HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2024. 10. heti ajánlatunk!

Az örmények bosszúja

Az örmények bosszúja

Az Örmény Titkos Hadsereg Örményország Felszabadításáért (Armenian Secret Army for the Liberation of Armenia – ASALA) egy marxista-leninista gerillaszervezet volt, amely az 1970-es évektől két évtizeden keresztül működött. Az ASALA kinyilvánított szándéka az volt, hogy rákényszerítse a török kormányt arra, hogy nyilvánosan ismerje el felelősségét 1,5 millió örmény 1915-ös haláláért. Követelték, hogy Ankara fizessen jóvátételt, és engedjen át területet egy „örmény haza” számára.

Az ASALA az 1970-es, 80-as években a török állam 43 hivatalos reprezentánsa ellen hajtott végre gyilkos merényletet szerte a világban. Lőfegyveres és robbantásos merényleteiknek főként török nagykövetek, követségi dolgozók és azok hozzátartozói estek áldozatul, többek között a franciaországi, az osztrák, a szentszéki török nagykövetek, a hollandiai nagykövet fia, a Los Angeles-i, a kanadai, az ausztráliai török konzul, több újságíró, az isztambuli egyetem rektora és még sokan mások.

A terrorcsoport merényleteinek kedvelt célpontjai voltak továbbá a repülőterek és légitársaságok. Egyik kommandójuk 1982. augusztus 7-én az Ankarától 28 kilométerre található Esenboğa nemzetközi repülőtér kellős közepén robbantott fel egy bombát, majd tüzet nyitott az útleveleket kezelő személyzetre és az útlevél-ellenőrzésre várakozó utasokra. Az egyik merénylő a következőt kiáltotta, miközben az utasokra tüzelt: „Több mint egymillióan haltak meg közülünk, mit számít, ha közületek huszonöten meghalnak?”. A mészárlás kilenc halálos áldozatot követelt, és hetvenketten megsérültek.

Szintén az ASALA-hoz köthető az 1983. július 25-én a Párizs melletti Orly repülőtéren végrehajtott robbantásos merénylet. A terroristák a bombát egy, a reptér déli terminálján található check-in pultnál elhelyezett bőröndbe rejtették el. A Turkish Airlines gépére várakozó utasok közül két török mellett egy amerikai, egy svéd, valamint négy francia utas meghalt, további ötvenöt személy pedig megsérült. A merénylő, Varoujan Garabedian később bevallotta, hogy valójában a repülőt szerette volna felrobbantani, ám a pokolgép előbb lépett működésbe, mint ahogy tervezte.  Garabediant 2001-ben, 17 év raboskodás után kiadták Örményországnak, ahol nemzeti hősként fogadták az emberek.

Az örmény terroristák részben elérték céljukat, hiszen felhívták a világ figyelmét a nemzetüket ért tragédiára, így mára egyre több ország ismeri el a népirtás tényét. A modern Törökország azonban, amely Musztafa Kemál Atatürk vezetésével jött létre 1923-ban, hajthatatlan. Tagadja a rendszerszintű népirtást, és eleve semmiféle felelősséget nem vállal az egykori Oszmán Birodalomban történtekért. A török nemzet atyjaként tisztelt Atatürk képmása látható ezen a 7,2 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert érmén, amellyel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

100 kurush, Atatürk, Törökország, 1943-1981

100 kurush, Atatürk, Törökország, 1943-1981
(7,22 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

187 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: