HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Kitört az aranyláz

Kitört az aranyláz

(2008.07.11, 14:47)

A negyedik heti emelkedésének célegyenesébe ért az arany határidős árfolyama a mai erősödésével, ahogy a dollár gyengülése és az energiaárak növekedése miatti inflációs félelmek ismét felerősödtek. Az arany árfolyama ma 0,9%-kal haladt felfelé, így jelenleg 950,3 dollárt kell adni érte unciánként, de elemzők a 955 dolláros szint átlépését is valószínűnek tartják a közeljövőben.

A dollár ismételt gyengülésével és az energiahordozók drágulásával új erőre kaptak az inflációs félelmek, amely pozitívan hat az arany keresletére, mivel a befektetők itt keresnek menedéket a gyorsuló pénzromlás ellen. A romló amerikai és nyugat európai gazdasági adatok és a kiéleződött geopolitikai feszültségek fényében James Moore, a TheBullionDesk.com elemzője azt valószínűsíti, hogy az arany árfolyama a közeljövőben a 955 dolláros unciánkénti szintet is átlépheti.

Az arany határidős árfolyama általában az euró dollárral szembeni árfolyamával együtt mozog, idén az aranyrúd 14%-kal, míg az euró 8,2%-kal értékelődött fel. A dollár ezen a héten veszített értékéből az európai közös valutával szemben, mivel piaci várakozások szerint a ma délután publikálandó fogyasztói bizalmi index értéke 28 éves mélypontjára zuhanhat.

Az azonnali szállítású aranyért jelenleg unciánként 950,3 dollárt kell adni, míg a 2009 decemberi szállítású kontraktus 1,7%-kal a 952 dolláros szintre kúszott fel. Eközben több más nemesfém árfolyama is erősödött, az ezüstért 0,6%-kal többet, 18,4 dollárt kell adni unciánként, míg a palládium az unciánként 448 dolláros szintről 455 dollárra emelkedett a kereskedés során.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: