HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2015

Kisebb emelkedéssel reagált az arany a Fed jegyzőkönyvére

2015. február 20. 9:22

http://www.tozsdeforum.hu/tozsde/arupiacok/az-olaj-lefele-az-arany-felfele-vette-az-iranyt/

Kisebb emelkedéssel reagált az arany a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről szóló jegyzőkönyv tegnap esti publikálására, azonban még így is több hete nem látott alacsony szint közelében van. A jegyzőkönyv alapján egyre valószínűbbnek tűnik, hogy tolódik a piac által eddig júniusra várt kamatemelés időpontja, ami élénkítette a nemesfém iránti keresletet – írták a QUAESTOR elemzői.

A Fed januári kamatdöntő üléséről tegnap este ismertetett részletes jegyzőkönyvből kiderült, a jegybankárok többsége inkább még kivárna az első kamatemeléssel. Ugyanakkor míg vannak, akik jelezték, már eddig is sokáig kivárt a döntéshozó testület, így a közeljövőben szükséges lesz a kamatszint normalizálása, addig számos jegybankár több bizonyosságot szeretne arról, hogy a gazdaság is elég erős és hogy az infláció is a célérték felé mozdul el. Az idei első kamatdöntő ülésen a jegybankárok hosszú értekezéseket folytattak, napirenden volt a kamatemelés majdani időzítésének, mértékének vizsgálata és a következő lépéseikkel kapcsolatos kommunikációs stratégia is, de konkrétumokról nem állapodtak meg. A dollár gyengüléssel reagált a jegyzőkönyvre, ami az aranyhoz hasonló dollárban jegyzett eszközök iránti kereslet élénkítette.

A piac emellett továbbra is a görögországi fejleményekre figyel, a görögök a délelőtt folyamán hivatalosan is benyújtották a jelenlegi hitelmegállapodás hathónapos meghosszabbítására vonatkozó kérvényüket, hiszen alig több mint egy hét múlva akár fizetésképtelenné válhatnak, amennyiben nem sikerül egyezségre jutni az eurózónás partnerekkel. Bár a kérvény benyújtása után még kevésbé valószínű, hogy ne sikerülne megállapodni, az eurózónás partnereknek még rá kell bólintaniuk a jelenlegi szerződés meghosszabbítására.


Forrás: Tőzsdefórum







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: