Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Felbolydult méhkas az arany piaca - Aranypiac videó

(2021.12.01.)

Felbolydult méhkas az arany piaca

Az aranyár 1.790 dollár alatt jár nem sokkal ebben a pillanatban. Ez durván 80 dollárral kevesebb, mint még két hete, amikor is biztató lendülettel megiramodott és 1.800 dollár fölé kilőtt az árfolyam. Akkor az emelkedés során több korábban erősnek vélt technikai ellenállást is áttört a jegyzés, és irányt vett 1.900 dollár felé. Ehhez képest most ismét ott tartunk, ahol nagyjából két hete. Tehát az emelkedést tulajdonképpen teljes mértékben visszavette a piac, és most legalábbis rövidtávon ismét bizonytalanabbnak tűnik a folytatás.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mámor után másnapos hangulat az aranynál - Aranypiac videó

(2021.11.24.)

Mámor után másnapos hangulat az aranynál

Az arany jegyzése a múlt heti mámoros emelkedés után jókora kijózanodással kezdte a mostani hetet. Az 1.870 dolláros múlt heti csúcsról két nap alatt 100 dollárt korrigált vissza az árfolyam. Érdemes azonban egy pillantást vetni az aranyár forintban jegyzett grafikonjára is, hiszen a hazai befektetőket ez érinti első sorban, és ez merőben más képet mutat, mint a dollárban jegyzett grafikon. A forint legutóbb a 330-as szintig gyengült a dollárral szemben, és ez történelmi magasságokba katapultálta az arany árát forintban számolva, ami most alig marad el az eddigi történelmi csúcstól.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Mámoros napok az arany piacán - Aranypiac videó

(2021.11.17.)

Mámoros napok az arany piacán

Az arany árfolyama az utóbbi napokban stabilan visszatért az 1.800 dollár feletti ártartományba, áttört két fontos technikai ellenállást 1.800 majd 1.835 dollárnál és ez szinte mámoros hangulatot okoz az arany piacán. Az úgy nevezett technikai kilátások jelenleg egyértelműen az árfolyam további emelkedését valószínűsítik, de nem csak a technikai indikátorok szólnak az arany mellett, hanem az infláció elszabadulása is, ami ellen az arany sokszor nyújtott már a múltban biztonságos menedéket.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Turbófokozatra kapcsol az arany? - Aranypiac videó

(2021.11.10.)

Turbófokozatra kapcsol az arany?

Az aranyár az elmúlt napokat kirobbanóan jó formában töltötte. Hosszas küzdelem után végül sikerült átlendülnie a jegyzésnek az 1.800 dolláros határvonalon, ami egy fontos lépés előre, de máris következik az újabb megmérettetés az 1.835 dolláros technikai ellenállás képében. Ez az árszint az utóbbi fél évben többször jelentett akadályt, úgyhogy egy nagy jelentőségű második lépés lehetne az, ha sikerülne most még ezt is legyűrni az árfolyamnak. Ebben az esetben akár 100 dolláros felugrás is jöhet az arany árában.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany a kínpadon - Aranypiac videó

(2021.11.03.)

Arany a kínpadon

Az arany árfolyama sorozatos ostrom alatt tartja az 1.800 dolláros árszintet, de egyelőre nem képes megbirkózni az itt húzódó technikai ellenállással. Ugyanakkor minden kudarc, minden visszavert támadás ellenére stabilan tudja magát tartani az 1.800 dolláros küszöb vonzásában, és amíg ez így van, addig megvan minden remény arra, hogy előbb vagy utóbb siker koronázza ennek a fontos árszintnek a megugrását.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár a tű fokán át - Aranypiac videó

(2021.10.27.)

Aranyár a tű fokán át

Az aranyár egyelőre képtelen megbirkózni a technikailag és lélektanilag is fontos 1.800 dolláros árszinttel. Láthattunk a múlt hét végén, és aztán a most zajló kereskedési hét elején is biztató kitörési próbálkozást felfelé, amit sok befektető máris pezsgőbontással kezdett el ünnepelni, de most ebben a pillanatban éppen úgy tűnik, hogy talán még korai volt az öröm, mégis csak keményebb dió az 1.800 dolláros árszint. Reményt az aranyár emelkedésére a hétről hétre egyre magasabbra kúszó inflációs várakozások, a gazdasági növekedés újbóli lassulása, és a féktelen állami eladósodás adhat.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Infláció után stagfláció - Aranypiac videó

(2021.10.20.)

Aranypiac: Infláció után stagfláció

Az arany árfolyama az elmúlt napokban kacérkodni látszott az 1.800 dollárral. Ez egy sokat emlegetett árszint, aminek technikai jelentősége van. Nagyjából ebben a magasságban húzódik az úgy nevezett 200-napos mozgóátlag, ami az elmúlt durván egy év tőzsdei kereskedési napjainak átlagárát tükrözi, és amire a spekulatív befektetők különösen odafigyelnek. Fundamentális szempontból a stagfláció veszélye kerül egyre inkább a figyelem középpontjába, sokan vélik úgy, hogy ebből meríthet erőt az arany.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Önbizalom-hiányos arany - Aranypiac videó

(2021.10.13.)

Önbizalom-hiányos arany

Dollárban számolva le van ragadva az aranyár 1.760 dollár magasságában. A piaci hangulat felemás. Egyrészt nincs messze az ez évi mélypontoktól az aranyár, és újra meg újra megremeg a léc, amikor a támaszszintek felé látszik lecsusszanni a jegyzés, ugyanakkor az 1.800 dolláros lélektani határ is csupán karnyújtásnyi távolságra van. Forintban számolva már lényegesen jobb a helyzet, miután a forintosított aranyár legutóbb emelkedni tudott a gyenge forintnak köszönhetően.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Borulhat-e még aranyba az ősz? - Aranypiac videó

(2021.10.06.)

Borulhat-e még aranyba az ősz?

Szeptemberben az ősz beköszöntével eluralkodott egy borongós, őszi hangulat a sárga nemesfém piacán. A múlt hét végén azonban mégis biztatóan visszajelentkezett az árfolyam, és jelenleg is úgy tűnik, mintha sikerrel próbálna meg kitörni a jegyzés a rövidtávon csökkenő trendből felfelé. Ha az elmúlt napok emelkedése folytatódni tudna 1.800 dollár fölé, akkor az technikailag sokat segíthetne az uncia árfolyamán, csakúgy mint egy olyan esemény, ami ismét jobban a kockázatkerülés felé terelné a befektetőket.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Ideges aranypiac - Aranypiac videó

(2021.09.29.)

Ideges aranypiac

Bár még egy nap hátra van a harmadik negyedévből, mégis nagy eséllyel megjósolható, hogy az arany árfolyama valószínűleg csalódást keltő eredménnyel fogja zárni a most végződő negyedévet. Dollárban számolva 1.740 dollár körül alakul jelenleg az uncia árjegyzése, ami elmarad az idei évre jellemző 1.800 dollár környéki árszintektől. Forintra átszámolva, ha nem is sokkal, de azért valamivel kedvezőbb a helyzet. A magyar fizetőeszköz akut gyengesége miatt viszonylag stabilan, az idei évre jellemző kereskedési sáv közepén alakul a jegyzés.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: