HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Csúcsközelben az aranyár

Csúcsközelben az aranyár

(2008.10.07, 09:37)

Miközben a részvénypiacok tegnap szenvedtek, az arany árfolyama 4,2%-kal tudott emelkedni és a pozitív hangulat még a mai nap is tart. az arany ára euróban számolva csúcsközelbe ért. A többi nemesfém nem tudott ilyen jól teljesíteni, hiszen esetükben a gazdasági növekedés miatti aggodalmak hatnak negatívan.

Az arany árfolyamának emelkedését elsősorban a biztonságos befektetési eszköz funkció hajtja. A részvénypiaci félelmek emelkedésével a befektetők a jelenlegi krízishelyzetben kevésbé érintett eszközöket keresnek, mely kritériumnak az arany piaca akár meg is felelhet.

A nemesfém árfolyama annak ellenére tudott emelkedni a piaci turbulenciák közepette, hogy a dollár árfolyama erősödött. Amennyiben egyéb hatások nem befolyásolják az arany piacát, a dollár erősödése lefele szokta nyomni az árfolyamot az arany piacán, azonban jelenleg ez nincs így. Ennek köszönhetően a nemesfém árfolyama euróban számolva a márciusi csúcs közelébe érkezett.

A többi nemesfém nem tudott viszont ilyen jól teljesíteni, melyben annak is szerepe lehet, hogy esetükben az ipari felhasználás nagyobb szeletet képvisel a keresleti oldalon, mint az arany esetében.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: