HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Aktuális aranypiaci elemzések

Előző tartalom betöltése

Dupla pofonba szaladt bele az arany - Aranypiac videó

(2024.06.12.)

Dupla pofonba szaladt bele az arany

A múlt hét végén két negatív hír is érkezett, ami visszavetette az arany árfolyamát 2.400 dollár magasságából 2.300 dollár környékére. A negatív felülést Kína központi bankja adta, amely másfél év folyamatos aranyvásárlást követően májusban váratlanul leállt az aranytartalékok bővítésével. Később a pénteki nap folyamán az amerikai munkaerőpiacról érkeztek olyan hírek, miszerint a foglalkoztatás nem várt mértékben bővült. Ez jobb fényben tünteti fel az amerikai gazdaságot, amely úgy tűnik, hogy egyelőre nem szorul monetáris élénkítésre, így az aranyár számára kedvező kamatcsökkentés még tovább várathat magára.

Bővebben »

Merre mozdul az arany a jegybanki döntések után? - Aranypiac videó

(2024.06.05.)

Merre mozdul az arany a jegybanki döntések után?

A világpiaci aranyár stabilan tartja magát 2.340-2.350 dollár környékén, egyik nap kicsit feljebb, másnap kicsit lejjebb, de nagyjából ezen az árszinten oldalaz az utóbbi pár napban az uncia jegyzése. Izgalommal várja a piac a küszöbön álló jegybanki kamatdöntő üléseket. Holnap az Európai Központi Bank fog ülésezni, és a várakozások szerint csökkenteni fogja egy kisebb mértékben az irányadó kamatrátát, amivel előre vetíti az irányt, amerre aztán heteken belül az amerikai jegybankárok is elindulhatnak majd. A piac hónapok óta árazza már a kamatcsökkentési ciklus kezdetét, tekintettel arra, hogy az arany hagyományosan a minél alacsonyabb kamatkörnyezetben teljesít a legjobban.

Bővebben »

Túlcsorduló optimizmus az arany piacán - Aranypiac videó

(2024.05.29.)

Túlcsorduló optimizmus az arany piacán

A pünkösdi árfolyam rekord az aranynál egyelőre rövidéletűnek bizonyult. Amint a hosszú hétvégét követő másnaptól visszatért az élet a normál kerékvágásba, és visszatértek a befektetők is a hosszú hétvégéről, úgy tért vissza az aranyár is 2.400 dollár alá. Azonban az árfolyam olcsóbbodása sem tartott sokáig, e hét elején már új vevők érkeztek, akik kaptak az alkalmon és kihasználták a kedvezőbb árat a beszállásra. A piacot túlcsorduló optimizmus jellemzi, amit fűtenek az elemzői várakozások is. A Citybank árupiaci elemzőrészlegének vezetője például legfrissebb nyilatkozatában már 3.000 dolláros unciánkénti aranyárat vár 12 hónapos időtávon.

Bővebben »

Az arany pünkösdi királysága? - Aranypiac videó

(2024.05.22.)

Az arany pünkösdi királysága?

Az aranyár a pünkösdi hosszú hétvége beszűkültebb piaci kereskedésben új történelmi csúcsra tudott drágulni. Hétfőn elérte, és kissé meg is haladta a jegyzés a 2.450 dollárt, amihez azért arra is szükség volt, hogy az ünnepnapok miatt a befektetők közül sokan távol maradjanak a piactól. Érdemi elemzői magyarázattal nem találkozni az újabb rallit illetően, az általános vélekedés szerint egyszerűen csak fut tovább a szekér az április végi kisebb megtorpanást követően. Ám történelmi csúcs ide vagy oda, fennáll a veszélye egy úgy nevezett dupla csúcs technikai alakzatnak, amely akkor következhet be, ha a sárga nemesfém nem tudná rövidtávon folytatni a menetelést 2.500 dollár irányába. Ebben az esetben egy elhúzódó, az áprilisinál mélyebb korrekció is következhet.

Bővebben »

Jobban áll az aranynak a komótos tempó, mint a fiatalos fickándozás - Aranypiac videó

(2024.05.15.)

Jobban áll az aranynak a komótos tempó, mint a fiatalos fickándozás

Az arany árfolyama jól tartja magát az elért magas árszinten, nem sokkal elmaradva az eddigi történelmi rekordjától. A távolság a történelmi rekordhoz csupán néhány százalék, és eddig legfeljebb csak egy megtorpanásról lehet beszélni az elmúlt hónapok rallijában, egy kiterjedtebb korrekciónak ez a megtorpanás még nem nevezhető. A Távol-Keleten nagyon erős ékszervásárlási és befektetői kereslet párosulva a jegybanki aranyvásárlásokkal erős támaszai a sárga nemesfémnek, amely a mostani árszintre az elhúzódó geopolitikai feszültségeket eredményeként került.

Bővebben »

Korrekció jött a történelmi csúcsok után - Aranypiac videó

(2024.05.08.)

Korrekció jött a történelmi csúcsok után

Az arany piaca most a megnyugvás jeleit mutatja a történelmi csúcsok sorozata után. Az április közepe táján elért abszolút csúcson 2.430 dollárig jutott el a sárga nemesfém, amihez képest a mostani 2.320 dolláros árszint nagyjából 4-4,5 százalékkal van lejjebb. Az év elejéhez képest azonban még így is egy 12 százalék körüli pluszról lehet beszámolni. Miután az alig két hónap alatt bemutatott fergeteges rallival már teljesültek is az idei évre eredetileg megfogalmazott várakozások, időszerű volt, hogy jöjjön egy profitrealizálás, és ez eredményezi a mostani árkorrekciót.

Bővebben »

Aranyár: Ennyi volt, vége a rallinak? - Aranypiac videó

(2024.04.24.)

Aranyár: Ennyi volt, vége a rallinak?

Az utóbbi időszak meredek aranyár emelkedése után a hét elején élesen visszakorrigált az árfolyam. Az eddigi 2.400 dollár feletti csúcshoz képest most 100 dollárral lejjebb, 2.325 dollár környékén alakul a kereskedés, tehát durván 4 százalékkal került lejjebb a jegyzés. Ugyanakkor tekintettel a túlhevült árfolyamra, a korrekció nem érkezik meglepetésként, erre minden pillanatban számítani lehetett. Az árcsökkenés kiváltó okaként az elemzők a közel-keleti feszültségek átmeneti enyhülését valamint az amerikai kamatcsökkentési ciklus indulásának halogatását említik. A mostani konszolidáció szükségszerű ahhoz, hogy egy alacsonyabb árszintről ismét tudjon felfelé fejlődni a piac.

Bővebben »

Goldman Sachs az aranyról: „Rendíthetetlen bikapiac” - Aranypiac videó

(2024.04.17.)

Goldman Sachs az aranyról: „Rendíthetetlen bikapiac”

Az aranyár a New York-i tőzsdei kereskedésben alig marad el az eddig abszolút rekordjától 2.430 dollárnál. Bár most már túlvettnek számít a piac, technikai értelemben még mindig nem látszik, hogy tetőzne a jelenlegi dinamikus emelkedés. Sőt, egy friss elemzésében a Goldman Sachs egyenesen „rendíthetetlen bikapiacnak” nevezi a sárga nemesfém piacát, és 2.300-ról 2.700 dollárra emelte az idei év végéig az aranyra vonatkozó célárfolyamát. A további hosszabb távú drágulás mellett egy egész csokorra való érvet lehet felsorolni.

Bővebben »

Aranyár: Teljes gőzzel előre - Aranypiac videó

(2024.04.10.)

Aranyár: Teljes gőzzel előre

Az arany egyre gyorsuló tempóban szállítja napról napra az egyre újabb árfolyamrekordokat. A drágulás tempója és mértéke némileg meglepő, mert valójában nincsenek új, piacmozgató hírek, amik ezt kiválthatták. Csak azokat az érveket lehet sorolni, amiket az elmúlt bő fél évben is mindig emlegettünk. Éppen emiatt beszélnek egyes elemzők egy misztikus, egy rejtélyes aranyár drágulásról. Az idei évre előre jelzett, még mértéktartónak, realistának nevezhető becsléseket gyakorlatilag már mind teljesítette az aranyár azzal, hogy elérte és meghaladta a 2.300-2.350 dollárt. Most a következő árfolyamcél, amit a legtöbben kijelölnek, a 2.500 dollár környéke.

Bővebben »

Aranypiac: Lesz még feljebb? Lesz még! - Aranypiac videó

(2024.03.27.)

Aranypiac: Lesz még feljebb? Lesz még!

Az arany árfolyama stabilan tartja magát az elért történelmi magasságokban, ebben a pillanatban is csak alig marad el az eddigi történelmi csúcstól. 2.200 dollár környékén egyelőre elakadt a jegyzés, de érdemi korrekciót a legutóbbi rövidtávú emelkedésben még nem láttunk, most is csupán egy kisebb megtorpanásról lehet beszélni. Mindeközben vadabbnál vadabb prognózisok látnak napvilágot, de a higgadtabb elemzők is az aranyár további drágulását várják. Hosszabb távon a globális keresletet domináló ázsiai országok gondoskodhatnak még az árfolyam emelkedéséről, rövidtávon azonban a piac törvényei szerint fel kell készülni egy konszolidációra is az árfolyamban.

Bővebben »
További tartalom betöltése

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: