HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 46. heti ajánlatunk!

Gorillák földjén

Gorillák földjén

Az UNESCO tagállamai már 1972-ben egyezményt kötöttek a világ természeti és kulturális örökségének megóvásáról. Világörökségnek nevezték el az általuk fontosnak tartott, az utókor számára megőrzendő természeti tájakat, egyedülálló életközösségeket és kulturális emlékeket. A Kongóban található, több mint nyolcszázezer hektáros Virunga Nemzeti Parkot az UNESCO azért választotta a Világörökség részévé, mert a világon már csak itt élnek háborítatlan körülmények között hegyi gorillák.

A megjelenése alapján agresszív állatnak tűnő hegyi gorilla alapjában véve békés teremtés. A hatalmas termetű hím gorilla félelmetes tépőfogaival és hangos, fenyegető üvöltéseivel inkább csak elriasztani akar, mint támadni. Ha izgatott, két mancsával veri a mellét, hangos üvöltéseket hallat, növényeket vesz a szájába, beleharap a körülötte lévő bokrokba, és zajosan megindul a bozóton keresztül, de az ingerültségét okozó állatig vagy emberig ritkán jut el. Ijesztő viselkedése ugyanis rendszerint elűzi a hívatlan látogatót.

A hegyi gorilla nem eszik húst, étrendjét kizárólag növények, gyümölcsök teszik ki, amelyekből hatalmas mennyiséget képes elfogyasztani. A hím gorillák rendszerint nem is másznak fára, ebben testsúlyuk akadályozza meg őket. A kisebb termetű gorillák viszont otthonosan mozognak az ágakon, sőt ők ott is alszanak, számukra a földfelszín kevésbé biztonságos. Az óriási testű hímek ellenben nyugodtan töltik idejüket a földön, nem igen támad rájuk semmilyen ragadozó.

A hegyi gorilláknak a Virunga Nemzeti Parkon kívül már szinte alig van esélyük a fennmaradásra, és hogy ne tűnjenek el végleg, sok ember tesz erőfeszítéséket. Közéjük tartozott Diane Fossey etológus is, aki a Virunga Nemzeti Parkban a gorillák között élve végezte kutatásait. Diane Fossey-t orvvadászok ölték meg 1985-ben. Az ő nevét viselő alapítvány ma is azon dolgozik, hogy megmaradjanak a világban utánunk jövőknek is a hatalmas hegyi gorillák, ezek a békés, vegetáriánus óriások, és boldogan éljenek Virungán.

A faj veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet ez az 1/10 uncia (3,1 gramm) színsúlyú, színaranyból vert kongói érme, amellyel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1000 frank, Hegyi gorilla, Kongó, 2022

1000 frank, Hegyi gorilla, Kongó, 2022
(3,11 gramm, 9999-es arany, Ø 17,5 mm)

104 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: