Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Vihar okozta örvényben az arany - Aranypiac videó

(2022.09.28.)

Vihar okozta örvényben az arany

A befektetési és tőkepiacokon egyre hevesebb vihar tombol, amelynek epicentrumában a szárnyaló dollár áll. Meredeken esnek a részvények, esik a kőolaj és még a földgáz árfolyama is, és velük együtt esnek a nyersanyagok, többek között a nemesfémek is. Az arany jegyzése a múlt héten átszakított egy fontos technikai támaszszintet, ez pedig begyorsítja az esést. Egyelőre 1.625 dollárig húzódott vissza az árfolyam. A forintban jegyzett aranyár ugyanakkor lényegesen kedvezőbb képet mutat, itt egy stabil oldalazást látunk egy történelmileg igen magas árszinten, nem sokkal a március elején elért rekordárszint alatt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Stresszteszt folyamatban - Aranypiac videó

(2022.09.21.)

Aranyár: Stresszteszt folyamatban

A világpiaci aranyár a múlt héten beleszaladt egy technikai pofonba. 1.700 dollár alá esett vissza a jegyzés, és most 1.660-70 dollár környékén alakul. Ezzel átszakadni látszik egy fontos technikai támaszszint, ez pedig tovább csökkenő tendenciát valószínűsít dollárban számolva. A forintosított aranyár szintén látott már jobb napokat, ugyanis forintban számolva is csökkenés jellemezte az utóbbi időszakot. Egy gramm 24 karátos nyersarany tőzsdei ára ebben a pillanatban 21.500 forint.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Európa bajban van - Aranypiac videó

(2022.09.15.)

Aranypiac: Európa bajban van

Mind a dollárban jegyzett, mind a forintra átszámított aranyár minimálisan lejjebb került az utóbbi napokban. Jelenleg 22.000 forintot kell fizetni egy gramm 24 karátos aranyért, ami forintban számolva változatlanul történelmi magasság. Az év elején például még csak 19.000 forint volt egy gramm arany ára, egy éve pedig tavaly szeptemberben még csak 17.000 forint. Magyarország és egész Európa, az európai gazdaságok, az európai emberek az elszálló energiaárak miatt egy nehéz télre készülhetnek, ezért itt a kontinensen sokan keresnek menedéket az aranyban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Az infláció nem elég - Aranypiac videó

(2022.09.09.)

Aranypiac: Az infláció nem elég

A világpiaci aranyár technikailag kritikus helyzetben van a mostani árszinteken. 1.700 dollár alatt ugyanis egy mély gödör tátong, amibe jó lenne nem beleesni az árfolyamnak. Amennyiben ez mégis megtörténne, akkor évekig elhúzódó konszolidáció vehetné kezdetét az aranynál, ami azt jelenti, hogy akár hosszú évekre elbúcsúzhatna az árfolyam a 2.000 dollár feletti régióktól, ahová márpedig fél éve, az ukrajnai háború kezdetén még úgy nézett ki, hogy nagyon ki akarna törni a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Fed nehéz keresztet tesz az aranyra - Aranypiac videó

(2022.08.31.)

A Fed nehéz keresztet tesz az aranyra

Az utóbbi napokban csökkenés jellemezte az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyamát. Egy uncia aranyért 1.725 dollárt kell fizetni jelenleg, ami nagyjából 22.200 forintos grammárnak felel meg. A forintra átszámított aranyár tehát nem nagyon mozdult az utóbbi egy hétben, egy hete is nagyjából ennyit kellett fizetni egy gramm aranyért. Az ukrajnai háború okozott kezdetben egy fellángolást a világpiaci aranyárban, amit mostanra azonban némi kijózanodás követ.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: ütős dollár - Aranypiac videó

(2022.08.24.)

Aranyár: ütős dollár

A világpiaci aranyár jegyzése 1.750 dollár környékén alakul jelenleg. Forintra átszámolva továbbra is történelmi magasságokban van a jegyzés, ami a dollár brutális felértékelődésének köszönhető. A héten a dollár átlépte a paritást az euróval szemben, azaz egy dollárért többet kell fizetni ebben a pillanatban, mint egy euróért. Erre 20 éve nem volt példa. Forintosítva ez annyit tesz, hogy egy dollárért most 415 forintot kell adni.  Más szóval tehát, az arany világpiaci árát egy egyre magasabb szorzóval kell átszorozni ahhoz, hogy megkapjuk a grammárat forintban kifejezve.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a surranópályán? - Aranypiac videó

(2022.08.19.)

Arany a surranópályán?

Az aranyár visszatérésének a magasabb ártartományokba nem utolsó sorban technikai oka van, a jegyzés egy technikai támaszszintről pattan egyelőre vissza. Másfelől meg annak is köszönhető ez a visszaerősödés, hogy a dollár vesztett valamennyit az erejéből. A sokszor megfigyelt negatív korreláció az arany és a dollár között tehát ezúttal is érvényesül. Ha gyengül a dollár, akkor tud erősödni az arany – nagy vonalakban ezt látjuk most is.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Janus-arcú arany - Aranypiac videó

(2022.07.13.)

Janus-arcú arany

A dollárban jegyzett világpiaci árfolyam és a forintra átszámított aranyár merőben más pályán jár jelenleg. Míg a sárga nemesfém világpiaci árfolyama esett az utóbbi időszakban, addig a forintosított aranyár szépen teljesített, hiszen egyre feljebb tudott kerülni. Az ellentétes mozgás hátterében a forint árfolyamának bezuhanása áll. Két hónapja egy dollárért még csak 380 dollárt kellett fizetni, ma viszont egy dollár csaknem 410 forintba kerül. Így bár olcsóbbodott az arany New York-i jegyzése, forintra átszámítva mégis egyre többet kell fizetni egy gramm aranyért.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Zúznak a piacokon, az arany sem ússza meg? - Aranypiac videó

(2022.07.06.)

Zúznak a piacokon, az arany sem ússza meg?

Heves árfolyam mozgások vannak jelenleg a befektetési piacokon. Tegnap fekete napja volt a forintnak, egy euró hajszál híján 410 forintba került, egy dollárért pedig majdnem 400 forintot kellett fizetni. Szakadnak a tőzsdék, fejre álltak a devizapiacok, tegnap csaknem 10 százalékot zuhant az olajár, és ebből a turbulens viharból, ami végig söpör a piacokon, az arany sem tudja kivonni magát.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Patthelyzet az arany piacán - Aranypiac videó

(2022.06.29.)

Patthelyzet az arany piacán

A világpiaci aranyár az utóbbi egy hétben nem mutatott különösebb mozgást. Be van szorulva a jegyzés egy szűk, 1.800 és 1.880 dollár közötti ártartományba.  Nyomás alatt tartja az árfolyamot az erős dollár, aminek a hátterében az amerikai kamatemelések állnak, és az ezekkel egyetemben növekvő hozamok a kötvénypiacokon. Másfelől viszont erős támaszt ad az aranyárnak a magas infláció és a geopolitikai bizonytalanságok, amelyek az aranybefektetések iránti érdeklődést azért változatlanul magasan tartják főként a nyugati világban, azon belül is főként Európában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: