HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2010

Cseppet sem bolond, aki most aranyat akar

2010. október 06., szerda, 13:55

http://hvg.hu/skins/default/img/hvg_cover_flow.jpgBár a világgazdaságban a bizonytalanság csökken, a menekülő befektetésnek számító arany ára tovább emelkedik az amerikai és a japán jegybank gazdaságélénkítő akciói miatt.

"Az elmúlt hónapokban a világgazdaságban fokozódó bizonytalanság hatására az arany ára rekordmértékű emelkedésbe kezdett, ami a mai napig töretlen. De ennek oka jelenleg már nem a nemzetközi gazdaság élénküléséhez kapcsolódó erősödő kétely, sokkal inkább az, hogy az amerikai és japán gazdaságot fenyegető deflációs félelmek hatására a Fed és a BoJ is a nemzeti valuta értékének csökkentését célzó pénznyomtatásba kezdett. Így annak ellenére, hogy folyamatosan javul a befektetők hangulata, és a részvénypiacok is jól teljesítenek, az amerikai dollár és a jen gyengülése továbbra is az aranyba való invesztíció irányába tereli a befektetőket" – nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

"Az arany klasszikus menekülő befektetésnek tekinthető, hiszen a nemesfém árát leginkább az határozza meg, hogy mennyire nagy a bizonytalanság a nemzetközi pénzpiacokon” – magyarázta a szakember. „Szerencsére a nyáron még egyre sűrűbben emlegetett, egy újabb recesszióról szóló találgatások szűnőben vannak, az arany azonban továbbra is jó célpontnak bizonyul, mivel az amerikai és japán jegybank a nemzeti valuta piaci mennyiségének növelésével, és ezzel az infláció generálásával próbálja támogatni a gazdaság élénkülését és a defláció elkerülését" – tette hozzá Horváth István.

"Mivel az említett jegybankok agresszív gazdaságélénkítő beavatkozása várhatóan a következő hónapokban is folytatódik, az arany árának további emelkedésére számítunk, érdemes hát befektetési szempontból is megfontolni az arany vásárlását. Azok számára, akik az arany árának tartós emelkedéséből szeretnének profitálni, leginkább a nyersanyagalapok jegyzésén keresztül van erre lehetőség” – vélekedik Horváth István. „A nyersanyagalapok hozamát a nyersolaj és származékainak világpiaci ára mellett – ami szintén emelkedő trendet mutat – az arany világpiaci árának emelkedése határozza meg. Nem véletlen tehát, hogy a nyersanyagalapokat a Bamosz által összesített 3 havi hozamlista élmezőnyében találjuk" – mutatott rá az igazgató.

Forrás: HVG







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: