HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hangarchívum

Megérdemelt pihenő az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2019.3.6.)

Hónapok óta csak egy irányt ismert az arany árfolyama, jóformán korrekciók nélkül tört felfelé a jegyzés. A múlt hét vége felé azonban kifulladt az emelkedés, és – ami késik, nem múlik alapon – kezdetét vette egy komolyabb konszolidáció. Hátramenetbe kapcsolt a piac, aminek során 1.350 dollár magasságából 1.280 dollár közelébe rendeződött vissza az árfolyam. Itt hamarosan egy technikai támaszszint nyújthat kapaszkodót, de a most zajló korrekcióba bele kell kalkulálni egy akár 1.240 dollárig is visszavonuló árfolyamot.

A korrekció okai sokrétűek, mindig lehet több okot is találni, ha nagyon keres az ember. A legfőbb ok azonban elég nyilvánvalóan az, hogy ilyen mértékű aranyár drágulás után, amit tavaly ősz óta láttunk (1.170 dollárról indulva csaknem 200 dollárt rallizott felfelé az árfolyam), egyszerűen elfogynak a vevők. Aki venni akart aranyat, az már rég bevásárolt. Az 1.300 dollár felett újonnan érkezők vevők pedig már kisebbségben voltak az eladni szándékozókkal, akiket ugyanakkor leginkább az vezérel, hogy realizálják az eddig elért profitjukat.

Ezen kívül lehet említeni az ismét jobban teljesítő részvénypiacokat, ami egyértelműen elvonja a befektetők érdeklődését az aranytól. A világ tőzsdéin sikerült ledolgozni a tavaly ősszel elszenvedett nagy veszteségeket. Aztán ott van még az úgy nevezett kereskedelmi háború az USA és Kína között, amely enyhülni látszik. A rendezetlen Brexittel kapcsolatos félelmek is valamivel alábbhagytak. A brit parlament a jövő héten fog ismét szavazni erről, és ezúttal meglehet a többség Theresa May javaslatához a kilépés feltételeit illetően. Ha a hét végén még egy jó munkaerőpiaci adat is kijön az USA-ban, akkor az további eladói nyomást eredményezhet az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranypiaci bikák ismét a csúcs előtt - A TrendFM rádió adása

(2019.2.27.)

Az aranyárfolyam tavaly augusztus óta egyre csak menetel felfelé. Akkoriban 1.170 dollárról indult az erősödés, majd a múlt hétre csaknem 200 dollárral került feljebb a jegyzés. Ezt a hosszú utat eddig csak kisebb korrekciók tarkították. Ahogy 1.250 dollár fölé került az árfolyam, begyorsult az emelkedés, aminek során többször is túlvett állapotba került a piac, de egy erőteljesebb eladó nyomásról ekkor sem lehetett beszélni.

Most ismét egy kisebb korrekció zajlik csupán, a héten 1.330 dollárig jött vissza az árfolyam a múlt heti 1.350 dollár környékéről. Ez persze kiteljesedhet még egy nagyobb korrekcióvá. Ugyanakkor karnyújtásnyi távolságra kerül az 1.375 dolláros ártartomány, amely évek óta vonzásában tartja az árfolyamot. 2016-ban, 2017-ben és tavaly is többször nekifutott ennek a jegyzés, de újra meg újra lefordult onnét. Elég valószínű, hogy előbb vagy utóbb ismét el fogunk jutni odáig, esélyt kapva arra, hogy ez az évek óta meghatározó technikai ellenállás végre megtörjön.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Stabilan 1.300 dollár felett az arany - A TrendFM rádió adása

(2019.2.13.)

Az arany árfolyama továbbra is 1.300 dollár felett tanyázik, ebben a pillanatban 1.314 dolláron áll. Az 1.300 dolláros árszintnek lélektanilag és technikailag van jelentősége. Ugyanakkor az is látszik, hogy elakadt az emelkedés lendülete, ami persze nem is csoda, hiszen az elmúlt hónapokban már jelentősen, 10 százalékot meghaladó mértékben felértékelődött a sárga nemesfém.

A mostani emelkedő tendencia nagyjából 1.200 dollárról indult még november közepén, és azóta számottevő korrekciót nem láttunk, inkább csak a mostanihoz hasonló kisebb megtorpanásokat. Lehet, hogy most is megelégszik ennyivel a piac, de azért egy igazán egészséges további árfolyamfejlődéshez szükségszerű lenne, hogy komolyabb korrekciók fékezzék időről időre a piacot a túlhevüléstől.

Technikai értelemben ez a komolyabb korrekció már az év elején az 1.300 dolláros ellenállás elérésekor várható volt, de akkor az amerikai kormányzati leállás és a Brexit szavazás a brit parlamentben még adott annyi muníciót, hogy az árfolyam érdemi konszolidáció nélkül folytatni tudta a menetelést felfelé.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Rekordmennyiségű aranyat vettek a jegybankok 2018-ban - A TrendFM rádió adása

(2019.2.6.)

Januárban 1.280 dollártól indulva 1.325 dollárig emelkedett az arany árfolyama. Ez 3,5 százalékos pluszt jelent. A hónap közepe táján 1.300 dollár magasságában még úgy tűnt, hogy az ott húzódó technikai ellenállásról kezdetét veheti egy korrekció, hiszen már túlvett állapotba kerül a piac. Végtére is november óta 1.200 dollárról indulva jóformán töretlenül drágul az arany, számottevő korrekciót azonban egyelőre még nem láttunk.

Egy izgalmas adat jelent meg a múlt héten a jegybanki aranyvásárlásokra vonatkozólag. Az Arany Világtanács legfrissebb adatai szerint 651,5 tonna aranyat vettek a világ jegybankjai 2018-ban. Ez a mennyiség rekordnak számít az aranystandard 1971-es végső feladása óta eltelt csaknem 50 évben. Különösen impozáns a 2017-tel való összehasonlítás: egy évvel korábban ugyanis 374,8 tonna volt ez az adat. Ahhoz képest 74 százalékkal nőtt a jegybanki aranykereslet.

A legnagyobb aranyvásárló egyébként Oroszország volt, amely egymaga 273,7 tonna aranyat vett. Ezen kívül ott van a vásárlók között Törökország, Kazahsztán, Kína, Inda és számos már feltörekvő ország, de bevásárolt tavaly a lengyel és a magyar jegybank is az aranyból, mint ismeretes.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Sűrű hete van az aranynak - A TrendFM rádió adása

(2019.1.30.)

Az arany árfolyama múlt pénteken nagy lépést tett előre, kitört 1.300 dollár fölé, és 1.305 dollár magasságában zárta a hetet. A heti záróárnak még a napi záróárnál is nagyobb súlya van a technikai elemzésben, így ez a kitörés egy nagyon erős indikátornak számít arra vonatkozólag, hogy egyelőre tarthat még a menetelés tovább felfelé. A következő technikailag markáns árszint 1.360 dollár környéke.

De nem csak a technika ad most muníciót az aranynak. Bővelkedünk a héten a piacokat fundamentálisan is befolyásoló eseményekben. Ma este zárul a FED kétnapos kamatdöntő ülése, ami kitekintést adhat egy stílusváltásra az amerikai monetáris politikában: Egyes elemzők már a szigorítás végét vizionálják az USA-ban. De ma jelenik meg a tavalyi negyedik negyedéves gazdasági növekedési adat is, továbbá pénteken az aktuális munkaerőpiaci statisztika lát napvilágot.

Aztán holnap az USA és Kína közötti kereskedelmi tárgyalások kerülnek terítékre. Tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, ami a kereskedelmi háború enyhülésével, de kiéleződésével is végződhet. Súlyos teherként nehezedik az egyeztetésekre, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium banki csalás, kereskedelmi titkok ellopása és a hatóságok félrevezetése miatt vádemelést javasol a Huawei kínai telekommunikációs óriáscég ellen.

És végül ne feledjük a tegnapi szavazásokat a Brexittel kapcsolatban, amelyekre a héten érkezhetnek válaszok az EU-ból. A hét tehát bővelkedik piacbefolyásoló eseményekben az arany számára.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Se Brexit, se shutdown nem segít az aranynak - A TrendFM rádió adása

(2019.1.23.)

Kicsit a feje tetején áll a világ az arany piacán. A múlt héten elbukott a Brexit szavazás a brit parlamentben, ami Nagy-Britannia rendezetlen kilépésének veszélyével fenyeget az Európai Unióból. Eközben az Egyesült Államokban továbbra is tart az USA történetének leghosszabb kormányzati leállása. Mindkét eseménynek nyilvánvaló a gazdasági növekedést fékező, a politikai állapotokat destabilizáló hatása, aminek eredményeként napirendre kerülhet akár az USA és Nagy-Britannia adósbesorolásának leminősítése is.

Az adósosztályzatok lerontásának lehetőségére egyébként tett is már utalást a Fitch hitelminősítő napokkal ezelőtt. Amennyiben ez bekövetkezne, annak komoly következményei lennének a befektetési piacokra.

Az ilyen folyamatokra az arany árfolyama inkább emelkedéssel mintsem csökkenéssel szokott reagálni. Most mégsem ezt látjuk. Az aranyár a novemberi és decemberi drágulás eredményeként eljutott 1.300 dollárig, de ezt a technikai ellenállási szintet nem tudta meghaladni. Így kezdetét vette innét pár napja egy korrekció vissza az 1.240-1.250 dolláros ártartományba.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

A Brexit sokadik felvonása már hidegen hagyja az arany piacát - A TrendFM rádió adása

(2019.1.16.)

Az utóbbi két évben a Brexitet mint fontos piacbefolyásoló tényezőt többször emlegettük. És pedig azért, mert ez egy olyan kockázati faktor, aminek a nehéz kiszámíthatósága miatt kihatása lehet a befektetési piacokra általában is, és ezen belül különösen az arany árfolyamára. Tegnap volt egy újabb felvonás a Brexit törtnetében, amely során a kormányzat kilépési tervezetéről szavazott a brit parlament. Ennek során Theresa May kormányfő szerződéstervezete súlyos vereséget szenvedett. A piacok azonban meglepő nyugalommal fogadták ezt a hírt.

Két és fél évvel ezelőtt, amikor a britek a Brexit-et megszavazták, ez még egészen másként volt. Akkor nagy meglepetés volt a népszavazás eredménye, hatalmas bizonytalanságot okozott a hír, hogy az Unió egyik vezető gazdasága elhagyja a gazdasági közösséget, és ezzel megakasztja az integrációs folyamatokat Európában. Az arany árfolyama akkoriban percek alatt majd az azt követő napokban is több százalékpontot emelkedett erre a hírre.

Most a meglepetés elmaradt, a piacok vélhetően már előzetesen beárazták a tegnap esti szavazás eredményét. Így most nincs különösebb mozgás sem az aranynál, sem a részvénypiacokon, de még a font keresztárfolyamokban sem.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranykereszt az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2019.1.9.)

1.284 dolláron indította az évet az arany árfolyama, innét még egy százalékot tudott emelkedni január első napjaiban. Eljutott majdnem 1.300 dollárig, ahol aztán kezdetét vette egy korrekció, amelynek során visszakerült az árfolyam az év eleji szintre.

Ez a korrekció nem jött váratlanul. Egyrészt az 1.300 dollárnál húzódó vízszintes ellenállás okoz egyelőre technikai akadályt, másrészt a decemberi bő 5 százalékos árfolyamnyereség vált ki profitrealizálást a rövidtávon spekulálóknál. Ez a korrekció 1.240-1.250 dollár környékére juttathatja vissza a jegyzést az elkövetkezendőkben.

Ettől függetlenül a technikai összkép bíztató. Az árfolyam a 200-napos és 50-napos mozgóátlagok felett tartózkodik, és pár nappal ezelőtt az 50-napos is már fölfelé keresztezte a 200-napost. Ezt a technikai konstellációt szokás aranykeresztnek nevezni. Ahogy ez a kifejezés is sugallja már, ez egy pozitív jelzésnek számít az árfolyam középtávú trendjét illetően, az elemzők ilyenkor további árfolyam növekedést valószínűsítenek.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Felfelé araszol az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2018.12.19.)

A részvénypiacok világszerte erős nyomás alá kerültek, köszönhetően annak, hogy a világgazdaság motorja lassulni látszik. Egyes elemzők már közelgő recessziót is emlegetnek. Erre vezethető vissza, hogy a befektetők ismét jobban szemezgetnek az arannyal, a spekulatív kereslet is újra megjelent az arany piacán, és ez eljuttatta a sárga nemesfém árfolyamát 1.250 dollárig. Sőt ha nem lenne az erős dollár, akkor még ennél magasabban is állhatna a dollárban jegyzett aranyár.

Az idei év utolsó impulzusát a FED tegnap kezdődött kamatdöntő ülése fogja megadni az arany számára. A piac szinte biztosra veszi, hogy a FED ismét kamatot fog emelni, és ennek eredményeként 2,25-2,5 százalék közé kerülhet az irányadó kamat az Egyesült Államokban. 2015 decembere óta ez lenne a nyolcadik kamatemelés a tengerentúlon.

Bizonytalanság övezi ugyanakkor a jövő évi kilátásokat. A FED elnöke, Jerome Powell legutóbb úgy nyilvánult meg, hogy a kamatszint már közelíti a semleges tartományt, ami arra enged következtetni, hogy a kamatemelési ciklus az USA-ban a végéhez közelíthet.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Öthavi csúcson az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2018.12.12.)

Az elmúlt napokban az arany árfolyama 1.250 dollárig emelkedett, amely szintet legutóbb júliusban láthattuk a grafikonon. Ez az öthavi csúcs számos tényezőre vezethető vissza. Egyrészt erős reklám az aranynak, és persze már önmagában is számottevő keresleti tényező a jegybankok aranyvásárlása. Másrészt megjelent egy olyan vélekedés a piacokon, hogy a FED fokozatosan visszább vehet a kamatemelések üteméből, sőt 2020-ban talán már kamatot is csökkenthet.

Aztán politikai bizonytalanságok is borzolják a kedélyeket: hosszú a sor az elhalasztott  Brexit-szavazástól kezdve, a franciaországi erőszakos tüntetéseken, az orosz-ukrán konfliktuson át, az USA és Kína közötti kereskedelmi háborúig. De olyan tényezők is szerepet játszanak, mint a részvénypiaci árfolyamesések vagy éppen az, hogy a 10-éves amerikai államkötvényhozamok nagyobb mértékben visszább jöttek a néhány héttel ezelőtti 3,24 százalékról jelenleg 2,86 százalékra.

Ezek mind olyan tényezők, amelyek az utóbbi időszakban élénkíthették az arany iránti keresletet, aminek következtében sikerült az 1.240 dolláros technikai ellenállás fölé verekednie magát az árfolyamnak.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Bakugrásokkal halad az arany 1.250 dollár felé - A TrendFM rádió adása

(2018.12.05.)

A hetek óta lagymatag aranyárfolyam mozgásba lendült az utóbbi napokban. Már egy jó ideje leragadt az árfolyam valamivel 1.200 dollár felett, nem nagyon volt mozgás a piacon, de aztán a múlt héten egy váratlan esemény elmozdította a sárga nemesfémet a holtpontról.

A jó hangulatról az aranynál Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő FED elnöke gondoskodott, aki egy beszédben úgy fogalmazott, hogy az amerikai gazdaság egyre közelebb van ahhoz az egyensúlyi szinthez, amikor már nem lesz szükség arra, hogy az alapkamatot felfelé vagy lefelé mozgassák, hanem nyugvó ponton hagyhatják. Ez egy teljesen új hangvétel, egy még nem várt fordulat a FED kommunikációjában, és ily módon jó hír az arany számára, hisz a növekvő kamatok az USA-ban erősítik a dollárt, az erős dollár pedig jellemzően visszahúzza az aranyárfolyamot. A FED elnök szavaira tehát megindult az aranyár felfelé, és tegnapra eljutott 1.240 dollárig.

Ebben a magasságban azonban egy jól már ismert technikai ellenállási zóna húzódik. amiről október vége táján és november elején már kétszer is lefelé fordult az árfolyam. Egyelőre tehát zajlik egy kisebb Mikulás-ralli az aranynál, de ahhoz, hogy a karácsony is bearanyozódjon, meg kéne törnie ennek az ellenállásnak.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Erőtlen arany - A TrendFM rádió adása

(2018.11.28.)

Erőtlenül alakul az arany árfolyama az utóbbi időszakban. Október végén még úgy tűnt, hogy sikerült bázist építeni 1.170 és 1.200 dollár között, és hogy erről a szintről elindulhat egy visszaerősödés az aranynál legalább 1.300 dollárig. A technikai ellenállási szintek az oda vezető úton persze láthatóak voltak, de a piac túladottsága, az extrém short pozícionáltság a határidős piacokon, az év utolsó hónapjaiban megszokott erősebb ékszeripari kereslet, a kereskedelmi háború, vagy éppen a részvénypiaci korrekció – és még lehetne ezt a sort folytatni további az arany, mint biztonsági menedék mellett szóló érvekkel –, együttesen szolgáltathattak volna éppenséggel elég felhajtóerőt az aranyár számára az év hátralevő részében.

Jelenleg azonban az látszik, hogy – az arany mellett szóló érvek ide vagy oda – sokkal erősebb hatással van az arany piacára a dollár ereje, mint bármi más: az erős dollár nem hagyja emelkedni az arany árfolyamát, így a technikai ellenállások közelében újra meg újra az eladók uralják a piacot.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

A dollár tartja markában az aranyat - A TrendFM rádió adása

(2018.11.21.)

Az arany árfolyama változatlanul az 1.200 dollár környéki régiókban van leragadva. Ebben a pillanatban 1.220 dollár felett jár minimálisan a jegyzés. Októberben még úgy tűnt, hogy az éves mélypontról visszakapaszkodva jöhet még egy év végi rally a jegyzésben, de aztán november elején ismét lejtőre került az aranyár, így ez a remény mostanra szertefoszlani látszik.

Az évet 1.300 dollárról indította az arany, az első negyedévben innét emelkedni tudott az árfolyam, de aztán jókora visszarendeződés következett, így most 6 százalékos mínuszban jár a kurzus az év elejéhez viszonyítva. Ennyiből egy ambiciózus célnak tűnik legalább nullszaldósra kihozni az idei évet. Főleg annak tükrében, hogy hiányoznak a piacnak igazán lendületet adó impulzusok.

A BREXIT körüli viták Nagy-Britanniában, az olasz államadósság és költségvetési hiány potenciális kihatásai az euró-zónára, a kereskedelmi háború, a részvénypiaci árfolyamesések, további egyes geopolitikai krízisek a világban, szemlátomást még együttesen sem adnak elég felhajtóerőt az aranyárnak. Az erős dollár, és a tengerentúlon emelkedő kamatok negatív hatása az, ami dominál az aranynál, és ez fékezi a vételi kedvet.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Két lépés előre, egy hátra az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.11.14.)

Október közepe táján úgy tűnt, hogy felrázza magát az arany árfolyama, és kitör abból a letargikus állapotból, amibe áprilist követően került, amikortól is 200 dollárt jött visszább a jegyzés nagyjából 1.370 dollár magasságából 1.170 dollárig. Október közepére megállt a lejtmenet, stabilizálódott az árfolyam és ismét tudtunk emelkedni. Előbb 1.200 dollár fölé, majd még tovább kitartott a lendület és 1.240 dollár fölé sikerült eljutni.

Itt két technikai ellenállás alkotott egy erős ellenállási klasztert, egyrészt a 200-napos mozgóátlag, másrészt egy vízszintes ellenállás parancsolt megálljt. Az tehát nem meglepő, hogy nem sikerült elsőre venni ezt a technikai akadályt. Mégis talán egy kicsit mélyre jött vissza jegyzés, tegnap 1.200 dollár alá is benézett az árfolyam, bár most ismét valamivel e lélektanilag is fontos kerek árszint felett áll, ismét jókora távolságra a 200-napos mozgóátlagtól. Amíg ez alatt van a jegyzés, addig egy csökkenő tendenciát kell valószínűsítenünk a továbbiakban.

A felelős nem csak a technikai helyzet az aranynál, hanem az erős dollár is, amely hagyományosan gyengíti az arany iránti keresletet, és ezzel nyomást gyakorol az arany és vele együtt általában a többi dollárban jegyzett árupiaci termék árára.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranyhónap volt az október - A TrendFM rádió adása

(2018.11.07.)

Az október hagyományosan nem számít egy különösebben jó hónapnak az aranynál. Az évtizedes statisztikák inkább azt mutatják, hogy szeptemberben drágul valamelyest az arany, majd októberben következik ennek a korrekciója.

Idén ez másként alakult. Az október csaknem 4 százalékos felértékelődést hozott az arany árfolyamában, 1.190 dollárról 1.240 dollár közelébe sikerült eljutni a jegyzésnek. Ott aztán egy technikai ellenállás parancsolt megálljt, és most ezzel küzd az árfolyam.

A magyarázat az aranyár emelkedésére ezúttal kézenfekvő. Az 1.200 dollár alatti mélyebb árszinten egyrészt megcsappant a kínálat, másrészt pedig kifejezetten erős kereslet volt tapasztalható. Vették az aranyat a kisebb pénzű magánbefektetők és rég nem látott mértékben bevásároltak a jegybankok is.

De megtalálhatták az aranyat az amúgy a részvénypiacokon aktív befektetők is. Legalábbis erre utal a részvényindexek októberi bezuhanásával szinte tükörképszerűen ellentétes mozgású aranyár. Az általános elemzői vélekedés szerint a részvények már túlértékeltek, a részvénypiacok az egy évtizedes növekedést követően túlérett állapotban vannak. Az ott aktív befektetők is tudatában vannak ennek, ezért amikor a részvények nagyobbat zuhantak október elején, akkor felerősödhetett az arany menekülőeszköz szerepe is jobban. Ez is növelhette a keresletet és drágította ily módon az arany árát.

Egyfelől biztató az az emelkedés, amit az utóbbi hetekben láttunk az aranynál, másfelől viszont azért kevés még az üdvösséghez. Nagyot sikerülne előre lépni, ha 1.250 dollár fölé sikerülne küzdenie magát az árfolyamnak, mert ezzel ismét a 200-napos mozgóátlag fölé kerülhetne az uncia árazása, és ez egy olyan pozitív jelzés lenne, ami még további beszállókat hozhatna a piacra.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Ha baj van, drágul az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.10.24.)

Két hete drágul már az arany annak ellenére, hogy a dollár is igen erősen tartja magát. Az arany drágulása mögött ezúttal ismét a „biztonságos menedék” funkció áll, miután a világ tőzsdéi ugyanebben az időszakban egy komolyabb korrekcióba kezdtek. A tőzsdéket riasztja a kereskedelmi háború veszélye, a Brexit, az olasz államháztartás hiánya, a szaúd-arábiai újságíró meggyilkolásával kapcsolatos vita, valamint a vállalati gyorsjelentések, amelyek az előzetes várakozásokhoz képest rosszabbak lehetnek.

Ugyanakkor sem a tőzsdei korrekcióba, sem az aranyár drágulásába nem szabad még többet beleképzelni, mint ami. Az aranyár eddig alig több mint egy harmadát dolgozta vissza az április óta látott árfolyamesésnek. Emelkedhet az árfolyam egyelőre még tovább, de 1.250 dollár környéken erős technikai ellenállások sorakoznak, ezekről elsőre valószínűleg le fog fordulni a jegyzés.

A hosszabb távú kilátások mindazonáltal felemásak. Az aranyár két éve próbál már magára találni több-kevesebb sikerrel. A sárga nemesfém piacán továbbra is erős ellenszél fúj az erős dollár és a tengerentúlon emelkedő kamatok felől, ezzel szemben kell talpon maradni.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranyat vett a Nemzeti Bank - A TrendFM rádió adása

(2018.10.17.)

A Magyar Nemzeti Bank tegnap bejelentett aranyvásárlását címoldalon hozza a nyomatott és elektronikus sajtó. A jegybank közleménye szerint az aranytartalékok növelése támogatja a pénzügyi stabilitást és tovább erősítheti a Magyarország iránti piaci bizalmat. A vásárlás értéke mintegy 1,24 milliárd dollár. A nemzetközi tartalékon belül az aranytartalék aránya ezzel 4,4 százalékra emelkedett, ami megfelel a nem-euroövezeti közép-kelet-európai országok átlagának.

Magyarország mellett egy másik Európai Uniós tagország, Lengyelország is vett aranyat az utóbbi hetekben. Ezenkívül számos jegybank vásárol folyamatosan aranyat, ami egy fontos támaszát adja az arany árfolyamának. Mindazonáltal a kereslet döntő hányadát továbbra is a lakossági aranyvásárlások jelentik, amelyben Kína és India jár az élen.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Zajlik az adok-kapok az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.10.10.)

Hovatovább két hónapja táncol az arany árfolyama 1.200 dollár körül. Ez éves mélypontját augusztus közepén érte el az árfolyam 1.170 dollárnál, majd onnét ismét 1.200 dollár fölé került, és eljutott 1.215 dollárig augusztus végére. Azóta ebben az igen szűk, 45 dolláros tartományban zajlik a kereskedés. Felülről tehát egy 1.215 dollárnál húzódó technikai ellenállás, alulról pedig egy 1.170 dollár környéki technikai támasz közé van beszorulva a jegyzés.

A piacot uraló témák egyrészt az utóbbi időszakban ismét jobban erőre kapó dollár és a növekvő kamathozamok az Egyesült Államokban. Ezek az arany ősellenségeinek számítanak, így az elemzők főként az ő számlájukra írják az aranyár ez évi rossz teljesítményét. A piac mindemellett túladottnak tűnik, ezért egy technikai jellegű drágulásnak lenne létjogosultsága az aranynál. Igazán fellélegezni azonban csak 1.300 dollár felett lehetne.

Ugyanakkor van egy divergencia az árfolyam negatív alakulása és a fizikai kereslet között. Augusztus vége óta egyértelműen erőre kapott például a hazai kereslet, és különösen a nagyobb befektetési aranyrudak 100 gramm fölött jobban fogytak az utóbbi időszakban megszokottnál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranyár: Ébredő erő? - A TrendFM rádió adása

(2018.10.03.)

Az aranyár igencsak borús hangulatban zárta az elmúlt hetet, pénteken még 1.200 dollár magasságából lépett vissza egy nagyot 1.180 dollárig. A hét eleje óta azonban 180 fokos fordulatot vett, tegnap egy nagyot lépve ismét 1.200 dollár fölé került. Ebben a pillanatban unciánként 1.210 dollár közelében zajlik a kereskedés.

Ez az elhúzódó oldalazás 1.200 dollár magasságában a stabilizálódás és bázisépítés jeleként értékelhető, amiből további árfolyam-emelkedés reménye kecsegtet. Ehhez azonban elengedhetetlen mérföldkő az 1.215 dolláros árszint, ahol egy technikai ellenállás húzódik, amelyről az elmúlt hetekben már háromszor is lefordult az aranyár. Ha most ismét sikerülne a bikáknak tűz alá venni és negyedszerre sikerrel venni ezt az akadályt, akkor emelkedhetne az aranyár tovább 1.235, majd a 200-napos mozgóátlag szintjéig 1.250 dollár környékére.

Az aranypiac három uralkodó témája jelenleg egyrészt a kedvező aranyár, ami mostanra már jól érzékelhetően élénkíti a keresletet. A fizikai aranyvásárlók 2-3 hete már minden piaci szegmensben fokozottan megjelennek. A másik két téma az inflációs félelmek felerősödése a világban, illetve olyan európai problémák, mint a kiszámíthatatlanul elhúzódó Brexit vagy éppen az olasz költségvetési hiány alakulása.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranyár: FED-kamatemelés a célkeresztben - A TrendFM rádió adása

(2018.09.26.)

Az arany árfolyama hetek óta 1.200 dollár magasságában tanyázik, igen beszűkült volatilitás mellett. Ebből a lagymatag oldalazásból kizökkenheti az európai idő szerint ma este záródó kamatdöntő ülés az Egyesült Államokban. A most zajló FED-ülés nagy valószínűséggel a tengerentúli kamatok további 25 bázisponttal történő megemeléséről fog dönteni, így ez lehet sorban a nyolcadik kamatemelés.

A kamatszint egyre feljebb kerülése egyértelműen negatív hatással van az arany árfolyamára. Ennek dacára a legutóbbi, decemberi, márciusi és júniusi kamatemeléseket követően inkább emelkedést láthattunk az aranynál, bár ez az emelkedés utóbb aztán rendre rövid életűnek bizonyult.

Ha felfelé indul meg az arany aranyár, akkor az 1.215 dollárra érdemes figyelni. Itt egy vízszintes ellenállás húzódik valamint az úgy nevezett 50-napos mozgóátlag. Ezek felett lenne potenciális mozgástér 1.240, sőt akár 1.265 dollárig. Támaszszintként az 1.170 dollárnak van jelentősége, ez volt az idei év eddigi mélypontja az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Helyben jár az arany már egy hónapja - A TrendFM rádió adása

(2018.09.19.)

Az aranyár változatlanul 1.200 dollár környékén ingázik. Az egyik nap fölé lendül ennek a kerek és ennél fogva pszichológiailag fontos árszintnek, majd megpróbál nekifutni az 1.215 dollár magasságában húzódó technikai ellenállásnak, de aztán ismét visszaesik 1.200 dollár alá, és azzal fenyeget, hogy újabb mélypontok felé veszi az irányt.

Ez a helyben járás most már negyedik hete zajlik az aranynál, és akár még stabilizálódásként, bázisépítésként is értelmezhető. Kétségeket ébreszt ugyanakkor, hogy a vételi kedv továbbra is csak korlátozottan van jelen, mintha a mostaninál még mélyebb beszállókra várnának a befektetők. 1.200 dollár felett egyszerűen elfogy a bátorság a vevőknél és talán a remény is, hogy mehet ott még az árfolyam feljebb.

Mindeközben újabb fordulóhoz érkezett az USA és Kína között zajló kereskedelmi háború az elmúlt napokban. A védővámokkal való kölcsönös fenyegetőzés illetve ezek tényleges bevezetése elvileg hordoz magában jócskán krízis potenciált, az aranyár mégsem reagál erre. Ehelyett inkább a dollár a keresett menedékeszköz, az erős dollár viszont közismerten méreg az arany számára.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Mágnesként tapad az arany az 1.200 dollárhoz - A TrendFM rádió adása

(2018.09.12.)

Az 1.200 dollár körüli árszinthez tapad most már néhány hete az arany árfolyama. Az első negyedévben látott felívelés majdnem 1.400 dollárig repítette az árfolyamot, de ez az emelkedés utóbb szalmalángnak bizonyult. A szárnyalás április közepén megtorpant, majd kezdetét vette a visszarendeződés. Mostanra az aranyár a 2017 év eleji szintekhez kanyarodott vissza.

Fél éve zajlik már tehát a lejtmenet az aranynál, ami egy feltűnően hosszú időintervallum érdemi pozitív korrekció nélkül. Természetesen tarthat még a kiárusítás tovább is, de minden nappal nő a valószínűsége annak, hogy visszalengjen az inga. A grafikonon jól láthatóan kirajzolódik a negatív trendcsatorna, aminek rabja az arany. Ebből akkor sikerülne kitörni, ha 1.215 dollár fölé kerülne a jegyzés. Erre a technikai ellenállásra érdemes tehát figyelni.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Marad a magasfeszültség az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.09.05.)

Az aranyár makacs küzdelemben áll az 1.200 dolláros árszinttel. Augusztus utolsó hetében sikerült ismét 1.200 dollár fölé kerülni, de tegnap újfent lejtőre került a jegyzés, így most ismét csak 1.194 dollár környékén zajlik a kereskedés.

Az augusztus második fele egy pozitív korrekció jegyében telt, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy magasabban zárjon az árfolyam, mint ahol a hónapot kezdte. Így az augusztus már sorozatban az ötödik veszteséges hónap volt. Ez a lassan fél éve tartó aranypiaci depresszió egyre inkább kikezdi a befektetők idegeit, már csak azért is, mert nincs igazán jó magyarázat erre a negatív teljesítményre.

Az USA által provokált kereskedelmi háború és a néhány fontosabb feltörekvő országban megfigyelhető súlyos válság – gondoljunk itt Argentínára, Venezuelára és Törökországra – éppenséggel erősíthetnék is az arany, mint biztos menedék iránti keresletet. Mégsem ez történik. Ehelyett a dollár az, ami biztos menedékként mindent visz. A dollár-index, amely a hat legfontosabb devizával szemben méri a dollár erejét, 14 havi csúcsra emelkedett, miközben az arany 17 havi mélyponton jár.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Lassan visszatérnek a vevők az aranypiacra? - A TrendFM rádió adása

(2018.08.29.)

1.170 dollár környéke volt az utóbbi hónapok mélypontja az aranynál, két héttel ezelőtt érte el ezt a szintet az árfolyam. Ezt követően az utóbbi két hétben valamelyest visszaemelkedett a jegyzés, most kevéssel 1.200 dollár felett kell adni egy uncia aranyért. Az évet még 1.300 dolláron kezdte a sárga nemesfém, tehát az éves mínusz aktuálisan 7-8 százalék között van.

Ezt az árfolyamcsökkenést az utóbbi 5 hónapban sikerült összehozni, nagyjából akkortól indult meg a lejtmenet, amikor áprilisban Donald Trump és Kim Dzsongun találkozott egymással. A nemzetközi feszültségek ezt követő enyhülésére rátettek még egy lapáttal a FED kamatemelései. Mindent egybevéve a dollár jelentős mértékben tudott erősödni és ez keresztbe tett az aranynak.

Ugyanakkor mostanra vitán felül túladott az arany piaca. Az eladók kezdenek elfogyni a piacról. Másfelől a kereslet továbbra is visszafogott, ám valamelyest élénkülni látszik. Ez valószínűleg köszönhető annak, hogy az alacsonyabb aranyár már vonzó a vásárlók számára, de a végéhez érkező nyári időszakkal is visszatérnek vevők a piacra. Úgy tűnik tehát, hogy technikailag megérett a piac az esést követően most egy ellenirányú, egy felfelé vezető korrekcióra.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

1.200 dollár alatt az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2018.08.15.)

Az aranyár az utóbbi napokban másfél éve nem látott mélységekbe tért vissza, hétfő óta 1.200 dollár alatt zajlik a kereskedés. Az árfolyam legutóbbi megcsuszamlása elég nyilvánvalóan a dollár egyidejű felértékelődésének tudható be. A kereskedelmi és vám-háború hátterében úgy tűnik, mintha egy devizaháború is kibontakozóban lenne, ami masszív dollárerősödéshez vezet jelenleg, ezt pedig nehezen emésztik meg a dollárban jegyzett nyersanyagok általában. Nem csak az arany, de az energiahordozók, az ipari fémek és a többi nemesfém árazása is csökkent legutóbb.

Immár egyértelműnek látszik, hogy elesett az 1.200 dolláros technikai támaszszint, és ez alatt nem igazán látszik technikai kapaszkodó 1.125 dollárig. Ez pedig azt jelenti, hogy még további 5-6 százalékos árcsökkenés is jöhet az aranynál. Ugyanakkor az is igaz, hogy a múltban az 1.200 dollár alatti árszintek már vonzó beszállási pontnak számítottak különösen Ázsiában.

Az esetlegesen élénkülő kereslet megállíthatja az árfolyam további esését, főként hogy a fizikai piacon eladói nyomásról egyáltalán nem lehet beszélni. A határidős piacokon (a COMEX aktuális jelentése szerint) ezzel szemben extrém tartományban vannak már a spekulatív short pozíciók. Ez az eltúlzottan pesszimista pozícionálás és az aranyár relatív túladottsága az első jelei annak, hogy a kiárusítás lassan a végéhez közeledhet az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Nincs mit kertelni, mélyponton az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.08.08.)

Az arany árfolyama nemcsak az árfolyamot illetően, de hangulatilag is egyértelműen a mélyponton van. 1.214 dollár környékén jár jelenleg az árfolyam, de pénteken 10 dollárral lejjebb is volt már egy uncia arany jegyzése. A mostani árszint egy technikailag fontos tartomány, mivel egy támaszszint, mondhatni az utolsó szalmaszál az 1.125 dollár előtt. Ha ugyanis a mostani támasz átszakad, akkor közel 100 dollárnyi, jóformán légüres tér következik a mostani támasz alatt, amelyben nem igazán látni érdemi kapaszkodót.

Az aranyár esésének okai ismertek, túl sok újat e tekintetben nem lehet mondani. Erős a dollár mivel egyre magabiztosabban emelkednek a kamatok a tengerentúlon, és ezt a folyamatot nincs, ami megakassza a közeli jövőben.

Az aranypiaci bikák legfőbb reménysugara az arany túladottsága lehet, ami kiválthat egy ellenirányú mozgást időlegesen az arany árfolyamában. Logikus, hogy nem eshet egy árfolyam szünet nélkül, egy pozitív korrekció valószínűleg a küszöbön áll. Az alacsonyabb árszint egyre több vevő számára jelent vonzó beszállási pontot, miközben a kínálat a mostani árfolyam mélységben egyre inkább lefullad. Kérdés csupán, hogy egy átmeneti short squeeze -nél lesz-e képes többre is az arany?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Mintha csak tél lenne az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2018.08.01.)

Az arany piacán forró nyár helyett inkább télies hangulat uralkodik. Az arany árfolyama legalábbis mintha le lenne fagyva 1.220 dollár környékén. A hangulat is ennek megfelelően határozottan fagyos, erre a most már négy hónapja tartó mélyrepülésre nem igazán számítottak se az elemzők, se a befektetők. A mélyrepülés április közepén kezdődött 1.365 dollárról.

A mostani árszintnél egy korábbi lokális mélypontból eredeztethető vízszintes technikai támasz található. Próbál is ezen a támaszszinten kapaszkodót találni a jegyzés, a fizikai aranynál is érezhetően megjelentek jobban a vevők ebben az ármélységben, és a bátrabbak próbálják már kihasználni a váratlanul kínálkozó akciós árakat. Azért kell ehhez bátorság, mert ha ez a támaszszint beszakad, akkor akár még további 100 dolláros esés is várhat az aranyra, a következő komolyabb technikai kapaszkodó ugyanis 1.125 dollárra tehető.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Még nem látszik a lejtmenet vége az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.07.25.)

Az arany árfolyam április eleje óta visszavonulóban van. Akkoriban az 1.370 dollár környéki ellenállási szinten vette kezdetét egy korrekció, amely a 200-napos mozgóátlag alá vezette vissza a jegyzést. Ezt követően az 50-napos mozgóátlag is a 200-napos alá került. Ezt a technikai képletet, amelyben az a rövidtávú átlagár felülről metszi a hosszabb távút „halálkeresztnek” nevezik a chartisták, ami egy annyira magáért beszélő fogalom, hogy azt már nem is kell talán tovább fejtegetni.

A technikai helyzetkép tehát igen borúsnak mondható. A mostani 1.225 dolláros árszint durván 6 százalékkal van lejjebb az év eleji 1.307 dollárhoz képest. Sokan keresik persze a magyarázatot arra, hogy mi okozza az aranyár ilyen mértékű gyengeségét. Az erős dollár és az Amerikában növekvő kamatok a jól ismert ellenérvek az arannyal szemben, de az arany mellett szóló érveket is bőven fel lehet sorakoztatni, ezekre azonban mintha immunis lenne az árfolyam.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

A FED elnöke tegnap szavakkal verte el az aranyat - A TrendFM rádió adása

(2018.07.18.)

Jerome Powell a FED, azaz az USA központi bankjának elnöke tegnap délután 16 órakor a szenátus Bankfelügyeleti Bizottsága előtt úgy nyilatkozott, hogy az amerikai gazdaságra stabil növekedési időszak vár a következő években, és ez igazolja a Fed múltbéli és jelenlegi monetáris politikájának helyességét, más szóval a kamatok két éve zajló fokozatos megemelését. Úgy fogalmazott, hogy a Fed a jövőben is folytatni fogja a fokozatos kamatemeléseket, ügyelve arra, hogy a gazdaság növekedését ne veszélyeztesse ezzel. Nem tett róla konkrét említést, de a piac úgy értelmezte ezeket a szavakat, hogy az idén még további két kamatemelés lehet Amerikában. Legutóbb júniusban emelt kamatot a FED, 2016 decembere óta ez volt az ötödik kamatemelés.

Az irányadó kamatráta jelenleg 1,75 és 2,00 százalék között van az Egyesült Államokban, a júniusi inflációs adat pedig 2,9 százalék volt a tengerentúlon. Ez tehát bárhogy is vesszük egy negatív reálkamatot jelent, az arany piacán mégis nagyon rosszul vették fel az USA legfőbb jegybankárának nyilatkozatát. A dollár a FED-elnök beszéde alatt erősödésbe kezdett, az arany pedig egy negyed óra alatt 1 százalékot zuhant, és ezzel recsegve, ropogva átszakította a fontos 1.240 dolláros támaszszintet, amelynek központi szerep juthat az aranyár rövid-középtávú alakulásában. A következő megálló, ahol az aranyár megkapaszkodhat, nagyjából 1.200 dollár lehet.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Trump, NATO, kereskedelmi háború, BREXIT – Mi kell még az aranynak? - A TrendFM rádió adása

(2018.07.11.)

Az év elején dollárban számolva láttunk egy fellendülést az arany árában, aztán egy stagnálás, majd egy méretes korrekció következett májusban-júniusban, minek köszönhetően dollárban kifejezve nem hogy plusz, hanem 3 százalékos mínusz most az arany egyenlege eddig éves szinten.

Ez a legutóbbi aranyár gyengülés azonban inkább technikai jellegű és átmeneti állapotnak tűnik, még akkor is, ha a viszonylag erősebb dollárral és az emelkedő kamatokkal két irányból is lő nehéztüzérség az aranyra.

Ezekkel szemben azonban ott van a javában zajló kereskedelmi háború, annak nyilvánvalóan infláció élénkítő hatásaival, Trump elnök protekcionista gazdaságpolitikája, ami egy veszélyt jelent nem csak a globalizált világgazdaság fejlődése számára, de a nemzetek békés együttélésére nézve is egy teher, és akkor a BREXIT-ről, a legújabb brit kormányválságról, annak kihatásairól az EU-ra, mint ahogy a migrációs válságról, ami szintén szakítópróba elé állítja az EU-t, már ne is beszéljünk.

A május-júniusban látott aranyár esés után most pozitív korrekció tűnik valószínűnek, amely során első körben 1.300 dollárig emelkedhet ismét a sárga nemesfém jegyzése.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Túlélő üzemmódban a dollárban jegyzett arany - A TrendFM rádió adása

(2018.07.04.)

Az aranyár megérkezett a hét elejére 1.240 dollárhoz, ahhoz a támaszszinthez, amelyre vártuk, miután az 1.300 dolláros támaszszint két-három hete elesett. Itt most úgy néz ki, mintha visszatérne valamelyest az élet a sárga nemesfémbe, legalábbis tegnap 1%-ot meghaladó mértékben tudott emelkedni az árfolyam 1.250 dollár fölé. A ma hajnali, ázsiai kereskedésben is kitartott még ez az úgy nevezett short squeeze, mert tovább szökkent az árfolyam felfelé, csaknem 1.260 dollárig.

A technikai felpattanás talán a mai gyérebb forgalmú kereskedésben is folytatódik még, hiszen ma ünnepnap van az Egyesült Államokban, és emiatt számos szereplő távol marad a piactól. Nagy valószínűséggel azonban fogjuk még látni újra az 1.240 dollárt az árfolyamkijelzőn, valószínűleg fogja még tesztelni a piac, hogy az itt lévő támasz bírja-e a terhelést.

A jelenlegi stabilizálódás annak a jegyében is telik, hogy a dollár gyengült az utóbbi napokban egy keveset. Fokozottabban jelenlévő téma ismét a kereskedelmi háború. Az életbe lépő büntetővámokra ellenlépéssel válaszol Kína, amire újabb importkorlátozásokat helyez kilátásba Amerika. A támadásra megtorlás, a megtorlásra a megtorlás megtorlása egy olyan spirált indíthat el, aminek ki tudja, hol lesz vége.

A migrációs válság Európa számára jelent a szakítópróbáig tartó kihívást, amibe a német belügyminiszter és vele együtt a talán éppen csak fél éve hivatalban lévő egész német kormány kis híján belebukott. Észak-Korea egyes híradások szerint átverte a fél világot, mert úgy hírlik, hogy minden ellentétes fogadkozása ellenére mégis tovább fejleszti az atomfegyver-programját.

Mindez adhat fundamentális támaszt is az aranynak a technikai 1.240 dollár mellé. Hogy mire lehet mindez elég, az egyelőre azonban nagy kérdés, ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy túlélő üzemmódban kell megbirkóznia az aranynak az idei nyárral.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Arany: Élet a 200-napos mozgóátlag árnyékosabb oldalán - A TrendFM rádió adása

(2018.06.27.)

Az aranyár közel fél éven keresztül oldalazott egy 1.300 és 1.360 dollár közötti árfolyamsávban, majd lefelé esett ki ebből a sávból, és ezzel nem utolsó sorban a 200-napos mozgóátlag alá esett, ami tipikusan egy negatív jelzésnek számít a piac irányát illetően.

A tapasztalatok szerint egy ilyen hosszan tartó oldalazást követően nagyjából az addigi sávszélességgel megegyező mértékű árfolyam elmozdulás várható a kitörés szintjétől számítva. Ez jelen esetben tehát az 1.300 dolláros letörési szinttől számítva durván 60 dolláros esést, azaz nagyjából 1.240 dollár körüli célárat jelez a rövidtávú árfolyammozgást illetően.

Az 1.240 dollár egy logikus célár más szempontból is. Egyrészt húzódnak itt egy korábbi mélypontból eredeztethető vízszintes, de diagonális támaszok is. Továbbá az úgy nevezett Fibonacci visszatérésnek – ami egy népszerű technikai elemző módszer – is van egy 1.240 dollár körüli visszatérési szintje a legutóbbi emelkedő impulzusra vetítve, ami szintén arra utal, hogy ide várható az aranyár az elkövetkezendőkben.

Tehát a legnépszerűbb technikai elemzőmódszerek segédletével egy egész klaszterre való támaszszint lelhető fel 1.240 dollárnál, ezért ebben a tartományban nagy eséllyel megállhat, és talán ismét emelkedésbe is válthat az aranyár esése. Már csak azért is, mert technikailag egyértelműen túladottnak számít már a piac, de fundamentálisan is vonzó ez az alacsonyabb ártartomány mind az ékszervásárlók, mind a befektetők számára, úgyhogy egy stabilizálódásra itt már lehet számítani.

Vegyük ehhez még hozzá a második félévben statisztikailag igazolhatóan növekvő keresletet főleg a Távol-Keleten, és a szokásos geopolitikai kockázatokat, nem utolsó sorban a kereskedelmi és vámháború témáját, ami folyamatosan témát a piacoknak, és borzolhatja még a kedélyeket.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranypiac: Baljós árnyak 1.300 dollár alatt - A TrendFM rádió adása

(2018.06.20.)

Az elmúlt hét a három nagy jegybank, a FED, az EKB és a Bank of Japan üléseinek jegyében telt. Igazán egyik sem lepte meg a piacokat váratlan döntésekkel. Az USA-ban kamatot emeltek, az Európai Központi Bank bejelentette, hogy a jövő évtől megszünteti a gazdaságélénkítő eszközvásárlási programját, Európa tehát szintén a szigorodó monetáris politika útjára lép, Japánban ezzel szemben nem változtattak a mennyiségi lazítás programján, ott a pénzpumpa tovább ontja a likviditást a gazdaságba. A cél mindenhol a 2 százalék körüli inflációs cél elérése, ami azért az átlagpolgár pénzügyi megtakarításainak szemszögéből nézve igencsak kétes célkitűzésnek számít, kiváltképp hogy infláció feletti hozamokat biztonságosnak nevezhető befektetéssel szinte lehetetlen elérni. Ez a politika kedvezhet a csillagászati mértékű államadósságok mérséklésének, de nyilvánvalóan nincs túl jó hatással a megtakarítások értékállóságára.

Mindezek dacára a dollárban számított aranyár csak senyved. Múlt hét pénteken csaknem 2 százalékot szakadt be, újabb éves mélypontra juttatva a jegyzést. Igazán nincs magyarázat az árfolyam csökkenésére, már csak azért sincs, mert a múlt hét végére újabb fordulópontjához érkezett az amerikai-kínai vámháború. Mindkét ország büntetővámokat jelentett be egymás termékeire. A tőzsdék negatívan reagáltak is erre, de az arany nem vált haszonélvezőjévé a kiéleződő feszültségnek.

A technikai indikátorok viszont negatívba fordultak, főként az aggasztó, ahogy a 200-napos mozgóátlagról lefordult az aranyár. Ez a spekulatív befektetők számára egy egyértelmű short-jelzés, ami vélhetően 1.240-1.250 dollár felé fogja nyomni az elkövetkezendőkben a dollárban jegyzett aranyárat.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Mágnesként vonzza az aranyat az 1.300 dollár - A TrendFM rádió adása

(2018.06.13.)

Immár egy hónapja flörtöl az 1.300 dolláros lélektani határértékkel az aranyár. Ez az árszint úgy tűnik, hogy mágnesként vonzza az aranyat, és nem csak mostanában, hiszen már 2014 óta újra meg újra ezen a környéken láthatjuk a sárga nemesfém jegyzését. Ez azt jelzi, hogy nagyjából itt van az az egyensúlyi ár, ahol az adott piaci fundamentumok mellett vevők és eladók leginkább megtalálják a számításaikat.

A szentiment, azaz a piaci hangulat továbbra is enyhén negatív, és pedig azért, mert május elején a 200-napos mozgóátlag alá hanyatlott vissza az árfolyam, ami tipikusan negatív előjelnek számít. Markánsabb eladói nyomásról mégsem lehet beszámolni. Egyelőre 1.285 dollár környéke volt az elmúlt hetek mélypontja, de onnét mint látható, visszaerősödött a jegyzés. Igazán megkönnyebbülést azonban az jelentene, ha legalább a 200-napos mozgóátlag vagyis nagyjából 1.305 dollár fölé sikerülne ismét kerülnie az aranynak. 1.285 dollár alatt ellenben kisebb mélyrepülés következhet.

A hét meghatározó eseménye a FED kétnapos kamatdöntő ülése az Egyesült Államokban, amelytől a piaci megfigyelők egybehangzóan egy 25 bázispontos kamatemelésre számítanak. E tekintetben nem is nagyon várható meglepetés. Izgalmas lehet azonban, hogy milyen kommentárokat oszt majd meg az ülést követő sajtótájékoztatón Jerome Powel, a pár hónapja hivatalban lévő FED-elnök a közvéleménnyel. Különösen az számít nyitott kérdésnek, hogy 2018-ban mindösszesen 3 vagy 4, sőt akár még több kamatemelés is lesz-e az USA-ban.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az 1.300 dollár a nagy vízválasztó az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.06.06.)

Nagy izgalmaktól mentesen telt a május az arany piacán. A devizapiac adta a legfőbb inspirációt a nemesfém jegyzésekor, ezen belül is az euró-dollár keresztárfolyam volt mérvadó. A dollárt erősítette a geopolitikai feszültségek enyhülése egyfelől, másfelől pedig az euró az olasz kormányalakítási válságnak köszönhetően, és annak az euró-zónára való kiszámíthatatlan kihatásai miatt is gyengült.

Az erős dollár miatt dollárban számítva vissza is adta teljes mértékben az aranyárfolyam az év első hónapjaiban elért nyereségét, egészen 1.287 dollárig csúszott vissza egy uncia arany jegyzése. Most éppen minimálisan 1.300 dollár alatt vagyunk. Euróban viszont vagy éppen forintban számolva 12-havi csúcsra ért fel ugyanakkor az árfolyam.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Tapad az arany az 1.300 dollárhoz - A TrendFM rádió adása

(2018.05.30.)

Az aranyár jelenleg 1.300 dollár környékén táncol, gyakorlatilag azon az árszinten, ahol az évet kezdte 5 hónappal ezelőtt. Az év első hónapjaiban 70 dollárral, azaz durván 5%-kal feljebb is járt már a jegyzés, mint ahol most tart az árfolyam. Az ellenszél egyértelműen az erős dollár felől fúj, ami az elmúlt két hétben az 1.300 dolláros lélektani és technikai támaszszint alá terelte vissza a sárga nemesfém árfolyamát egyfelől, de említeni kell másfelől a 200-napos mozgóátlagot is, ami szintén egy fontos technikai támasznak számít, és úgyszintén sérült legutóbb.

Kérdés, hogy sikerül-e esetleg egy rebreak az aranynak, tehát hogy vissza tud-e kapaszkodni az árfolyam ezen támaszszintek fölé. Amennyiben igen, úgy az egy biztató jelzés lenne. Ugyanis egy téves kitörés – vagy letörés most a mi esetünkben – egy lendületes ellenirányú mozgást eredményezhetne az aranynál.

Ebben a pillanatban 1.300 dollárnál minden irány nyitva áll, mind a visszaemelkedés, mind pedig egy a nyárba hanyatló aranyár jól elképzelhető. Egyrészt általános bizonytalanság érzékelhető a piacon, egyik nap lemondják Trump elnök és Kim Dzsongun találkozóját, a következő nap aztán már mégis úgy néz ki, hogy asztalhoz ülnek a vitás felek. De nem csak erre, hanem az olasz belpolitikai káoszra is érzékenyen reagál a piac, hisz kiszámíthatatlan, hogy az olasz belpolitikai válság milyen kihatással lehet az európai közösségi devizára és ezen keresztül az euró-zóna gazdaságára. Gyanúsan nagy a csend továbbá Irán körül, miután az USA felrúgta az atompaktumot.

Mindeközben azt érzékeljük, hogy a dollár feltartóztathatatlanul erősödik, az amerikai 10 éves állampapírhozamok szárnyalnak, mintha csak máris villámháborúval nyerte volna az USA a kereskedelmi háborút, és ki tudja, mi szabhat ennek a dollárerősödésnek határt. Holott korábban úgy hírlett, hogy Trump elnök inkább egy gyenge, mintsem erős dollárnak örülne.

De akár még tovább erősítheti is a dollárt, hogy két hét múlva, június 13-án Fed ülés lesz, ami szinte biztosra vehetően kamatemeléssel fog zárulni. Minden más végkimenetel jókora meglepetés lenne. Ugyanis a legutóbbi adat szerint éves bázison 2,5%-ra élénkült az infláció az Egyesült Államokban, márpedig ez arra utal, hogy a Fed folytatni tudja a monetáris szigorítást a korábban meghirdetett tempóban. 

Az egyre vonzóbbá váló és ezzel felértékelődő dollárral, gyengülő euró és leértékelődő forint jár együtt. Ezt a hazai befektetők a forintban tempósan emelkedő aranyáron érzékelhetik. Az év elejéhez képest most 7-8%-kal áll feljebb az arany forintban történő jegyzése mint még az év elején. Ez a tény a törtarany üzletágat igencsak pörgeti, rég nem látott volumenben jelenik meg a törtarany kínálat a piacon nem csak Magyarországon, hanem egész Európában.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Esett, de három mentőövbe kapaszkodhat azért az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.05.23.)

A dollárban számított aranyárfolyam fontos csatát vesztett 1.300 dollárnál. Ez a korábban sokat emlegetett, lélektanilag is fontos támaszszint nem bírta a terhelést.

Miután az aranyár fölfelé nem tudott tartósan kitörni 1.370 dollár fölé, tempósan esni kezdett, az emelkedésre fogadó, azaz long pozíciókba beragadt spekulánsok pedig szinte egyszerre akartak kijutni az ajtón, amikor már látszott, hogy a long irányt rövidtávon már nem fogja siker koronázni. Az ilyenkor öngerjesztő, spirál-szerűen felerősödő eladói hajlam végül átszakította az 1.300 dollárnál húzódó támaszszintet.

1.300 dollár alatt a kételyek borús hangulata fojtja le az aranyvásárlási kedvet. Ezért arra lehet számítani, hogy még további 50-60 dolláros árfolyamesés következhet, mígnem magára talál a piac, és a befektetők ismét vonzónak találják a lejjebb ereszkedett árfolyamszintet. Nagyjából tehát 1.240-50 dollár lehet az elkövetkezendő hetekben az a célár, ahová az arany jegyzése megérkezhet. Ott lehet számítani egy stabilizálódási kísérletre, amiből esetleg egy újabb árfolyam-növekedés kerekedhet ki az év második felében.

Forintban számolva ugyanakkor egészen más a helyzet. A forint jelentős gyengülésen esett át a dollárral szemben, és a forint-arany árfolyamot közel 10%-kal feljebb segítette az év elejéhez képest..

Általános vélekedés, hogy az a három téma, amely a közelmúltban az aranyár támaszaként elhangzott, nevezetesen a geopolitikai kockázatok, az infláció és a lassan végéhez közeledő bikahangulat a részvényeknél, az arany piacát továbbra is stimulálni fogja. Kérdés persze, hogy a kamatok alakulása és legfőképpen a dollár erősödése hogyan folytatódik vagy torpan meg az elkövetkezendőkben, mert nyilvánvaló, hogy ennek van most a legerősebb hatása az aranyár rövidtávú alakulására.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

A közel-keleti forró hangulat nem hagy nyomot az aranyon - A TrendFM rádió adása

(2018.05.16.)

Az arany ára tegnap jelentős nyomás alá került. A délutáni kereskedésben az uncia jegyzése 1.300 dollár alá csökkent, és most is itt jár 1.294 dollár körül. Ez nagyjából 17 dollárral, azaz 1,5%-kal kevesebb, mint még hétfőn. Ezzel az aranyár az idei év folyamán most először jár 1.300 dollár alatt, ahol a sárga nemesfém nagyjából kezdte az évet. Az év első hónapjaiban egyébként 1.370 dollár környékére is eljutott az árfolyam, onnét jött mostanra vissza az év eleji árszintre.

Az aranyár csökkenését az amerikai tőkepiaci kamatok emelkedése okozza. Tegnap a tízéves államkötvények hozama az Egyesült Államokban 3% fölé kúszott, ami a legmagasabb szint 2011 óta. A hozamnövekedés oka egyrészt az emelkedő kamatok az USA-ban, a jelenleg jól teljesítő amerikai gazdaság, és persze az ezzel együtt növekvő inflációs várakozások. Mindezek ahhoz vezetnek, hogy a FED még tovább fogja emelni a kamatokat.

Az aranyárra ez az egyre vonzóbb kamatkörnyezet negatív hatással van, hiszen a kamatot nem termelő arany versenyhátrányba kerül a szintén biztonságos befektetésnek számító állampapírokkal szemben. Másfelől a kamatnövekedés az Egyesült Államokban erősíti a dollárt, amely a nemzetközi aranypiac elszámoló valutája, hiszen világszerte jellemzően dollárban mérik az arany árát. Márpedig ha a dollár erősödik, azaz drágul, akkor az arany is drágább lesz a dollár térségen kívüli vásárlók számára, ami csökkenti azok keresletét.

Forintban számolva azonban merőben más a helyzet. Az erős dollár vice versa gyenge forintot jelent, és ez a forintgyengülés forintban számolva növekvő aranyárat eredményez. Egy uncia aranyért most 346 ezer forintot (11.130 Ft/gramm) kell fizetni, ami több mint az elmúlt 12 hónapban bármikor.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Hol maradnak a bikák az arany piacáról? - A TrendFM rádió adása

(2018.05.09.)

Impulzusokban gyenge napokat él meg az arany az utóbbi hetekben. 1.300 dollár közelében erősen rezeg a léc az aranynál, holott ezen a támaszszinten várható lenne, hogy élénkül a mostanra 50 dollárt olcsóbbodott sárga nemesfém iránti vételi kedv. A bikák azonban fedezékbe húzódva, várakozó álláspontról szemlélik az eseményeket. Vajon még ennél is kedvezőbb beszállásra várnak?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Másnapos hangulat az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2018.05.02.)

Kritikus szintnél billeg az aranyár jegyzése miután az utóbbi hetekben a világbéke hangulat lett úrrá a geopolitika korábban fortyogó helyszínein. Nem jellemzi ezt a 180 fokos fordulatot semmi sem jobban, mint a hivatalosan egymással még háborúban álló Észak- és Dél-Korea kéz a kézben sétáló vezetői, akik az észak-koreai diktátor és az amerikai elnök közeljövőbeni történelmi találkozóját látszanak előkészíteni. Az aranyár az enyhülő feszültségek eredményeként mostanra az 1.300 dolláros támaszszint közelébe esett vissza.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az aranyár nem mozdul az egyensúlyi árszintről - A TrendFM rádió adása

(2018.04.25.)

Donald Trump látszólag 180 fokos fordulatot vett az észak-koreai diktátor nyilvános megítélésében. Fél éve még „rakéta-embernek” csúfolta Kim Dzsong Unt, aki mostanra jóformán Amerika „tiszteletre méltó” barátjává szelídült. Az USA elnökének szeszélyes irányváltásai nem csak a politikusokat hozzák zavarba szerte a világon, de a tőkepiacokat is rendre felkavarják. A dollár erősödéssel reagált erre a váratlan enyhülés-politikára, és ez az arany megítélésének sem kedvezett az elmúlt napokban. Az arany unciánkénti árfolyama dollárban számolva beállt az utóbbi hónapokra jellemző egyensúlyi árszintre, nagyjából 1.300 dollárra.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Magas fal előtt az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.04.18.)

Zajlik a negyedéves gyorsjelentési szezon a tőzsdei cégeknél, ami ismét jobban a részvénypiacok felé tereli a befektetők figyelmét. Az elmúlt hetek kardcsörtetése után nyugvópontra került a kereskedelmi háború és a Szíria körüli viszálykodás, de enyhülés van az Észak-Koreával kapcsolatos feszültségekben is. Az 1.360-70 dollár körüli ellenállás továbbra is magas falként tornyosul az arany előtt.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az aranypiac hálás lehet Trump elnöknek - A TrendFM rádió adása

(2018.04.11.)

Megemelt importvámok, kereskedelmi háború, szűnni nem akaró belpolitikai feszültségek az Egyesült Államokban, az amerikai elnök protekcionista gazdaságpolitikája és konfrontatív politikai stílusa jó táptalaja az aranyár növekedésének. Ennek ellenére holtponton van a sárga nemesfém jegyzése, az év eleje óta tartó oldalazás továbbra is érvényben van, még ha dollárban számolva némi plusz is mutatkozik az év kezdete óta. Talán éppen a ma érkező amerikai inflációs adat adja meg a szükséges löketet ahhoz, hogy az aranyár ebből az éberkómából felébredjen.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Szeszélyes lehet az április az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2018.04.04.)

A húsvéti hétvégével lezárult az első negyedév az arany piacán. A sárga nemesfém árfolyama nagyjából 1.300 dollárról indította az évet, majd 1.360 dollárig jutott. Ezt követően ebben az árfolyamsávban ingadozott a jegyzés fel és alá, ami technikailag egy szűken az 1.375 dollár környéki ellenállási zóna alatti konszolidációnak felel meg. A második negyedév az USA és Kína illetve az egész világ között elmérgesedő kereskedelmi háború jegyében kezdődik, ami elszabaduló saját dinamikával fenyeget, ha az események irányítása kicsúszik a döntéshozók kezéből. Hogy ez fog-e kedvezni az aranynak, az még nehezen belátható, ezért egy szeszélyes áprilisra érdemes készülnie az aranypiaci befektetőknek.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Éves árfolyamcsúcsa közelében az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.03.28.)

A múlt heti amerikai kamatemelést gyorsan megemésztette az arany árfolyama, a figyelem középpontjába sokkal inkább az USA, Kína és Európa között küszöbön álló kereskedelmi háború, valamint az Oroszországgal szembeni diplomáciai konfliktus került. Az efféle viszálykodások elbizonytalanítják a befektetőket, akik ilyenkor a biztonságos menedéket kínáló sárga nemesfém felé fordulnak, és ez az  éves csúcsa közelébe segítette az arany árfolyamát.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Tavaszi fáradtság az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2018.03.21.)

Péntektől életbe lépnek az amerikai importvámok az acél és alumínium termékekre, ami egy kereskedelmi háború veszélyével fenyeget, már csak azért is, mert az EU ezt biztosan nem fogja válasz nélkül hagyni. Trump elnök egy twitter bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy „a kereskedelmi háború jó, könnyű megnyerni”. A viszonylag mérsékelt külügyminiszter Rex Tillerson lecserélése a korábbi CIA-igazgató Mike Pompeo által is egy agresszívabb külpolitikát sejtet az USA részéről a jövőre nézve. Az aranyár ezen a számára alapvetően élénkítőnek is betudható hírek dacára inkább a tavaszi fáradtság jeleit mutatja.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Stabil oldalfekvésben az arany árfolyama - A TrendFM rádió adása

(2018.03.14.)

Az aranyár látszólag letargikus oldalazásban van már immár hetek óta, rövidtávon hiányzik az egyértelmű irány. Az utóbbi napokban talán azért, mert az árfolyamnövelő és -csökkentő hírek éppen, hogy kioltották egymást. Kedvezett az árfolyamnak az amerikai importvámok miatt felsejlő kereskedelmi háború veszélye, az növekvő infláció és az örökös belpolitikai feszültségek az USA-ban, ahol tegnap a külügyminiszter távozott váratlanul, a múlt héten meg az elnök legfőbb gazdasági tanácsadója. A stabilizálódó részvénypiacok valamint az USA és Észak-Korea között valamelyest enyhülő feszültség mégis háttérbe szorította kockázatkerülés iránti igényt az arany formájában. Aztán a jövő hétre ott van még a várható kamatemelés is a FED részéről. Jelenleg tehát klasszikus patt helyzetet láthatunk az arany piacán.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranypiac a kereskedelmi háborúk árnyékában - A TrendFM rádió adása

(2018.03.07.)

Világkereskedelmi háborúhoz vezethet Donald Trump múlt heti bejelentése: az USA elnöke 25 százalékos vámot vetne ki az Egyesült Államokba importált acélra, és 10 százalékkal sújtaná az országba behozott alumíniumot. Kanada és az Európai Unió máris bejelentette, hogy ellenlépéseket tervez, Kína pedig súlyos aggályait fejezte ki első reakcióként. Az amerikai elnök alapvetően protekcionista gazdaságpolitikája bár ismert, ez az agresszív bejelentés mégis meglepte a piacokat, minek hatására a dollár gyengülni, az arany drágulni kezdett.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az új seprű jól elseperte tegnap az aranyat - A TrendFM rádió adása

(2018.02.28.)

Az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény (Federal Reserve, FED) február elején hivatalba lépett új elnöke, Jerome Powell tegnapi első kongresszusi meghallgatásán az amerikai monetáris politika fokozatos szigorítása mellett kötelezte el magát. Célként határozta meg a jelenleg jól teljesítő gazdaság túlhevülésének megakadályozását, amit egyesek máris egy meredekebben emelkedő kamatpályával azonosítottak. Ez az arany számára rossz hír tegnap lejtőre küldte a sárga nemesfém árfolyamát.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Az erős dollár még nem engedi kitörni az arany árfolyamát - A TrendFM rádió adása

(2018.02.21.)

A hét elején az arany ára valamelyest lejjebb került, miután az USA dollár köszönhetően a tengerentúlon megnövekedett állampapír-hozamszinteknek hasonló mértékben feljebb értékelődött. Az unciánkénti 1.300 dolláros szint közelében azonban megfordulhat ez a folyamat, és az aranyár ismét erőre kaphat. Jelentősebb fellendülés azonban csak akkor valószínű, ha 1.360-70 dollár fölé sikerül kitörni a sárga nemesfémnek. Erre megvan minden remény, hisz az amerikai államadósság problémák miatt inkább gyengülő dollárra van kilátás az elkövetkezendőkban még ha emelkednek is a kamatok az Egyesült Államokban. A gyenge dollár pedig általában segíti az arany árfolyamát felfelé.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Újabb ugrás előtt az aranyár? - A TrendFM rádió adása

(2018.02.14.)

A részvénypiacok meredek eséséhez képest kiválóan tartja magát az aranyár. A mai napon az amerikai inflációs adatra figyelnek a befektetők, amely megrángathatja a dollár és ezen keresztül a sárga nemesfém árfolyamát, de az aranyár-befolyásoló tényezők persze ennél sokkal sokrétűbbek. A gyenge dollár mindenesetre jó alapot adott az elmúlt hetekben az árfolyam emelkedéséhez, amelyet most éppen egy korrekció szakít meg. Vajon csak átmenetileg?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Arany: Meddig folytatódhat a korrekció? - A TrendFM rádió adása

(2018.02.07.)

Közel 1%-kal esett pénteken, majd tegnap is az arany árfolyama és ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy egy korrekció van folyamatban a nemesfém piacán, ami a korábbi másfél hónapos nyerőszéria végére tesz legalábbis átmenetileg pontot. A jelenlegi visszarendeződés hátterében a kisebb mértékben visszaerősödő dollár áll és az amúgy is túlvett állapot az aranynál.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

FED-ülés előtt lokális csúcsok közelében az arany - A TrendFM rádió adása

(2018.01.31.)

Az elmúlt hetek aranyár drágulása mögötti legfőbb motor az USA-dollár gyengülése volt. A dollár-árfolyam közeljövőbeli alakulására és ezen keresztül az aranyárra az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve Bank mai kamatdöntő ülése és a pénteken nyilvánosságra kerülő legfrissebb amerikai munkaerő-piaci jelentés lehet hatással. A FED ma záruló, kétnapos tanácskozását utoljára tartják Janet Yellen irányítása alatt, a jövő hónaptól az új elnök Jerome Powell veszi át az irányítást. A legtöbb piaci elemző arra számít, hogy a FED legközelebb csak márciusában, aztán júniusban, majd ismét decemberben emel az irányadó kamatlábakon.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Meddig fut még a szekér az aranynál? - A TrendFM rádió adása

(2018.01.24.)

A jövő héten újabb kamatdöntő ülés az Egyesült Államokban, történelmi csúcsokra emelkedő részvénypiacok és még sincs megállás az aranynál. A sárga nemesfém minden esetleges negatív tényezőt leráz magáról és rég nem látott robusztus formában teljesít. Az egyre gyengülő dollár és a folyamatosan jelenlévő biztonság iránti vágy ad magyarázatot az arany felértékelődésére, amely még egész februárban is kitarthat.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranypiac: félig teli, félig üres a pohár - A TrendFM rádió adása

(2018.01.17.)

Forintban számolva egyértelmű lemaradásban van az arany árfolyama. Míg dollárban számítva az elmúlt hónapban 100 dolláros, azaz 8 százalék körüli pluszt könyvelhetett el a sárga nemesfém, addig forintra konvertálva csupán 2 százalék volt a növekedés. Tendenciájában nem zárható ki a forint bizonyos fokú további erősödése a dollárral szemben, de az emelkedő New York-i trend előbb vagy utóbb profitot fog eredményezni a hazai befektetőknél is.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Biztatóak az aranypiac 2018-as kilátásai - A TrendFM rádió adása

(2018.01.10.)

A tavaly év végi lendület 2018 első hetében is kitartott még az aranynál és eljuttatta a nemesfém árfolyamát 1.326 dollárig. Itt egy kisebb korrekció vette kezdetét, ami a némileg visszább erősödő dollár számlája írandó. Ha drágul a dollár, akkor szinte törvényszerű, hogy olcsóbbodik a dollárban jegyzett aranyár. Amennyiben azonban az év egészét mégis inkább egy gyengülő dollár, fokozódó infláció, megbotló részvénypiacok, és újra meg újra lángra kapó geopolitikai feszültségek jellemzik, akkor 2018 egy sikeres év lehet az arany piacán.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Mégis lett karácsonyi rally az aranynál - A TrendFM rádió adása

(2018.01.03.)

Masszív erősödést mutatott az arany 2017 utolsó napjaiban, amivel 1.235 dollár környékéről 1.300 dollár fölé küzdötte vissza magát az árfolyam az év utolsó napjára. Ezzel a karácsonyi rallyval igazán ünnepi hangulatban zárta a sárga nemesfém a 2017-es évet. A lendület 2018 első negyedében is még tovább kitarthat, hiszen fontos ellenállási szintek törtek meg, ami megnyithatja az utat legalább 1.360 dollárig.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Vesztett fényéből az arany az év végére - A TrendFM rádió adása

(2017.12.20.)

Ha nem is kiemelkedően, de azért szépen teljesített az arany árfolyama az idei évben. Bár a nyár folyamán sokan úgy gondolták, hogy 1.400 dollár környékén zárhatja a nemesfém az évet, ez mégsem következett be. A Fed múlt hét szerdai kamatdöntő ülése lerántotta a jegyzést fontos technikai támaszszintek alá, ahol most még csak keresi a kapaszkodót az arany.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Hozhat fordulatot az amerikai kamatdöntő ülés az arany árában? - A TrendFM rádió adása

(2017.12.13.)

Közép-európai idő szerint ma este 8 órakor hozza nyilvánosságra az amerikai jegybank idei utolsó kamatdöntő ülésének eredményét. A piacoknak bőven volt ideje felkészülni egy újabb kamatemelésre, amire szinte biztosan lehet is fogadni ma este. A kérdés csak a kamatemelés mértéke ebben a pillanatban. Holnap pedig az Európai Központi Bank tartja ez évi utolsó pénzügypolitikai értekezletét. Mit jelent mindez a nemesfémek számára?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Aranyról és bitcoinról dióhéjban - A TrendFM rádió adása

(2017.12.06.)

Míg az arany a kockázatkerülés, addig a bitcoin a kockázatvállalás mintapéldája. Hogy milyen mértékű a kockázatvállalási hajlandóság a világban, azt semmi sem tükrözi jobban, mint a legismertebb kriptovaluta szárnyalása. Korábban sokan párhuzamot vontak az arany és a bitcoin közé, mondván, hogy egyik sem szaporítható mesterségesen, hisz a mennyiségi előfordulásuknak természetes korlátaik vannak a monetáris politika játékszereiként elhíresült hagyományos devizákkal szemben. A nagy különbség az arany és a bitcoin között mégis az, hogy az egyik kézzel fogható érték, míg a másik csak „virtuális valóság”. A sárga nemesfémnek továbbá évezredes múltja van, amivel szemben a kriptopénzek csupán néhány éves, ám annál nyilvánvalóbb spekulatív túlfűtöttségükkel tudnak tündökölni. 1000 százalékos éven belüli árfolyam-növekedések még soha nem végződtek jól. Ezért egy valamiben egészen biztos vagyok: az arany 100 év múlva is arany lesz, de hogy 100 év múlva lesz-e még bitcoin, arra inkább nem fogadnék.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Meddig tart még az aranypiaci állóvíz? - A TrendFM rádió adása

(2017.11.29.)

Hetek óta alig van mozgás az arany piacán. A lagymatag piacon a szokásos év végi nyüzsgésnek semmi nyoma, de ez hamar megváltozhat. Az Egyesült Államokban fontos szenátusi és kongresszusi szavazások lesznek az elnök adóreformjáról valamint az amerikai adósságplafon emelésével kapcsolatban, és nem sokára a FED is döntést hoz a kamatok újbóli emelését illetően. A következő két hétben bőven érkezhet tehát muníció a dollár háza tájáról, ami az állóvizet szökőkúttá vagy éppen vízeséssé változtathatja.

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Vegyes a kép az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2017.11.22.)

Ellentmondásos árfolyam-mozgások borzolják a befektetők idegeit jelenleg az arany piacán. A váratlan kilengésekre ugyanakkor sokszor nincs magyarázat, hisz jelentősebb árfolyam-befolyásoló hírek továbbra sem nagyon érkeznek. Talán abban az ideges kivárásban érdemes keresni az okokat, amellyel a piac az amerikai jegybank szerepét betöltő FED decemberi kamatdöntő ülésére várakozik. 2015. és 2016. decemberében az amerikai kamatemelések a várakozások ellenére valóságos rallyt váltottak ki a nemesfémeknél. Vajon ez idén is megismétlődik?

Hallgassa meg aktuális helyzetértékelésünket!

 

Bővebben »

Álmatag aranypiac - A TrendFM rádió adása

(2017.11.15.)

Hetek óta alig van mozgás az aranyárfolyamában. A bikák próbálkozásai erőtlenül lepattannak az 50-napos mozgóátlagról, de a medvéknek sem sikerül a 200-napos mozgóátlag alá szorítani a jegyzéseket, így ennek eredményeként egy szűk 20-25 dolláros sávban oldalaz a sárga nemesfém már hetek óta. A sávból való kitörés minden bizonnyal nagy lendülettel fog bekövetkezni az elkövetkezendő napokban.

Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

 

Bővebben »

Az aranyárról technikai szemmel - A TrendFM rádió adása

(2017.11.08.)

Van egy mondás a Wall Street-en, mely szerint a medvék a 200-napos mozgóátlag alatt laknak, míg a bikák felette. Ezért a 200-napos mozgóátlagra minden befektető árgus szemekkel figyel, hisz az árfolyam elhelyezkedése a mozgóátlaghoz képest sejteti, hogy mely irányba alakulhat a jegyzés az elkövetkezendőkben: felette emelkedés, alatta esés valószínűsíthető. Jelenleg az aranyár a 200-napos mozgóátlag felett jár, a mozgóátlag pedig támaszként funkcionál.

Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

 

Bővebben »

Vörös október az arany piacán - A TrendFM rádió adása

(2017.10.25.)

A technikai elemzésben a zöld szín használata a nyereséget, a piros szín a veszteséget jelenti. Ez utóbbi dominálja az arany grafikonját jelenleg, miután a makulátlan nyár végi rallyt követően szeptember eleje óta a medvék vették át az irányítást az arany piaca felett. Az elhúzódó korrekcióban az 1.260 dollár körül húzódó 200-napos mozgóátlag nyújthat ismét támaszt, de ha ez elesik, akkor a 1.200 dollár környéke is ismét napirendre kerülhet.

Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

 

Bővebben »

Az aranyár rövidtávú mozgatórugói - A TrendFM rádió adása

(2017.10.11.)

A 200-napos mozgóátlag szintjén az aranyár támaszra lelt, és ismét emelkedni kezdett. Döntő fontosságú lenne most 1.300 dollár fölé kerülni, hogy megnyíljon az út a további emelkedés előtt. Az aranypiac legfőbb mozgatórugói változatlanul az Észak-Koreától a Közel-Keleten át az Európai Unióig húzódó geopolitikai válságok, a dollár jövőbeni ereje, és hosszabb távon az egyre inkább érő jókora részvénypiaci korrekció, amelynek nagy profitőre az arany lehet.

Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

 

Bővebben »

Aranyár: Meddig tart a korrekció? - A TrendFM rádió adása

(2017.10.04.)

Az aranyár nem reagál az Európai Unió válságára, pedig a német parlamenti választásokon harmadik parlamenti erővé erősödött euro-szkeptikusok és a katalán népszavazás is az EU fokozatos eróziójának újabb jelei. A válságok haszonélvezőjeként ismert sárga nemesfém ennek ellenére folytatja a néhány hete megkezdett technikai korrekcióját, és már 1.270 dollárig süllyedt a jegyzés. A következő markáns támaszszintet a 200-napos mozgóátlag jelentheti 1.260 dollár magasságában. Ez jó eséllyel megállíthatja a további árfolyamesést, de ha mégsem, akkor akár 1.200 dollárig is eshet még az árfolyam az elkövetkezendőkben.

Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

 

Bővebben »

Arany: kiábrándulás, vagy átmeneti korrekció? - A TrendFM rádió adása

(2017.09.27.)

Néhány perc az Aranypiacról

Az aranyár egy kiváló évkezdet majd még nagyszerűbb nyár végi rally után lendületét vesztette az utóbbi két hétben. Július középén még 1.200 dollárról indulva 160 dollárt emelkedett a sárga nemesfém kurzusa (+13%), majd szeptember második hetétől kezdetét vette egy éles korrekció. Egyelőre nincs ebben semmi rendkívüli. A jegyzés mostanra a korábbi ellenállási szintekig (1.290-1.300 dollár) tesztelt vissza, sőt a visszavonulás tarthat akár még tovább az 1.260 dollárnál húzódó 200-napos mozgóátlagig. Erős támaszt jelentenek azonban a geopolitikai kockázatok a világban és az év vége felé hagyományosan erős ékszeripari kereslet. Ezért 2017 utolsó negyedében újabb fellendülés jöhet az arany piacán.

Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

Bővebben »

Megpihent és most új erőt gyűjt az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2017.09.13.)

Néhány perc az Aranypiacról

Észak-Korea nem robbantott újabb tesztbombát a hétvégén, és ez jó alkalom az arany számára, hogy az elért magas árszintekről most némi korrekcióba váltson. Hozzáteszik ehhez a magukét a spekulatív befektetők is, akik 1.300 dollár felett egyből meglovagolták az árfolyam emelkedését és mostanra szép hasznot értek el a long pozíciójukban. Közülük nyilván sokan realizálták a profitot a hét első napján, így erősítve az eladói oldalt. A korrekció tehát idő- és szükségszerű is volt a rohamos aranyár drágulást követően. A trend azonban változatlanul felfelé mutat, a most olcsóbbodó aranyár az erőgyűjtés jeleként értelmezhető egy újabb felíveléshez.

Bővebben »

Éves csúcson az aranyár - A TrendFM rádió adása

(2017.09.06.)

Néhány perc az Aranypiacról

Számos tényező eredményeként éves csúcsra emelkedett az arany árfolyama. Észak-Korea kísérleti atomrobbantásai, a gyenge dollár, az 1.300 dollár feletti régiókban megjelenő spekulatív vásárlók együttesen segítették a sárga nemesfémet az elmúlt napokban 1.345 dollárig. Itt kisebb korrekcióra érdemes most felkészülni, de a trend továbbra is felfelé mutat, és csak idő kérdése, hogy az 1.375 dolláros ellenállásig mikor jut el az arany. Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

Bővebben »

Átok után áldás? 1.300 dollár felett az aranyár! - A TrendFM rádió adása

(2017.08.30.)

Néhány perc az Aranypiacról

Az elmúlt héten még az volt a legfőbb hír, hogy többszöri nekifutás ellenére sem tud kitörni az aranyár a lélektanilag is fontos unciánkénti 1.300 dollár fölé. A hétvégi Jackson Hole-i konferencia után azonban kijelenthetjük, hogy a fél éven át tartó oldalazás 1.200 és 1.300 dollár között immár a múlté. Az árfolyam az utóbbi két napban a Japán fölött átlőtt észak-koreai rakétát is megszégyenítő gyors iramban emelkedett 1.320 dollár fölé, és ezzel úgy tűnik, hogy megnyílt az út akár 1.400 dollárig is. Hogy egyenes lesz-e a most várható emelkedési pálya? Természetesen nem! A tőkepiacokon soha nincs egyenes út, csak hepehupás és kacskaringós. Ahogy a magyar származású tőzsdei legenda, André Kosztolányi fogalmazott: a tőzsdén kétszer kettő soha nem négy, hanem öt mínusz egy. Ez az arany számára azt jelenti, hogy egy korrekciókkal tűzdelt, de emelkedő trendre lehet számítani a most következő hónapokban. Hallgasson bele egy kattintással az alábbi rádióinterjúba!

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM rádióban

(2017.03.01.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2017.02.22.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2017.02.08.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2017.02.03.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2017.01.25.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2017.01.11.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2017.01.04.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.12.21.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.12.14.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.12.07.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.11.30.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.11.23.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.11.16.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.11.09.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.11.02.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.10.26.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.10.19.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.10.12.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.10.05.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.09.21.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a TrendFM Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a TrendFM Rádióban

(2016.09.14.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.08.24.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.08.31.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.08.24.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.08.03.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.07.27.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.07.20.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.07.13.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.07.06.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.06.29.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.06.22.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.06.15.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.06.08.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.06.01.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.05.25.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.05.18.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.05.04.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.04.27.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.04.20.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.04.13.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.04.06.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.03.30.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.03.23.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.03.16.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.03.09.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.03.02.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.02.17.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.02.10.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.02.03.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.01.27.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.01.20.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.01.13.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2016.01.06.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.12.30.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2015.12.23.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2015.12.16.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.12.02.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.11.25.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.11.18.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.11.11.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.11.04.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.10.28.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.10.21.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.10.14.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.10.07.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.09.30.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.09.23.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - A Gazdasági Rádióban

(2015.09.16.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.09.09.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.09.02.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.04.29.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.04.22.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.04.15.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.04.08.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.03.18.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.03.25.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.03.18.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.03.11.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.03.04.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.02.25.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.02.18.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.02.11.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.02.04.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.01.28.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.01.21.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Néhány perc az aranypiacról - a Gazdasági Rádióban

(2015.01.14.)

Néhány perc az aranypiacról

Hallgassa meg a legfrissebb aranypiaci híreket! Az aranypiac.hu szakértőjének interjúja a Gazdasági Rádióban.

Bővebben »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: