HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2024. 17. heti ajánlatunk!

Egy igazi brit nem veszti el a hidegvérét soha

Egy igazi brit nem veszti el a hidegvérét soha

1939-ben a brit kormány egy olyan plakáttal akarta lelkesíteni a második világháború kitörését dermedten fogadó lakosságot, amin vörös alapon csupán egyetlen egy mondat állt: „Keep Calm And Carry On” (kb. „Őrizd a hidegvéred és tedd a dolgod!”). Ez a szlogen már akkor és azóta is hatalmas népszerűségre tett szert, a plakát pedig a világ talán egyik leggyakrabban mémesített posztere lett. Az angolszász sajtó szerint azért is annyira népszerű, mert tökéletesen megfelel annak a képnek, amely Angliáról a külvilágnak és maguknak a briteknek is a fejében él.

Az „Őrizd a hidegvéred és tedd a dolgod!” híres mottójához tartotta magát III. Károly jelenlegi brit király is, amikor 1994. január 26-án – akkor még walesi hercegként – egy csodás napsütéses napon éppen arra készült, hogy Ausztrália hivatalos nemzeti ünnepén hatalmas tömeg előtt tartson beszédet a sydney-i Tumbalong Parkban. Ausztráliában ezen a napon a brit Első Flotta hajóinak 1788-as megérkezésének évfordulójáról emlékeznek meg. Arthur Phillip kapitány ezen a napon vonta fel a brit zászlót a Sydney-öbölben, így tagolva be egy egész kontinenst a brit korona alá.

Abban a pillanatban, amikor Károly herceg a pódiumra és a mikrofonhoz lépett, egy David Kang nevű, 23 éves egyetemista tört át a kerítésen, és kezében pisztollyal ugrott fel a színpadra. Először egy lövés dördült, majd egy második, de ekkorra Kangot már a herceg biztonsági csapata a földre rántotta. A brit trónörökös a kaotikus jelent közepette is megőrizte hidegvérét, és tette a dolgát, mintha mi sem történt volna. Korabeli híradófelvételek rögzítették, ahogy elfordította a fejét, megigazította a mandzsettagombjait, és látszólag a legkisebb mértékben sem hatotta meg a zűrzavar.

A támadót már másnap bíróság elé állították. Kang azt állította, hogy valójában senkit nem akart bántani, tettével pusztán az ausztrál fogolytáborokban fogva tartott kambodzsai menedékkérők helyzetére kívánta felhívni a figyelmet. Az is kiderült, hogy Kang korábban levelet írt ebben az ügyben a világ vezető politikusainak, köztük Károly hercegnek. Kapott is választ tőle, amiben azonban a herceg hárított magáról minden felelősséget. Miután a nyomozás megállapította, hogy Kang pisztolyában valóban csupán vaktöltény volt, így a bíróság mindössze riadalomkeltésben mondta ki bűnösnek, amiért 500 óra közmunkára ítélték.

Ugyancsak érdekes kérdés, hogy miként alakult volna a trónutódlás, ha a walesi herceg támadója aznap jóval komolyabb és halálosabb szándékkal érkezik. Ha Károly aznap meghal, akkor meglehet, hogy öccse András herceg vált volna Erzsébet királynő örökösévé. Mivel azonban Károly sértetlenül megúszta az incidenst, így ma ő ül a trónon, és ezért az ő arcképe szerepel ezen a közel 8 gramm összsúlyú, 917-es aranyból vert brit aranypénzen, melynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 sovereign, III. Károly, Nagy-Britannia, 2022-

1 sovereign, III. Károly, Nagy-Britannia, 2022-
(7,98 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

250 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: