Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Már az arany is belefáradt a vírusba? - Aranypiac videó

(2020.11.25.)

Már az arany is belefáradt a vírusba?

A hét eleje óta 5 százalékos esést produkált az arany árfolyama. Ezzel az augusztus eleji 2.070 dolláros új történelmi csúcshoz képest már több mint 10 százalékkal került lejjebb a jegyzés, másfelől azonban az év elejéhez képest még mindig csaknem 20 százalékos pluszban van a sárga nemesfém. Az árfolyam csökkenése az utóbbi két napban azt eredményezte, hogy átszakadt a technikai támasz 1.860 dollárnál, és ezzel egyelőre egy új mélypont felé vette az irányt az árfolyam. Így most rövidtávon egy csökkenő trend rajzolódik ki a grafikonon, miközben hosszútávon azért változatlanul felfelé mutat a trend, tehát egyelőre trendfordulóról még semmiképpen nem beszélhetünk az aranynál, hanem csupán egy egészséges korrekcióról a hosszútávú trenden belül.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Csúcsok után pihenő az aranynál - Aranypiac videó

(2020.11.18.)

Csúcsok után pihenő az aranynál

A múlt héten még megrengette az arany árfolyamát a hír, hogy egy amerikai és egy német gyógyszeripari konzorcium sikeres vakcinát fejlesztett a koronavírus ellen. Az árfolyam erre a hírre visszaesett 1.860 dollárig. Ott azonban húzódik egy technikai támaszszint, és ezen egyelőre sikerült megkapaszkodnia a jegyzésnek. Most a hét elején egy másik amerikai gyógyszercég is sikeres oltóanyag fejlesztésről számolt be, de másodjára ez hír már nem tudott odaütni az aranynak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Durva zuhanás után útkeresésben az arany - Aranypiac videó

(2020.11.11.)

Durva zuhanás után útkeresésben az arany

Az arany árfolyama hétfőn 5 százalékot esett, miután egy amerikai és egy német gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy sikerült áttörést elérniük egy hatásos koronavírus-vakcina fejlesztésében. Erre a hírre a részvénypiacok szárnyalásba kezdtek, az arany jegyzése pedig 1.960 dollár magasságából nagyjából 100 dollárt zuhant 1.860 dollárig. Az esést csak a technikai támaszszint tudta megállítani 1.860 dollárnál. Ezen a szinten megjelentek a vevők, akik elkezdtek bevásárolni a sárga nemesfémből, és ez a vételi kedv visszatornázta az uncia árfolyamát ebben a pillanatban 1.880 dollár környékére.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár döntésre várva - Aranypiac videó

(2020.11.04.)

Aranyár döntésre várva

Most reggelre bezártak a szavazóhelyiségek az Egyesült Államokban, és ezzel lezárult az amerikai elnökválasztás, amely minden bizonnyal az év egyik legizgalmasabb politikai eseménye, hiszen ennek kimenetele határozza meg a világ legnagyobb gazdaságának politikáját a következő évekre. Az új elnök személye még nem dőlt el, de Joe Biden vezet egyelőre. Az ő győzelmét árazták be a piacok, hisz már ő vezette a közvélemény kutatásokat is. Minden más eredmény inkább meglepetés lenne, és válthatna ki adott esetben gyors átértékelést az arany árfolyamában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Állóvíz az elnökválasztásokig? - Aranypiac videó

(2020.10.21.)

Aranypiac: Állóvíz az elnökválasztásokig?

Látványos változásról az arany árfolyamában nem lehet számot adni. Hetek óta 1.900 dollár környéki árfolyamokat látunk az aranyál. Ezt megelőzően a dinamikus emelkedés kifulladt augusztus első napjaiban 2.070 dollárnál, és azóta korrigál az árfolyam. Tehát sem új vételi, sem erőteljesebb eladási impulzus nem érkezik egyelőre a piacra, a befektetők érzékelhetően kivárnak most már az amerikai elnökválasztásokig, így ennek megfelelően egy szűk sávon belüli oldalazás zajlik a grafikonon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ideális környezet az arany számára - Aranypiac videó

(2020.10.14.)

Ideális környezet az arany számára

Sok változást az elmúlt egy hét nem hozott az arany árfolyamában. Továbbra is 1.900 dollár környékén ingadozik a jegyzés, nem sokkal az 1.860-70 dollár magasságában húzódó technikai támaszszint felett. Ez alatt egy komoly mélység leselkedik az aranyra, amit a befektetők természetesen szeretnének elkerülni. Mindenesetre egyelőre még sikerül a támaszszint felett maradni, és ezzel él a remény, hogy az elhúzódó korrekciót követően folytatódhat az emelkedés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyerhet az arany, ha vesztenek a részvények? - Aranypiac videó

(2020.10.07.)

Nyerhet az arany, ha vesztenek a részvények?

Az #aranyár az elmúlt napokban megpróbált visszakerülni 1.900 dollár fölé. A visszakapaszkodás azonban olyannyira erőtlenül ment végbe, hogy ma reggelre már ismét visszacsúszott a jegyzés 1.880 dollár közelébe. Ugyanakkor amíg az 1.860-70 dollár környéki technikai támaszszint felett tartja magát az árfolyam, addig van remény arra, hogy az aranyár ezen a szinten stabilizálódjon a november 3-ai amerikai #elnökválasztásig.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mikor találhat ismét magára az arany? - Aranypiac videó

(2020.09.30.)

Mikor találhat ismét magára az arany?

Az #arany árfolyama hetek óra korrigál visszafelé azon az úton, amit a nyár folyamán tett meg felfelé. Június elején indult egy nagyobb felívelés az árfolyamban, akkoriban 1.700 dollár környékéről. Innét bő 20 százalékot tudott emelkedni a jegyzés két hónap alatt, majd augusztus elejével kezdetét vette aztán a korrekció. Ennek során a nyáron elért nyereségének nagyjából a felét adta vissza eddig az #árfolyam. Ebben a pillanatban egy technikai támaszszinten próbál megkapaszkodni a jegyzés 1.860-70 dollár magasságában. Ha ez a próbálkozás végül mégsem sikerül, akkor lehet tere az #aranyár korrekciójának akár 1.800 dollár alá is még.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranynál a második hullám még várat magára - Aranypiac videó

(2020.09.23.)

Az aranynál a második hullám még várat magára

Az #arany árfolyama mélyrepüléssel kezdte a hetet. Hétfőn lendületesen elmozdult a jegyzés az elmúlt hetek holtpontjáról 1.950 dollár magasságában, és bezuhant 1.900 dollár alá. Az #árfolyam jelenleg is 1.890 dollár környékén gyengélkedik, ami kritikus közelség az 1.870 dolláros technikai támaszszinthez. Ha ez a támasz átszakad, akkor irányt vehet a sárga nemesfém 1.800, sőt 1.750 dollár felé. Az #aranypiac szereplői szerint azonban átmeneti a #korrekció, az elemzők további #aranyár drágulást valószínűsítenek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A Fed adhat muníciót az aranynak - Aranypiac videó

(2020.09.16.)

A Fed adhat muníciót az aranynak

Az arany jegyzése egyelőre folytatja még a konszolidációt abban a sávban, ahová a július végi rally után került. Akkoriban sikerült megdönteni a csaknem egy évtizedes árfolyam rekordot, eljutott a jegyzés 2.070 dollárig, majd kezdetét vette egy piaci konszolidáció. Ennek során 1.870 és 2.070 dollár között ingázik az árfolyam egyre szűkülő amplitúdókkal. A ma esti Fed sajtótájékoztató azonban új impulzusokat adhat a piacnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: