Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Mit üzen az aranyár? Semmi jót! - Aranypiac videó

(2020.03.25.)

Mit üzen az aranyár? Semmi jót!

Az arany a jelen helyzetben hozza a formáját. Pont úgy viselkedik, ahogy várnánk is tőle. Miután az utóbbi két hétben visszazuhant az árfolyam 1.700 dollárról 1.450 dollárra, most a hét eleje óta ismét lendületesen emelkedik. Csupán két nap alatt 10 százalékkal került feljebb a jegyzés köszönhetően a jegybankok által bejelentett korlátlan Quantitativ Easing csomagoknak. Ez forintban számolva 17 ezer forintos grammonkénti árat jelent, ami soha nem látott történelmi magasság, és úgy vélem, hogy ez még csak a kezdet.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Elsöprő kereslet, mégis csökkenő aranyár: Hogy van ez? - Aranypiac videó

(2020.03.18.)

Elsöprő kereslet, mégis csökkenő aranyár

Mostanra mindenki számára egyértelmű, hogy történelmi napokat élünk át jelenleg. Természetes, hogy a mostani események nagyon markáns nyomokat hagynak a tőzsdei árfolyamokban. A részvény- és nyersanyagárak mélyrepülésben vannak. Legutóbb már az arany is esett. Bár ha a hosszútávú grafikont nézzük, akkor azért igazán nagy áresésről nem beszélhetünk. Napon belül nagy kilengések vannak a külfönböző árfolyamokban, az aranyár például nem ritkán 3-4 százalékot mozdul el egy nap  alatt. Ezek nyilvánvaló pánikreakciók, köszönhetően annak, hogy egy nagy gazdasági világválság előtt állunk.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Pánikhangulat a piacokon - Aranypiac videó

(2020.03.11.)

Aranypiac: Pánikhangulat a piacokon

Az arany árfolyama a nagy tőzsdei árzuhanások közepette viszonylag jól tartja magát. Az 1.700 dollár környéki, hét éve nem látott magasságból visszább jött ugyan a jegyzés legutóbb 1.650 dollárig, de ez szinte semmi a részvényeknél vagy akár az olajnál is látott óriási árzuhanáshoz képest. Ha az árfolyam most megtorpanni is látszik, azért azt is látni kell, hogy az év kezdeti 1.530 dollár óta már így is nagyjából 8 százalékos pluszban jár a sárga nemesfém, úgyhogy ennyiből igazán megérdemel egy kis pihenőt az arany.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Nagyot robbantott az arany a kamatcsökkentésre - Aranypiac videó

(2020.03.04.)

Nagyot robbantott az arany a kamatcsökkentésre

Nagy volatilitást mutat jelenleg az arany árfolyama. A múlt hét elején – amikor az első hírek érkeztek az Olaszországban elszabaduló koronavírus járványról – elszaladt a jegyzés 1.650 dollárról indulva csaknem 1.700 dollárig. Ott aztán nagy eladások kezdődtek, aminek eredményeként az árfolyam a hét végére visszaesett 1.550 dollár közelébe. Majd onnét ismét emelkedni kezdett, egyedül tegnap közel 4 százalékot napon belül a teljesen váratlanul érkező rendkívüli kamatcsökkentés hírére a tengerentúlon.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Koronavírus-hatás: kilőtt az arany - Aranypiac videó

(2020.02.26.)

Koronavírus-hatás: kilőtt az arany

Az arany árfolyama már a múlt hét közepén átlépte az 1.600 dolláros lélektani határt, és az elért magas ártartományban zárta is a hetet. A hét elején, hétfőn hajnalban még tovább kilőtt a pénteki záróárhoz képest, további csaknem 3 százalékot tudott emelkedni és eljutott majdnem 1.700 dollárig. Később a nap folyamán ezt a szintet már nem tudta megtartani a jegyzés, a nap végére ismét visszább ereszkedett, de még így is 1.650 dollár környékén jár most az uncia árazása.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Arany: tódulnak a vevők a piacra - Aranypiac videó

(2020.02.19.)

Arany: tódulnak a vevők a piacra

Az arany árfolyama tegnap átlépte a lélektanilag fontos 1.600 dollárt unciánként. Ezzel megtört egy technikai ellenállási szint is, úgyhogy ez alapján további áremelkedés valószínűsíthető. Ugyanakkor dollárban számolva elmarad még a jegyzés a 9 évvel ezelőtti történelmi csúcsoktól, de szinte minden más devizában sorra dőlnek meg a korábbi árfolyamrekordok. Forintban számolva 500.000 forintot ér egy uncia, ami grammonként 16.000 forintnak felel meg. Erre egy éve, amikor még csak 380.000 forintot kellett fizetni egy uncia aranyért, nem sokan számítottak volna.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranyár csúcsról csúcsra - Aranypiac videó

(2020.02.12.)

Aranyár csúcsról csúcsra

Az arany árfolyama dollárban számolva 1.570 dollár környékén alakult az utóbbi napokban. Voltaképpen egy oldalazást látunk nagyjából egy hónapja már a grafikonon. Ennek során a jegyzés egy 1.540 és 1.590 dollár közötti sávon belül ingadozik. Ezzel szemben forintban, de euróban számolva is ismét újabb csúcsra tudott feljutni az aranyár most a hét elején.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Sötét fellegek alatt ragyog az arany - Aranypiac videó

(2020.01.29.)

Sötét fellegek alatt ragyog az arany

Változatlanul nagyon magas szinten tartja magát az arany árfolyama. A világpiacon 1.570 dollár környékén jegyzik az unciát, forintban számolva 480.000 forintot mutat a kijelző. Hétfőn elérte a 490.000 forintot is a jegyzés, ami egy újabb történelmi csúcs volt. Ez a csúcs egyrészt a dollárban is magas árfolyamnak köszönhető, másrészt pedig a forint gyengeségének. Mindeközben nem igazán látszanak okok, amelyek egy jelentősebb korrekciót kiválthatnának, inkább a további aranyár drágulás mellett sorakoznak érvek.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Bikapiac kezdetén az arany? - Aranypiac videó

(2020.01.22.)

Bikapiac kezdetén az arany?

Az arany árfolyama 1.560 dollár környékén ingadozik napok óta. A mostani árszint alig egy pár százalékkal marad el a január elején elért több éves csúcstól dollárban számolva. De a forintban jegyzett aranyár is csupán két százalékkal van a pár napja elért történelmi csúcs alatt. Az árfolyam csúcsról csúcsra kapaszkodik felfelé, és eközben markánsabb, kiterjedtebb korrekciókat nem is igazán látunk. Egyszóval egy tipikus, erőtől duzzadó bikapiac képét kezdi mutatni a grafikon, mint a 2000-es években, amikor hasonló elszántsággal emelkedett az árfolyam 10 éven keresztül.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »

Aranypiac: Rekord után egy kis szieszta - Aranypiac videó

(2020.01.15.)

Aranypiac: Rekord után egy kis szieszta

A múlt héten új történelmi rekordot ért el az arany jegyzése forintban számolva. Egy gramm arany ára megközelítette a 15.500 forintot is. Ennyit még soha nem kellett fizetni idehaza egy gramm aranyért. Dollárban számolva 1.600 dollárig szaladt el az uncia ára. Ez a december eleji 1.450 dollárhoz képest máris 10 százalék pluszt jelent röpke egy hónap alatt. Ugyanakkor a múlt héthez képest mostanra mind forintban, mind dollárban ismét valamivel lejjebb kerültek az árak.

Tekintse meg legújabb videó összefoglalónkat!

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: