HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Egyre többet ér az arany! - És még nincs vége?

Egyre többet ér az arany! - És még nincs vége?

(2007.10.29, 15:30)

A pénteki 2,2%-os emelkedést követően ma újabb 0,3%-kal került feljebb az arany azonnali árfolyama, megközelítve a 800 dolláros szintet, melyre utoljára 1980 januárjában volt példa. A nemesfém árfolyama az év eleje óta 23%-ot emelkedett, melyben a jelentős mértékű befektetési jellegű tőke, valamint a dollár gyengülése játszották a főszerepet.

A Bloomberg által az elmúlt hét végén megkérdezett elemzők és üzletkötők továbbra is optimisták voltak a nemesfém eheti teljesítményét illetően, közülük 18-an az árfolyam emelkedését vetítették előre.

A nemesfém árfolyamának szárnyalásában a Fed kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások erősödésével újult erővel a piacra áramló spekulatív jellegű tőke jelentős szerepet játszott. Emellett a dollár gyengülése, valamint az olajár új csúcsra emelkedése is jelentős támaszt jelentett a nemesfém számára.

Az elmúlt hét keddi adatok alapján a hedge fundok és a többi nagy piaci szereplő csökkentették nettó spekulatív long pozícióikat (7,7%-kal), mely augusztus vége óta az első csökkenésnek felel meg. A UBS elemzője szerint azonban az elmúlt hét végi árfolyam emelkedés annak lehetett köszönhető, hogy a long pozíciókat újra nyitották a nagyok.

Várhatóan az árfolyam emelkedés akár a 800 dolláros szintek fölé is folytatódhat megközelítve a korábbi 835 dolláros rekordmagasságot, azonban ezeken a szinteken a fizikai kereslet az ékszerkészítők felől lanyhulhat, ami az árfolyam korrekcióját eredményezheti.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: