HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Aranyár: Teljes gőzzel előre - Aranypiac videó

(2024.04.10.)

Aranyár: Teljes gőzzel előre

Az arany egyre gyorsuló tempóban szállítja napról napra az egyre újabb árfolyamrekordokat. A drágulás tempója és mértéke némileg meglepő, mert valójában nincsenek új, piacmozgató hírek, amik ezt kiválthatták. Csak azokat az érveket lehet sorolni, amiket az elmúlt bő fél évben is mindig emlegettünk. Éppen emiatt beszélnek egyes elemzők egy misztikus, egy rejtélyes aranyár drágulásról. Az idei évre előre jelzett, még mértéktartónak, realistának nevezhető becsléseket gyakorlatilag már mind teljesítette az aranyár azzal, hogy elérte és meghaladta a 2.300-2.350 dollárt. Most a következő árfolyamcél, amit a legtöbben kijelölnek, a 2.500 dollár környéke.

Bővebben »

Aranypiac: Lesz még feljebb? Lesz még! - Aranypiac videó

(2024.03.27.)

Aranypiac: Lesz még feljebb? Lesz még!

Az arany árfolyama stabilan tartja magát az elért történelmi magasságokban, ebben a pillanatban is csak alig marad el az eddigi történelmi csúcstól. 2.200 dollár környékén egyelőre elakadt a jegyzés, de érdemi korrekciót a legutóbbi rövidtávú emelkedésben még nem láttunk, most is csupán egy kisebb megtorpanásról lehet beszélni. Mindeközben vadabbnál vadabb prognózisok látnak napvilágot, de a higgadtabb elemzők is az aranyár további drágulását várják. Hosszabb távon a globális keresletet domináló ázsiai országok gondoskodhatnak még az árfolyam emelkedéséről, rövidtávon azonban a piac törvényei szerint fel kell készülni egy konszolidációra is az árfolyamban.

Bővebben »

Aranypiac: Túlcsorduló optimizmus - Aranypiac videó

(2024.03.20.)

Aranypiac: Túlcsorduló optimizmus

Az aranyárfolyam emelkedése egyelőre megrekedt 2.160 dollár környékén. Az eddigi történelmi csúcs a New York-i kereskedésben 2.195 dollár volt, amit nagyjából 10 nappal ezelőtt ért el az árfolyam. Azóta kissé lejjebb jött a jegyzés, de most próbál az elért magas árszinten stabilizálódni. Hogy ez a stabilizálódás sikerül-e vagy egy kiterjedtebb korrekció következik, az nagyban függ attól, hogy az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülése milyen eredménnyel zárul a ma esti órákban. Egy szenzáció lenne, ha esetleg kamatot csökkentene a jegybank az Egyesült Államokban. Egy ilyen döntés direkt új csúcsra repíthetné az árfolyamot.

Bővebben »

Megállíthatatlanul robog tovább az arany - Aranypiac videó

(2024.03.13.)

Megállíthatatlanul robog tovább az arany

Változatlanul arról lehet beszámolni, hogy jóformán napról napra egyre feljebb kúszik az árfolyam, egyik történelmi rekord követi a másikat, dollárban a New York-i kereskedésben és idehaza forintban egyaránt. Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon sokat emelkedett mostanra már az árfolyam, és túlhevült a piac. Ezért számolni kell azzal, hogy hamarosan egy korrekció veheti kezdetét, hiszen az elért magas árszinten csökkenhet a kereslet és megnövekedhet a kínálat, amennyiben a korábban beszállt befektetők úgy döntenek, hogy az elért nyereségüket pénzre váltják.

Bővebben »

Egekben az aranyár - Aranypiac videó

(2024.03.06.)

Egekben az aranyár

Az aranyár az elmúlt napokban gyakorlatilag minden devizában új történelmi csúcsra tudott emelkedni. Dollárban tegnap 2.140 dollárig drágult az uncia jegyzése, és forintra átszámítva is új rekordot ünnepelhettek a befektetők, hiszen 25.000 forint fölé tudott emelkedni a 24 karátos, színtiszta arany grammonkénti ára. Ennyit még soha nem kellett fizetni egy gramm aranyért, és ez egyidejűleg azt is jelenti, hogy 20 év alatt gyakorlatilag megtízszereződött az aranyár, hiszen a 2000-es évek elején tizedennyibe, még csak 2.500 forintba került egy gramm arany.

Bővebben »

Továbbra is patthelyzet az aranynál - Aranypiac videó

(2024.02.28.)

Továbbra is patthelyzet az aranynál

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár ugyanabban a magasságban tanyázik, mint ahol az év elejét is indította, nevezetesen nagyjából 2.030 dollár környékén. Ez a látszólagos mozdulatlanság az év eleje óta annyival azért kiegészítendő, hogy nagyjából két hete lebukott az aranyár 2.000 dollár alá, és ez akkor azt vetítette elő, hogy rövidtávon legalábbis negatív irányba mozdulhat el a holtpontról a jegyzés. A csökkenő trend azonban még megerősítésre vár, ami akkor történne meg, ha az elkövetkezendőkben 1.985 dollár alá nézne be ismét az árfolyam. Ugyanakkor a csökkenő trend meghiúsítását jelentené, ha ezzel ellentétben 2.065 dollár fölé tudna emelkedni az aranyár.

Bővebben »

Aranypiac: Borúra derű - Aranypiac videó

(2024.02.21.)

Aranypiac: Borúra derű

Az egy héttel ezelőtt lejtőre került aranyár az utóbbi napokban ismét jobban magára talált és visszaküzdötte magát 2.030 dollárig. Kérdés azonban, hogy csupán egy technikai visszateszt zajlik-e a múlt heti letörési szintig, és ide megérkezve ismét felerősödhet-e az eladói hajlandóság? Az eladói nyomást a továbbra is magas kamatszint táplálja, miután a kamatcsökkentések kezdete egyre kitolódni látszik.

Bővebben »

Aranyár: Nem ízlett az amerikai inflációs adat - Aranypiac videó

(2024.02.14.)

Aranyár: Nem ízlett az amerikai inflációs adat

A hét elején megjelent a legfrissebb amerikai inflációs adat, és ez alávágott az arany árfolyamának, amin rövidtávon még a Valentin nap miatt globálisan megnövekedett ékszerkereslet sem tudott segíteni. Miután az infláció az USA-ban lassabban húzódik vissza, mint amire az elemzők eddig számítottak, valószínűleg egyre inkább kitolódik a kamatcsökkentések kezdete. Ezért akik egy mihamarabbi kamatcsökkentésre spekuláltak, a friss inflációs számok hírére hirtelen hátat fordítottak a nemesfém piacának, és ez átmenetileg a 2.000 dolláros lélektanilag is fontos kerek árszint alá lökte az árfolyamot.

Bővebben »

Téli álmot alszik az aranyár - Aranypiac videó

(2024.02.07.)

Téli álmot alszik az aranyár

Az aranyár mintha téli álomra hajtotta volna a fejét, továbbra sem képes érdemben elrugaszkodni az év eleje óta jellemző árszintekről. Az elmúlt napok gazdasági eseményei csupán kisebb löketet adtak felfelé, majd lefelé, de végül visszatért a jegyzés a 2.030 dollár környéki holtpontra, mintha mi sem történt volna. A sárga nemesfém jegyzése a kamatvágási várakozások kitolódása ellenére magas szinten tartja magát, amiben nagy szerepe van a közel-keleti geopolitikai aggodalmaknak, valamint a központi bankoknak, amelyek továbbra is erős keresletet támasztanak a fizikai arany iránt.

Bővebben »

Kamatdöntésre vár az arany - Aranypiac videó

(2024.01.31.)

Kamatdöntésre vár az arany

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár már huzamosabb ideje alig mutat mozgást. 2.030 dollár környékén alakul az árfolyam per uncia, ami 23.400 forintnak felel meg grammonként. Technikai értelemben egy szűkülő háromszög alakzatról lehet beszélni a grafikonon, amelynél egyre közelebb kerül a jegyzés a háromszög csúcsához, ami azt jelenti, hogy egyre inkább szűkül a volatilitás az árfolyamban. Ahogy közeledik az árfolyam a háromszög csúcsához, úgy közeleg a feloldása a mostani piaci patthelyzetnek. Ilyenkor, ha érkezik valamilyen izgalmasabb hír, akkor az megadhatja a döntő löketet, ami végül meghozza az elmozdulást a holtpontról.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: