HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Hamarosan tesztelheti csúcsát az arany

Hamarosan tesztelheti csúcsát az arany

(2007.04.23, 07:50)

A pénteki kereskedési napon ismét meginduló nyersolaj hatására felfelé vette az irányt a júliusi lejáratú határidős arany árfolyama, mely 1,1%-os erősödéssel 696,6 dollárig emelkedve, 8 hete nem látott szintre tört. Nyersanyagpiaci szakértők szerint nem kérdéses, hogy a nemesfém árfolyama tesztelni fogja a tavalyi évben beállított 735 dolláros történelmi csúcsát.

Mind technikailag, mind pedig fundamentálisan indokoltnak látják a nyersanyagpiaci szakértők, hogy az arany a tavaly elért abszolút csúcsához érjen. Véleményük szerint az emelkedő energiaárak, valamint a gyenge dollár kapcsán egyre több befektetési alap fordul majd az arany felé, mely magasba hajtja a nemesfém árfolyamát.

A Blanchard and Company által kiadott elemzés szerint azonban az arany még további jelentős felértékelődésnek néz elébe, megítélésük szerint év végére az árfolyam elérheti a 800 dollárt is.

A GoldSeek.com elemzője, Peter Spina szintén áremelkedésre számít, megítélése szerint 10-20 hónapos időtávon akár az 1000 dolláros szint elérése sem kizárt.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: