Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

A Fed adhat muníciót az aranynak - Aranypiac videó

(2020.09.16.)

A Fed adhat muníciót az aranynak

Az arany jegyzése egyelőre folytatja még a konszolidációt abban a sávban, ahová a július végi rally után került. Akkoriban sikerült megdönteni a csaknem egy évtizedes árfolyam rekordot, eljutott a jegyzés 2.070 dollárig, majd kezdetét vette egy piaci konszolidáció. Ennek során 1.870 és 2.070 dollár között ingázik az árfolyam egyre szűkülő amplitúdókkal. A ma esti Fed sajtótájékoztató azonban új impulzusokat adhat a piacnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Leértékelődő jegybankok, felértékelődő arany - Aranypiac videó

(2020.09.09.)

Leértékelődő jegybankok, felértékelődő arany

Az arany árfolyama egy hónapja már az 1.920-1.930 dollár környéki árszintekkel viaskodik. Ez az ártartomány egy régi ismerős. Hosszú évekig ezt tartottuk nyilván az aranyár történelmi csúcsaként, mígnem július végén kitört a jegyzés felfelé és elszaladt 2.070 dollárig. Ott aztán kifulladt az emelkedés, elfogyott a vételi lendület és kezdetét vette egy konszolidáció. Ennek során korrigál most vissza az árfolyam a korábbi kitörési szintig, ami technikai támaszként szolgál.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Bizonytalanságokkal teli ősz vár az aranyra - Aranypiac videó

(2020.09.02.)

Bizonytalanságokkal teli ősz vár az aranyra

Egy uncia aranyat ebben a pillanatban 1.965 dolláron jegyeznek a világpiacon, ami forintban kifejezve 18.900 forintos grammárnak felel meg. Az augusztus elég vegyesen alakult a sárga nemesfém számára. A hónap elején 2.060 dollárig szökött fel a jegyzés, de ezt azonmód egy gyors korrekció is követte. Ennek során kialakult a grafikonon egy 200 dollár szélességű árfolyamtartomány, amelyen belül zajlik egyelőre még a konszolidáció.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Forráspontról visszahűlve - Aranypiac videó

(2020.08.19.)

Aranyár: Forráspontról visszahűlve

Az arany árfolyama a tegnapi nap folyamán visszaküzdötte magát 2.000 dollár fölé. Ez egy fontos lépés előre, még ha ezzel nem is zárult le a két hete indult konszolidáció az árfolyamban. Arról csak akkor lehet majd beszélni, ha az eddigi csúcsot jelentő 2.070 dollár fölé emelkedik az árfolyam. Egyelőre azonban itt még nem tartunk, eddig csak egy szakaszgyőzelem van meg csupán.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tisztítótűz söpör végig az arany piacán - Aranypiac videó

(2020.08.12.)

Tisztítótűz söpör végig az arany piacán

Egy rendkívül heves, de egyelőre tulajdonképpen még egy klasszikus bikapiaci korrekció megy végbe jelenleg az arany piacán. Hetek óta tartó folyamatos emelkedést követően, már múlt hét pénteken kezdetét vette az árfolyam mérséklődése. Tegnap valóságos szabadesést láthattunk a piacon, a sárga nemesfém jegyzése több mint 5 százalékot zuhant és a ma reggeli órákban is folytatódik tovább a csökkenés. Az elemzők egyelőre szükségszerű korrekcióként értékelik ezt a visszahúzódást az árfolyamban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2.000 dollár felett az arany - Aranypiac videó

(2020.08.05.)

2.000 dollár felett az arany

Az aranyár egészen elképesztő szárnyalást mutat be. Hétről hétre arról lehet számot adni, hogy egyre csak emelkedik az árfolyam. Tegnap este átlépte a jegyzés már a kerek 2.000 dolláros árszintet is. Ennyit még soha nem kellett fizetni egy uncia aranyért, amióta létezik dollárban jegyzett világpiaci aranyár. Történelmi csúcson van tehát az árfolyam gyakorlatilag minden devizában, így dollárban is. A kilátások a további aranyár drágulást illetően biztatóak, de eközben korrekcióval is számolni kell.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az orákulum szerint jön a 2.300 dolláros aranyár - Aranypiac videó

(2020.07.29.)

Az orákulum szerint jön a 2.300 dolláros aranyár

A dollárban jegyzett világpiaci aranyár a hét elején új történelmi magasságokba emelkedett. Megdőlt a 2011. szeptemberi 1.920 dolláros árszint. Így az aranyár további drágulásának technikai értelemben nincs akadálya. A piaci elemzők is egyöntetűen 2.000 dollár fölé várják az emelkedést. Minden célár megnevezése ugyanakkor puszta spekuláció, de egyre talán mégis érdemes odafigyelni: A Goldman Sachs befektetési bank már-már orákulumnak számít az aranypiaci prognózisokat illetően. Az ő előrejelzésük szerint az elkövetkezendő 12 hónapban 2.300 dollárig drágulhat az arany árfolyama.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Évek óta nem látott magasságban az arany - Aranypiac videó

(2020.07.22.)

Évek óta nem látott magasságban az arany

Változatlanul kirobbanó formában van az arany árfolyama. A tegnapi nap folyamán másfél százalékot tudott emelkedni a jegyzés és ezzel eljutott 1.840 dollár fölé, de folytatta a menetelést az éjszaka folyamán is, így most már 1.860 dollár jelenik meg az árfolyamkijelzőn. Tehát most már tényleg csupán néhány százalék választja el az árfolyamot a 2011 szeptemberéből származó történelmi csúcstól. És ezt a karnyújtásnyi távolságot is már hamarosan leküzdheti a sárga nemesfém az elemzők többsége szerint.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Koronavírus újratöltve - Aranypiac videó

(2020.07.15.)

Aranypiac: Koronavírus újratöltve

A dollárban számított aranyár jelenleg 1.810 dollár környékén jár, és egyre közelebb kerül a 2011. szeptemberi 1.920 dolláros történelmi csúcsához, ami szinte mágnesként vonzza most már az árfolyamot magához. Technikai ellenállások az oda vezető úton tulajdonképpen nem találhatóak. Ezért az elemzők többsége abból indul ki, hogy ez a mágikus árszint hamarosan valóban terítékre is kerülhet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: 1.800 dollár zsákolva! - Aranypiac videó

(2020.07.08.)

Arany: 1.800 dollár zsákolva!

Az arany árfolyama a tegnapi nap folyamán hajszál híján eljutott 1.800 dollárig. Ez az árfolyamcél szinte borítékolható volt, miután két héttel ezelőtt kitört a jegyzés az ezt megelőzően zajló oldalazásból. Az aranyár egyelőre tehát feltartóztathatatlanul drágul, és valószínűsíthetően folytatja tovább az emelkedést az év második felében. A következő árfolyamcél, amiben a befektetők reménykedhetnek, a 2011 szeptemberében elért 1.920 dolláros történelmi árfolyamrekord lehet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: