HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 35. heti ajánlatunk!

Svájcból indult, Amerikában lett legenda

Svájcból indult, Amerikában lett legenda

Bár Magyarországon egy ideje nem forgalmaznak Chevrolet modelleket, a márka jelentősége az autóiparban megkérdőjelezhetetlen. Az alapító Louis Chevrolet Svájcban született 1878-ban, és ott is töltötte gyermekkorát. Később Párizsban, Kanadában és az Egyesült Államokban élt, ahol autóversenyzői karrierbe kezdett. A Buicknál is versenyzett, ott ismerkedett meg William C. Durant-tal, aki egy nagy ívű gazdasági gondolkodó, ma úgy mondanánk finanszírozási zseni, az autózás fejlődésének látnoka volt. Együtt alapították meg 1911-ben a Chevrolet autómárkát.

A névadó azonban csak néhány évig játszott szerepet a Chevrolet történetében, elsősorban Durant-nak köszönhető, hogy a Chevrolet ma az, ami. Durant a közös cég alapításakor már egy nagy név volt az autós szakmában. Ő hozta létre a General Motors vállalatot, és csinált belőle néhány év alatt jelentős konszernt 13 autóipari vállalat és 10 alkatrész- és tartozékgyártó felvásárlásával, emellett támogatta barátja, Louis Chevrolet ambícióit, akivel 1911-ben közösen megalapították a Chevrolet autógyárat.

A Chevrolet hamar nagyon népszerű lett, de a két alapító között számos nézeteltérés került felszínre, elsősorban az autók dizájnját illetően. Chevrolet belefáradt a vitákba, és 1915-ben eladta tulajdonrészét Durant-nak, aki 1917-ben betagolta a Chevrolet-et is a GM ernyője alá. A Chevrolet ettől kezdve a csoport legnagyobb eladásokat produkáló márkája lett, számos alkalommal még a nagy konkurens Fordot is megelőzve.

A kevéssé hivalkodó Chevrolet modellek nem számítottak presztízsautóknak, de sokat adtak el belőlük, 1927-ben már több mint egy millió darabot! A világgazdasági válság éveit is jó állapotban vészelte át a márka, és stabilizálta pozícióját a Ford előtt. A két márka versenyében a Chevrolet nagy előnye az volt, hogy ők már hat hengeres motorokkal szerelt autókat árultak, amikor a Ford még mindig csak négy hengerrel dolgozott. 1953-ban aztán megjelent a legendás Corvette, majd az 1960-as években a Chevrolet Impala, amely az Egyesült Államok történetének egyik legkelendőbb modelljévé vált.

Az alapító származására utaló, svájci keresztet idéző logóval ellátott Chevy modellek legfőbb piaca manapság az amerikai és még inkább az ázsiai kontinensen található. Európában a General Motors 2015 végén leállította a márka forgalmazását, ezzel akarván erősíteni a szintén a konszernhez tartozó Opel pozícióit. A Chevrolet alapításának éveire emlékeztet ez a 8,36 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert 100 éves amerikai érme, mellyel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929

5 dollár, Indián portré, USA, 1908-1929
(8,36 gramm összsúly, 900-as arany, Ø 21,6 mm)

253 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: