HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Az arany profitálhat a rettegésből

Az arany profitálhat a rettegésből

(2008.09.17, 18:40)

Az arany ára az elmúlt öt év csaknem legnagyobb drágulását érte el szerdán, miután a befektetők menedéket keresnek a pénzpiaci vérengzésben.

A nemesfém ára körülbelül 7 százalékkal emelkedett szerdán, így jelenleg mintegy 834 dollárt kérnek egy uncia aranyért a New York-i árutőzsdén - írja a Bloomberg. Ez 2003. december 31-e óta a legkomolyabb emelkedés. Az arany márciusban érte el eddigi rekord, unciánként 1033,9 dolláros árát - miután a Fed támogatásával a JPMorgan felvásárolta a csődbe ment Bear Stearns bankot.

A bankok jövőjével kapcsolatban ismét erősödő félelmek közepette az arany lehet a nagy nyertes. A londoni GFMS kutató szerint az arany év végéig elérheti a 950 dolláros unciánkénti árat is, mivel várhatóan a központi bankok és a bányatársaságok is visszatartják némileg az eladásokat, a befektetői kereslet pedig a tőzsdei zuhanás miatt erősödhet. A szerdai erőre kapását nem számítva az arany idén eddig 6,9 százalékot veszített árából, vagyis jelenleg nagyjából az év eleji szintjén áll. Az ezüst is 7 százalék fölött drágult szerdán, bár idén ezt megelőzően 29 százalékkal lett olcsóbb.

Forrás: Napi online







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: