HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2024. 5. heti ajánlatunk!

A Sakál berobban

A Sakál berobban

1975. december 21-én alaposan felbolydult a karácsonyra készülő Bécs. Az olajexportáló országok tagállamainak (OPEC) olajminiszterei a szervezet belvárosi székházában tartottak konferenciát, amikor délhez közeledve az utcáról besétált hat sportosan öltözött alak bombákkal megrakott nagy Adidas táskákkal, majd anélkül, hogy bárki is hozzájuk szólt volna, felmentek a lépcsőn, és túszul ejtettek több tucat embert, köztük tizenegy olajipari minisztert Venezuelától Irakig, Indonéziától Nigériáig.

A 26 éves, ekkor még ismeretlen, majd később a világ egyik leghírhedtebbé vált terroristája volt az akció vezetője, a venezuelai születésű Iljics Ramírez Sánchez, ismertebb nevén Carlos, a Sakál. A feladat, amivel a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) nevű szervezet bízta meg, a következő volt: likvidálni Irán és Szaúd-Arábia olajminiszterét; az életben maradt minisztereket Bécsből repülővel a saját fővárosaikba szállítani; minden fővárosban ötmillió dollárt felmarkolni az érintett kormánytól a saját miniszter életéért cserébe; a miniszterekkel a szabadon engedésük előtt a reptéren egy, a palesztinok ügyét támogató nyilatkozatot felolvastatni.

A hat terrorista, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, lifttel felment a konferencia helyszínére. A liftben elővették fegyvereiket. Amikor kiszálltak, azonnal agyonlőttek egy elébük lépő civilruhás rendőrt, és a holttestét leküldték a lifttel a földszintre. A következő két áldozat a minisztereket védő testőr volt. Carlosék ezután berontottak a konferenciaterembe – ahol az olajminiszterek éppen a földgáz új árának rögzítéséről kezdtek volna tárgyalni – és a levegőbe eresztettek egy sorozatot. Ezt követően robbanóanyagot rögzítettek a hatvankét túsz testére, hogy felrobbantsák őket, ha az osztrákok megrohamoznák az épületet.

Bruno Kreisky osztrák kancellár eközben a hegyekben síelt. Azonnal Bécsbe sietett, hogy személyesen irányítsa a tárgyalásokat. Gyakorlatilag nem volt olyan kérés, amit Bécs ne teljesített volna: a közszolgálati rádióban kétóránként felolvastak egy dagályos, a palesztin ügyet támogató közleményt, és megígérték, hogy másnap reggel busz viszi ki a terroristákat és túszaikat a reptérre, ahonnan repülhetnek, ahová akarnak. Ellenkező esetben egy túsz meghal. A gép 9:14 perckor szállt fel, majd Algír felé vette az irányt, ahol aztán véget ért a túszdráma.

Carlos ezzel az akcióval megalapozta a jövőjét. Nemcsak 10-10 millió dollárt kapott a perzsa sahtól és a szaúdi királytól az iráni és a szaúdi olajminiszter életéért cserébe, de a terroristák az akció végén sértetlenül is távozhattak. Ezt követően a Sakál már nemcsak rettegett volt, hanem dúsgazdag is, egy igazi terrorista szupersztár. Akciójával éppen egy időben jelent meg ez a 13,5 grammos, nagy tisztaságú aranyból vert osztrák emlékpénz, amelynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1000 schiling, Babenberg dinasztia, Ausztria, 1976

1000 schiling, Babenberg dinasztia, Ausztria, 1976
(13,5 gramm, 900-as arany, Ø 27 mm)

305 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: