HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Emelkedésnek indult az arany

2014. február 26. 11:13

A tengerentúlról érkező makroadatok támogatták az arany árának emelkedését, közel 4 havi csúcsra ért a sárga nemesfém jegyzése – közölték elemzésükben a Quaestor szakértői.

A tegnapi kereskedés alatt 1343,76 dollárig is felkapaszkodott a nemesfém unciánkénti kurzusa, ilyen magas értékre tavaly október 31-e óta nem volt precedens. A mai kereskedés alatt eddig kismértékű emelkedést mutat az arany.

Az Egyesült Államokban tegnap publikáltak lakáspiaci és fogyasztói bizalmi index adatokat, amelyek vegyesen alakultak a várakozásokhoz képest, azonban mind a két érték elmaradt az előző hónapi eredményektől. A gyengébb makroadatok támogatták az arany árfolyam emelkedését.

A vártnál kisebb mértékben esett vissza a lakásárak emelkedésének üteme decemberben az S&P/Case-Shiller tegnap publikált adatai szerint. A mutató 20 nagyvárosban méri az ingatlanárak alakulását, eszerint pedig a novemberi 13,71% után 13,42%-kal nőtt a lakások értéke a vizsgált településeken az egy évvel korábbi szinthez képest, ez valamivel meghaladja az elemzők által várt 13,38%-os ütemet.

Kína Hongkongból induló nettó aranyimportja 83,6 tonna volt januárban, míg decemberben ez az érték elérte a 91,9 tonnát. Az egy évvel korábbi értékkel szemben azonban jelentős emelkedést mutatott a januári adat.

 

Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: