HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2006

Félelem és reszketés az arany piacán

Félelem és reszketés az arany piacán

(2006.06.13, 12:15)

A keddi kereskedés során már hatodik alkalommal folytatódott az arany árának hanyatlása a 600 dolláros lélektani határ rezzenéstelen törésével. A jelenlegi 590 dolláros árfolyam mellett már 20%-kal vagyunk a lokális maximumnak számító 730 dollár körüli szint alatt. Az arany piacán a befektetők az amerikai dollár árfolyammozgását figyelik, és ahogy erősödést mutat a valuta, a nemesfém piacán heves eladásokba kezdenek.

Az elemzők szerint a héten publikálandó amerikai inflációs adatok a várakozásokat felülmúlják majd, ami a FED további kamatemeléseit vetítheti előre. Az emelkedő kamatok a dollár erősödését és ezzel párhuzamosan az arany gyengülését vonná maga után. A nemesfémpiacok erős nyomás alatt állnak tehát, melyet az erősödő dollár mellett a FED további kamatemelései és az amerikai gazdaság lelassulása miatti félelmek okoznak.

Az aranyárak zuhanásának technikai alapon az 585-578 dollár közötti szint jelenthet megállót. A GoldForecaster.com háza táján optimisták a befektetők, hiszen szerintük a jelenlegi folyamatok csak a nagymértékű emelkedés korrekciójának tekinthetők. A zuhanásban nagy szerepet játszanak a befektetési alapok, de spekulatív célra vásárolt készleteik végesek, így lassan az eladások kifulladása valószínűsíthatő.

Irán nem fogja alávetni magát a nyugati országok ajánlásainak az urandúsítás felfüggesztését illetően, hiszen elidegeníthetetlen jogának tartja, hogy folytassa atomprogramját. A hírek egy bika piacon tovább generálták volna az arany árának emelkedését, a jelenlegi negatív hangulatban azonban az elemzők csak annyit mondanak, hogy ezek a hírek már elcsépelte, valami teljesen új sztorira lenne szükség az emelkedéshez.

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: