HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Még két évig az arany az ász!

Még két évig az arany az ász!

(2008.02.05, 09:25)

A múlt hét pénteken felállított új, 936 dolláros történelmi csúcs óta csökkenés jellemzi az arany árfolyamát, a befektetők a korábbi napok emelkedését követően profitrealizálásokba kezdtek. A nemesfém azonnali árfolyama jelenleg 0,8%-os mínuszban tartózkodik.

Miután a Fed múlt héten 50 bázisponttal tovább csökkentette irányadó rátáját és a dollár tovább gyengült az euróval szemben, az arany árfolyama soha nem látott 936 dolláros csúcsra futott. Ezt követően azonban megérkeztek az eladók, ami az elmúlt napok emelkedése utáni korrekcióként értékelhető.

A GFMS nemesfémpiaci tanácsadó csoport elnöke, Paul Walker úgy véli, hogy az arany piacán az elkövetkező két évben még folytatódhat a bulltrend, azonban azt követően veszíthet fényéből a nemesfém. A szakértő szerint az arany elmúlt időszakban mutatott jelentős emelkedése nem elsősorban a dollár árfolyamának gyengülésének volt betudható, jóval inkább az Amerikát övező makroökonómiai bizonytalanságok növekedésének. Az amerikai gazdaság várhatóan recesszióba süllyed, mely az arany árfolyamának kedvezhet az elkövetkező időszakban. Két év után azonban a gazdaság helyrerázódhat, az arany pedig veszíthet fényéből.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: