Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Az USA és Kína békülése befékez az aranynak - Aranypiac videó

(2019.11.06.)

Az USA és Kína békülése befékez az aranynak

Az arany árfolyama hetek óta 1.500 dollár környékén alakul, és egyelőre nem igazán tud elszakadni se felfelé, se lefelé ettől a kerek árszinttől. Láttunk az elmúlt hetekben próbálkozásokat felfelé, úgy tűnt, hogy véget érhet az oldalazás, de aztán tegnap éppenséggel ismét lecsúszott a jegyzés 1.500 dollár alá. Egyelőre tehát maradni látszik a kialakult patthelyzet vevők és eladók között. A most zajló konszolidáció voltaképpen arról szól, hogy az elért magasabb ártartományhoz próbálnak hozzá szokni a piaci szereplők. Ugyanakkor bizonytalanság is uralkodik a befektetőknél az aktuális piaci környezet megítélésében.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nyugodt vizeken evez az arany - Aranypiac videó

(2019.10.30.)

Nyugodt vizeken evez az arany

Az arany árfolyam 1.490-1.500 dollár környékén alakul. A nyári rallyt követően az ősz folyamán eddig nem tudott tündökölni a sárga nemesfém. Az elért magas árszinten konszolidál egyelőre a jegyzés, egyre beszűkülő volatilitás mellett. Úgy tűnik, mintha a vevők várakozó állásponton lenének a mostani viszonylag magas árszinten. Ez a kivárás persze betudható annak is, hogy az árfolyam-befolyásoló tényezők vegyes képet mutatnak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Tankönyvszerű korrekció az aranynál - Aranypiac videó

(2019.10.16.)

Tankönyvszerű korrekció az aranynál

Az aranyár szeptember eleje óta korrigálja az azt megelőző nagy árfolyam emelkedést. 1.560 dollár magasságából jön vissza a jegyzés, egyelőre 1.480 dollárig. Az arany számára kedvező piaci környezet ugyanakkor továbbra is fennáll. A laza monetáris politikák, amivel együtt jár a devizák leértékelődése, a lassuló tendenciát mutató globális gazdasági kilátások, az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a közel-keleti feszültségek és a Brexit körüli huzavona, mind olyan kockázatok, amelyek ellen a sárga nemesfém kiváló menedéket nyújthat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Fagyosan indul az ősz az aranynál - Aranypiac videó

(2019.10.9.)

Fagyosan indul az ősz az aranynál

Az arany árfolyama egyelőre folytatja küzdelmét az 1.500 dolláros árszinttel. Az árfolyam alakulása korrektív képet mutat. A rövidtávot tekintve ciklikusan hullámzanak lefelé a csúcspontok és a mélypontok, és ezzel kirajzolódik egy trendcsatorna, ami lefelé mutat.

A hét két legfontosabb témája, amelyekre figyel a piac, egyrészt az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások újbóli felvétele holnaptól, másrészt pedig a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről szóló jegyzőkönyvnek a nyilvánosságra hozatala.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Mínuszban zárt a szeptember - Aranypiac videó

(2019.10.2.)

Aranypiac: Mínuszban zárt a szeptember

Az arany árfolyama az egy hónappal ezelőtti, több éves csúcsról – 1.560 dollár magasságában – fokozatosan húzódik vissza. Elsőként az 1.490 dollár környékén található technikai támaszszinten próbált megkapaszkodni a jegyzés, de ez most a hét elején átszakadt, és ez azt valószínűsíti, hogy a folyamatban lévő piaci korrekció még mélyebb árszintekre vezethet vissza.  Most 1.480 dollár környékén jár az árfolyam, de a következő stáció 1.450 dollár környéke lehet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

2 000 dolláros aranyár jóslat a Cititől - Aranypiac videó

(2019.9.25.)

2 000 dolláros aranyár jóslat a Cititől

A Citibank 2.000 dolláros jóslata nem légből kapott. Az aranyár ez évi lendülete megalapozza a bankárok derűlátását, még ha látni is kell, hogy messze még a cél, és a tőzsde nem egyirányú utca. Az árfolyam jelenleg 1.530 dollár körül alakul, ami azt jelenti, hogy az arany még mindig egy korrekciós szakaszban van, hisz a jegyzés elmarad a hónap elején látott 1.560 dollártól. De szép fokozatosan visszalopja magát ehhez az árszinthez, amit ha áttörne felfelé, akkor megnyílhat az út a további emelkedés előtt.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

A közel-keleti puskapor szagára higgadtan reagál az arany - Aranypiac videó

(2019.9.18.)

A közel keleti puskapor szagára higgadtan reagál az arany

A hétvégi támadás a szaúd-arábiai olajfinomítók ellen vegyes reakciókat hozott a befektetési piacokon. A kőolaj világpiaci ára hatalmasat emelkedett, de az arany vagy a nagyobb részvényindexek árfolyamát olyan nagyon már nem mozgatta meg ez az esemény. Csupán egy százalékkal nyitott feljebb az aranyár hétfőn hajnalban a pénteki záróárához képest, ami a 10 százalékos olajár-emelkedéshez képest nem számottevő.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Stresszmentesebb napok az aranynál - Aranypiac videó

(2019.9.11.)

Stresszmentesebb napok az aranynál

Az arany árfolyama az aktuális hetet a korrekció jegyében kezdte. A múlt heti csúcspontról, csaknem 1.560 dollár magasságából jön vissza a jegyzés ebben a pillanatban 1.490 dollárig. Ezen az árszinten egy technikai támaszban próbálhat megkapaszkodni az árfolyam. Az árfolyamcsökkenés hátterében a túlhevült piac megnyugvása áll, amit a globális feszültségekben bekövetkezett enyhülés váltott ki.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár: Már az 1 600 dollár sem álom - Aranypiac videó

(2019.9.4.)

Aranyár: Már az 1.600 dollár sem álom

Az arany árfolyama a múlt héten csütörtökön eljutott 1.550 dollárig, ami egy új lokális csúcspontnak számít az utóbbi 6 évet nézve. Aztán a nap folyamán akkor még lepattant onnét a jegyzés és visszább került 1.500 dollár közelébe. De a tegnapi nap során sikerült ismét visszaemelkedni 1.550 dollárig, és ezúttal már sikerült is ebben a magasságban zárni a napot. A piac fő mozgatórugója eredendően a geopolitikai konfliktusok, ezen belül is az USA és Kína között zajló gazdasági háború.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Drága és egyre drágul az arany - Aranypiac videó

(2019.8.28.)

Drága és egyre drágul az arany

Az arany árfolyama csak emelkedik és emelkedik. Egyedül augusztusban 10 százakkal került feljebb. Kereken 1.400 dollárról indult a hónap elején a jegyzés és most 1.540 dollár környékén áll. Ilyen erős hónapja az aranynak legutóbb 2011 nyarán, a gazdasági válság tetőpontján volt. A kérdés, hogy hol tartunk egy lehetséges újabb, komolyabb válság beárazásának a folyamatában? Egyáltalán állunk-e ismét egy nagyobb válság küszöbén?

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: