HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Megfordult a világ az arannyal

2014. április 02. 11:22

Vegyes hatások érték az arany árfolyamát, ugyanis a több hetes mélypont elérése a nemesfém iránti kereslet élénkülését eredményezte Kínában, ugyanakkor a tegnapi, javulásra utaló amerikai feldolgozóipari adatok csökkentették az arany menedékszerepét – írják a Quaestor elemzői.

Héthetes mélypontjáról fordult az arany

Az árfolyam mérsékelt emelkedést mutat ma reggel. Az azonnali és a júniusi szállítású arany árfolyama is jelenleg 1 283,6 dollár körül mozog.

A spot arany árfolyama a tegnapi kereskedésben 1 278 dollár alá is beesett, ilyen alacsony szinten utoljára február 11-én volt. Minden bizonnyal ez is közrejátszott abban, hogy a mai kereskedés során Kínában a fizikai arany iránti kereslet élénkülését tapasztalták. A piacon nem igazán van egyetértés azt illetően, hogy merre veheti az irányt az arany, egyszerre ugyanis számos tényező lehet hatással a jegyzésre. A világgazdasági teljesítmény javulása, és ezáltal a részvénypiacok szárnyalása az arany menedékszerepét csökkentve van negatív hatással a nemesfém árfolyamára, ugyanakkor az orosz-ukrán geopolitikai feszültség súlyosbodásának hatására bármikor emelkedésnek indulhat a jegyzés.

Az Egyesült Államokban vegyes makroadatokat publikáltak tegnap, ugyanis a Markit és az ISM feldolgozóipari adatai bár javulást mutatnak, a piaci várakozásokat nem érték el. Ettől függetlenül tovább gyorsult az amerikai feldolgozóipar teljesítménye, így már szinte teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy az év eleji megtorpanás a rossz időjárásnak tudható be.

Az SPDR Gold Trust, a legnagyobb arany alapú befektetési alap készletei 2,1 tonnával 811 tonnára estek, ilyen alacsonyan március elején voltak utoljára.

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: