Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Aranypiac: Rögös az út felfelé - Aranypiac videó

(2023.02.01.)

Aranypiac: Rögös az út felfelé

Az arany dollárban jegyzett világpiaci árfolyama jó hangulatban kezdte az idei évet. A tavalyi év végéről áthozott lendület januárban is kitartott. Az uncia jegyzése eljutott 1.950 dollárig néhány nappal ezelőtt. Most ettől valamivel lejjebb van az árfolyam, visszaindult 1.900 dollár irányába, tehát rövidtávon látunk most egy kisebb korrekciót az utóbbi hetek emelkedése után. Ez az 1.900 dollár környéki ártartomány egyébként egy nehéz terep, itt egy hosszútávú, nagyon markáns technikai ellenállás húzódik.

Bővebben »

Erős évkezdet az aranynál - Aranypiac videó

(2023.01.18.)

Erős évkezdet az aranynál

Az arany árfolyama kifejezetten jó hangulatban indítja az új évet, ugyanolyan jó hangulatban, ahogy zárult is az elmúlt év. A múlt hét második felében át tudta lépni a jegyzés az 1.900 dolláros árszintet, és eljutott 1.920 dollárig, ami egy nagyon izgalmas árszint, miután ebben a magasságban húzódik egy a 2010-es évekből származtatható markáns technikai ellenállás. Ezen az ellenálláson elakadhat rövidtávon a további emelkedés, a lassan túlhevülő árfolyam valamennyit visszakorrigálhat. Ugyanakkor számos fundamentális ok hajtja az árfolyamot egyre magasabbra, a 2023-as év új történelmi csúcsokat is hozhat.

Bővebben »

Újra éledő erő az arany piacán? - Aranypiac videó

(2023.01.11.)

Újra éledő erő az arany piacán?

Az arany dollárban jegyzett árfolyama hetek óta csak egy irány ismer, nevezetesen egyre feljebb kapaszkodik. A november eleji 1.615 dolláros mélypontról mostanra 1.875 dollárig tudott emelkedni a jegyzés, ami 15 százalék feletti drágulást jelent két hónapon belül. Akinek volt mersze november elején belépni az akkor letargikusnak tűnő piacra, az mostanra tisztes profitot tudott elérni.

Bővebben »

Viharos éve volt idén az aranynak - Aranypiac videó

(2022.12.21.)

Viharos éve volt idén az aranynak

Az arany világpiaci árfolyama 1.815 dollárnál jár jelenleg per uncia. Forintban és grammban kifejezve pedig valamivel 22.000 forint felett. Dollárban kifejezve nullszaldós az egyenleg, hiszen ugyanerről a szintről indította az arany az évet. Forintban számolva viszont 15 százalékos pluszt ért el a sárga nemesfém az év elejéhez képest. Az év elején a megnövekedett geopolitikai feszültségek történelmi csúcsra repítették az árfolyamot, viszont ahogy aztán látszott, hogy az ukrajnai háború mégsem fenyeget egyből egy új világháborúval, úgy attól kezdve az amerikai kamatpolitika szabta meg egyértelműen az irányt.

Bővebben »

Év végi hajrára készülhet az arany - Aranypiac videó

(2022.12.07.)

Év végi hajrára készülhet az arany

Az arany világpiaci árfolyama 1.770 dollár körül alakul ebben a pillanatban. A múlt hetet még 1.800 dollár felett tudta zárni a jegyzés. Ez a kiruccanás a lélektanilag is fontos kerek árszint fölé mutathatja az irányt rövidtávon, még ha most vissza is hullott 1.800 dollár alá átmenetileg az árfolyam. A következő technikai ellenállási szint nem sokkal 1.800 dollár felett húzódik. Innét fordult le első nekifutásra az árfolyam. Amennyiben ezt az ellenállást sikerülne áttörni, akkor 1.900 dollárig is felszaladhat a jegyzés.

Bővebben »

Aranyár: Gödörből kifelé? - Aranypiac videó

(2022.11.30.)

Aranyár: Gödörből kifelé?

Az arany világpiaci árfolyama 1.750 dollár környékén jár jelenleg. A hónap elején még 1.600 dollár környéki árszinteket láttunk, amihez képest tehát most durván 10 százalékkal feljebb alakul a jegyzés. És nagyon úgy tűnik, mintha itt most erőt gyűjtene az árfolyam az 1.800 dolláros akadály leküzdéséhez. A javuló hangulat a legutóbb látott emelkedés hátterében, és a további óvatos optimizmust illetően is, abból a várakozásból fakad, hogy az amerikai jegybank fokozatosan lassíthat a kamatemelési tempón.

Bővebben »

Erőt gyűjt az arany? - Aranypiac videó

(2022.11.23.)

Erőt gyűjt az arany?

Az arany árfolyama az utóbbi pár napban nem tudta folytatni az elmúlt két hét emelkedését, átmenetileg megpihenni látszik. 1.800 dollár közeléből visszább jött a jegyzés 1.740 dollár környékére, de ez a visszavonulás egyelőre nem egy bezuhanás, hanem inkább erőgyűjtésnek tűnik az 1.800 dolláros akadály átugrásához. A befektetők arra számítanak, hogy lassít a kamatemelési tempón a Fed, és ez támogatólag hat az aranyra.

Bővebben »

Lépcsőzve halad felfelé az arany

(2022.11.16.)

Lépcsőzve halad felfelé az arany

Az elmúlt napokban jelentősen javult a hangulat az arany piacán. Ennek köszönhetően szépen tudott emelkedni a dollárban jegyzett aranyár. Alig több mint egy hete még csak 1.600 dollár környékén járt az árfolyam jegyzése. Mostanra 10 százalékkal feljebb került, és 1.780 dollár környékén alakul, és nagyon úgy tűnik, hogy lehet még további tere az emelkedésnek. A javuló hangulat az amerikai inflációs és kamatvárakozásokkal van összefüggésben.

Bővebben »

Eseménydús napok az arany piacán

(2022.11.09.)

Eseménydús napok az arany piacán

Izgalmasan indult a hét az arany piacán. Már a múlt hét végén bemutatott egy nagy felszökkenést az aranyár 1.700 dollár irányába, hétfőn megpihent az árfolyam, erőt gyűjtött, hogy aztán tegnap visszatérjen 1.700 dollár fölé. Jelenleg nagyjából 1.710 dollárt kell fizetni egy uncia aranyért. Az aranyár fellángolásának hátterében az időközi választások lehetnek az Egyesült Államokban valamint várakozások arra vonatkozólag, hogy az amerikai jegybank fokozatosan visszább vehet a kamatemelések tempójából.

Bővebben »

Aranypiac: Felemás egyenleg

(2022.11.02.)

Aranypiac: Felemás egyenleg

Az utóbbi időszakban felemásan alakult az arany árfolyama. A dollárban jegyzett világpiaci aranyár immár hónapok óta erős nyomás alatt van. Keresi a helyét az árfolyam, jelenleg 1.650 dollár környékén próbál stabilizálódni az utóbbi hónapok lejtmenete után. A pánikszerű felvásárlás, ami még az ukrajnai háború kezdeti szakaszát jellemezte, és ami akkoriban hirtelen fellendülést hozott a piacon, mostanra elmúlt, helyette a szigorodó jegybanki kamatpolitika vette át az irányítást és szabja meg jobban az irányt.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: