HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Ismét a jegybankárok kezében az arany - Aranypiac videó

(2023.09.20.)

Ismét a jegybankárok kezében az arany

Az elmúlt egy hétre visszatekintve nagy változás nem volt az arany árazásában. Egy nagyon szerény emelkedést láthattunk csupán. A világpiaci aranyár ebben a pillanatban 1.930 dollár környékén alakul, ez forintra átváltva nagyjából 22.300 forintos grammárnak felel meg. A múlt heti EKB kamatemelést követően a mostani héten is a jegybankok lesznek a befektetői figyelem fókuszában. Szerdán hozza ugyanis nyilvánosságra az amerikai jegybank a legfrissebb értékelését az amerikai gazdaság állapotáról, és ennek függvényében fogja meghozni a Fed egyidejűleg a döntését egy esetleges kamatlépésről.

Bővebben »

Aranypiac: Fásultan indult eddig a szeptember - Aranypiac videó

(2023.09.14.)

Aranypiac: Fásultan indult eddig a szeptember

Az arany világpiaci árfolyama ismét jobban nyomás alá került, és az utóbbi napokban visszaesett 1.900 dollár közelébe, miután egy hete még 1.950 dollár magasságában járt az uncia (31,1 gramm) jegyzése. Forintra és grammra átszámítva a mostani árszint nagyjából 22.000 forintnak felel meg. Geopolitikai viszontagságok ide vagy oda, az aranyár szempontjából továbbra is a legfontosabb befolyásoló tényező a jegybankok kamatpolitikája. A jelenlegi magas kamatszint nem kedvez az aranyár emelkedésének, és az aktuális prognózisok szerint a kamatpálya és ezzel együtt az aranyár alakulásában csak elhúzódó fordulat várható.

Bővebben »

Aranyár: Törékeny stabilizálódás - Aranypiac videó

(2023.09.06.)

Aranyár: Törékeny stabilizálódás

Az arany világpiaci árfolyama 1.900 dollár felett próbál stabilizálódni egy piaci hírek tekintetében ingerszegény környezetben. Pozitív mozgás az utóbbi egy hetet tekintve a forintra átszámított arany vonatkozásában volt csak tapasztalható, ami annak köszönhető, hogy a forint ismét hátramenetbe kapcsolt a dollárral szemben, gyengült egy-két százalékot, és ezért minden dollár elszámolású nyersanyag forintra átszámítva természetszerűleg drágul, hisz többet kell fizetni egy dollárért, mint korábban.

Bővebben »

Aranyár: Az áttörés még várat magára - Aranypiac videó

(2023.08.30.)

Aranyár: Az áttörés még várat magára

A világpiaci aranyár egy kissé javult a múlt héthez képest, de áttörésről az elhúzódó konszolidáció végét illetően még nem igazán beszélhetünk. És át nem csak az árfolyamnál várat magára bárminemű áttörés, de a releváns piacbefolyásoló eseményekben sem volt igazi áttörés a múlt héten. Nagy izgalommal vártuk a BRICS országok dél-afrikai csúcstalálkozóját és a Jackson Hole-i pénzügyi konferenciát, de ezek egyike sem hozott olyan eredményt, ami különösebb reakciót váltott volna ki a nemesfémeknél.

Bővebben »

Új impulzusokra vár a korrigáló aranyár - Aranypiac videó

(2023.08.23.)

Új impulzusokra vár a korrigáló aranyár

A most zajló héten két izgalmas, potenciálisan piacmozgató eseményt tartunk számon. Az egyik a BRICS országok 3-napos csúcstalálkozója Dél-Afrikában, ami augusztus 22-én kezdődött, a másik pedig a Jackson Hole-i pénzügyi konferencia az Egyesült Államokban, amit a hét második felében tartanak. Az arany árfolyama ettől a két potenciálisan piacmozgató eseménytől számíthat új impulzusokra, amikre égetően szüksége is lenne, hogy az utóbbi hetekben látott fokozatos árcsökkenésből végre kitörjön a sárga nemesfém.

Bővebben »

Lesz-e nagy durranás az arany piacán? - Aranypiac videó

(2023.08.09.)

Lesz-e nagy durranás az arany piacán?

Az utóbbi bő két hónapban egy viszonylag szűk sávban oldalazott az arany árfolyama 1.900 és 1.980 dollár között. A világpiaci aranyár jelenleg 1.930 dolláron áll, ami enyhe csökkenés az utóbbi napokat nézve, de érdemi volatilitásról továbbra sem lehet beszámolni. Új impulzusok talán az augusztus 22-től induló dél-afrikai BRICS csúcstalálkozótól várhatóak, ahol egyes hírek szerint egy aranyfedezetű közös elszámoló deviza bevezetése lehet az egyik téma, melyet az amerikai dollár fokozatos leváltására hozhatnak létre a kezdeményezők.

Bővebben »

Aranypiac: Leminősítették az Egyesült Államokat - Aranypiac videó

(2023.08.02.)

Aranypiac: Leminősítették az Egyesült Államokat

A korábbi AAA besorolásról AA+ kategóriába vágta vissza a Fitch Ratings az Egyesült Államok adósbesorolását. Az aranyár egyelőre nem reagált erre a hírre. A világpiaci árfolyam napok óta le van ragadva 1.950 dollár magasságában, holott ezt megelőzően az utóbbi hetekben még úgy tűnt, hogy lendületet vehet a jegyzés, és eljuthat a bűvös 2.000 dolláros árszintig. Ez az optimista várakozás azonban egyelőre nem tudott beteljesülni. Ugyanakkor a mostani árszint még így is magasnak számít, hiszen csupán néhány százalékkal marad el az eddigi történelmi rekordtól.

Bővebben »

Aranyfedezetű valuta a láthatáron? - Aranypiac videó

(2023.07.26.)

Aranyfedezetű valuta a láthatáron?

Egy uncia tőzsdei arany 1.960 dollárba kerül jelenleg New Yorkban. Az utóbbi időszakban kissé növekedett az érdeklődés a sárga nemesfém iránt, és ezzel együtt az árfolyam is tudott erősödni. A pozitív fejlemények hátterében egy aranyfedezetű BRICS-valuta létrehozása állhat, amiről egy orosz hírügynökség adott hírt két héttel ezelőtt. Az augusztusi dél-afrikai BRICS csúcson napirenden lehet ez a téma, ami hosszabb távon az amerikai dollár dominanciájának megtörésére irányul. Rövidtávon ugyanakkor a hét legfontosabb piacmozgató eseménye az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kétnapos kamatdöntő ülése.

Bővebben »

Aranypiac: Iránytalan kereskedés - Aranypiac videó

(2023.07.12.)

Aranypiac: Iránytalan kereskedés

Nincs egyértelmű iránya az arany kereskedésének. A világpiaci árfolyam 1.940 dollár környékén jár ebben a pillanatban, ez forintra és grammra átváltva 21.400 forintnak felel meg. Hosszabb távra visszatekintve az látszik, hogy az aktuális árszint kifejezetten magasnak számít, hiszen az alig marad el az aranyár eddigi történelmi rekordjától, ahova az ukrajnai háborútól és annak következményeitől való félelem juttatta el a jegyzést. Rövidebb időtávot tekintve viszont meg az látszik, hogy ebben a pillanatban visszakorrigál az árfolyam a történelmi csúcsról.

Bővebben »

Felemás az arany első féléves mérlege - Aranypiac videó

(2023.07.05.)

Felemás az arany első féléves mérlege

Vegyesen zárult néhány napja az arany első féléves mérlege. A New Yorkban jegyzett világpiaci árfolyam 1.825 dollár környékén kezdte az évet, onnét emelkedett május elejére 2.080 dollárig. Ez volt az eddig valaha elért legmagasabb árszint, amit egy uncia aranyért fizetni kellett. Erről a rekordszintről indult aztán el egy korrekció, ami az első félév végére 1.900 dollárig vetette vissza az árfolyamot. Maradt tehát egy csupán szerény plusz az év elejéhez képest.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: