HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2009

Van igény az aranyra, csak nem a tőzsdén

(2009.10.17, 14:00)

aranypiac_szefMegszűnt az aranykereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Az elemzők szerint van igény a nemesfémre, csak nem tőzsdei értékesítés formájában. A vásárlók ugyanis a válság hatására virtuális arany helyett kézbe vehető tömböket szeretnének megvenni.

Meghallgatom

Pénteken lehetett utoljára aranyat venni a Budapesti Értéktőzsdén. A kereskedés megszüntetését a BÉT vezérigazgatója, Mohai György részben az érdeklődés hiányával indokolta. Tikász Zoltán, a Hamilton elemzője ugyanakkor azt hangsúlyozza, van igény az aranyra, csak nem tőzsdei értékesítés formájában.

Korábban azt várták a piacon, hogy a válság miatt sokan a biztosabb befektetések felé fordulnak, és ezek közé sorolták az aranyat is. Az elemző szerint ugyanakkor akik befektetési célból vesznek aranyat, azok nem a tőzsdén vásárolnak, hanem a maga fizikai valójában, tömbben veszik meg.

Ezt erősítette meg az MR1-Kossuth Rádiónak az egyik hazai aranykereskedő cég vezető munkatársa, Gregus Zsolt is. Ő azt állítja, nap mint nap kötnek üzleteket aranytömbök értékesítésére. Tapasztalataik szerint a befektetőknek a korábbiaknál is fontosabb, hogy kézbe kapják a megvett értéket.

Gregus Zsolt azt mondja, az arany iránti igény - a nemzetközi trendekhez hasonlóan - Magyarországon is fokozódik a válság hatására. Elemzők szerint a nemesfém ára év végére elérheti az unciánkénti 1100 dollárt.

Forrás: MR1-Kossuth Rádió







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: