Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Visszavonulóban az arany. Vagy mégsem? - Aranypiac videó

(2020.05.20.)

Visszavonulóban az arany. Vagy mégsem?

Az arany árfolyama hétfőn több hetes oldalazás után energikusan kitört 1.750 dollár fölé. Ezzel úgy tűnt, hogy megnyílhat az út 1.800 dollárig és talán még magasabbra, de aztán a befektetők hétfőn még a délután folyamán az amerikai tőzsdék nyitását követően visszasorolták a sárga nemesfémet 1.730 dollárig. Egyelőre tehát kurdarcot vallott a kitörési próbálkozás a technikai ellenállás fölé, mégis úgy tűnik, hogy nem adja fel az aranyár, és hamarosan újabb kitöréssel próbálkozhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ugrásra kész az arany - Aranypiac videó

(2020.05.13.)

Ugrásra kész az arany

Az arany árfolyama továbbra sem tud elrugaszkodni az 1.700 dolláros árszinttől. Nagyjából egy hónapja már e körül alakul a jegyzés, egyre inkább beszűkülő volatilitás mellett. A járványügyi korlátozások lazítása egyelőre azt eredményezi, hogy a piaci szereplők elbizonytalanodnak és hezitálnak az aranyár további irányát illetően. A befektetői hangulat jobbra fordulása mérsékli a menedékeszköz arany iránti keresletet, másfelől komoly aggodalmak is jelen vannak a gazdaság újraindításával kapcsolatban, és ez változatlanul magas szinten tartja az érdeklődést a sárga nemesfém iránt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Maradt még potenciál az aranyban? - Aranypiac videó

(2020.05.06.)

Maradt még potenciál az aranyban?

Hetek óta stagnál az arany árfolyama 1.700 dollár magasságában. Egyelőre nem igazán tud elszakadni a jegyzés ettől a kerek árszinttől. Beszűkült a volatilitás a korábbi extrém kilengésekhez képest, ami a piac megnyugvásának a jele. A megnyugvás hátterében az áll, hogy világszerte enyhülnek a járvány miatti korlátozások, és ezzel fokozatosan visszatérhet az élet a normál kerékvágásba. A menedékeszköz iránti kereslet emiatt mérséklődik, normalizálódik úgyszintén.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: A csúcstámadás még várat magára - Aranypiac videó

(2020.04.29.)

Aranyár: A csúcstámadás még várat magára

Az aranyár 1.700 dollár környékén alakul most már 2-3 hete, nagyjából egy plusz-mínusz 50 dolláros árfolyamsávon belül. A jegyzés egyelőre megtorpanni látszik ebben a magasságban. A hónap elején még úgy tűnt, hogy 1.700 dollár fölé jutva gyors iramban átstartolhat az árfolyam a korábbi dollárban jegyzett 1.920 dolláros történelmi csúcsig. Jóformán már csak dollárban marad el az árfolyam az egykori történelmi rekordjától, szinte minden más devizában már a tavalyi év során meghaladta azt. Dollárban számolva azonban még várat magára a csúcstámadás.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac pánik üzemmód után - Aranypiac videó

(2020.04.22.)

Aranypiac pánik üzemmód után

Az arany árfolyama a múlt héten elért 1.750 dollár környéki árszinthez képest most 1.685 dollár környékén alakul. Egyelőre úgy tűnik, hogy elfogyott a lendület a további emelkedéshez. Hogy csupán egy lélegzetvételnyi szünetről van-e szó a következő szintlépés előtt, vagy egy kiterjedtebb korrekció van-e esetleg kibontakozóban, azt jelen pillanatban még nehéz megjósolni. Az elért magas árszintet egyelőre szoknia kell még a piaci szereplőknek, a megdrágult aranyár lohasztja a vételi kedvet. Másfelől máris megjelent számos, profitot realizáló eladó is a piacon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Újabb szintet lépett az arany - Aranypiac videó

(2020.04.15.)

Újabb szintet lépett az arany

Az arany árfolyama már a húsvét hétfői csendesebb kereskedést kihasználva szinte észrevétlenül átlépte az 1.700 dollár környéki technikai ellenállást, és ezzel irányt vett a dollárban elért korábbi történelmi csúcs felé 1.920 dollár magasságában. Itt 2011 szeptemberében járt az árfolyam a Lehman csőd utáni nagy pénzügyi válság utolsó szakaszában. Most még viszonylag az elején vagyunk egy újabb válságnak és az aranyár máris csúcsra jár. A befektetők megugró inflációtól tartanak, és ez elől menekülnek az aranyba.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Folytatódik az emelkedés? - Aranypiac videó

(2020.04.08.)

Aranyár: Folytatódik az emelkedés?

Az arany árfolyama az elmúlt napokat 1.650 dollár környékén töltötte, forintban számolva korábban soha nem látott 570 ezer forintig kapaszkodott fel a jegyzés. Továbbra is a koronavírus járvány a piacok fő témája. Valamint a járvány mellett az, hogy a gazdasági mentőcsomagok és a nagyon elszánt jegybanki intézkedések milyen mellékhatásokkal járhatnak, különös tekintettel az elszálló államadósságokra és az esetlegesen fokozódó inflációra. Az aranyár számára ez két sarkalatos kérdés lehet az elkövetkezendőkben.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Szívritmuszavarok az arany piacán - Aranypiac videó

(2020.04.01.)

Szívritmuszavarok az arany piacán

Az arany árfolyama továbbra is ideges kilengéseket produkál. A grafikon egy EKG-görbére kezd hasonlítani, ami a világgazdaság és a tőkepiacok szívritmuszavarának árulkodó tünete. Egy első nagy piaci pánik után most a kijózanodás fázisában vannak a befektetők. Az elemzők pedig azt próbálják meg megbecsülni, hogy mennyi ideig tarthat még a társadalmi élet lefagyasztása, és hogy ennek milyen hatásai lehetnek a világgazdaságra, illetve, hogy a gazdasági mentőcsomagoknak hosszabb távon milyen hatásai lehetnek az emberek pénztárcájára, a megtakarításokra, különös tekintettel az inflációra vagy éppen deflációra, és végezetül mindezeknek  együttesen az arany árfolyamára.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mit üzen az aranyár? Semmi jót! - Aranypiac videó

(2020.03.25.)

Mit üzen az aranyár? Semmi jót!

Az arany a jelen helyzetben hozza a formáját. Pont úgy viselkedik, ahogy várnánk is tőle. Miután az utóbbi két hétben visszazuhant az árfolyam 1.700 dollárról 1.450 dollárra, most a hét eleje óta ismét lendületesen emelkedik. Csupán két nap alatt 10 százalékkal került feljebb a jegyzés köszönhetően a jegybankok által bejelentett korlátlan Quantitativ Easing csomagoknak. Ez forintban számolva 17 ezer forintos grammonkénti árat jelent, ami soha nem látott történelmi magasság, és úgy vélem, hogy ez még csak a kezdet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Elsöprő kereslet, mégis csökkenő aranyár: Hogy van ez? - Aranypiac videó

(2020.03.18.)

Elsöprő kereslet, mégis csökkenő aranyár

Mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy történelmi napokat élünk át jelenleg. Természetes, hogy a mostani események nagyon markáns nyomokat hagynak a tőzsdei árfolyamokban. A részvény- és nyersanyagárak mélyrepülésben vannak. Legutóbb már az arany is esett. Bár ha a hosszútávú grafikont nézzük, akkor azért igazán nagy áresésről nem beszélhetünk. Napon belül nagy kilengések vannak a külfönböző árfolyamokban, az aranyár például nem ritkán 3-4 százalékot mozdul el egy nap  alatt. Ezek nyilvánvaló pánikreakciók, köszönhetően annak, hogy egy nagy gazdasági világválság előtt állunk.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: