HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Új csúcson az arany, 1.000 dollár felé menetel az árfolyam

Új csúcson az arany, 1.000 dollár felé menetel az árfolyam

(2008.02.28, 08:52)

Tegnap új, 964 dolláros történelmi csúcsra emelkedett az arany azonnali árfolyama, mely nap végére 1%-os pluszban állapodott meg. A mai kereskedés eddigi részében 0,4%-kal korrigált vissza az árfolyam. A nemesfém árfolyamának emelkedését a dollár soha nem látott mélységekbe való gyengülése, illetve az olajár rekordmagasságba való emelkedése segítette.

Az arany árfolyamára kedvezően hatott a dollár árfolyamának mélyrepülése, ugyanis a reálérték tartása miatt a dollárban nominált eszközök árfolyama emelkedik. Etekintetben az arany szép napok elé nézhet, amennyiben hiszünk a Raiffeisen elemzőinek, akik a zöldhasú további gyengülését vetítik előre.

Az aranyár számára pozitív, hogy a Fed elnöke tegnapi kongresszus előtti meghallgatásán további kamatcsökkentésekről beszélt. A likviditásnövelő lépések hatására az arany piacán az elmúlt években nagy szerepet játszó befektetési jellegű kereslet kaphat egy újabb lökést.

A Royal Bank of Canada szakemberei szerint az arany árfolyama a következő hónapokban 1.000 dollár fölé emelkedhet a befektetési jellegű kereslet további erősödésének hatására, azonban amennyiben az indiai és egyéb ázsiai arany iránti fizikai kereslet mérséklődik, az árfolyam egészen a 800 dolláros szintekig korrigálhat.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: