HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Fókuszban a gyorsjelentések az arany piacán

Fókuszban a gyorsjelentések az arany piacán

(2008.07.29, 11:35)

A növekvő inflációs nyomás, az amerikai részvénypiacok tegnapi esése - mely Ázsiára is átgyűrűzött - vételi kedvet indukált az arany piacán, mely az egyik legkedveltebb befektetési formának számít a jelenlegi vérzivataros időszakban. A nemesfém azonnali árfolyama 0,3%-ot emelkedett, így unciájáért jelenleg 933.49 dollárt kell adni.

A nemesfém árfolyama ma reggel felfelé vette az irányt az azonnali piacon, a jegyzések 2,87 dollárral, azaz 0,3%-kal emelkedtek, így unciánkénti ára 933,46 dollárra erősödött. A szeptemberi és a decemberi lejáratra vonatkozó határidős árfolyam egyaránt 0,5%-kal került feljebb, míg a 2009 júniusi szállításért jelenleg 941 dollárt kell fizetnünk a tókiói árutőzsdén.

A kínálatoldali félelmeket némileg enyhítheti, hogy a három legnagyobb, tőzsdén jegyzett afrikai bánytársaság várhatóan növekvő kitermelésről ad számot negyedéves gyorsjelentésében, mivel az előző időszaki teljesítményt nagyban befolyásolták a januári áramellátási problémák. A dél-afrikai bányákat kitermelésük 5 napos leállítására kényszerítette az Eskom miután limitálta az áramszolgáltatást, jelentős kitermeléscsökkenést és ezáltal áremelkedést okozva a nemesfémek piacán. Az arany azóta visszavett a száguldásból, így a folyó negyedévben az árfolyam nem lesz számottevő hatással a bányák eredményességére, emellett a meredeken emelkedő kitermelési költségek komoly veszélyt jelenthetnek a nettó profitokra.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: