HÍVJON MINKET!
(06-1) 297-6118

Hírarchívum - 2013

A keddi zakót követően korrigál az arany árfolyama

2013. szeptember 11. 11:37


http://www.portfolio.hu/img/logo2010.gifA keddi kereskedésben eladói nyomás alá került az arany és a nyersolaj is, miután úgy tűnik, sikerül diplomáciai úton rendezni a szíriai konfliktust. Bár a részvénypiacok tegnap raliztak a közel-keleti hírekre, ma eddig szinte alig mozdultak, a nyersanyagok viszont a gyenge részvénypiacok ellenére jól teljesítenek.


Azt követően, hogy a szíriai kormány hivatalosan is elfogadta azt az orosz javaslatot, hogy az ország vegyifegyver-arzenálját helyezzék nemzetközi felügyelet alá, megnyugodtak a befektetők. Így a menedékeszközök iránti kereslet megcsappant, ami tegnap a részvénypiacok malmára hajtotta a vizet.

Miután egyre valószínűbb, hogy sikerül békés úton rendezni a szíriai helyzetet, az arany az utóbbi napokban eladói nyomás alá került, és az árfolyam az 1420 dollár feletti szintről 1 360 dollár alá esett. A mai kereskedésben azonban valamelyest feljebb kapaszkodott a sárga nemesfém árfolyama, a déli órákhoz közeledve 0,2 százalékos pluszban tartózkodik.

 A keddi zakót követően korrigál az arany árfolyama

A Brent és a WTI típúsú nyersolaj szintén emelkedik. Előbbi több mint 1 százalékkal erősödött, míg utóbbi 0,7 százalékkal került feljebb. A fekete arany jó teljesítményében a tegnap közzétett amerikai tartalékadatok valamint az OPEC visszaeső kitermelése egyaránt szerepet játszhat.

Az API által publikált adatok szerint a szeptember 6-ával záródó héten az amerikai nyersolaj tartalékok 2,9 millió hordóval estek szemben az elemzők által várt 2 millió hordós csökkenéssel. Az OPEC szintén visszaesésről számolt be: augusztusban a napi kitermelés 30,28 millió hordóra rúgott, mely mintegy 60 ezer hordóval marad el az előző havitól.

A keddi zakót követően korrigál az arany árfolyama

Forrás: Portfolio.hu







Aktuális aranypiaci elemzések »      Hangarchívum »      Videó archívum »

Aranypiac hírlevél

Adja meg e-mail címét, és máris minden fontos hír az aranyról házhoz jön!

Név:
E-mail: