HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Újra menedék lehet az arany?

2014. február 24. 10:31


Immár negyedik hetes emelkedését kezdheti meg az arany, a sárga nemesfém árfolyama elsősorban a tengerentúlról érkező gyengébb makroadatoknak köszönhetően mutatott erősödést.

Stabil menedék az arany

Az arany jegyzése a mai kereskedés alatt eddig közel 0,9%-ot erősödött. Az árfolyam még február 18-án érte el az unciánkénti 1332,5 dolláros szintet, amelyet utoljára október 31-én regisztráltak.

A nemesfém árfolyama az idei évben eddig emelkedést mutatott, az Egyesült Államokból érkező várttól elmaradó makroadatok növelték az arany menedékeszköz szerepét. Legutóbb múlt hét pénteken érkezett gyengébb lakáspiaci adat. A használt lakások száma 5,1%-kal 4,62 millió ingatlanra szűkült januárban, amely 2012 júliusa óta nem látott alacsony érték volt. Decemberben még 4,87 millió ingatlant értékesítettek, a piaci konszenzus pedig 4,67 millió darabos értéket várt. A piac zsugorodása részben volt csak a rendkívüli időjárásnak köszönhető, a növekvő jelzáloghitel kamatok, valamint a szigorodó hitelfelvételi körülmények és az áremelkedés is visszább vetette az ingatlanpiac teljesítményét.

A várttól elmaradó makroadatok befolyásolhatják a Fed kötvényvásárlási programját is. James Bullard St. Louis-i Fed-elnök múlt hét pénteki nyilatkozatában arról beszélt, hogy a jelenlegi, ülésenkénti 10 milliárd dolláros mérséklés ütemén változtathatnak a döntéshozók, akár 2015 végéig is elhúzódhat a likviditásbővítő intézkedés kivonása a piacról. Ez a hír kedvezhet az aranynak, ugyanis a Fed gazdaságbővítő intézkedései az elmúlt években jelentősen támogatták a jegyzés emelkedését.


Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: