HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2023. 30. heti ajánlatunk!

Két golyó, egy szavazólap

Két golyó, egy szavazólap

Peru első bennszülött felmenőkkel rendelkező elnöke Luis Miguel Sánchez Cerro tábornok volt, aki először még puccsal, másodszor már alkotmányos választások révén szerezte meg magának a hatalmat. A lakosság körében népszerű elnök nem utolsó sorban mesztic származásának köszönhette népszerűségét, miután a nép maguk közül valóként rokonszenvezett vele. Sánchez Cerro valójában inkább tarozott a középosztályhoz, családja katonai pályára szánta, és az ország első számú katonai iskolájába járatta, ahol sorra képezték ki a jövő elitjének tagjait.

Az akadémia elvégzése után fiatal hadnagyként az elsők között csatlakozott ahhoz a katonai puccshoz, amely 1914-ben a polgári kormányt megbuktatva jutott hatalomra. A harcokban elszenvedett öt lőtt sebből egy a jobb kezén lévő három ujjának elvesztését okozta, amikor puszta kézzel megragadta egy tüzelő gépfegyver torkolatát. Innét kapta később az „el mocho” („megcsonkított”) ragadványnevet. A junta azonban hamarosan megbukott, Sánchez Cerro pedig egy évtizedre száműzetésbe kényszerült.

Amint ismét hazatérhetett, újra magas rangú katonai beosztásokat kapott, mígnem 1930. augusztus 22-én a lázongó városi kispolgárság és a vidéki nincstelen tömegek élére állt, hogy katonái élén ezúttal már magának akarja a hatalmat. Az európai fasiszta mozgalmak mintájára hazafias jelszavakat hangoztatva Peru nagyságát ígérte. Véres terrorral számolt le az ellenzékkel, miközben átgondolt szociális intézkedésekkel, közmunka és gazdaságélénkítési programmal konszolidálta az országot. Egy év diktatúra után Sánchez Cerro magabiztosan hirdetett demokratikus választásokat, amelyet megnyerve Peru alkotmányos elnöke lett.

1933. április 30-án reggel az elnök-tábornok éppen egy 20 000 fős újoncokból felállított hadsereg díszszemléjén vett részt. A ceremónia után a tömeg tapsa közepette nyitott gépkocsijával távozni készült a helyszínről, amikor a csendőrkordont áttörve egy merénylő kapaszkodott fel a lassú tempóban haladó járműre és több lövést adott le hátulról az elnökre. A sofőr felgyorsította az autót, a földre zuhanó gyilkosra pedig pusztító golyózáport zúdítottak a biztonságiak. Sánchez Cerro életéért még két órán keresztül küzdöttek az orvosok, de a testébe fúródó két lövedék halálos sérülést okozott.

Ez a 8 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert perui aranypénz a kevéssé ismert dél-amerikai diktatúrák világába kalauzol el minket. Az őslakosok emlékét is felidéző érme révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 libra, Indián portré, Peru, 1898-1969

1 libra, Indián portré, Peru, 1898-1969
(7,99 gramm összsúly, 917-es arany, Ø 22 mm)

223 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: