HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2017. 50. heti ajánlatunk!

„Hoztunk aranyat hat marékkal…”

„Hoztunk aranyat hat marékkal…”

Bár a karácsony ma már akár világinak is mondható szeretetünnep, az alapjául szolgáló, bibliai történet alakjait ma is jó felidézni. Ilyen személyek a napkeleti bölcsek is, akik Máté evangéliuma szerint a gyermek Jézusnak három ajándékot hoztak: aranyat, tömjént és mirhát. Az arany, amely általában királyi ajándék volt, arra utal, hogy az újszülöttből szellemi értelemben nagy király lesz majd. A tömjén arra, hogy annak felszálló füstjéhez hasonlóan ő segíti hozzá az emberiséget a magasabb rendű világba való betéréshez. A gyógyító erejű mirha pedig Krisztus saját kínjait és gyógyító erejét vetítette előre.

A napkeleti bölcseket a hagyomány a három királyok néven is emlegeti, kiknek neve Gáspár, Menyhért és Boldizsár. Ők hárman egy égi fényességet látva indultak útnak, hogy megtalálják a Messiás-királyt. A fényes égi jelenséget valószínűleg a Jupiter és a Szaturnusz egybeesése okozhatta, amitől ezek egyetlen erős fényű csillagnak látszottak Jézus születése idején. A bibliai leírás szerint azonban Isten fényes angyalainak egy csoportja okozta a fényt az égen, őket véltek a bölcsek messziről csillagnak.

A karácsonynak a fenyőfánál ősibb jelképe a jászol, amelybe a Biblia szerint Jézust születésekor fektették. Mindenkinek ismerős az a kép, amikor a három király az istállóban, a jászol előtt áll és ajándékokat nyújt át. Sok művész ábrázolásában láthattuk már ezt a jelentet, amelynek képi megjelenítése hozzá tartozik a karácsonyhoz. Assisi Szent Ferenc volt az első, aki a betlehemi jelenetet „kihozta” a templomból. 1223 karácsonyán egy erdőben, egy valóságos barlangban jászlat állított maga mellé, s így tartotta a karácsonyi istentiszteletet.

Ezután csakhamar elterjedt a „betlehem” felállításának szokása, a szent esemény szobrokkal való megelevenítése. A betlehemek készítése templomokban és családi otthonokban egyaránt elterjedt, az első betlehemeket még Assisi idejében hozták be Magyarországra tanítványai. Az Osztrák Pénzverde is szentelt ennek a jelenetnek egy arany emlékpénzt 2000-ben. A 10 gramm színsúlyú, nagy tisztaságú aranyból vert érmével értékes nemesfémet vásárolhat a befektető. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

500 schilling, Jézus születése, arany, 2000

500 schilling, Jézus születése, Ausztria, 2000
(10 gramm színsúly, 986-os arany, Ø 22 mm)

126 000 Ft   (0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: