HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 28. heti ajánlatunk!

Forma-1-ből a közutakra

Forma-1-ből a közutakra

A McLaren Formula–1-es csapatot az új-zélandi Bruce McLaren alapította Bruce McLaren Motor Racing néven, voltaképpen a saját maga versenyeztetésére. McLaren a Forma-1-ben 1959-ben mutatkozott be először a Cooper-csapat színeiben, és a legfiatalabb versenyzőként, 22 évesen meg is nyerte első nagydíját. A Cooper azonban ekkor már lefelé szálló ágban volt, ezért négy közös év után megvált a Coopertől, és saját csapatot szervezett. Első saját versenyautója az 1966-os Monacói Nagydíjon állt rajthoz, majd Angliában már világbajnoki pontot is szerezett.

Két évvel később a Belga Nagydíjon Bruce McLaren cégtulajdonos, elnök és vezérigazgató első ízben vezette győzelemre autóját. Miután csapattársa, Denis Hulme is két nagydíjat nyert, a McLaren a konstruktőrök versenyében a második lett. A következő évben McLaren a pilóták versenyében a harmadik helyen végzett, de álmától, hogy saját autójával szerezzen világbajnoki címet, megfosztotta végzetes balesete: 1970. június 2-án egy versenyautó tesztelése közben, 33 éves korában életét vesztette.

Halálával a McLaren-csapat és az azt üzemeltető vállalkozás nem, hogy nem szűnt meg, hanem egyenesen felvirágzott. Egy ideig felesége és barátai vitték az üzletet, majd új befektetők érkeztek. A csapat a hetvenes évek egyik legsikeresebb versenyistállója lett, háromszor nyerte meg az Indianapolis 500 viadalt, majd 1974-ben és 1976-ban elhozták a Formula-1-es világbajnoki címet. A csapat vezetését 1980-ban Ron Dennis vette át, akinek az irányítása alatt tíz versenyzői, és hét konstruktőri vb-címet nyertek el, és ezzel minden idők egyik legsikeresebb Forma-1-es csapatává váltak.

A McLaren-istálló alkalmazta először autóin a könnyű, szénszálas karosszériát, a gyorsaságról pedig világklasszis versenyzők gondoskodtak világbajnoki címekkel, úgy mint Emerson Fittipaldi, James Hunt, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen, legutóbb 2008-ban pedig Lewis Hamilton.

A brit versenycsapat a sportsikereken túl később exkluzív sportautó-gyártóvá is vált. A McLaren Automotive (korábbi nevén McLaren Cars) 1985-ben jött létre közúti használatra szánt hipersportkocsik gyártására. A gyár két műszakban gyártja kizárólag egyedi kézimunkával a méregdrága sportautókat, az üzem napi kapacitása mindössze 20 autó. A vállalkozás hőskorába kalauzol vissza ez a II. Erzsébet portréját mutató, közel 8 gramm összsúlyú, 917-es aranyból vert érme, melynek révén értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 sovereign, II. Erzsébet, Nagy-Britannia, 1974-84

1 sovereign, II. Erzsébet, Nagy-Britannia, 1974-84
(7,98 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

202 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: