Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Lesz Mikulás rally az aranynál? - Aranypiac videó

(2019.12.04.)

Lesz Mikulás rally az aranynál?

Az utóbbi hetekben nem tudott tündökölni az arany árfolyama. Mint ismeretes egy piaci korrekció van folyamatban, a nyár folyamán túlhevült piac visszahűlése zajlik immár szeptember eleje óta. Ezen a korrekción belül azonban egy szép emelkedés tudott kibontakozni most a hét eleje óta a továbbra is érvényben lévő korrekciós trendcsatornán belül. Az árfolyam elrugaszkodott az 1.450-60 dollár környékéről és tegnap délutánra 1.480 dollár közelébe emelkedett. Egy nap végi záróár 1.480 dollár felett további technikai emelkedésre adhat reményt 1.510 dollárig is még, ahol egy ellenállási szint található.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: kicsit lejjebb - Aranypiac videó

(2019.11.27.)

Arany: kicsit lejjebb

Az arany jegyzése már két hete nagyjából 1.460 dollár környékén alakul. A szeptember eleji 1.560 dollár magasságából jött vissza az árfolyam eddig nagyjából 100 dollárnyit. A nyáron látott nagy rally korrekciója zajlik immár harmadik hónapja. Ennek a korrekciónak előbb vagy utóbb szükségszerűen be kellett következnie, miután a nyár folyamán jóformán egy huzamban 25 százalékot emelkedett az aranyár, és a piac túlvett állapotba került. A most zajló visszarendeződés valószínűleg még hosszabb ideig is el fog tartani. Számolni kell azzal, hogy 1.400 dollárig húzódhat vissza még a nemesfém árazása. Ott nyújthat a 200-napos mozgóátlag egy technikai támaszszintet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Csendes erőgyűjtés az aranynál? - Aranypiac videó

(2019.11.20.)

Csendes erőgyűjtés az aranynál?

Valamivel borongósabb a hangulat most az arany piacán, miután az árfolyam két héttel ezelőtt határozottabban lefelé fordult 1.500 dollárról. Múlt hét szerdán 1.450 dollárig jött vissza a jegyzés. Onnét azóta 1.475 dollárig sikerült visszakapaszkodni, de egyelőre azért még erőtlennek tűnik ez a felállás, amit technikai akadályok is gátolnak a továbbiakban. Egy szóval, ami korrekciót illeti, még nem látszik a fény az alagút végén.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A nyári rallyt követően megpihen az arany - Aranypiac videó

(2019.11.13.)

A nyári rallyt követően megpihen az arany

Az arany árfolyama a második és harmadik negyedévben nagy utat tett meg felfelé. 1.260 dollárról emelkedett 1.560 dollárig. Ez több mint 20 százalékos növekedés. Egy ilyen mértékű felszökkenés törvényszerűen előbb vagy utóbb korrekcióba torkollik. Most is ennek lehetünk szemtanúi az arany piacán. A 300 dolláros nyereségnek eddig nagyjából egy harmadát adta vissza az árfolyam.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az USA és Kína békülése befékez az aranynak - Aranypiac videó

(2019.11.06.)

Az USA és Kína békülése befékez az aranynak

Az arany árfolyama hetek óta 1.500 dollár környékén alakul, és egyelőre nem igazán tud elszakadni se felfelé, se lefelé ettől a kerek árszinttől. Láttunk az elmúlt hetekben próbálkozásokat felfelé, úgy tűnt, hogy véget érhet az oldalazás, de aztán tegnap éppenséggel ismét lecsúszott a jegyzés 1.500 dollár alá. Egyelőre tehát maradni látszik a kialakult patthelyzet vevők és eladók között. A most zajló konszolidáció voltaképpen arról szól, hogy az elért magasabb ártartományhoz próbálnak hozzá szokni a piaci szereplők. Ugyanakkor bizonytalanság is uralkodik a befektetőknél az aktuális piaci környezet megítélésében.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyugodt vizeken evez az arany - Aranypiac videó

(2019.10.30.)

Nyugodt vizeken evez az arany

Az arany árfolyam 1.490-1.500 dollár környékén alakul. A nyári rallyt követően az ősz folyamán eddig nem tudott tündökölni a sárga nemesfém. Az elért magas árszinten konszolidál egyelőre a jegyzés, egyre beszűkülő volatilitás mellett. Úgy tűnik, mintha a vevők várakozó állásponton lenének a mostani viszonylag magas árszinten. Ez a kivárás persze betudható annak is, hogy az árfolyam-befolyásoló tényezők vegyes képet mutatnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tankönyvszerű korrekció az aranynál - Aranypiac videó

(2019.10.16.)

Tankönyvszerű korrekció az aranynál

Az aranyár szeptember eleje óta korrigálja az azt megelőző nagy árfolyam emelkedést. 1.560 dollár magasságából jön vissza a jegyzés, egyelőre 1.480 dollárig. Az arany számára kedvező piaci környezet ugyanakkor továbbra is fennáll. A laza monetáris politikák, amivel együtt jár a devizák leértékelődése, a lassuló tendenciát mutató globális gazdasági kilátások, az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a közel-keleti feszültségek és a Brexit körüli huzavona, mind olyan kockázatok, amelyek ellen a sárga nemesfém kiváló menedéket nyújthat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Fagyosan indul az ősz az aranynál - Aranypiac videó

(2019.10.9.)

Fagyosan indul az ősz az aranynál

Az arany árfolyama egyelőre folytatja küzdelmét az 1.500 dolláros árszinttel. Az árfolyam alakulása korrektív képet mutat. A rövidtávot tekintve ciklikusan hullámzanak lefelé a csúcspontok és a mélypontok, és ezzel kirajzolódik egy trendcsatorna, ami lefelé mutat.

A hét két legfontosabb témája, amelyekre figyel a piac, egyrészt az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újbóli felvétele holnaptól, másrészt pedig a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről szóló jegyzőkönyvnek a nyilvánosságra hozatala.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Mínuszban zárt a szeptember - Aranypiac videó

(2019.10.2.)

Aranypiac: Mínuszban zárt a szeptember

Az arany árfolyama az egy hónappal ezelőtti, több éves csúcsról – 1.560 dollár magasságában – fokozatosan húzódik vissza. Elsőként az 1.490 dollár környékén található technikai támaszszinten próbált megkapaszkodni a jegyzés, de ez most a hét elején átszakadt, és ez azt valószínűsíti, hogy a folyamatban lévő piaci korrekció még mélyebb árszintekre vezethet vissza.  Most 1.480 dollár környékén jár az árfolyam, de a következő stáció 1.450 dollár környéke lehet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2 000 dolláros aranyár jóslat a Cititől - Aranypiac videó

(2019.9.25.)

2 000 dolláros aranyár jóslat a Cititől

A Citibank 2.000 dolláros jóslata nem légből kapott. Az aranyár ez évi lendülete megalapozza a bankárok derűlátását, még ha látni is kell, hogy messze még a cél, és a tőzsde nem egyirányú utca. Az árfolyam jelenleg 1.530 dollár körül alakul, ami azt jelenti, hogy az arany még mindig egy korrekciós szakaszban van, hisz a jegyzés elmarad a hónap elején látott 1.560 dollártól. De szép fokozatosan visszalopja magát ehhez az árszinthez, amit ha áttörne felfelé, akkor megnyílhat az út a további emelkedés előtt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: