HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Arany: csökkenő célár a Goldman-tól, de...

Arany: csökkenő célár a Goldman-tól, de...

(2007.06.26, 09:25)

A tegnapi kismértékű, 0,5%-os csökkenést követően ma gyakorlatilag tegnapi záróértékétől enyhe, 1 dolláros csökkenést mutat az arany árfolyama. A befektetők óvatossága a csütörtöki FED kamatdöntés előtti kivárásnak lehet betudható.

A Bloomberg által megkérdezett Peter Tse, a ScotiaMocatta üzletkötője szerint az amerikai jegybanki kamatdöntés, illetve az azt követő kommentek előtt a piac inkább kivárhat. Az elemzők többsége egyébként az irányadó ráta szinten tartására számít a csütörtöki döntésnél.

A Reuters által megkérdezett John Reade, a UBS stratégája szerint jelenleg nincs a piacon olyan katalizátor, ami az arany árfolyam emelkedését generálhatná, azonban az optimistább befektetőknek érdemes lehet az árfolyam visszaeséseket vételekre kihasználni.

A Goldman Sachs 25 dollárral 725 dollárra csökkentette jövő évre vonatkozó aranyár célárát, mivel a dollár árfolyamának elmozdulásában már kevésbé pesszimista. Emellett azonban a Goldman továbbra is pozitívan látja az arany jövőbeli árfolyam alakulását, mivel szerintük a nemesfém alulértékelt, a fizikai kereslet pedig támaszt jelenthet.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: