HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2017. 11. heti ajánlatunk!

Március 14. - 3.14., nemzetközi PI-nap!

Március 14. - Nemzetközi PI-nap

∏-napot 1988 óta ünneplik Larry Shaw fizikus javaslatára március 14-én, mivel a dátum leírása 3.14, a "pi" leginkább használt kerekítési értékét adja. A ∏ (pi) görög betűvel jelzett szám a kör kerületének és átmérőjének aránya, hányadosa a matematika talán legismertebb száma. A jelölés oka, hogy a görög ∏ betű a „περίμετρος” (perimetrosz, azaz kerület) szót rövidíti. A ∏ pontos meghatározása nem lehetséges, mivel végtelen hosszúságú tizedes tört, az első 10 számjegye a 3,1415926535.

A ∏-t Ludolf-féle számnak is nevezik, tisztelegve ezzel Ludolf van Ceulen holland matematikus előtt, aki a XVI. században egész életét e fontos szám minél pontosabb meghatározásának szentelte. 35 tizedes pontosságig számolta ki úgy, hogy kört egy 515 milliárd oldalú - 60 x 2³³ - szabályos sokszöggel, az átmérőt ennek átlójával közelítette, mivel ezek hosszát meg tudta határozni. Delft városában található sírjának felirata élete fő műve, a ∏.

Az emléknap ünneplését erősíti, hogy e napon született Albert Einstein német fizikus. A XX. század legnagyobb lángelméjének eredménye az általános relativitáselmélet. Általános gravitációs téregyenlete 200 év után váltotta fel, tette általánosabbá Newton gravitációs egyenletét, amely a maga idején már megdöntött minden középkori elgondolást a világról, annak Föld-központúságától kezdve, a szférák állandóságáig. A mindennapi fizikai tudással nem felfogható einstein-i egyenlet is tartalmazza a ∏-t!

E különleges ünnep, évforduló alkalmából ünnepeljen Ön is, de hasznosan. Az osztrák Bécsi Filharmónikusok 1/10 unciás befektetési érme színarany súlya 3,11 gramm, ami majdnem a ∏ értéke, jó közelítés. Éljen ajánlatunkkal, játszon ezen a különleges ünnepen, és egyúttal biztosítsa anyagi biztonságát befektetési aranyérmével!

10 euró, 1/10 uncia, Bécsi Filharmonikusok, Ausztria

10 euró, Bécsi Filharmónikusok, Ausztria

(3,11 gramm, 999,9-es finomság, Ø 16 mm)

  Mindenkori listaár (0% ÁFA)

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

 

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: