HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Hova ez a száguldás? - Közel 900 dolláron az arany ára

Hova ez a száguldás? - Közel 900 dolláron az arany ára

(2008.01.09, 09:55)

A tegnapi 2,3%-os emelkedést ma újabb vételek követték az arany piacán, melynek hatására a nemesfém árfolyama 891 dolláros új történelmi csúcsot állított fel. A 900 forintos lélektani szinthez közeledve már megjelenhetnek a profitrealizálók is, azonban a hangulat eddig töretlenül optimista a piacon.

Az arany árfolyamának emelkedéséhez hozzájárul, hogy a piacon egyre többen vannak, akik a Fed-től 50 bázispontos kamatcsökkentésre számítanak. Ez többlet likviditást jelenthet a piacoknak, melyekből a negatív részvénypiaci hangulat mellett olyan alternatív befektetési lehetőségként számon tartott eszközök kerülhetnek ki nyertesként, mint az arany.

A nemesfém csúcsdöntéséhez hozzájárult az olajár emelkedése, illetve hogy a dollár árfolyama mindeddig nem tud visszaerősödni a jelenlegi szintekről. A Commodity Broking Services vezérigazgatója, Jonathan Barratt szerint a befektetési alapok portfólióinak átrendezése ezúttal a nyersanyagpiacoknak kedvezett, ennek hatására áramlik a tőke ezekre a piacokra.

A Commodity Warrants nyersanyagpiaci elemzője szerint az arany piacán a kereslet-kínálati viszonyok (Dél Afrika kitermelése csökken) és az emelkedő kitermelési költségek támogatólag hatnak az árfolyamra. Mindehhez az ETF-ek felőli kereslet is tovább emelkedik, mellyel azok már összességében a nyolcadik legnagyobb aranykészletekkel rendelkeznek.

Forrás: Portfolio







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: