HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2008

Mindenki a nemesfémet akarja? - Új csúcs az aranypiacon!

Mindenki a nemesfémet akarja? - Új csúcs az aranypiacon!

(2008.01.02, 18:55)

A közel 3%-os erősödést követően soha nem látott, 857 dolláros szinten tartózkodik az arany azonnali árfolyama. A nemesfém árfolyama december közepén kezdett erősödésbe maga mögött hagyva a napokkal azelőtt kialakított sávot, és a dollár további gyengülése, valamint az olaj árfolyamának csúcsdöntése lehetővé tette, hogy második próbálkozásra áttörhesse az 1980 januárban felállított 850 dolláros csúcsértéket

Az arany árfolyamának emelkedésében elsődlegesen a dollár gyengülése és az olajár emelkedése és mindezek hatására is a piacra áramló nagymennyiségű tőke (befektetési alapok felől) játszák a főszerepet. A nemesfém árfolyama a 850 dolláros szint áttörését követően újabb lendületet vett a short covering-eknek hatására.

A Bloomberg által megkérdezett elemzők optimisták a nemesfém idei teljesítményét illetően, hiszen a 37 elemző, üzletkötő és befektető véleménye szerint az átlagos aranyár 2008-ban 800 dolláros lehet a múlt évi 697 dollárt követően. A JP Morgan elemzői szerint a nemesfém ára hat hónapon belül 950 dollárig fog emelkedni.

A Kanetsu Asset Management elemzője szerint az 1.000 dolláros árfolyam is elérhető, amennyiben a jelenlegi helyzetet az 1980 elejivel hasonlítjuk össze. Ráadásul most az árfolyamot nem csak spekulánsok kisebb csoportja hajtja fel, az fundamentálisan is alátámasztott.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: