HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2021. 34. heti ajánlatunk!

Afganisztán – egy varázslatos ország a háború fogságában

Afganisztán – egy varázslatos ország a háború fogságában

 

Augusztus közepén az iszlám fundamentalizmus elszánt hívei, a tálib milicisták két évtizedes polgárháborút követően bevonultak Kabulba, és ezzel Afganisztán ismét az uralmuk alá került. Azóta a nyugati világ döbbent tehetetlenséggel követi az eseményeket. Ugyanolyan érthetetlen az ország kártyavárként történő összeomlása, mint az amerikai politikai vezetés, amely passzív visszavonulásával teret enged a szélsőségesek hatalomra kerülésének.

Az Egyesült Államok újabb csúfos kudarcot szenvedett el a közel-keleti térségben. Amerika először négy évtizede, 1979-ben szerzett keserű tapasztalatokat Iránban, amikor Khomeini ajatollah emberei túszul ejtették az egész amerikai nagykövetséget. Azóta a perzsa állam az iszlám fundamentalizmus legfőbb háttér országa, amely terrorista csoportok és szélsőséges szervezetek támogatásával nyit egyre újabb frontokat a nyugati világ, főként az USA ellen.

A Törökországtól Kínáig terjedő, a mai Afganisztánt, Iránt, Kurdisztánt, Irakot, Szíriát és az Arab-félszigetet magába foglaló térség a brit gyarmati uralom alól történt felszabadulása óta nem jut megnyugvásra. Központi földrajzi fekvése, rohamosan növekvő lakosságszáma, gazdag nyersanyagkincsei napjainkban is stratégiai jelentőségűvé teszik ezt a nagyon ősi, történelmi vidéket, ahol egykor a Nagyszeldzsuk Birodalom is virágzott évszázadokon keresztül.

A térséget ma is ugyanazok a török és perzsa eredetű népek lakják, amelyek ezer évvel ezelőtt az iszlám virágzó kulturális és tudományos légkörében itt egy egységes birodalmat hoztak létre. Ennek létrejötte óriási hatással volt a középkori muszlim országok történetére, de hosszabb távon Európa jövőjét is befolyásolta, hisz innét indult világhódító útjára a magyar államiságot is fenyegető legnagyobb iszlám állam, az Oszmán Birodalom.

A Nagyszeldzsuk Birodalom késői utódállamait manapság a domináns nyugati kultúrával, vallási, politikai és társadalmi berendezkedéssel való merev szembenállás jellemzi, ahol a viszonylagos gazdasági elmaradottság találkozik a hajdani történelmi nagyság utáni sóvárgással, és ez ideális táptalajt kínál a szélsőséges eszmék virágzásának.

A fényes szeldzsuk időkbe kalauzol vissza minket Barkijáruk szultán (uralk. 1092–1104) közel ezer éves, eredeti aranypénze, amely numizmatikai különlegesség és értékes nemesfém is egyben. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

1 dinár, Nagyszeldzsuk Birodalom, Barkijáruk szultán, 1092–1104

1 dinár, Nagyszeldzsuk Birodalom, Barkijáruk szultán, 1092–1104
(kb. 3,5 gramm, arany, Ø 27 mm)

157 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Megrendelésével elfogadja az ÁSZF-et!

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: