HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Nőtt a befektetők bizalma az arany iránt

2014. március 17. 11:09

A hétvégi krími népszavazás előtt megugrott az olaj és az arany árfolyama. A fekete arany jegyzésében ma korrekció figyelhető meg, az arany szűk sávban ingadozik a Quaestor összefoglalója szerint.

Jelentősen emelkedett a pénteki kereskedés alatt az arany árfolyama is, a krími népszavazásról szóló hírek mozgatták elsődlegesen a sárga nemesfém kurzusát. A múlt hét pénteki kereskedéskor az arany unciánkénti ára elérte az 1392,22 dolláros szintet is, ilyen magas értékre tavaly szeptember 9-e óta nem volt példa.

Az amerikai árupiaci felügyelet (CFTC) legfrissebbe jelentése szerint a piaci szereplők nettó vételi pozícióinak száma 4%-kal 123 007 darabra nőtt az elmúlt héten, míg a nettó eladási pozíciók száma 20%-kal 21073 darabra csökkent. Ilyen alacsony szintre tavaly október óta nem volt példa, az adatok alapján úgy tűnik, a piaci szereplők bizalma nőtt a sárga nemesfémet illetően.

A kínai jegybank a jüan dollárral szembeni árfolyamsávját a duplájára szélesítette, ezzel pedig drágábbá téve a sárga nemesfémet a távol-keleti ország vásárlói számára.

Az azonnali szállítású nemesfém árfolyama jelenleg 1381,8 dollár körül mozog unciánként. Az áprilisi szállítású arannyal 1381,5 dolláron kereskednek.


Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: