HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Arany: érdemes már beszállni, vagy még várjunk?

Arany: érdemes már beszállni, vagy még várjunk?

(2007.06.14, 07:30)

A csökkenő olajárak és a dollár erősödésének hatására kedden 1%-ot eset az arany augusztusi határidős árfolyama (New York Mercantil Exchange), mely veszteséget tegnap sem tudta ledolgozni stagnáló árfolyam mellett. Az elmúlt időszak nem kedvezett a nemesfém számára, a szakértők szerint az amerikai állampapírhozamok további emelkedése, a dollár erősödése még további csökkenést is hozhat, bár az olajár most támaszt jelent az árfolyamnak.

Az arany árfolyama számára a 635-640 dolláros szintek jelenthetnek erős támaszt a marketwatch.com által megkérdezett Peter Grandich, a Grandich Letter szerkesztője szerint. A kedvezőtlen piaci hangulat, és az árfolyam tekintetében negatív irányba ható tényezők hatására egészen a fennt említett kulcsszintekig csökkenthet az árfolyam. A szakértő szerint a 635 dolláros szintek alatt eladni, 675 dollár felett venni lehet érdemes a nemesfémet.

A GoldForecaster.com elemzője, Julian Philips szerint rövid távon a dollár árfolyam változása lehet hatással a nemesfémre, azonban a jelenlegi szintek közelében jó vételi lehetőségek is adódnak. James Moore, a TheBullionDesk fémpiaci elemzője sávos kereskedésre számít a mai és holnapi napokon megjelenő amerikai PPI és CPI adatok előtt. A szakértő szerint a nemesfém iránti fizikai kereslet jelenthet támaszt az árfolyamnak.

Egyesek szerint jó éve lehet az aranynak idén, amit többen az emelkedő indiai nemesfém importtal (legnagyobb mennyiségben importáló ország) indokolnak. India januártól márciusig 211 tonna aranyat importált, ami 50%-os növekedésnek felel meg az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest (tavaly egyébként az egy évvel korábbihoz képest kevesebb mint 1%-kal csökkent a behozatal).

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: