HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2019. 38. heti ajánlatunk!

Magyar Rapszódia

Magyar Rapszódia

Liszt Ferenc, a XIX. század muzsikus-óriása zongoravirtuózként vált ismertté. Személyes megjelenéséért, hangversenyeiért éveken át a legjelentősebb európai városok, zenei központok versengtek. Hírnevét, népszerűségét csak egy olyan mai szupersztáréhoz lehet hasonlítani, akinek fellépésein nemcsak mindig zsúfolásig megtelik az aréna, de már a koncert meghirdetése előtt elkel szinte minden jegy.

Számítások szerint Liszt, virtuóz korszakának bő évtizede alatt, az 1830-as évek végétől 1848-as visszavonulásáig, Európa-szerte mintegy ezer előadáson zongorázott. Egy olyan korban, amikor az utak még meglehetősen korszerűtlenek voltak, és az utazás eszköze is jórészt csak a lovas hintó, postakocsi vagy később Liszt saját „lakókocsija” lehetett, ez rendkívüli teljesítmény. Mindez azt jelenti, hogy évente – keresztül-kasul átszelve a kontinenst – közel száz koncertet adott, elképesztően sok újdonsággal, ősbemutatóval, hatalmas zenei repertoárral.

Szuggesztív játékával mindenkihez szólt, kritikus és szigorú zenész pályatársaihoz éppúgy, mint átszellemült rajongóihoz. Fellépései sajátos „show-műsorokká” alakultak, a terembe lépés hanyag eleganciájától látványos gesztusain át egész zongoratechnikájának és program-összeállításainak újszerűségéig. Mondják, ha Chopin a zongoristák, akkor Liszt a közönség zongoristája volt – nagy mutatványos, hős, akitől a hallgatóság valósággal eksztázisba bódult. Liszt visszavonhatatlanul megteremtette a zongoravirtuóz figuráját, aki személyes kisugárzásával és zenélésének démoni erejével valósággal megragadja, és akarata alá gyűri a nézőtéren ülőket. És létrehozott még valamit: a pódiumon másokkal nem osztozó szólista típusát, aki zenei jelenlétével egymaga is képes megőrizni közönségének figyelmét.

Liszt azonban sokkal több volt egy varázslatos zongoravirtuóznál. Hihetetlenül termékeny zeneszerző is volt egyben, egy kísérletező, a zene új útjait meghatározó alkotó, egy nagy műveltségű elme, karmester, kritikus, iskolateremtő pedagógus, önzetlen mecénás, s nem utolsósorban valós és szellemi értelemben is adakozó közéleti személyiség – egyszerre önfeláldozó hazafi és igazi világpolgár.

A Magyar Nemzeti Bank 2011-ben egy nagytisztaságú arany érmét szentelt Liszt Ferenc emlékének, a talán legnagyobb magyar zenei egyéniség születésének 200. évfordulója alkalmából. Ezzel a közel 7 gramm összsúlyú, 986-os aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

50000 forint, Liszt Ferenc, 2011

50000 forint, Liszt Ferenc, 2011
(6,982 gramm, 986-os arany, Ø 22 mm)

132 000 Ft

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: