HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 44. heti ajánlatunk!

Ha nem óvjuk, hamarosan sirathatjuk a dzsungel királyát

Ha nem óvjuk, hamarosan sirathatjuk a dzsungel királyát

2010-ben, Szentpéterváron 13 ország, amely vadonjában még élnek tigrisek, csúcstalálkozót hívott össze. A cél az volt, hogy megállapodjanak egy közös stratégiában, melynek segítségével felléphetnek a faj drasztikus egyedcsökkenésével szemben. Az 1900-as évekhez képest ugyanis a tigrislétszám mára 97 százalékkal csökkent, így jelenleg csupán körülbelül 3200 állat élhet még a Földön vadon, a természetes környezetében. A konferencián résztvevő állami képviselők és egyéb szervezetek életre hívták a Nemzetközi Tigris Napot, amelyet azóta is minden év július 29-én tartanak. Ez a nap arra szolgál, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy a legismertebb és legikonikusabb nagymacska állandó veszélyben van.

Míg az előző század közepén a ma élő legnagyobb macskaféle kilenc alfaja járta Ázsia szinte egész területét, mára már csupán 6 alfaj maradt Ázsia déli és keleti felére kis területekre szorulva. A ma is nagyon intenzív orvvadászat következtében – amely két tigris halálát okozza hetente – néhány alfaj csupán párszáz egyedet számlál. A legtöbb tigris erdőkben, illetve füves területeken lakik, amihez bundájuk mintázata is alkalmazkodott. Bár első látásra kirívónak tűnik a fekete csíkozás narancssárga alapon, de a száraz, narancssárgás árnyalatú fűben nagyon jól el tud rejtőzködni.

A tigrisek a legtöbb macskafélétől eltérően szeretik a vizet, így nem csoda, hogy jól tudnak úszni. Visszahúzható karmaik és erős lábaik segítségével kiválóan másznak fára is, és hatalmas, akár 8-10 méteres ugrásokra képesek. Területük határát állandóan jelölik a jellegzetes tereptárgyakra spriccelt vizeletükkel, valamint karmolásnyomokkal. Bár egész nap aktívak lehetnek, főleg alkonyat után és éjszaka vadásznak. Táplálékukat a nagytestű patások képezik, szarvasok, antilopok, vaddisznók, bivalyok, de akár fiatal elefántot vagy orrszarvút is zsákmányolhatnak. A kisebb zsákmányállatokat a tarkóra mért harapással ölik meg, míg a nagyobb testű prédának a torkát harapják át, így fojtva meg az áldozatot.

A tigrisek nemcsak a biodiverzitás miatt fontosak, de azért is, mert kulcsszereplői az élőhelyük ökológiai egyensúlyának. Mint csúcsragadozók, számos faj létszámának szabályozásában fontos szerepük van. A tigrisek által zsákmányolt növényevők mennyisége a növényzet állapotára is hatással van, ahol ők élnek, ott egyensúlyban van a természet és termékeny a vadon. Nem az ő hibájuk, hogy az utóbbi 100 évben élőhelyük csökkenésével egyre közelebb kerültek az emberekhez, ami időnként konfliktusokhoz vezet, hiszen az emberek is igyekeznek megvédeni családtagjaikat és állataikat a tigrisek támadásaival szemben.

Ausztrália idén, a kínai horoszkóp szerinti tigris évében, a fenséges ragadozót egy arany emlékpénzen mutatta meg. Ezzel a 3,11 gramm színsúlyú, négy 9-es tisztaságú színaranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

15 dollár, „Tigris éve”, Ausztrália, 2022

15 dollár, „Tigris éve”, Ausztrália, 2022
(3,11 gramm, 9999-es arany, Ø 16,6 mm)

94 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: