HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Kéthetes mélyponton az arany árfolyama

Kéthetes mélyponton az arany árfolyama

(2008.01.22, 11:04)

A tegnapi napon kéthetes mélységbe süllyedt az arany ára, miután a globális részvénypiaci zuhanásban a befektetők a profitrealizálást választották. Szakértői vélemények szerint bár rövid távon a piaci hangulat lesz a meghatározó az arany piacán, ugyanakkor hosszú távon továbbra is jól teljesíthet.

Az arany spot ára 855 dollárra esett a mai napon, amely kéthetes mélypontot jelent. Az aranyár a múlt heti, 914 dolláros rekordhoz képest több mint 6%-ot esett a mai napig. A COMEX februári határidős aranyár 2,1%-kal 864,4 dollárra csökkent a mai délelőttön.

Ugyanakkor a várakozások szerint a befektetők számára a pénzügyi piacokon uralkodó bizonytalanság és az amerikai gazdasági recessziótól való félelem közepette az arany menekülést nyújthat a befektetőknek, és így hosszú távon biztosíthatja árfolyamának emelkedését. Rövid távon bár a piaci hangulat nyomást gyakorolhat a nemesfém árának alakulására is, ugyanakkor hosszú távon az elemzők továbbra is pozitív véleménnyel vannak az arany piacáról.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: