HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Újabb ralira készülnek a spekulánsok az aranypiacon

Újabb ralira készülnek a spekulánsok az aranypiacon

(2008.03.18, 07:34)

Még mindig úgy vélekednek az elemzők, hogy van még erő az aranyban, s nem érték el a csúcsot. Pedig a tegnap délelőtti ralit követően beállt a termék ára az unciánkénti 1000 dollár környékére, miután egy komolyabb profitrealizáláson esett keresztül a spekulánsok által. Most továbbra a lélektaninak tartott határ körül lebeg, s várja a mai Fed-ülést, ahol egy egy esetleges nagyobb kamatvágás a dollár gyengülését hozhatja, ami újfent támaszt adhat a vételi oldalnak.

Az arany alja a mai ázsiai kereskedés alatt unciánként 994 dollár volt, jelenleg 1001,40-1002,20 dollár között folyik a jegyzés. A tegnapi rekord 1030,80 dollár volt. A vevők egy kicsit csalódottak, hogy nem sikerült magasabbra tornázni az árat, ám a parkett véleménye az, hogy van még lendület a spekulánsokban éppúgy, mint a fizikai vásárlókban. A Reuters által megkérdezett elemzők szerint az alsó ellenállás 990 dollár, míg a plafon, amit át kellene törni 1020 dollár.

Idén az arany ára 23 százalékot erősödött a magas olajáraknak, illetve az erősödő globális áremelkedéseknek köszönhetően. Szintén a termék erősödését vetíti előre a várható alapkamat vágások, s az egyre mélyülő pénzügyi válság. A Fed mai ülésén az elemzők akár 100 bázispontos vágást sem tartanak elképzelhetetlennek, sőt egyes vélemények ennél komolyabb eszközöktől sem riadnának vissza. Így az amerikai irányadó kamat 2 százalékon landolhat ma.

Bakonyi Attila

Forrás: Magyar Tőkepiac







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: