Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Nyomás alatt az arany - Aranypiac videó

(2022.05.18.)

Nyomás alatt az arany

Az aranyár továbbra is erős nyomás alatt van, a hét elején benézett az árfolyam 1.800 dollár alá is, jelenleg 1.815 dolláron áll az uncia jegyzése. Nagyjából ezen az árszinten kezdte is az évet az arany. Forintban kifejezve valamivel 21 ezer forint felett kell most fizetni egy gramm aranyért. Az év elején még csak 19 ezer forintba került egy gramm, tehát ahhoz képest egyelőre még mindig 10 százalék körüli pluszban van a forint-aranyár. Ez a plusz a forint gyengeségének köszönhető. De járt március elején, az orosz-ukrán háború első napjaiban 24 ezer felett is a grammonkénti jegyzés, tehát forintban számolva is érzékelhető a visszaesés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

4 ok, amiért esik az arany - Aranypiac videó

(2022.05.11.)

4 ok, amiért esik az arany

Az aranyár dacára a geopolitikai feszültségeknek és a magas inflációnak egy ideje már gyengélkedik. Az ukrajnai háború első napjaiban még történelmi magasságokba emelkedett a jegyzés, de onnét egy meredek korrekció zajlik több lépcsőben, legkésőbb azóta, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy az oroszok nem számíthatnak gyors győzelemre ebben a háborúban, sőt, most inkább úgy tűnik, hogy a Nyugat kerülhet ki megerősödve ebből a konfliktusból. Ezért a háború kezdetén uralkodó pánik és a rendkívül élénk aranykereslet mostanra fokozatosan lecsendesedtek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az erős dollár méreg az aranynak - Aranypiac videó

(2022.05.04.)

Az erős dollár méreg az aranynak

Az aranyár április közepe óta erős nyomás alatt van. Az uncia jegyzése az azóta eltelt bő két hétben 2.000 dollárról 1.860 dollár környékére esett vissza. Ezzel dollárban számolva most már a háború előtti árszint alatt van az árfolyam. A piaci szereplők az erősödő dollárban és a küszöbön álló amerikai kamatemelésben látják a két fő okot a sárga nemesfém gyengélkedésére. Ugyanakkor a globális befektetői kereslet és a jegybanki aranyvásárlások stabil támaszt jelenthetnek a jövőben is.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nagyot futott, de rövidtávon kifulladt az arany - Aranypiac videó

(2022.04.27.)

Nagyot futott, de rövidtávon kifulladt az arany

Az arany árfolyama rövidtávon elakadni látszik az emelkedésben. Másfél hónapja az Ukrajnában zajló háború még nagy riadalmat okozott rövidtávon, és ez egy extrém keresletet eredményezett az arany, mint biztonságos menedék iránt különösen Európában. Ennek hatására az uncia árfolyama március elején 1.900 dollár alól indulva kilőtt 2.070 dollárig. Ehhez képest most 170 dollárral, azaz nagyjából 8 százalékkal lejjebb van az aranyár, nagyjából azon az árszinten, ahol a háború előtt is járt. A háború okozta pánik tehát teljes mértékben kiárazódott az árfolyamból, a pánikfelvásárlások is megnyugodtak, a kereslet visszatért a háború előtti szintre.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Infláció és kamatok – ezt árazza az arany - Aranypiac videó

(2022.04.20.)

Infláció és kamatok – ezt árazza az arany

Az arany jegyzése az utóbbi napokban egyre inkább el tudott távolodni az 1.900 dollártól. Húsvét hétfőn, az ünnepnap miatt beszűkült tőzsdei kereskedésben egy rövid időre 2.000 dollárig is eljutott az árfolyam, de most az ünnep elmúltával, ahogy ismét teljes szélességükben megnyíltak a piacok, visszatért a jegyzés a 1.950 dollár magasságába. Az árfolyam alakulására rövidtávon az infláció, az orosz-ukrán háború, valamint az amerikai kamatszint alakulása van a legnagyobb hatással.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Az aranyár a pénzromlás nagy nyertese - Aranypiac videó

(2022.04.13.)

Az aranyár a pénzromlás nagy nyertese

Az aranyár ismét emelkedő pályán van, miután az orosz-ukrán háború kezdetekor bekövetkezett nagy kiugrást legutóbb már javarészt visszakorrigálta a piac. Ebben a pillanatban 1.970 dollárt mutat az árfolyamkijelző. Két hete 1.900 dollár alatt járt a jegyzés, de most ismét közeledünk a 2.000 dolláros lélektani határ felé. Ha sikerülne 2.000 dollár fölé emelkedni, és nem csak egy kiszúrást látnák, hanem stabilan meg is tudna ott tapadni az árfolyam, akkor az erős momentum a technikai alapon kereskedő, trendkövető befektetők piacra lépését hozhatná, és ez még további aranyár emelkedéshez vezethet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Keresleti sokk után az arany piaca - Aranypiac videó

(2022.04.06.)

Keresleti sokk után az arany piaca

A háború inflációs hatása nyilvánvaló. Drágulnak a nyersanyagok, az energiahordozók, egyre valószínűbb, hogy idehaza is kétszámjegyű lehet az infláció az idén. Az inflációs félelmek jelentik az arany iránti kereslet egyik legfőbb motorját immár egy éve, és ebben idén sem várható változás, az emberek féltik a megtakarításaikat, és ennek kapcsán rengetegen fordulnak az arany felé. Az orosz-ukrán háború kirobbanása legutóbb további extrém keresletet generált az arany iránt. Mostanra azonban a pánikvásárlások fokozatosan lecsendesedtek, a hangulat megnyugodni látszik, és ezzel egyetemben a kereslet is normalizálódik.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Roham után kissé csendesebb aranypiac - Aranypiac videó

(2022.03.23.)

Roham után kissé csendesebb aranypiac

Az aranyár a két héttel ezelőtti 2.070 dollárról visszaesett mostanra 1.920 dollárra. A 2.070 dollár, ahonnét lefelé fordult a piac egy technikai ellenállásként van számon tartva. A koronavírus okozta, váratlanul jött gazdasági válság idején 2020 augusztusában járt korábban már ebben a magasságban a jegyzés. Most a háború miatt jutott el ismét 2.070 dollárig az árfolyam, de rövidtávon túlhevültté vált a piac, úgyhogy szükségszerűvé vált egy korrekció, és ehhez az itt húzódó technikai ellenállás adta meg a döntő löketet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Fanyar öröm a befektetők arcán - Aranypiac videó

(2022.03.09.)

Aranypiac: Fanyar öröm a befektetők arcán

Az ukrajnai háború egyik nagy profitőre az arany. Az elmúlt két hétben, amióta kirobbant a háború, meredek emelkedésben van a sárga nemesfém árfolyama. Az utóbbi napokban új történelmi csúcsra is került számos devizában, többek között forintban és euróban is, csupán dollárban várat még magára az új rekord. De már ehhez sem hiányzik sok, már csak alig marad el az uncia ára a 2.070 dollártól, az eddigi történelmi csúcstól. Hogy meddig mehet még feljebb a jegyzés, arra a Goldman Sachs adott ki például a napokban egy figyelmet érdemlő előrejelzést.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Pánikvásárlás az arany piacán - Aranypiac videó

(2022.03.02.)

Pánikvásárlás az arany piacán

A pénzügyi világ lefagyva figyel az ukrajnai háborúra. A befektetők menekülnek a részvénypiacokról, keresik a biztonságos menedéket. Ennek köszönhetően a kereslet a fizikai nemesfémek iránt soha nem látott volument ért el az utóbbi napokban, ami pedig azt eredményezi, hogy az aranyár máris az egekbe emelkedett. A forintban jegyzett aranyár tegnap új történelmi csúcsot ért el. Egy gramm aranyért 21.500 forintot kellett fizetni, ez unciában kifejezve nagyjából 660.000 forintnak felel meg.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: