HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Heti ajánlatok

2017. 21. heti ajánlatunk

Történelmi aranybefektetés – eredeti 100 éves aranypénz!

Történelmi aranybefektetés – eredeti 100 éves aranypénz

Az első világháború összesen több mint 15 millió ember halálát okozó, négy éven át tartó öldöklő küzdelem volt. Először csaptak össze ekkora mértékben országok egymással, először halt meg ennyi ember ilyen rövid idő alatt. Az egyik oldalon – a közös nyelv és kultúra összehangoló erejéből adódóan is – az Osztrák–Magyar Monarchia és a Német Birodalom, Ferenc József és II. Vilmos kettősszövetsége állt.

A hadviselő felek már az első hónapokban rendkívül súlyos veszteségeket szenvedtek. Sajnálatos tény, hogy a világháború első áldozata egy magyar honvéd, Kovács Pál volt, aki Zimonynál, a Száva partján halt meg 1914. június 29-én. A háborúban 8,5 milió katona halt meg, 7,7 millió tűnt el, vagy esett fogságba. De még ennél is többen, további 21 millió katona sebesült meg. A teljes katonai veszteség elérte a 37 milliót. Sajnálatos módon ennél több volt a háború utolsó évében kitört spanyolnátha áldozatainak száma, melyek többsége civil volt. E betegségben húnyt el az utolsó magyar király is, IV. (Boldog) Károly.

Már az első háborús év végére világossá vált, hogy a háború hosszú és kimerítő lesz, a hátországok anyagi tartalékait teljes mértékben igénybe veszi, és ezért a lakosság gazdasági válságintézkedések egész sorával kényszerül szembenézni. Magyarországon hamarosan már jelentkeztek a háborús gazdálkodásra való áttérés első jelei, a munkanélküliség, a zugtőzsde, a felhalmozás, valamint az árdrágítás, ami az élelmiszerek és közszükségleti cikkek központi ármaximálását tette szükségessé. A hadigazdálkodás jegyében a gazdasági élet jelentős része katonai irányítás alá került. Az állami részvénytársaságok azonban melegágyaivá váltak a korrupciónak, a feketézésnek és a visszaéléseknek.

Az ország lakossága a háborús intézkedésekből leginkább azt érzékelte, hogy a pénz értéke romlásnak indult, az áruhiány egyre fokozódott, lisztet és kenyeret csak jegyre lehetett kapni, az államháztartás egyensúlya pedig végérvényesen felborult, amit a kormányzat új adónemek bevezetésével igyekezett helyrebillenteni (jövedelem‑, hadinyereség-adó). A hadikiadások fedezetlen pénzkibocsátásba hajszolták a hadviselő országokat, amelyek importjukért jelentős részben arannyal fizettek. Különösen a vesztes országok aranykészletei csökkentek, az Osztrák–Magyar Monarchiáé gyakorlatilag megszűnt. II. Vilmos eredeti aranypénze izgalmas dokumentuma ennek a vérzivataros korszaknak. Általa nem csak nemesfémet vásárolhat a befektető, de numizmatikai értékkel bíró ritkaságot is egyben. Ezért használja ki Ön is a most kínált lehetőséget, és éljen az alábbi ajánlattal személyes vagyoni biztonságának megőrzésére!

20 márka, II. Vilmos, 1913-1915

20 márka, II. Vilmos, 1913-1915
7,96 gramm, 900-as arany, Ø 22,5 mm

 119 000 Ft 

megrendelés

A fizikai nemesfémek vásárlása hosszútávú, konzervatív befektetésnek számít. Az egyéni vagyoni helyzettől függően megtakarításaink 5-20%-át ajánlott nemesfémekbe fektetni. A nemesfémvásárlást célszerű időben elaprózva, több különböző időpontban megvalósítani, az árfolyamkilengések egalizálására. Döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy mérlegelje befektetési céljait és egy esetleges árfolyamesésből származó kockázatokat. A fentiekben foglaltak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. A listaár változtatásának jogát fenntartjuk. Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes.

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: