HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Tolják az 1 000 dollár felé az arany árát

Tolják az 1 000 dollár felé az arany árát

(2008.02.06, 10:40)

A világ legnagyobb aranykitermelője, a Barrick Gold bizakodó az arany árfolyamának alakulásával kapcsolatban, szakértőik szerint a mostani korrekció ellenére is meglesz idén az 1 000 dolláros unciánkénti ár.

Az arany spot árfolyama New Yorkban 892,50 dollár volt unciánként, míg az egy nappal korábbi záróárfolyam 886,50 dolláron alakult ki. A társaság kutatásért felelős alelnöke, Alexander Davidson szerint az iparág kitermelése a következő öt év során 10 százalékkal csökkenni fog, köszönhetően a megnövekedett igényekkel lépést tartani képtelen dél-afrikai energiaszolgáltatóknak és a megnövekedett biztonsági kockázatoknak. De nem csak Dél-Afrikában, hanem a világ többi táján is problémákat fog jelenteni a megnövekedett kereslet kielégítése, az engedélyek megszerzésének bonyolítása és a bányabeindítás megemelkedett költségei miatt.

Davidson véleménye szerint a kitermelés költségei hamarosan az 5-600 dolláros sávban mozognak majd unciánként, ami szintén alátámasztja az arany árfolyamát az 1 000 dolláros határ felé vezető úton. Rövid távon pedig a hitelválság nyomán biztonságba menekülő befektetők adhatnak lendületet a kurzusnak.

Forrás: Magyar Tőkepiac







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: