HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2022. 18. heti ajánlatunk!

A Rover egy új járműkategória megteremtője

A Rover egy új járműkategória megteremtője

A Rover név a középangolból származik, és a jelentése „vándor”. Az ezen a néven ismert brit autógyártót eredetileg bicikligyártásra alapította John Kemp Starley és William Stutton 1878-ban. Vállalkozásuk egy technológiai újításnak köszönhetően rögtön sikertörténetté vált: megalkották ugyanis az első biztonságos biciklit, ami láncos hátsókerékhajtású volt, és amely leváltotta az elsőkerékhajtású, nehezen kezelhető, nagy első és kis hátsó kerekű velocipédeket. Az újfajta kerékpár olyan hatalmas siker lett, hogy a lengyel nyelvben például a mai napig nemes egyszerűséggel a biciklinek csak rower a neve.

1888-ban a Rover már elkészített egy elektromos autót is, de ez végül nem került gyártásba. Helyette inkább a motorkerékpár-gyártásban láttak nagyobb üzleti fantáziát. Így 1902-ben megszületett a Rover Imperial, ami a maga 3,5 lóerejével és technikai újításainak köszönhetően rendkívül népszerűnek számított a szigetországban, 1904-ben már több mint 1000 darabot adtak el belőle. 1904-re beindult az autógyártásuk is, első autójuk a kétüléses Rover Eight volt, ami utalás arra, hogy a jármű 8 lóerős volt.

Az első világháború alatt azt összes többi járműgyártóhoz hasonlóan haditermelésre állt át a Rover is, amiből a visszatérés a normál piacgazdaságra nem volt problémamentes, de nem tett jót a cégnek az 1929-es nagy gazdasági világválság sem. A második világháború alatt megint csak jött a hadigazdálkodás, és a háború utáni nehéz években úgy tűnt, hogy a Rover is azon márkák sorsára jut, amelyek a kezdeti sikerek után végül mégis eltűnnek a süllyesztőben. Ebben a nehéz időszakban született meg a Land Rover, ami a brit autógyártás ikonjává nőtte ki magát, és amit olyan prominens személyiségek is használtak, mint Churchill vagy VI. György brit uralkodó és lánya II. Erzsébet.

A következő nagy dobás a Range Rover sorozat 1970-es megjelenése volt, amely a ma SUV (Sport Utility Vehicle, magyar fordításban sportcélú haszonjármű) néven ismert luxus szabadidőautó kategória megteremtője lett, és amely a mai napig iránymutatást ad a konkurenseknek minőség, kidolgozás, kényelem és használhatóság szempontjából. A Rover mérnökei elsőként ismerték fel az egyszerre elegáns és egyben terepjárásra is tökéletesen alkalmas magas felépítésű autók vonzerejét, amit a kényelmesen magas üléspozícióval, a baleset esetén biztonságosabb magas felépítéssel és az ennek köszönhető minden irányban tágas belső térkínálattal szokás magyarázni.

A viktoriánus kor derekán indult legendás brit autómárka születésének éveibe kalauzol vissza ez a Viktória királynő képmásával vert eredeti, 8 gramm összsúlyú, nagy tisztaságú aranypénz, mellyel értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 sovereign, fiatal Viktória Nagy-Britannia, 1871-1885

1 sovereign, fiatal Viktória Nagy-Britannia, 1871-1885
(7,98 gramm, 917-es arany, Ø 22 mm)

209 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: