HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2009

Rekordáron az arany, beindult az eladás

Rekordáron az arany, beindult az eladás

(2009.11.04, 8:40)

aranypiacAz azonnali szállítású arany unciánkénti ára 1087,80 dollárra emelkedett kedden, miután az IMF 6,7 milliárd dollárért értékesített 200 tonnát a tartalékait diverzifikáló Indiának. A minden idők legmagasabb aranyára szerdán eladási hullámot indított.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és India között október végén lebonyolított tranzakció minden idők legmagasabb aranyárát eredményezte, amire a spekulánsok eladással reagáltak, miközben újabb kormányzati aranyvásárlásokra számítanak - írja a Bloomberg.

Az azonnali szállítású arany unciánkénti ára egészen 1087,80 dollárig emelkedett kedden New Yorkban, ám a megnőtt kínálat következtében közép-európai idő szerint szerda reggel 8 órára 1084,13-ig csökkent. A decemberi szállítású arany ára a keddi 1088,50 dolláros rekordról 1084 dollár köré kúszott vissza. Kínában, Indiában és Japánban is rekordot döntött az arany ára.

A világ jegybankjai az után dönthetnek aranytartalékaik növelése mellett, hogy a felduzzadt amerikai államadósság és alacsony dollárkamatok miatt folyamatosan gyengül az amerikai valuta. Az amerikai devizát a világ hat fő fizetőeszközével összehasonlító dollárindex az éve eleje óta 6,1 százalékkal gyengült, miközben az aranyárak 23 százalékkal nőttek. Az IMF összesen 403,3 tonna arany eladásáról határozott még szeptemberben.

Forrás: Napi Gazdaság







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: