HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Aranylakodalom az árupiacon

Aranylakodalom az árupiacon

(2008.03.14, 09:23)

Bár a január elején született előrejelzések szerint „valamikor idén” elérheti az arany árfolyama az 1 000 dollárt is unciánként, a történelmi pillanat már csütörtökön bekövetkezett. Ráadásul az elemzők szerint még korántsincs vége a ralinak.

Az árupiaci árfolyamok utóbbi napokban tapasztalt száguldása mögött természetesen ismét a dollár folyamatos gyengülése, valamint a szokásos „biztonságos befektetésekbe” való menekülés állt. Bár az arany árfolyamának már rég nincs köze sem a kitermelés költségeihez, sem a globális kereslethez és kínálathoz, még mindig úgy gondolja a befektetők egy tekintélyes hányada, hogy a gazdasági recesszió, valamint a kamatcsökkentésekkel érkező dollárgyengülés és infláció negatív hatásainak kivédésére a legjobb megoldás a jó öreg aranyrúd vásárlása.

Bár a piaci előrejelzések szerint az Egyesült Államokban nem lesz recesszió (vagyis a GDP-mérleg nem zár két egymást követő negyedévben is a negatív tartományban), a befektetők mégsem érzik biztonságosnak a gazdasági környezetet. Ennek fényében gondolják úgy sokan, hogy hiába az újabb történelmi csúcs, ez is hamarosan megdől majd a megállíthatatlan rali során.

Kummer Krisztián

Forrás: Magyar Tőkepiac







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: