HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Nyomás alatt az aranyár, miközben az olaj száguld

Nyomás alatt az aranyár, miközben az olaj száguld

(2008.04.22, 12:10)

aranypiacA tegnapi stagnálást követően ma kismértékben emelkedett az arany azonnali árfolyama, mely az egy hónappal ezelőtti csúcsdöntést követően nem tudott visszakapaszkodni a rekordszintekre. Hiába a dollár gyengülés vagy az olajár száguldás, az arany piaca nyomás alatt van.

Bár a dollár árfolyama az elmúlt hetekben is gyengülést mutatott az euróval szemben, az arany piaca ezúttal mindebből nem tudott meríteni. Miközben az olaj árfolyama új csúcsra futott, az arany beragadt az 1.000 dollár alatti szinteken.

Ebben szerepe lehetett többek között annak is, hogy a fizikai piacon a jelenlegi árszintek mellett már nincs akkora mértékű kereslet, mely húzóerőt jelenthetne, illetve hogy a hitelpiaci gondok mérséklődésével a befektetők közül többen talán már a részvénypiacokra való jó beszállási lehetőséget várják. Mellesleg a piaci hangulatnak nem tett jót az sem, hogy az IMF még a hónap elején bejelentette, hogy 403 tonnányi arany értékesítésére készül (emellett ugye a CBGA-hoz csatlakozott jegybankok továbbra is folyamatosan az eladói oldalon állnak az arany piacán).

A Macquire Capital Securities brókercég egyébként rövid távon bullish az arannyal kapcsolatban, de hasonlóan vélekedik többek között a platinával, szénnel, kobalttal és alumíniummal kapcsolatban is.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: