HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2010

A héten megtört az arany rali

A héten megtört az arany rali

2010.10.23 12:45

Az arany határidős árfolyama július óta nem látott heti csökkenésen van túl, miután a héten megállt a dollár gyengülési hulláma, mely korábban jelentősen támogatta más alternatív befektetési formák, köztük az arany emelkedését is.

A dollár gyengülési hullámának a megtorpanása és a kedvezőtlenné váló technikai kép pedig együttesen 4.5%-os esésre "kényszerítették" az aranyat az október 14-ei 1,388.1 dolláros lokális csúcsáról. Az esésből a kisebbik testvére az ezüst sem maradt ki, mely így már 6.5%-ot esett az október 14-ei csúcsáról.

Frank McGhee, az Integrated Brokerage Services vezető kereskedője szerint a nemesfém már egy régóta várt korrekció kellős közepén áll, így a technikai elemzés szemszögéből Ő személy szerint 1,260 dollárnál látja az árfolyam első igazán fontos támaszát. Ez valóban komoly támaszt nyújthat, ha elemezzük a grafikonját.

Technikailag az arany spot grafikonját nézve pedig valóban fontos támasz az 1,260-as szint, mely korábbi fontos lokális csúcsként funkcionált, és ezt áttörve indult el hódító útjára a nemesfém szeptember közepén. A július végén indult emelkedésre húzott Fibonacci vonalak alapján pedig jól látható, hogy az 1,330 dollár közüli szint már komoly ellenállást jelent, míg lefelé az 1,300, majd az igazán fontos 1,250-1,260 dolláros támasz zóna jelentheti az árfolyam esésének az igazi mentsvárát.

A héten megtört az arany rali

Az eheti esés előtt szeptember 16-a óta 16-szor állított fel új napi történelmi csúcsot az árfolyam, így nem meglepő, hogy most egy komolyabb korrigálást láthatunk a múlt heti csúcsokról.

Az arany számára is kulcsfontosságú lehet a november 3-ai Fed döntés, hiszen amennyiben a piac nem lesz megelégedve a Fed által újonnan eszközölt gazdasági élénkítés eszközeivel, úgy az újfent előtérbe kerülő az amerikai növekedési félelmek adhatnak támaszt a nemesfémnek - írja a Deutsche Bank. Míg egy vártnál erőteljesebb csomag a dollár további leértékelődéséhez, ezáltal pedig az arany további erősödéséhez vezethet. Azaz bármely irányba is lesz a szignifikáns meglepetés, az mindkét esetben támogatást nyújt a nemesfém árfolyamának.

Az elemzését összegezve pedig a Deutsche Bank úgy véli, hogy 2,000 dolláros unciánkénti árfolyamig nem kell lufiról beszélnünk.

Technikailag pedig az ezüstről sem megfeledkezve az látható, hogy szeptember folyamán a 17-20 dolláros sávból kitörve nagyon heves emelkedést láthatunk, melynek szintén most zajlik a korrigálása. A támaszok meghatározásához pedig itt is a Fibonacci vonalakat hívhatjuk segítségül.

A héten megtört az arany rali

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: