Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Visszafogott optimizmus az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.05.05.)

Visszafogott optimizmus az arany piacán

Az​ aranyár az utóbbi napokban többször is lendületet vett, és megpróbált 1.800 dollár fölé kerülni, de ezek a próbálkozások eddig rendre elvéreztek. Az 1.800 dollár a kerek szám okán nyilván egy lélektani küszöb, de ebben a magasságban fut a 200-napos mozgóátlag is, és ezek így együttesen egyelőre egy legyűrhetetlen akadályt, technikai ellenállást jelentenek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vízválasztóhoz érkezett az aranyár - Aranypiac videó

(2021.04.28.)

Vízválasztóhoz érkezett az aranyár

Az aranyár az utóbbi napok visszaerősödésében eljutott 1.800 dollár közelébe. Ez jelenti az első célállomást, miután sikerült az árfolyamnak az 1.750 dollár magasságában húzódó technikai ellenállást megtörnie. Az 1.800 dollár a kerek szám okán nem csak egy lélektani akadály, de egyidejűleg itt húzódik a 200-napos mozgóátlag is, ami egy sokak által figyelt vízválasztó.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Sorsdöntő mérföldkőhöz közelít az aranyár - Aranypiac videó

(2021.04.21.)

Sorsdöntő mérföldkőhöz közelít az aranyár

Az arany árfolyama biztatóan alakult az utóbbi napokban. Technikai értelemben sikerült egy fontos előrelépést tenni, nevezetesen megtörni az 1.760 dollár magasságában húzódó technikai ellenállást, amivel további potenciál szabadult fel 1.800 dollár irányába. Ezt a potenciált pár nap alatt szinte ki is merítette az aranyár, eljutott 1.790 dollárig, ahol aztán a 200-napos mozgóátlag képében egy újabb ellenállásba ütközött. Onnét a hét elején egyelőre még lefordult a jegyzés, de úgy tűnik, hogy máris ismét erőt gyűjt, és hamarosan újra próbálkozhat ennek az ellenállásnak a megtörésével.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiaci körkép az MNB aranyvásárlása után - Aranypiac videó

(2021.04.14.)

Aranypiaci körkép az MNB aranyvásárlása után

Az arany árfolyama nem mutat különösebb mozgást, jobbára oldalaz immár két hete 1.740 dollár környékén. A mostani árszint egyfajta holtpont, amiről még nem tud határozottan elrugaszkodni a jegyzés. Se a vevők, se az eladók nem tudnak egyelőre túlsúlyba kerülni. Erről a holtpontból azonban hamarosan ki fog lendülni az árfolyam, és akkor ismét dinamikusabb piaci mozgásokat láthatunk majd. Ha felfelé sikerülne elrugaszkodnia az árfolyamnak, akkor felerősödhetne a remény, hogy végre sikerül elhagyni azt a csökkenő trendcsatornát, amiben tavaly augusztus óta csordogál lefelé az aranyár.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A húsvéti nyúl rámosolygott az aranyra - Aranypiac videó

(2021.04.07.)

A húsvéti nyúl rámosolygott az aranyra

Az arany árfolyama a húsvéti hosszú hétvégét követően biztatóan alakul. Visszakapaszkodott a jegyzés 1.740 dollár magasságába, miután egy héttel ezelőtt még benézett 1.700 dollár alá. Az 1.680 dollár környékén húzódó technikai támasz tehát rövid időn belül másodszor jelent kapaszkodót az aranyár számára. Ezzel szemben technikai ellenállásként az 1.755 dolláros szintre érdemes figyelni. Itt megállhat az aranyár erősödése, illetve, ha sikerül áttörni az ellenállást, akkor viszont folytatódhat még az emelkedés a 200-napos mozgóátlag vonaláig 1.800 dollár magasságában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Gyenge első negyedéves mérleg - Aranypiac videó

(2021.03.31.)

Aranypiac: Gyenge első negyedéves mérleg

Egy gyászos első negyedévet tudhat maga mögött az arany árfolyama. Az év első napjaiban még úgy tűnt, hogy 1.900 dollárról indulva megindulhat a jegyzés felfelé, de ez a remény aztán hamar meghiúsult és eljött a kijózanodás pillanata. Az árfolyam az első negyedévet jóformán végig este. A szóba jövő technikai támaszszintek csupán átmenetileg voltak képesek arra, hogy megfékezzék ezt az esést. Így mostanra valamivel több mint 10 százalékot vesztett az értékéből az uncia és a negyedév végére ismét 1.700 dollár alá került a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Folytatódik az aranypiaci huzavona - Aranypiac videó

(2021.03.24.)

Folytatódik az aranypiaci huzavona

Az aranyár változatlanul erős nyomás alatt van, az uncia árfolyama jelenleg 1.730 dollár körül alakul. Ugyanakkor némi stabilizálódást lehet érzékelni az utóbbi két hétben, miután korábban erőteljesebben jött visszább a jegyzés. A mostani stabilizálódás egy technikai támasznak köszönhető, ezen a támaszszinten zajlik egyelőre egy bázisépítés még bizonytalan végkimenetellel.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Vérszegény aranyár - Aranypiac videó

(2021.03.17.)

Vérszegény aranyár

Az arany árfolyama a múlt héten benézett 1.700 dollár alá, ahol aztán 1.680 dollár magasságában egy technikai támaszra lelt, és most nem sokkal 1.700 dollár felett jár. Nagy kérdés ugyanakkor, hogy az említett támaszszint már az alját jelenti-e a korrekciónak vagy kerülhet-e még lejjebb a jegyzés. Egyes borúlátóbb elemzők elképzelhetőnek tartják, hogy akár még 1.600 dollárig is tartson a kiárusítás, mielőtt az árfolyam ismét jobban magára találhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Viharvert aranypiac - Aranypiac videó

(2021.03.10.)

Viharvert aranypiac

Az arany árfolyama az utóbbi napokban is folytatta a mélyrepülést. Hétfőn már 1.700 dollár alatti értékek is megjelentek az árfolyamkijelzőn. Tegnap láttunk aztán egy 2 százalékos visszapattanást ebből a mélységből, de továbbra is viharvert állapotban van a piac. Technikailag fontos megállapítani, hogy egy támaszszinten állt meg az esés, ott próbál most stabilizálódni az árfolyam. Ugyanakkor annak, aki hisz a technikai elemzésben, látnia kell azt is, hogy technikai ellenállások egész sora tornyosul az aranyár előtt az esetlegesen felfelé vezető úton.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Döcögős évkezdet az aranynál - Aranypiac videó

(2021.03.03.)

Döcögős évkezdet az aranynál

Két hónap elteltével kijelenthető, hogy az arany árfolyama meglehetősen döcögősen startolt el a 2021-es évbe. A múlt hét végén 1.760 dollárnál átszakadt egy kritikusan fontos technikai támaszszint, és ezzel meghiúsultak a rövidtávú remények az árfolyam stabilizálódását illetően. Technikailag erre valahol 1.690-1.700 dollár magasságában lehet legközelebb esély, tekintettel arra is, hogy a piac kezd most már túladott állapotba kerülni.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: