Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Botladozó aranyár - Aranypiac videó

(2021.09.22.)

Botladozó aranyár

Annak dacára, hogy sorra érkeznek a negatív hírek az emelkedő inflációval kapcsolatban, az aranyár nem tud emelkedni, inkább stagnál, sőt a múlt hét vége felé ismét mélyebben visszanézett 1.800 dollár alá. Egész pontosan 1.750 dollárig tartott a visszarendeződés az árfolyamban, és most ebben a magasságban próbál a sárga nemesfém ismét jobban magára találni. 1.800 dollár felett nagyot javulhatna a befektetők hangulata, akik az aranyár botladozása láttán jelenleg joggal elbizonytalanodottak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Csetepaté 1.800 dollárnál - Aranypiac videó

(2021.09.15.)

Aranyár: Csetepaté 1.800 dollárnál

Az arany árfolyama hetek óta az 1.800 dolláros árszinttel hadakozik, befészkelte magát ebbe az ármagasságba, és nem jut innét se igazán előre, se hátra. Rövidtávon 1.830 dollárnál húzódik egy kemény technikai ellenállás, aminél újra meg újra falba ütközik a jegyzés. De nemcsak feljebb nem tud kerülni az árfolyam, esni sem képes. Az inflációs nyomás ugyanis magasan tartja a befektetői keresletet, és a fogyasztói árak emelkedésével kapcsolatos negatív hírekre rendre meg is lódul az aranyár felfelé.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Függöny fel egy újabb felvonáshoz? - Aranypiac videó

(2021.09.08.)

Aranyár: Függöny fel egy újabb felvonáshoz?

Nincs sok új a nap alatt: Az aranyár 1.800 dollár magasságában próbál stabilizálódni és erőt gyűjteni egy újabb felvonáshoz a legutóbb látott emelkedési pályán. Az árfolyam egy impulzív emelkedést mutatott az elmúlt egy hónapban, eljutott 1.690 dollárról 1.830 dollárig, ami egy markáns technikai ellenállásként számon tartott árszint. És ahogy az várható volt, ebbe az ellenállásba egyelőre bele is tört a vevők foga az utóbbi két napban.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nehéz próbatételek várnak az aranyra - Aranypiac videó

(2021.09.01.)

Nehéz próbatételek várnak az aranyra

Az arany árfolyama visszaküzdötte magát 1.800 dollár fölé. Ez a lélektanilag is fontos kerek árszint egy vízválasztó volt az utóbbi hónapokban az arany piacán, és most 1.800 dollár felett ismét felcsillan a remény a további aranyár emelkedésre.  Ugyanakkor látni kell azt is, hogy ehhez technikai ellenállások egész sorával kell megbirkóznia a jegyzésnek. Elsőként 1.830 dollár környékén tornyosul egy ilyen technikai akadály, majd 1.920 és 1.970 dollár környékén jönnek a soron következők.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ideges aranypiac, baljós árnyak? - Aranypiac videó

(2021.08.18.)

Ideges aranypiac, baljós árnyak?

Az arany árfolyama egy héttel ezelőtt még meredek eséssel ijesztgette a befektetőket, akik azonban úgy tűnik, hogy egy kicsit sem rémültek meg a csökkenő aranyár láttán, hanem inkább örömmel vásároltak bele az esésbe. Úgyhogy egyelőre úgy néz ki, hogy bátraké a szerencse, mert akinek volt mersze megvenni az esést, az most egy hasonlóan meredek visszaemelkedésből profitálhat. Az árfolyam ugyanis az 1.700 dollár alatti mélypontról pár nap alatt ismét visszaküzdötte magát 1.800 dollár közelébe.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Hideg zuhany az aranyra - Aranypiac videó

(2021.08.11.)

Hideg zuhany az aranyra

A múlt héten villámárvíz söpört végig az arany piacán, amit a vártnál jobb munkaerőpiaci adatok váltottak ki az Egyesült Államokban. Az árfolyam az elmúlt időszakban hosszan oldalazott 1.800 dollár környékén, és onnét többszöri próbálkozásra sem tudott elrugaszkodni felfelé. Ebben a se előre, se hátra állapotban érkeztek meglepően kedvező gazdasági adatok az USA-ból, amire a befektetők nem számítottak, és amelyek aztán hideg zuhanyként hatottak a piacra.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor mozdul végre az arany? - Aranypiac videó

(2021.08.04.)

Mikor mozdul végre az arany?

Az arany piacát szemlélve leginkább talán egy hipnotizált alvajáró juthat az ember eszébe. Alig látunk volatilitást az árfolyamban, július eleje óta 1.800 és 1.835 dollár között, egy csupán 2 százalékos árfolyamsávon belül hullámzik a jegyzés. Egyelőre nehéz megjósolni, hogy rövidtávon mire számíthatunk, gyakorlatilag minden irány nyitva áll az aranyár előtt, amelyet főként az amerikai jegybank monetáris politikája és a járvány újabb hullámával kapcsolatos aggodalmak mozgathatnak meg.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döntésképtelen arany - Aranypiac videó

(2021.07.28.)

Döntésképtelen arany

Az arany árfolyama nem képes tartósan 1.800 dollár fölé emelkedni. Hetek óta e körül a kerek árszint körül ingázik a jegyzés. Ez az 1.800 dollár egyben az idei év átlagára is. Ezt tükrözi az úgy nevezett 200-napos mozgóátlag, amely szintén ebben a magasságában alakul már egy jó ideje. Az infláció alakulása tűnik változatlanul a leginkább meghatározó témának az arany piacán. Főként a pénzromlás növekvő üteme terelte az elmúlt hónapokban a befektetőket a sárga nemesfém felé.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Megszilárdult pozícióban stagnáló arany - Aranypiac videó

(2021.07.21.)

Megszilárdult pozícióban stagnáló arany

Az aranyár továbbra sem tud igazán elszakadni az 1.800 dollár környékéről. A múlt héten bemutatott ugyan az árfolyam egy kísérletet erre, felkapaszkodott 1.830 dollár fölé, de azóta ez a próbálkozás kifulladt és ismét visszatért a jegyzés a kerek 1.800 dollár körüli árszintre. Vevői és eladói oldal egyelőre megbékélni látszik a stagnáló aranyárral, a patthelyzet végét az ősszel visszatérő negyedik járványhullám hozhatja el.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyári uborkaszezon az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.07.14.)

Nyári uborkaszezon az arany piacán

A nyári uborkaszezon közepette mintha lefagyott volna az aranyár 1.800 dollár magasságában. Napok óta nem jut az árfolyam se előre, se hátra, a jegyzés egy plusz-mínusz 10 dolláros sávban oldalaz egy kritikus árszinten 1.800 dollár környékén, az 50-napos és a 200-napos mozgóátlag magasságában. Ez a két mozgóátlag egy rövidebb illetve egy hosszabb távú trendindikátorként értelmezhető. Ha az árfolyam felettük alakul, akkor további árfolyam emelkedést szokás valószínűsíteni, alattuk alakuló árfolyam esetén pedig inkább csökkenésre kell felkészülni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: