HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2014

Folytatódhat az arany kálváriája

2014. január 16. 08:55

Portfolio.huÚj csúcson az indexek, ennek ellenére mind a vételi, mind az eladói oldal kínál kedvező beszállási pontokat. Ma a Mattel és a Bank of America mellett az arany grafikonját vizsgáltuk meg részletesen.


Igen kiváló vételi szintre esett vissza a NASDAQ 100 komponens játékgyártó Mattel árfolyama. A papír 44 dolláros támaszát az 50%-os Fibonacci szintje mellett a 200 napos mozgóátlag is a szintet erősíti. Lejjebb támasz az emelkedő trendvonal, majd a kerek 40 dolláros őszi támasz. Fent ellenállás 48 dolláron, célárnak ez lőhető be. Az RSI indikátor a túladott zónát közelíti.

Folytatódhat az arany kálváriája

Hiába közölt szerdán a vártnál jobb számokat a Bank of America a kereskedés végére kifulladt a rali, így egy fordulós hulló csillag jelent meg nagy forgalom mellett a grafikonon. Ha ma réssel lefelé nyit az tovább megerősítés, hiszen ekkor egy árva gyermek formáció (egy elemű szigetforduló) is kialakul. Ekkor a korrekció legalább 16 dollárig (38,2%-os Fibonacci szint és korábbi ellenállás) vagy 15 dollárig (61,8%-os Fibo és koárbbi támasz) tarthat. Az RSI túlvett zónában, ami szintén az esés lehetőségét növeli.

Folytatódhat az arany kálváriája

A csökkenő csatorna tetejéről és az 1260 dolláros ellenállásról fordult le az arany, így akár ismét tesztelheti a dupla mélypont által kijelölt 1180 dolláros támaszt. Ha kitörne a csökkenő csatornából a papír, akkor a 200 napos mozgóátlagot követően 1360 dollárnál lassulhat az emelkedés majd az 1420 dolláros ellenállás akaszthatja meg a ralit.


Folytatódhat az arany kálváriája

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: