eladni, de hogyan? - Videóelemzés

(2018.06.27.)

Aranyat eladni, de hogyan?

A forintban számított aranyár az utóbbi hetekben – köszönhetően a nagyon gyenge forintnak – szépen emelkedett. Amikor feljebb megy az aranyár, akkor általában megnő a kínálat a piacon, több eladó jelentkezik. Ez a piac normális reakciója: alacsony aranyárnál a vevők száma növekszik, magas aranyárnál az eladók tábora a népesebb. Sokan vannak, akik egyszerűen profitot akarnak realizálni, mások egészen egyéni élethelyzetükből fakadóan válnának meg az aranyban tartott befektetésüktől.

Ahogy a vételkor, úgy az arany eladásakor is vannak persze aranyszabályok, tudnivalók, amiket érdemes megfontolni. Hogyan zajlik a felvásárlás, miként történik az aranyak bevizsgálása, a visszavásárlás adminisztrációja? És hogyan kell adózni árfolyamnyereség esetén? Ez csak néhány a sok érdekes kérdésből, ami ilyenkor foglalkoztatja az embereket.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Indul a küzdelem az aranyból készült trófeáért

(2018.06.14.)

Indul a küzdelem az aranyból készült trófeáért

 

Ma kezdetét veszi a labdarúgó világbajnokság, ami várhatóan a földkerekség legnézettebb műsora lesz egy hónapon keresztül. Hogy a nézettségen, ismertségen, a dicsőségen és az érmeken kívül miért is küzdenek valójában a futballisták? Egy győzelmi jelképért, a minden labdarúgó vágyálmát megtestesítő trófeáért, amelyet 1973-ban készített egy olasz szobrász 5 kiló 18 karátos aranyból a FIFA, azaz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség számára.

Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arannyal szemben a forint a vesztes - Videóelemzés

(2018.06.05.)

Az arannyal szemben a forint a vesztes

Az utóbbi hetekben harmat gyenge forint arra csábít, hogy vessünk egy pillantást az arany forintban jegyzett árfolyamára is. Ha ezt tesszük, és nem csak az utóbbi pár év árfolyam-ingadozásait nézzük, hanem 20-30 évre kiterjesztjük a horizontot, akkor megállapítható, hogy alapvetően hosszútávú, tartós árfolyam-emelkedés látszik az arany forint-grafikonján.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany következő 30 éve - Videóelemzés

(2018.05.29.)

Az arany következő 30 éve

Az Arany Világtanács, amely a globális aranyipar egyik legfontosabb lobbyszervezete, néhány nappal ezelőtt egy érdekes tanulmányt tett közzé Gold 2048: Az arany következő 30 éve címmel. Az 50 oldalas tanulmány angol nyelven jelent meg, és aki kedvet érez az olvasásához - akár a Google fordítója segítségével -, az itt a videó alatti linkkel le tudja tölteni pdf-formátumban ezt az anyagot.

http://www.aranypiac.hu/images/stories/sajtokozlemeny/Gold-2048.pdf

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Forintban számolva szépen teljesít az arany - Videóelemzés

(2018.05.08.)

Forintban számolva szépen teljesít az arany

Az arany hosszútávú jegyzése forintban számolva messze nem annyira kiábrándító, mint ahogyan sokan gondolják. Kétségtelen, hogy a gazdasági válság éveiben túlhevült a piac, 420-430 ezer forintig futott el egy uncia arany ára. Erre egy méretes korrekció következett, de ebből a korrekció szakította gödörből fokozatosan kapaszkodik ki az aranyár. Jelenleg elmondható, hogy ha dollárban éppen nem is, de forintban jó úton halad az arany jegyzése a korábbi csúcsok magasságába.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Továbbra is helyben jár az arany - Videóelemzés

(2018.04.25.)

Továbbra is helyben jár az arany

Az arany aktuális árszintjét nézve látszólag eseménytelenül teltek az elmúlt hetek, hiszen nagyjából ugyanott áll a sárga nemesfém árfolyama, ahol az évet kezdte négy hónapja. Változatlanul várat magára az elmozdulás az oldalazásból, sőt a felfelé való kitörés helyett az utóbbi napok inkább gyengülést hoztak a jegyzésben. Ez a csillapodott feszültségeknek tudható be, megnyugvás látszik a kereskedelmi háború frontjain, mint ahogy a geopolitikai viszálykodás is némileg alábbhagyott. Nem lenne azonban meglepetés, ha ez a megnyugvás csak átmeneti lenne. A közelmúlt konfliktusai mögött a szereplők alapvető érdekellentétei feszülnek, amelyek bármikor újra gyorsan felszínre törhetnek.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Egy ötös az aranynak - Videóelemzés

(2018.04.11.)

 Egy ötös az aranynak

A Goldman Sachs befektetési bank az utóbbi évtizedben bebizonyította, hogy elég jó szimata van az aranyár jövőbeni alakulását illetően. Precízen előre jelezte már 2013-ban az aranyár várható mélypontját nem sokkal 1.000 dollár fölött, ahova 2015-re meg is érkezett az árfolyam. A mostani legfrissebb előrejelzésük viszont már emelkedő tendenciát jövendöl az év folyamán 1.450 dolláros célárral. Nemcsak a Goldman Sachs, de a legtöbb aranypiaci elemző is hasonlóan optimista. Az öt fő érv az aranyár emelkedése mellett az elszabadulóban lévő kereskedelmi háború, az elmérgesedő konfliktusok a Nyugat és Oroszország valamint a Közel-Kelet között, hogy Észak-Koreáról és Iránról ne is beszéljünk, az egyre feljebb gyűrűző adósságspirál a világban, a fokozódó inflációs nyomás és végezetül a fordulópontjukhoz érkező részvénypiacok.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az EchoTV március 30-ai Fedezet című adása az aranyról - Az EchoTV adása

(2018.04.03.)

Az EchoTV március 30-ai Fedezet című adása az aranyról

Az EchoTV március 30-ai Fedezet című gazdasági magazinműsora a jegybanki monetáris politikák miben létével foglalkozott és ennek kapcsán érintette az aranyat is. A téma apropóját nem utolsó sorban a Nemzeti Bank nemrégiben hazaszállított aranytartaléka adta, de a műsor a hazai aranykereskedelembe is rövid betekintést nyújtott. A felvételek képi illusztrációja és egy interjú céljából a műsor stábja ellátogatott a Magyar Aranypiac Kft-hez.

Bővebben »

Lesz-e aranytojás Húsvétra? - Videóelemzés

(2018.03.21.)

 Lesz-e aranytojás Húsvétra?

Az Egyesült Államokban szerda este véget ér a FED kétnapos kamatdöntő ülése, amelytől a befektetési piacok szereplői azt remélik, hogy világosabb képet ad majd az USA jövőbeni monetáris politikájáról. Ez és a várható kamatemelés bénítja az arany árfolyamát napok óta, holott nem szűkölködünk negatív geopolitikai és gazdasági hírekben. Kereskedelmi háború, konfliktus Oroszországgal, az amerikai elnök körüli belpolitikai csatározások a kockázatkerülést és ezzel együtt az arany iránti keresletet kellene, hogy erősítsék, ez azonban egyelőre nem érvényesül.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ugrás előtt az aranyár? - Videóelemzés

(2018.02.21.)

Ugrás előtt az aranyár?

Az aranyár igencsak izgalmas technikai konstellációba érkezett meg mind rövid-, mind hosszútávon nézve. Rövidtávon, azaz az utóbbi két hónap grafikonján szembetűnik egy „dupla csúcs-dupla alj” alakzat. Az árfolyam föl-le hullámzása a vételi és eladói oldal árcsatáját tükrözi a konszolidációs szakaszban, amelyből küszöbön áll a kitörés az elkövetkezendőkben. Az utóbbi két évet nézve viszont jól kirajzolódik egy úgy nevezett emelkedő háromszög is, amely egy 1.360-70 dollár környéki erős ellenállásból és egy fokozatosan emelkedő diagonális támaszszintből áll össze. Az emelkedő háromszögekből a tapasztalat szerint nagyobb valószínűséggel lép ki az árfolyam fölfelé, mint lefelé.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: az idei év nagy témája az infláció lesz - Videóelemzés

(2018.02.21.)

 Aranypiac: az idei év nagy témája az infláció lesz

A KSH januári jelentése szerint tavaly négy éves csúcsra, 2,6%-ra kapaszkodhatott az éves infláció Magyarországon. 2018-ban az emelkedő olajár, az ingatlanok drágulása, illetve a béroldali inflációs nyomás fog egyre jobban utat törni magának, és ezért számos elemző már 3% feletti pénzromlással számol az év egészére. Ez a tendencia nem csak Magyarországot jellemzi, hanem szerte a világban tapasztalható. Mivel az infláció minden elemzés szerint serkenti az arany iránti keresletet, ez téma rendszeres visszatérője lehet az idei aranypiaci elemzéseknek.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Bikapiac kezdetén az arany? - Videóelemzés

(2018.01.31.)

Bikapiac kezdetén az arany?

A kamatok több mint egy éve emelkednek már az Egyesült Államokban, ám ez szemlátomást még sincs negatív hatással az arany árfolyamára. A magyarázat erre az lehet, hogy a kormányzatok meghosszabbított kezeként a jegybankok nagyon is ügyelnek rá, hogy a kamatszint még így is az infláció alatt maradjon, hisz a globális adósságcsapdából való kilábalásra nincs más recept, mint az adósságok elinflálása. Ennek a politikának a vesztesei hosszútávon azok lesznek, akik a bankszámlán parkoltatják a pénzüket, és nem szálltak be időben ingatlanokba, részvényekbe vagy éppen az aranyba. Míg az ingatlan- és részvényárak már elszálltak, az arany velük szemben lemaradásban van, és az elkövetkezendő évek nagy nyertese lehet.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2018 az arany éve lesz? - Videóelemzés

(2017.12.22.)

2018 az arany éve lesz?

Tavaly nem kellett szégyenkeznie az aranynak, hisz dollárban kifejezve közel 12 százalékkal került feljebb a jegyzés. forintban számolva azonban már nem ennyire rózsás a kép. Bár az év első felében még korábbi történelmi csúcsok felé közelítettünk, az év végére a forint ereje gyakorlatilag minden árfolyamnyereséget elolvasztott. A hazai befektetők számára döntő lesz 2018-ban, hogy milyen pályát fog bejárni a forint a dollárhoz képest.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A nap vendége stúdióinterjú - A TrendFM rádió adása

(2018.01.03.)

A nap vendége stúdióinterjú

Karácsony előtt pár nappal egy hosszabb stúdióinterjúra hívtak meg a Trend FM rádióba (korábban Gazdasági rádió), ahol immár évek óta nemesfémpiaci szakértőként működök közre hétről hétre jelentkező piaci elemzésekkel. Ezúttal egy hosszabb, inkább általános érvényű beszélgetés volt soron a nemesfémekről.

Hallgasson bele itt a rögzített hanganyagba!

 

Bővebben »

Nagy meneteléssel kezdte az évet az arany - Videóelemzés

(2017.12.22.)

 Nagy meneteléssel kezdte az évet az arany

Az első negyedévi tempós drágulás, második negyedévi elhúzódó oldalazás, majd újabb nyár végi fellendülés eredményeként az arany árfolyama a januári 1.150 dollárról 1.360 dollárig jutott szeptember elejére. A sárga nemesfémet hajtotta a geopolitikai válságok mellett a dollár gyengülése is. Az év utolsó negyedében azonban kifulladt a lendület és a csaknem 20%-os árfolyamnyereség lefeleződött az év végére.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ünnepi hangulatnak nincs nyoma az arany piacán - Videóelemzés

(2017.12.06.)

 Ünnepi hangulatnak nincs nyoma az arany piacán

A hetek óta helyben járó aranyár több erőtlennek bizonyult kitörési próbálkozás után a hétvége óta határozottabban lefelé vette az irányt. Ezzel úgy néz ki, hogy a Mikulás-rali az idén elmarad és az év vége sem fog aranyban ragyogni az aranypiac befektetőinek. Az Amerikából érkező politikai és gazdasági hírekre mindig is érzékenyen reagáló sárga nemesfém árfolyama kapott az elmúlt napokban hideget és meleget egyaránt Washingtonból, és akkor a küszöbönálló jövő heti FED-kamatemelésről még nem is szóltunk...

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor lódul meg végre az arany árfolyama? - Videóelemzés

(2017.11.23.)

 Döcögősen alakul az ősz az arany piacán

Patthelyzet az arany piacán: hetek óta már se előre, se hátra. Az 1.300 dollár egy nyakas ellenállásnak bizonyul, de ha sikerül áttörni végre, akkor lendületes léptekkel haladhat az árfolyam felfelé. A szembeszél a nagy spekulánsok felől fúj, akik jelentős számban tartanak short pozíciókat, azaz az aranyár esésére spekulálnak. Végső soron azonban a dollár ereje lesz a döntő a patthelyzet feloldásában. A nagy kérdés, hogy hogyan fog reagálni a dollár a decemberi kamatemelésre.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döcögősen alakul az ősz az arany piacán - Videóelemzés

(2017.11.08.)

 Döcögősen alakul az ősz az arany piacán

A nyári emelkedést követően sokan gondolhatták, hogy a határ a csillagos ég, de egy komoly korrekció erősen visszavetette az árfolyamot. Jelenleg egy szűk sávban folyik az oldalazás. Mi várható? Milyen fundamentális vagy geopolitikai hatások érik az árfolyamot?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Érdemes-e és mikor aranyba fektetni? - Videóelemzés

(2017.10.25.)

 Érdemes-e és mikor aranyba fektetni?

Ez a két kérdés foglalkoztatja a leginkább az arany iránt érdeklődő befektetőket. Az elsőre hamar megvan a válasz, hisz évezredes tapasztalat, hogy az aranyra mint válságálló befektetésre időről időre mindenkinek szüksége lehet. Az időzítés kérdése viszont már annál nehezebb. A jó beszállási pontot eltalálni szinte lehetetlen. Ezért a legjobb megoldás, ha több részletre elosztjuk a befektetésre szánt tőkénket, és időben széthúzva invesztálunk a sárga nemesfémbe.

Nézze meg részletes ajánlásomat ebben a témában!

Bővebben »

Sisi, a tragikus sorsú királyné - A hét aranyérméje

(2017.10.16.)

Száznyolcvan éve, 1837. december 24-én született Münchenben Erzsébet Amália Eugénia bajor hercegnő, későbbi osztrák császárné és magyar királyné, akit Sisi (Sissy) néven ismer az utókor. 17 évesen, 1854-ben ment hozzá a fiatal Ferenc Józsefhez és lett belőle Ausztria császárnéja. Szépségével és kedvességével nagy népszerűségnek örvendett szerte a birodalomban, de ezt a népszerűséget és a szigorú bécsi udvari etikettet az évek múltával egyre nehezebben viselte. ...Továbbiak

Bővebben »

Az erős dollár húzza le az aranyat - Videóelemzés

(2017.10.05.)

 Érdemes-e és mikor aranyba fektetni?

Ez a két kérdés foglalkoztatja a leginkább az arany iránt érdeklődő befektetőket. Az elsőre hamar megvan a válasz, hisz évezredes tapasztalat, hogy az aranyra mint válságálló befektetésre időről időre mindenkinek szüksége lehet. Az időzítés kérdése viszont már annál nehezebb. A jó beszállási pontot eltalálni szinte lehetetlen. Ezért a legjobb megoldás, ha több részletre elosztjuk a befektetésre szánt tőkénket, és időben széthúzva invesztálunk a sárga nemesfémbe.

Nézze meg részletes ajánlásomat ebben a témában!

Bővebben »

A geopolitikai bizonytalanságok hajthatják továbbra is az aranyat felfele - Videóelemzés a GazdaságTV-n

(2017.09.27.)

A geopolitikai bizonytalanságok hajthatják továbbra is az aranyat felfele

Szépet ment felfele az arany utóbbi időben, ez a trend főleg az instabil geopolitika miatt volt. Ilyen volt például az észak-koreai feszültség, Donald Trump kaotikus politikája és az EU szkeptikus hangok megerősödése Európában. Ezek a bizonytalanságok tovább emelhetik az aranyat.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Hullámvölgyben az arany - Videóelemzés

(2017.09.20.)

Hullámvölgyben az aran

Az arany árfolyama korrigál. Az elmúlt hetek erőteljes emelkedése megállt és most visszatesztel az árfolyam. Nincs ebben semmi szokatlan, sőt ez a normális, hisz a spekulatív befektetők a nagy nyereség után kiszállnak a piacból, és realizálják az elért profitjukat. Ez okozza az árfolyam hullámzását egy emelkedő trendcsatornán belül. A korrekció kiváltó oka emellett persze az is, hogy jól látható ellenállásokhoz ért a kurzus, és a küszöbön álló Fed-ülés előtt sem árt inkább fedezékbe vonulni. Az emelkedő trend azonban továbbra is érvényben van.

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kim Dzsongun a legjobb dopping az aranyár számára - Videóelemzés

(2017.09.07.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Átok ül az 1300 dolláron - Videóelemzés

(2017.08.24.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyár végi rally az arany piacán - Videóelemzés

(2017.08.03.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Pupu teve az arany piacán - Videóelemzés

(2017.07.20.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Technikai szakadék peremén az arany árfolyama - Videóelemzés

(2017.07.06.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vihar előtti csend az arany piacán? - Videóelemzés

(2017.06.22.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Izgalmas árszinten az arany árfolyama - Videóelemzés

(2017.06.09.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kisebb fellángolás vagy annál több az arany piacán? - Videóelemzés

(2017.05.18.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Májusi eső az arany piacán? - Videóelemzés

(2017.05.11.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kifulladóban az arany? - Videóelemzés

(2017.04.27.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Erős negyedévet zárt az arany - Videóelemzés

(2017.04.06.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nem minden arany ami fénylik - Videóelemzés

(2017.03.09.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Állja a sarat az arany - Videóelemzés

(2017.02.23.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tör előre az arany - Videóelemzés

(2017.02.09.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Trump és az arany - Videóelemzés

(2017.01.26.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Biztató évkezdet az arany piacán - Videóelemzés

(2017.01.12.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Év végi mérleg az arany piacán 2016 - Videóelemzés

(2016.12.23.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Lesz év végi rally az arany piacán? - Videóelemzés

(2016.12.08.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Halálkereszt árnyékában az arany - Videóelemzés

(2016.11.24.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Trump és az arany - Videóelemzés

(2016.11.10.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Az amerikai elnökválasztás előszobájában az arany árfolyama - Videóelemzés

(2016.10.27.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Aranypiac: a kétszáz-napos mozgóátlagra kell figyelni - Videóelemzés

(2016.10.20.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Őszi hangulat az arany piacán - Videóelemzés

(2016.10.13.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Ok nélkül zuhan az aranyár? - Videóelemzés

(2016.10.06.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Helyben toporog az aranyár - Videóelemzés

(2016.09.29.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

 

Bővebben »

Nincs meglepetés az arany piacán - Videóelemzés

(2016.09.22.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kifulladt az arany-rally? - Videóelemzés

(2016.09.15.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döntésképtelen aranyár - Videóelemzés

(2016.09.08.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Erőtlenül kezdi az őszt az arany - Videóelemzés

(2016.09.01.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jackson Hole-ra figyel az aranypiac is

(2016.08.26.)


A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

1.370 dollár alá ékelődött be az arany árfolyama

(2016.08.11.)


A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyaralni ment az arany is

(2016.07.29.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Visszább vett lendületéből az arany

(2016.07.21.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lélegzetvételnyi szünet az arany piacán

(2016.07.14.)


A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Brexit miatt jár csúcsra az aranypiac

(2016.07.08.)

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Brexit és az arany - második felvonás

(2016.06.30.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Álmatlan éjszaka vár az arany piacára

(2016.06.23.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Brexit és az arany

(2016.06.16.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A FED hintáztatja az arany árfolyamát

(2016.06.09.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Májusi eső az arany piacán

(2016.06.02.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jelentős mérföldkőhöz érkezett az arany árfolyama

(2016.05.12.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Egyre fényesebben ragyog az arany

(2016.05.05.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyugalom az arany piacán

(2016.04.28.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Oldalazó aranyár

(2016.04.14.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Egy helyben toporog az arany árfolyama

(2016.04.07.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nagy lelkesedés után kiábrándultság az arany piacán

(2016.03.31.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Meddig maradhat még az arany mentőcsónak?

(2016.03.24.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Következő ugrásra készül az arany

(2016.03.18.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Lesz e aranytojás Húsvétra? A jövő hétre kiderül!

(2016.03.10.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

(2016.03.03.)

Tavasz után lesz e nyár az arany piacán?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a biztos menedék

(2016.02.26.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Váratlan izgalmak az arany piacán

(2016.02.18.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: a medvepiac a végéhez közeleg?

(2016.02.11.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Célegyenesben az arany árfolyama

(2016.02.04.)

Célegyenesben az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Újévi rally az arany piacán

(2016.01.28.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Jó hangulatban kezdődött az év az arany számára

(2016.01.21.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Derűs évkezdet az arany piacán

(2016.01.14.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

12 pont az arany piacán

(2016.01.07.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mínusszal zárja az évet az arany

(2015.12.24.)

Mínusszal zárja az évet az arany

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: sok hűhó semmiért?

(2015.12.18.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Év végi hajrá az arany piacán

(2015.12.10.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Hatéves mélyponton az arany árfolyama

(2015.12.03.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: az ínséges idők vége közeleg?

(2015.11.26.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Még készül a feketeleves az arany piacán

(2015.11.19.)

Még készül a feketeleves az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Rászámolás előtt áll az arany árfolyama

(2015.11.12.)

 Rászámolás előtt áll az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Szembeszélben menetel az arany… de meddig?

(2015.10.28.)

Óvatos emelkedésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Óvatos emelkedésben az aranyár

(2015.10.22.)

Óvatos emelkedésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kamatemelés lefújva - emelkedik az aranyár

(2015.10.15.)

Ha elmarad a kamatemelés, az arany lehet a nevető harmadik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ha elmarad a kamatemelés, az arany lehet a nevető harmadik

(2015.10.08.)

Ha elmarad a kamatemelés, az arany lehet a nevető harmadik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Yellen szólt - az aranyár esik

(2015.10.01.)

Aranypiac: a FED a tűzzel játszik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: a FED a tűzzel játszik

(2015.09.23.)

Aranypiac: a FED a tűzzel játszik

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranypiac a FED markában

(2015.09.17.)

Az aranypiac a FED markában

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany befektetésről röviden - egy medvepiacon!

(2015.09.10.)

Aranypiac: rövid távon hopp hosszú távon kopp

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Fut a szekér az aranynál - de meddig?

(2015.08.27.)

Fut a szekér az aranynál - de meddig?

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Csökkent az eladói nyomás az aranynál

(2015.08.13.)

Csökkent az eladói nyomás az aranynál

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Zivatar az arany piacán

(2015.07.23.)

Kezd kicsúszni az arany lába alól a talaj

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kezd kicsúszni az arany lába alól a talaj

(2015.07.16.)

Kezd kicsúszni az arany lába alól a talaj

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A görög válság sem segít az aranyon

(2015.07.09.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A görögökre figyel az arany piaca is

(2015.07.02.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: rezeg a léc a görögök miatt

(2015.06.25.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

(2015.06.18.)

Erre a napra várt már régóta az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Letargia az arany piacán

(2015.06.11.)

Letargia az arany piacán

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: még mindig állóvíz

(2015.06.04.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: akadozik a motor, nem gyújt a rakéta

(2015.05.28.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döntésképtelen aranyár?

(2015.05.21.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tetszhalott aranyár

(2015.05.14.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár - se előre se hátra

(2015.05.07.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

1.200 dollárnál fontos csatát nyert az arany árfolyama

(2015.04.30.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kína és az arany

(2015.04.23.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Impulzusok nélküli piacon oldalaz az aranyár

(2015.04.16.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Útkeresésben az aranyár

(2015.04.09.)

Útkeresésben az aranyár

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Volatilis oldalazásban az arany árfolyama

(2015.04.02.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Légüres térben az arany árfolyama

(2015.03.26.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Volatilis idők várnak az arany árfolyamra

(2015.03.19.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kiárusítás előtt az arany?

(2015.03.12.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ezerkétszáz dollárnál jojózik az arany árfolyam

(2015.03.05.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: haláltánc fontos támasz szinteken

(2015.02.26.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Új impulzusokra vár az aranypiac

(2015.02.19.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az arany ősellensége a kamat

(2015.02.12.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár a devizák örvényében

(2015.01.29.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany - máris vége a medvepiacnak?

(2015.01.22.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Kettős arcát mutatja az arany árfolyama

(2015.01.15.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyról 12 pontban

(2015.01.08.)

Változatlan oldalazásban az arany árfolyama

A világpiac aktuális értékelése, a várható piaci mozgások trendek elemzése. Nézze meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: