HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Aranyár: Ami nem tud emelkedni, annak esnie kell? - Aranypiac videó

(2023.05.24.)

Aranyár: Ami nem tud emelkedni, annak esnie kell?

A New York-i tőzsdei kereskedésben ebben a pillanatban 2.030 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért, ami minimálisan marad csak el az eddigi történelmi árfolyamcsúcstól 2.070 dollár magasságában. A technikai árfolyamelemzés szabályai szerint, ha előbb vagy utóbb áttöri az árfolyam ezt 2.070 dollárnál húzódó ellenállási szintet, akkor nagy valószínűséggel további árfolyam emelkedés következhet. Ilyenkor ugyanis jellemzően új beszállók, úgy nevezett trendkövető befektetők érkeznek a piacra további árfolyamnyereség reményében.

Bővebben »

Kóstolgatja az árfolyam a korábbi történelmi csúcsokat - Aranypiac videó

(2023.05.10.)

Kóstolgatja az árfolyam a korábbi történelmi csúcsokat

A New York-i tőzsdei kereskedésben ebben a pillanatban 2.030 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért, ami minimálisan marad csak el az eddigi történelmi árfolyamcsúcstól 2.070 dollár magasságában. A technikai árfolyamelemzés szabályai szerint, ha előbb vagy utóbb áttöri az árfolyam ezt 2.070 dollárnál húzódó ellenállási szintet, akkor nagy valószínűséggel további árfolyam emelkedés következhet. Ilyenkor ugyanis jellemzően új beszállók, úgy nevezett trendkövető befektetők érkeznek a piacra további árfolyamnyereség reményében.

Bővebben »

Új dollár rekordok felé kacsint az arany - Aranypiac videó

(2023.05.03.)

Új dollár rekordok felé kacsint az arany

Az arany árfolyama 2.015 dollár magasságában várja az amerikai jegybank szerepét betöltő intézmény, a Fed ma esti kamatdöntő ülésének eredményét. Az elmúlt 2-3 hétben 2.000 dollár környékén, nem túl izgalmasan, egy beszűkült, 2-3 százalékon belüli ártartományban ingadozott a jegyzés az irányadó New York-i árutőzsdén. A beszűkült volatilitásból való kirobbanásra a most zajló héten számít sok befektető.

Bővebben »

Aranyár: Csetepaté 2.000 dollárnál - Aranypiac videó

(2023.04.26.)

Aranyár: Csetepaté 2.000 dollárnál

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama 2.000 dollár környékén alakul. Tulajdonképpen nincs nagy mozgás napok óta. Egyszer picit lejjebb kerül a jegyzés, aztán ismét nekifut a 2.000 dollárnak. Egyelőre hiányzik a momentum egy további emelkedéshez, ami viszont annak tekintetben talán nem is meglepő, hogy az utóbbi fél évben már 20 százalékkal került feljebb az árfolyam, és e miatt egy konszolidáció abszolút szükségszerű, hiszen a piacnak, a piaci szereplőknek is alkalmazkodniuk kell a jelenlegi magas árszinthez.

Bővebben »

A lélektani határon táncol az arany - Aranypiac videó

(2023.04.19.)

A lélektani határon táncol az arany

A múlt heti New York-i tőzsdei kereskedésben az arany árfolyama már eljutott 2.050 dollárig. 2022 márciusa óta, amikor kitört az orosz-ukrán háború, nem állt ilyen magasan a jegyzés, és tényleg már csak egy nyúlfarknyi távolság választotta el az árfolyamot az eddigi történelmi rekordjától, ami 2.070 dollárnál húzódik. Rekorddöntés helyett azonban inkább még visszatért az árfolyam a 2.000 dolláros árszinthez.

Bővebben »

Miért és meddig erősödik az arany? - Aranypiac videó

(2023.04.12.)

Miért és meddig erősödik az arany?

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama a hónap elején határozottan átlépte a bűvös 2.000 dolláros árszintet, és az elemzői várakozások jellemzően még további drágulást valószínűsítenek. A sárga nemesfém felértékelődése a tengerentúli kamatemelési ciklus közeli befejeződésével van összefüggésben. A kamatot nem fialó arany ugyanis egy magas kamatkörnyezetben kevésbé attraktív és olyankor tipikusan alulteljesít. Mostanra azonban egyre valószínűbb, hogy a magas kamatok időszaka a végéhez közelít, és ez élénkíti az arany, mint biztonsági tartalék iránti keresletet.

Bővebben »

Aranyár: 2.000 dollár kipipálva - Aranypiac videó

(2023.04.05.)

Aranyár: 2.000 dollár kipipálva

Az arany világpiaci árfolyama az elmúlt napokban átlépte a 2.000 dolláros lélektani küszöböt. A mostani árszint már csak alig marad el a 2.070 dollártól, az aranyár eddigi történelmi rekordjától. Forintra átszámítva a mostani árszint 22.400 forintot jelent grammonként. Az árfolyam drágulásának hátterében több, önmagában kevésbé jelentősnek tűnő tényező állhat, amelyek együttállása azonban elégséges ahhoz, hogy erősítse a sárga nemesfém iránti kereslet növekedését, és ezzel felfelé hajtsa a jegyzést.

Bővebben »

Aranypiac: Kiváló márciusi teljesítmény - Aranypiac videó

(2023.03.29.)

Aranypiac: Kiváló márciusi teljesítmény

Közeleg a hó vége az arany árfolyam számára, és egyelőre a március egy kiváló eredménnyel kecsegtet. Ebben a pillanatban 1.970 dollár környékén jár az uncia jegyzése. A hónap elejéhez viszonyítva ez nagyjából 150 dolláros pluszt jelent, tehát durván 7 százalék a növekedés. Forintra átváltva ez 1.970 dollár 22.300 forintnak felel meg per gramm. A hónap elején még csak 21.000 forintot kellet fizetni egy grammért, tehát e tekintetben is nagyjából 6 százalékos drágulást lehet megállapítani.

Bővebben »

Bankpánik idején felragyog az arany - Aranypiac videó

(2023.03.22.)

Bankpánik idején felragyog az arany

Az elmúlt napokban a bankszektorban erősödő bizalmatlanság egy kisebb pánikot váltott ki a befektetési piacokon, a bankcsődöktől való félelem miatt pedig újra megindult egyfajta tőkemenekítés az arany irányába. Ennek eredményeként a dollárban jegyzett világpiaci aranyár gyors emelkedésbe kapcsolt, a hét elején pedig egy rövid időre már az unciánkénti 2.000 dolláros lélektani határt is átlépte.

Bővebben »

Törékeny stabilizálódás az arany piacán - Aranypiac videó

(2023.03.08.)

Törékeny stabilizálódás az arany piacán

Egy letargikus február után valamivel jobban indult a március az arany számára. A dollárban jegyzett világpiaci árfolyam 1.800 dollárnál próbál stabilizálódni a 200-napos mozgóátlag magasságában, ami technikai támaszként szolgálhat a február eleje óta zajló korrekcióban. A javuló, ám törékeny hangulatot az amerikai jegybank elnöke árnyalta be egyik pillanatról a másikra, amikor egy hét eleji szenátusi meghallgatáson arról értekezett, hogy a kamatlábak végső szintje valószínűleg magasabb lesz, mint amivel a Fed korábban kalkulált.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: