HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2007

Calyon: emelkedő célárak, de...

Calyon: emelkedő célárak, de...

(2007.03.27, 10:24)

A Calyon legfrisseb havi elemzésében a fémek idei átlagárfolyamára vonatkozó prognózisainak nagy részét felfele módosította, a legnagyobb mértékben a nikkel és az ólom esetén. Az alacsony szinten álló készletek és a szűk kereslet-kínálati viszonyok minden esetben magyarázatul szolgálhatnak az optimizmusra azzal a kiegészítéssel, hogy a jelenlegi szintekről már egyre nagyobb az árfolyam-korrekció lehetősége.

További árfolyam emelkedésre számít a Calyon az arany piacán, azonban a korábbinál mérsékeltebb ütemű, ennél fogva 10 dollárral 690 dollárra mérsékelték 2007-es átlagárra vonatkozó prognózisukat. Az elemzők a kockázatkerülés növekedését jelző emelkedő volatilitást tartják legnagyobb kockázatúnak az árfolyamok jövőjét illetően optimista szcenáriójukban.

Az elmúlt időszakban a részvénypiaci korrekcióval párhuzamosan 7%-kal visszaeső nemesfém árat annak tulajdonítják a szakértők, hogy azt megelőzően gyors ütemben emelkedett a 680 dolláros szintekig az arany árfolyama, lehetőséget kínálva profit realizálásokra. A Calyon szerint a fundamentumok az árfolyam emelkedése felé mutatnak a következő tényezők miatt:
- a FED legutóbbi kamatdöntését követően elhangzó kommentárok alapján a monetáris politika lazulása várható
- az amerikai gazdaság lassulása a részvénypiacok teljesítményére is rányomhatja bélyegét, mely a befektetőket olyan eszközök vételére sarkallhatja, melyek árfolyam alakulása minél kisebb mértékben korrelál azokéval. Az eszközök újra allokálásának egyik nyertese az arany lehet.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: