HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2009

Kiszivárgott – Mégsem ad el 50 tonna aranyat Moszkva

Kiszivárgott – Mégsem ad el 50 tonna aranyat Moszkva

(2009.10.27, 13:28)

aranypiac5Oroszország közölte: visszavonja terveit, melyek szerint 20-50 tonna aranyat árverez el, miután az akció híre kiszivárgott.

Moszkva a költségvetési hiányt csökkentette volna az arany eladással, de miután az aukció híre idő előtt kiszivárgott, határozatlan időre felfüggesztette a kezdeményezést. A kormány a Times Online információi szerint annyit közölt: az eladásra nem kerül sor a megadott körülmények között és időben. A jelenlegi aranyárak mellett az árverés akár 1,7 milliárd dolláros bevételt is hozhatott volna és ez lett volna az első ilyen akció a Szovjetunió széthullása óta.

Az arany ára október 14-érte el csúcspontját és bár azóta az árfolyam csökkent, India 56 tonnás vásárlása most ismét emelt az áron. Az elmúlt két hónapban az arany a dollár gyengülésével párhuzamosan ralizott, megnövelve a befektetők érdeklődését. Az inflációs félelmek további lendületet adnak az árnak, a Société Générale szakértője szerint az árfolyam a következő években ezer dollár körül maradhat.

Mostanra Kína vette át Dél-Amerikától a világ legnagyobb aranytermelő országának járó címet, ellátási gondoktól nem kell tartani, bár a fizikai arany iránti kereslet mind a befektetők, mind az ipar részéről alacsony.

Forrás: Világgazdaság Online







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: